טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנם
-
היי אני מתכננת ביולי לעשות טיול ואני צריכה קצת עזרה ממישהו שכבר היה שם.... מאיפה כדאי להתחיל האם אספיק לעשות את שלושתם בחודשיים?? מה העלות של טיול כזה עשויה להיות פחות או יותר?
אשמח לפירוט תודה

-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנםאפשר להספיק את שלושתם בחודשיים, בעיקר בשל העובדה שהן קרובות וניתן לעבור יבשתית - מתאילנד לקמבודיה ומשם לוויטנאם. תלוי גם עד כמה את רוצה להעמיק לטייל בכל מדינה.
כמה זה עולה? חוץ מהטיסה, הייתי מקדישה לתאילנד כאלף - אלף מאתיים דולר לחודש, לויטנאם - כ-800 עד אלף ולקמבודיה קצת פחות. לדעתי לחודשיים יספיקו לך אלפיים דולר בטיול תרמילאי, לא מתכלב.
-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנםלדעתי הכי יעיל בשבילך זה לקחת טיסה הלוך חזור לבנגקוק.
ואת המסלול לעשות תאילנד- מעבר קרקעי לקמבודיה- מעבר קרקעי לוואיטנאם ולעשות אותה מדרום לצפון ומשם טיסה לבנגקוק.
או לחיליפין לתפוס טיסה להאנוי (צפון ויטנאם) ולעשות כשלושה שבועות עד חודש את ויטנאם מצפון לדרום, לעבור לקמבודיה קרקעית ומשם לעבור לתאילנד קרקעית
בעלויות תזכרי להכניס גם את הביטוח, חיסונים, ציוד וכמובן הטיסות.
להערכתי הגסה וברור שזה תלוי בהרבה גורמים- תצטרכי להקציב לטיול 4,500 דולר בערך..
-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנם4500 דולר לטיול כולו?
אני רוצה לעשות טיול לפני הלימודים אני לא רוצה שזה יצא יקר אבל אני גם לא כל כך מודעת לעלויות של כל דבר... לכן האם עדיף לעשות רק תאילנד וויאטנם נאמר?
-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנםגלי זה תלוי רק בך כמה תוציאי, בהתנהלות וברמת מחייה,
שיערתי שתחלקי את זה לחודש תאילנד, 3 שבועות וויטנאם ושבוע קמבודיה,
המדינה הכי יקרה בטיול שלך היא תאילנד, ואם תוותרי על קמבודיה תצטרכי שתי טיסות (הלוך חזור ויטנאם) לעומת טיסה אחת אם תעברי בקמבודיה ככה שלדעתי לא תחסכי אם תוותרי על קמבודיה, אם תרצי לחסוך אולי תורידי שבוע-שבועיים מתאילנד ותנצלי אותם בויאנטם וקמבודיה ובכך יהיה לך זול יותר.
החישוב הגס שלי-
טיסה הלוך חזור תאילנד- 1000 דולר
חודש בתאילנד- 2000 דולר
חודש בויאנטם וקמבודיה- 1200 דוחר
ביטוח- עוד כ150 דולר
טיסה פנימית- עוד כ150 דולר
התקציב הזה הוא תקציב לטיול של תרמילאי שחי טוב בלי חדרים משותפים ובלי להתקמצן על דברים.
יתקנו אותי בעלי הניסיון פה בפורום אם אני טועה
-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנםמה אתה ממליץ? מאיפה כדאי להתחיל? חשבנו לסיים בתאילנד..
יש לך מושג לגבי זמני נסיעות?... ואם לא, אז איפה אפשר לברר?
-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנםבעיניי ההערכות מחיר מאוד מוגזמות לתרמילאים טיילנו זוג חודש בתאילנד ולא התקרבנו לאלפים דולר
מקמבודיה לתאילנד זה נסיעה של יום (מרוב היעדים בקמבודיה לבנגקוק)
אם תרצה לחסוך כסף ו"לבזבז" קצת זמן את יכולה לעבור מתאילנד לצפון ויאטנם יבשתית דרך לאוס. אמור לקחת כימיים נסיעה.
-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנםעדי לכמה כן הגעתם?
הערכות פה בפורום מדברות על 50 דולר ליום לא כולל לינה, שזה כבר 1500 דולר בחודש. (ושוב, ברור שתלוי מאוד.)
גלי, אם תרצי לסיים בתאילנד ובמקביל גם לחסוך בעלויות,
אז המסלול המתבקש יהיה בנגקוק- האנוי(ויטנאם), לעשות את ויטנאם מצפון לדרום כחודש, משם מעבר קרקעי לקמבודיה (אפשר לעשות את זה גם בשייט), ומקמבודיה אוטובוס לבנגקוק.
