טיול זוגי - טוסקנה וצפון איטליה
-
ערב טוב,
בתחילת מאי יוצאים לטיול בזוג לאיטליה.
13 ימים נטו. נוחתים וממריאים ממילאנו.
בתוכנית - טוסקנה בעיקר מחוז קאינטי, פירנצה,.
יום ונציה, ורונה, אגמים,
מבקשת את עזרתכם בחלוקת הימים.
האם אפשרי וכדאי יום דולומיטים?
האם כדאי לסגור לינות מראש? (לילה ראשון ולילה אחרון הוזמנו עם אפשרות ביטול).
תודה מראש לעונים
-
טיול זוגי - טוסקנה וצפון איטליההי,
יש כל כך הרבה וריאציות אפשריות במרחב הענק הזה של צפון המגף. אישית אני בעד להשקיע זמן טיול משמעותי באזורים העיקריים שבהם בוחרים ולא לפזול הרבה לצדדים. לא הייתי נוסעת ליום לדולומטים. אולי תגיעו אליהם פעם לטיול נפרד ואולי תהיו במחוזות הרריים אחרים בעולם ולא תראו את הדולומיטים. מנסיוני האישי הפזילות גורמות להרבה נסיעות, הרבה תסכול, וכן... גם קצת מראות מדהימים שמגוונים את הטיול ומספקים את הסקרנות. אבל הגיוון הזה בטל בששים לעומת מה שניתן היה להרוויח מיום הטיול הזה.
טוסקנה בחודש מאי נעימה מאוד. זו הזדמנות. בטיולי הקיץ היא בדרך כלל חמה מדי. יש בה בלי סוף אפשרויות ולא רק בקיאנטי.
גם הנחת העבודה שוונציה היא עיר ליום אחד לא בהכרח מדויקת. ניתן להוציא ממנה לפחות יומיים, יום לעיר ויום לאיים. ומה זה אומר "האגמים"? רק באגמים אפשר להעביר בקלות את מלוא השבועיים, כי יש טיולי טבע צדדיים: בצפון אגם מג'ורה בלי סוף, גם בקומו בטח יש וגם בצפון אגם גרדה (אבל בעצם גם בדרום אם מחשיבים את עמק המינצ'ו). יש ערים יפות במרחב חוץ מוורונה.
המסלולים השונים של המשפחות הם תולדה של המון אילוצים, כמו למשל הצורך בלינה קבועה או הצורך בשעשועים לילדים. ובתוך זה גם הצורך להספיק ולבלוע. אני לא מכירה את הקצב שלכם, את הנטייה שלכם להעמיק או למצות מהר ולהמשיך הלאה, את הציפיות שלכם, את ההעדפות שלכם בסקלה שבין טבע לאדריכלות ולנכסי אמנות. מרגישה שחסר מידע כדי לעשות חלוקה.
-
טיול זוגי - טוסקנה וצפון איטליההי, תודה על ההתייחסות
אז ככה, למען האמת אנו לא מהמעמיקים ואיננו חובבי אומנות גדולים .
אוהבים מאוד עיירות קטנות ומתוקות (כמו העיירות באלזס), נופים,
מסלולי הליכה לא ארוכים, מפלים.
מעדיפים את הטבע על פני ערים
אנו מהמשכימי קום ואוהבים לטייל לאורך כל היום עד שנופלים מהרגליים...
שאלתי לגבי סגירת לינות מראש כדי שכך אם אהבנו מקום מסוים נוכל להשאר בו יום נוסף ולא נהיה מוגבלים.
-
טיול זוגי - טוסקנה וצפון איטליהזיוה היי
אני בהחלט מסכים איתך לגבי הקונספט, יחד עם זאת אני מבין את הגישה של: "טסים לאיטליה אז לא נראה את ונציה ? ...".
אנחנו ערכנו טיול של 11 יום שהתבסס על שבוע בטוסקנה אך כיוון שהטיסות היו ממילאנו אז הרשינו לעצמנו לישון שלושה ימים בסרמיונה ועשינו טיולים יומיים לונציה, ורונה דסנזנו וברדולינו על האגם ( אפילו היה לנו זמן להתפצל עם הילדים לגארדהלנד ) ולא היה לחץ או עומס, אולי קצת נסיעות אבל היה שווה את המאמץ
ואחר כך הקדשנו שבוע לטוסקנה.
( דרך אגב אני מעדיף להתפלפל איתך פה ולא באשכולות שוקולדיים למיניהם...
