מדינות מועדפות לטיול
-
אני אחרי טיול בנאפל. קניתי כרטיס לסיאול שמעניינת אותי ולאחריה יש לי עוד כמה 4_6 שבועות פנויים עד לתאריך החזרה הרשום בכרטיס מבנגקוק. בקרתי בעבר בסין, יפן, ויאטנם והודו כך שאני שומר אותם לאופצית גיבוי. מה דעת המומחים לגבי אטרקטיביות הביקור בטאייון? פיליפינים? מלזיה?(ברשותי דרכון זר)? כלומר יש בהם שונות? האם הפיליפנים מציעים רק חופים, שאותם אני מכיר מדרום תאילנד? האם טאייון תחדש לי אחרי ביקור בקוריאה? במילים אחרות, אשמח אם תדרגו את מדינות אסיה לאנשים פנסיונרים המרגישים ומתנהגים כצעירים, על אילו מדינות הייתם ממליצים כמדינות שמציעות מגוון רחב של אפשרויות הנאה מהטיול? תודה מראש
-
מדינות מועדפות לטיולגם אם כבר ביקרת במקום זה או אחר- תמיד שווה לחזור.
המשפט שאימצתי לי " מה שרואים משם לא רואים מכאן " .
על הכוונת שלי - עם דרכון זר- מלאזיה , אינדונזיה , פאפואה .
הרבה טבע מדהים , נופיםת צמחים ובעלי חיים. ובנוסף עדיין הרבה תרבויות לא "מתועשות" ואוטנטיות.
זה מה שאני הייתי עושה .
ואז לוקחת רכבת חזרה מאינדונזיה, סינגפור ומלאזיה לבנקוק.
-
מדינות מועדפות לטיולג'ק
ספר קצת מה עשית בנפאל
היית בטרק?, כמה ואיפה טיילת וממה התרשמת
-
מדינות מועדפות לטיולסיאול לא כל כך מענינית...
-
מדינות מועדפות לטיולכל מדינה היא שונה ובכל אחת שווה לבקר ויהיו לך חוויות שונות.
לגבי טאיוואן, היא ממש מגניבה, אתה יכול להנות פה!
יש הרבה טבע מרשים ביותר, תרבות סינית דתית שהשתמרה כאן (כאשר נהרסה בסין בשנות ה-70), אוכל טוב, מזג אוויר מצויין, ובחודשים שציינת יש את הפריחה היפה של עצי שזיף ובני משפחתם (כבר הפריחה החלה). יש גם מעיינות חמים כמו ביפן, ובסך הכל - מאוד נח וקל לטייל כאן, עם תחבורה מצויינת, שירות אדיב ונכונות לעזור וביטחון אישי גבוה.
אם תהיה כאן מספיק זמן, תוכל להגיע למקומות שהם קצת יותר מרוחקים פחות ומתויירים (בשונה ממישהו שנמצא מעט זמן ורק רוצה להגיע לאטרקציות ה"מפורסמות").
בחודש שעבר למשל הייתי בדרום בקנדינג (Kenting) - זה אזור שלם, של כמה שמורות טבע ימיות ויבשתיות, הרים, יערות, וחופים יפים. אגב - אם ראית את "חיי פיי", דע שמקומות היבשה צולמו שם (האי המסתורי וחוף מקסיקו).
תוכל גם לבקר באיים שסביב לטאיוואן (ושייכים לטאיוואן) כמו לאניו (Orchid Island) או לודאו (Green Island).
מעבר לזה - יש את האזור ההררי המקסים, שם תוכל להכיר קצת את הילידים שחיים באי אלפי שנים והם אבותיהם של כל האוכלוסיה האוסטרונזית (כל אלה שחיים באיים הפסיפיים, כולל המאורים בניו זילנד, אלו בהוואי ואף מדגסקר).
קבוצה אתנית אחת חיה לאורך החופים ולא ההרים - בני האמיס/אמי.
השירה שלהם מאוד מפורסמת, והם באמת אמנים מדהימים, לא רק במוזיקה:
https://www.youtube.com/watch?v=Y2elu_GxaH0אני באמת ממליץ בחום על ביקור בטאיוואן.
-
מדינות מועדפות לטיולרועי,
אתה יודע שבמחקר מבוסס DNA טוענים שמקור האוסטרונזים הוא בפיליפינים?
-
מדינות מועדפות לטיוליש כמה תיאוריות (כולל שימוש בדנ"א, מיפוי שפות ועוד)- אין החלטה ברורה על כך...
כנראה שהאוכלוסיה הגיעה מיבשת אסיה ואז לטאיוואן (שהייתה מחוברת יבשתית). משם לפיליפינים.
למשל באי שדרומית לטאיוואן, אבל כרגע תחת שליטת הפיליפינים - יש ממצאים ארכיאולוגים של אלפי שנים שמראים סחר ענף באזור ההוא.
בכל מקרה תומר, אם יש לך מראה מקום - אשמח לקבל - זה נושא שאני עוסק בו כעת...

-
מדינות מועדפות לטיולה"מראה מקום" שלי לא כזה מתוחכם, אני בטוח שקראתי על זה בויקיפדיה, ומה שהבנתי מזה היה ש-
התאוריה הכי ותיקה היא שמקור האוסטרונזים הוא בטיוואן בגלל מגוון השפות, מנקודת הנחה שככל שתרבות יותר עתיקה, תהיה יותר שונות, ובטיוואן מספר השפות האוסטרונזיות הוא חריג (זכור לי המספר 24 אבל לא בטוח), היתה תאוריה שאיתגרה אותה, וטענה שהם הגיעו מדרום אמריקה (בגלל סוגי גידולים מרכזיים ואלמנטיים דתיים), אבל הצליחו לנטרל את הטענה הזאת (לא זוכר איך).
התאוריה שמבוססת על DNA יחסית חדשה (עניין טכנולוגי יחסית חדש), ומבוססת על אותה הנחת יסוד של שונות, ובמקרה הזה שונות גנטית- מסתבר שבאוכלוסיה האוסטרונזית בפיליפינים יש שונות גנטית גדולה הרבה יותר מהחברות האוסטרונזיות האחרות. הפיליפינים היו יבשת אחת שנקראה סאנדלנד, שהוצפה באותה עלית מים שניתקה את טיוואן מהיבשת. לפי התאוריה הזאת האוסטרונזים הגיעו ליבשת מטיוואן ולא להפך.
-
מדינות מועדפות לטיולג'ארד דיימונד בספרו המופתי והמומלץ בחום לקריאה "רובים, חיידקים ופלדה" מקדיש פרק לאוסטרונזים. הוא מביא ראיות לשוניות וארכיאולוגיות למוצא האוסטרונזים מחופי סין (משם נעלמו לגמרי כתוצאה מהתפשטות הסינים) וטייוואן. בספר גם פרק המתאר כיצד נהייתה סין סינית. רק תיקון קטן תומר - מספר השפות האוסטורונזיות בטייוואן קטן מאוד ביחס למספרן הכולל (סביב אלף כמדומני), אבל השונות ביניהן רבה מאוד (הן משתייכות לכמה תת משפחות, בעוד כל יתר השפות האוסטרונזיות, המדוברות מחוץ לטייוואן, משתייכות לתת משפחה אחת).
כמובן, ייתכן שדיימונד טועה.