שוב מזכיר שבכניסה קרקעית מקבלים וויזה לשבועיים(!) ולא לחודש כמו בכניסה אווירית.
גלי תשוטטי טיפה באתר (גוגל- ״ויטנאם עפתי״ או ״קמבודיה עפתי״) ותסתכלי גם על הטיפים, יש הרבה מאוד מידע כולל הערכות מחיר וככה תראי מה מתאים לך וכמה תצטרכי להקציב לטיול.
-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנםרון, בחודש הוצאנו (זוג) 30600 באט שזה בערך 960 דולר
שוב, אנחנו לא מייצגים את הממוצע - ישנים בגסט האוסים, אוכלים כמעט תמיד אוכל מקומי ובאותו החודש לא קנינו הרבה דברים (המשכנו ללאוס אז לא היו קניות לארץ - זה סיפור אחר ומאוד אישי), אבל כן זה כולל כל האטרקציות שרצינו
-
טיול לתאילנד קמבודיה וויאטנםעדי יש לי רושם שטעית קצת בחישוב
לפי החשבון שלי 30.600 באהט זה 1020 באהט ליום
קצת קשה לי להאמין ששני מאנשים יכולים לחיות מסכום כזה....... גם לאחד זה די התכלבות
גסט האוס ברמת כלביה עולה בתאילנד בין 300 ל 500 באהט........
פדתאי לא גדול עולה בין 60 ל 80 באהט וגם אם אכלתם רק פתאי אז זה 360 באהט ליום.
עלויות בתאילנד לינה בין 800 ל 1200 באהט ליום לזוג - חדר עם מזגן ןמקלחת מים חמים תלוי במקום
גסט האוסים סבירים ב500 באהט לילה נדירים מאד
אוכל כ 300 באהט לאדם ליום שזה כ 10 דולר ליום, לזוג זה 600 באהט
שתיה (מים) וזה הולך הרבה - המים הכי פשוטים זה 5 באהט לבקבוק של חצי ליטר......
חשבו בתאילנד בין 60 ל70 דולר ליום לזוג בתנאים מינימליים.
נסיעות בתחבורה ציבורית ללא טיסות.
לנושא הטיסות - אל תיבהלי ממחירי הטיסות
בידקי בכל מקום את האלטרנטיבות
לדוגמא טיסה באייר אסיה מבנגקוק לסיאם ריאפ/פנום פן תעלה לכם כ 100$ מעבר יבשתי יעלה לכם 50 -60$ ויארך יום ארוך מאד.
אז בכל מקום בידקי מה האלטרנטיבות כי לפעמים טיסה חוסכת גם כסף.
לגבי הזמן אז ככה יולי זה לא חודש טוב לטיול באיזור, זה שיא עונת המונסונים, חם מאד ויש הרבה ימי גשם, תאילנד הרבה יותר ישימה לטיול בגלל תשתיות טובות יותצר אבל גם שם יש שטפונות.
בויטנאם יש הרבה גשם ושטפונות בעיקר במרכז המדינה כנ"ל בקמבודיה.
משך זמון הטיול שלכם קצר מדי לשלושת הארצות האלה ובעיקר אם אתם נתקעים בגלל גשמים /שטפונות.
לכן אני מציע לכם
ראשית אם אפשר לדחות את הטיול לספטמבר
שנית לותר על ויטנאם -
ויטנאם היא מדינה שכדאי לטייל בה חודש
קמבודיה - שלושה שבועות
תאילנד לפחות חודש.
לכן לחודשיים בתקופה הזו שיכולים להיות הרבה עיכובים , הייתי מתחיל בתאילנד
מבנגקוק לצפון תאילנד (ציאנג מאי ) לשבועים תחבורה ברכבת לילה חוסך מלון.
מנבקוק אוטובוס או טיסה לסיאם ריאפ ומטייל שלושה שבועות בקמבודיה וגם זה מעט.
מדרום קמבודיה עובר לבנגקוק יבשתית ונוסע לאיים לשבוע עשרה ימים.
על נושא הויזה אפשר להתגבר אם תוציאו בארצ בשגרירות ויזה לשתי כניסות
ואחרי האיים עוד שבוע עשרה ימים לבנגקוק , קאנצ'נבורי, איוטיה......
-
תאמין או לא - זה לא ממש משנהמדוייק עד לאגורה
אלה היו 28 יום מלאים. כלומר 1093 באט ליום
לא שילמתי יותר מ-500 באט ללילה בתאילנד. אתה קורא לזה רמת כלביה. אני קורא לזה רמה מספקת (מים חמים תמיד, מזגן כשצריך) - אני חושב שאנשים מפונקים ואין להם מושג לבחור ולהתמקח
פאד תאי ברחוב עולה בין 25 ל-40 ולכן אפשר לאכול מעולה במאתיים ליום. לזוג.
כשיש רצון יש יכולת.