) -
תוכנית הטיול - טוסקנה וצפון איטליהזה פחות או יותר התכנון, אודה להערות
יום אחד - פירנצה
4 ימים - טוסקנה
יומיים - ונציה
3 ימים - לאזור האגמים קומו/ לוגאנו/ מאג'ורה
3 ימים - סביב אגם גארדה
האם בסדר הזה?
לילה ראשון הוזמנה לינה בעיירה Piacenza כדי להתחיל את הטיול למחרת לכיוון טוסקנה.
-
תוכנית הטיול - טוסקנה וצפון איטליההי,
קודם לארז - ברור שיותר נחמד לדבר על טיולים מאשר על שוקולד מפוקפק

גם אני עושה דברים כאלה. לא תמיד יש לנו האמצעים של זמן וכסף למצות כל מה שאנחנו רוצים. ובכל זאת נראה לי שזה משהו אחר. אפשר גם להקדיש את כל הטיול לצפון ולעלות לדולומיטים ליותר מיום. נכון שמדובר בחודש מאי. אבל לא חייבים לעלות בהרבה רכבלים. בחודש הזה בטח רואים עדיין את שאריות השלגים וזרימת מים עצמתית. אולי זה עדיף על הקטע של טוסקנה, שאני מאוד אוהבת, אבל למי שהדגש שלו על נוף...
ולעניין התכנית:
ראשית, סדר האגמים הפוך. גרדה ממערב לוונציה, וקומו-מג'ורה עוד יותר מערביים וקרובים ליעד הסיום - מילנו.
שנית, הייתי מקדישה יום לגרדה וממשיכה הלאה לקומו-מג'ורה. אפשר גם לאחד מהם ולא לשניהם, אבל באמת כדאי שתקראו ותחליטו לאחר שתכירו את האפשרויות ותרדו לפרטים הקטנים.
סקיצה אפשרית לגרדה: לנסוע מונציה למלצ'סינה, וממנה לשוט ללימונה ולריבה דל גרדה. ללון בסביבה ולמחרת לבקר בסרמיונה ולהמשיך הלאה. אם מזג האוויר יהיה יפה אפשר גם לעלות למונטה בלדו לפני שמדרימים לסרמיונה וממשיכים הלאה. ביתר האגמים האפשרויות רבות, ואתם כבר תבחרו. במעבר בין האגמים אפשר לעבור גם באגם לוגנו. ושוב - יש אנשים שיושבים שבוע או לפחות כמה ימים באגם אחד, אבל אם אתם מאלה שאוהבים לראות הכול, אז זה אפשרי בטיול מתגלגל. קשה להקיף מנקודה אחת את המרחב של קומו-לוגנו-מג'ורה. באמת חושבת שעדיף למצוא לינות על הדרך. אבל אין לי ניסיון בטיול כזה. אם לא תקבלו מענה אולי כדאי שתפתחו שאלה נפרדת בכותרת אחרת.
לגבי טוסקנה: גם שם אפשר לעשות איזה סיבוב מעגלי מתגלגל. בפרמה (עיר יפה בפני עצמה), ניתן לחתוך דרומה ולטייל יום אחד בכפרי צ'ינקווה טרה. למחרת ממשיכים דרך קררה. ההרים שם ירוקים, גבוהים מאוד יחסית לטוסקנה ויפים. גולת הכותרת היא הביקור במחצבות. ומקררה ממשיכים לפיזה. ביום הבא - לוקה והסביבה. ושוב - גם כאן אפשר לטפס קצת לאלפים האפואנים עד ל-Barga ואם לא אז לבקר בכפרים שבין לוקה לפירנצה. מלינה באזור פירנצה כבר אפשר לטייל לכמה כיוונים: סן ג'מיניאנו, סיינה, קיאנטי ופירנצה עצמה. בדרך לונציה ניתן להקדיש יום לאזור המוג'לו. לא מכירה באופן אישי. תשאלו את telo.
-
תוכנית הטיול - טוסקנה וצפון איטליההי,
לקחתי לתשומת לבי את עניין סדר הימים.
לצערי, אין באפשרותנו להרבות בנסיעות לחו"ל כך שכשנוסעים רוצים לטעום מהכל....
ולאחר שקראתי את תגובתך שוב עשית לי חשק לדולומיטים....
אז כרגע מתלבטת אם לוותר על משהו לטובתם.... ואולי באמת נשאיר זאת לפעם אחרת.
אפתח שרשור חדש לנושא הלינה.