הכל מדוייק. תאמין או לא זה לא משנה ולא ממש מעניין. השאלה נשאלה. יש תשובה.
בהצלחה לכולם.
-
תאמין או לא - זה לא ממש משנהקצת איבדתי אתכם.. המטרה שלי היא לא להתכלב ולישון בחוץ או בחדרים עם עוד אנשים.... אני רוצה טיול של חודשיים לויאטנם קמבודיה ותאילנד כאשר קמבודיה יהיה בין שבוע לשבועיים גג.... עלות כוללת של טיול כזה עשויה להיות 20 אלף או שזה מעט?
-
תאמין או לא - זה לא ממש משנהגלי לדעתי התקציב הזה יספיק לך בהחלט. תקציב גבוה אפילו
-
תאמין או לא - זה לא ממש משנהתקציב של 20000 ש"ח זה 5000 דולר.
בהנחה שכלולה בו גם טיסה בין לאומית = 1000 דולר (אפשר גם פחות)
ישארו לך 4000 דולר שזה למעלה מ60 דולר ליום.
בהחלט מספיק, בעיקר אם תתכנני טוב את המעברים ממקום למקום,
תשתמשי בתחבורה ציבורית בערים הגדולות כמו בנגקוק ופחות במוניות וטוקטוקים.
בידקי היטב היכן איזורי המגורים של תרמילאים בכל מקום, למשל הקאוסאן בבנגקוק ,או העיר העתיקה בהנוי, רובע התרמילאים בסייגון.
כך תמצאי לינות לא יקרות וגם האוכל פחות יקר.
תבדקי כאן לתתיעצי כיוון שלמשל בפנום פן רובע התרמילאים ( ליד האגם) הוא לא מומלץ
-
תאמין או לא - זה לא ממש משנהאנחנו שילמנו בפנום פן, לפני כמה חודשים 25 דולר לזוג במלון מקסים, על שפת הנהר, מעל למסעדה. הכל היה בו - מזגן, מים חמים, כמובן שירותים ומקלחת צמודים, חדר גדול עם חלון ענק לנוף. נקי ויפה. לדעתי זה מחיר סביר לחלוטין.
-
תאמין או לא - זה לא ממש משנהאני וחברה שלי החלטנו לוותר על קמבודיה.... פחות נראה לנו... חשבנו על שילוב של סין ותאילנד..... מה דעתכם? מישהו מכיר מסלול כזה?
-
תאמין או לא - זה לא ממש משנהלא ברור למה החלטתן לוותר על קמבודיה, ולמה החלטתן על סין. אתן עושות את תכנון הטיול יותר מסובך- או טיסה בין תאילנד לסין שתייקר, או קרקעית דרך לאוס ש"ישרוף" יום/יומיים/3 לזמן טיול מצומצם (חודשיים?) אם מחליטות לא לטייל בלאוס.
אם נעולות על תאילנד ולא יודעות מה להוסיף, מה באמת עם לאוס? כמה זמן רוצות להשקיע בתאילנד, וכמה במדינה נוספת?
-
תאמין או לא - זה לא ממש משנהתאילנד אנחנו רוצות חודש..... ועוד חודש במקום אחר.... מה לדעתך יתאים לנו? אנחנו רוצות לראות נופים וכאלה אבל לא לטרק כל היום
-
לאוס יכולה להתאים יופיואפשר גם חודש בסין (מחוז יונאן למשל), אבל כמו שאמרתי קודם- ההגעה לסין מצריכה יותר השקעה (של כסף לטיסה, או זמן במעבר קרקעי) מלאוס/קמבודיה
-
לאוס יכולה להתאים יופיהיי,
ממליץ בחום להישאר באמת באזור תאילנד. אני ממליץ לכן לנסוע לבורמה, זה מקום נפלא. קחו בחשבון שיכול להיות שחם שם נורא, לדעתי זה לא בדיוק העונה לטייל באזור אבל זה מה יש ואני בטוח שזה אפשרי. אני טיילתי בבורמה חודש וזה עלה לי אני חושב כ550 דולר. הלינה שם ברמה סבירה אבל המחיר יחסית לתמורה גבוה כ15$20$ לזוג. אוכלים ברחוב, גם טעים מאוד וגם ממש ממש זול. ברמת הדולר הבודד (1$) לארוחה לזוג. אנשים סופר נחמדים. טראק מעולה ולא קשה של שלושה ימים, מבשלים לכן, ישנים בבית של מארחים. ניתן להיכנס מתאילנד יבשתית או לטוס. טיסות הלוך חזור עלו לי 125$ מבנקוק לינגון וחזרה. בתחתית ההודעה שלי יש לינק לפוסט שפירסמתי באתר על בורמה. מקום מומלץ מאוד בעיני!! בהצלחה!!