זהו, מחרתיים טסים לפראג
-
יש אישור יציאה.
עכשיו אני מבולבלת. בזבזתי מלא שעות על שטויות.
קיבלתי שוק ממחיר הביטוח שכמו שמישהו כאן כתב לא מכסה ביטולים אם טרום טיסה מאושפזים. (שלא נדע)
טסים מחרתיים אחר הצהריים- נגיע בסביבות 20:00.
בין רצון ההזמנה אתמול לשעת האישור של הבוס היום יש ל UP עוד 40 דולר מכיסנו.
-צריכה להזמין לינה בפראג. מה עדיף? בבית דירות, יש בכלל קרוב ללב הענינים, או מלון (איביס מלה סטרנה?)
איך ארוחות הבוקר במלונות, שוות את המחיר? וארוחות ערב לקחת במלון או רק בחוץ?
ביום ראשון ניסע לבודפשט ברכבת. עושה דוקטורט בנושא הכרטיסים והכנות נפשיות למשך הנסיעה.
להזמין באינטרנט או לחכות לקניה בקופה? עוד לא הבנתי כמה עולה באמת כרטיס ובזבזתי המון זמן על נסיון לא ממש מוצלח להבין.42+4 או 52 ועוד.. באינטרנט הגעתי לחישוב כרטיס אלקטרוני 112 יורו. לא ברור לי בדיוק איך.
בבודפשט נלון אצל המשפחה. נענש אם לא.
הולכת להתארגן
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגתחפשי בפראג מלון ליד העיר העתיקה
ממליצה על מלון kk סנטרל
ואיביס אולד טאון
כדאי עם ארוחת בוקר
אתם חייבים לשלב 2 ערים?
כמה ימים יש לכם בסהכ?
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגהי חנה,
קודם כל מאחלת לכם טיול נפלא.
אנחנו לנו באיביס מאלה סטראנה ולנו זה התאים. נסיעה קצרה בטראם או במטרו למרכז והיה הרבה יותר זול. ארוחת הבוקר הייתה ממש טובה וליד המלון יש קניון ענק ומודרני עם מסעדות ובתי קפה. יש גם המון מסעדות מסביב לא בקניון ונחמד להסתובב גם ברובע לא תיירותי.
לא רחוק מהמלון יש גלריה לאמנת בת זמננו, חינמית ודי מעניינת. אם יש לכם זמן שווה להציץ. אנחנו הלכנו ברגל.
לא יכולה לעזור בעניין הנסיעה לבודפשט, אבל לטיול קצר הייתי מתמקדת בעיר אחת בלבד.
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגלי, תודה.
לפי הבדיקה שלי בשני המלונות האלה אין מקום.
יש לנו 7 ימים מלאים של שהייה בחו"ל התכנון הוא ל 3 ימים בפראג ושלושה ימים בבודפשט ולא כי אין מה לעשות בפראג+. כנראה שנפשו של בעלי כמהה לבודפשט וכיוון שהבטיח לי את פראג החליט על פיצול.
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגעל פי אתר הרכבות ההונגרי מחיר נסיעה מפראג לבודפשט ביו א הקרוב
הוא 19 אירו לאדם במחלקה שניה , ראה צילום מאתר החברה .
כדאי לבדוק באתר הרכבות הצ'כי מפני שאני לא בטוח שניתן להזמין מהונגרי
אם נקודת היציאה היא לא יעד בתוך הונגריה .
בדקתי באתר הרכבות הצ'כי והמחיר הוא 566 קורונות צ'כיות 20 אירו .
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגהי ח.ג.
ממליצה על מלון Dar. שהינו שם זוג כמה לילות בפברואר שנה שעברה והיה פשוט נפלא! מדובר במלון אינטימי, קטן ומתוק, הממוקם ממש בצנטרום של הפיילה - בסמטה קטנה מאוחרי ככר העיר העתיקה. השירות נהדר וארוחת הבוקר היתה טובה. הוא גם לא היה יקר.
בכל מקרה - ממליצה בחום רב להתמקם במלון בעיר העתיקה ואז הכל במרחק הליכה ולא צריך להתנייד בתחבורה ציבורית.
פראג נפלאה בכל עונה!
תהנו,
אורה
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגחנה בשעה טובה ומוצלחת
כפי שלי כתבה מלון איביס אולד טאון שאני לנתי בו לא היה יקר והמיקום היה נהדר גם המיקום של המלון של לי נהדר.
תדפיסי לך את הבלוג של לי ותכי עם מה שהלב שלך אומר..
שבי בבתי קפה או במסעדות כדי לתת מנוחה לרגליים או שייט או נסיעה בכרכרה או מכונית ענתיקה אם לא קר מדי (כי היא פתוחה).
נסיעה טובה ואם יש לך עוד שאלות אנו לרשותך.
רחל לבון
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגתהנו! שתי הערים מקסימות.וכבר אמרו לפני גם על המיקום וגם על האפשרויות.במיוחד בתמונות של רחל פראג נראתה מקסים בסתיו!
אמה
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגהנסיעה ברכבת לוקחת 7 שעות (בלי תוספת איחורים), שזה אומר בזבוז כמעט יום שלם.
אני ממליץ על קרון שינה ברכבת לילה. בצורה הזאת גם חוסכים מחיר חדר במלון וגם מרוויחים זמן טיול יקר.
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגתודה לך דויד.
הזמנו מלון. מקוים שלא יהיה נפילה.
בן זוגי היקר התעקש להיות במרכז הענינים. כל המקומות הטובים מלאים. מקום אחד עורר אצלי חשד כי לא ממש מסומן במפה ויחסית למיקום היו בו הרבה מקומות פנויים.
וכשכבר בחרנו אחד הוא התמלא תוך כדי שדיברנו עם פקידה במקום לגבי שעת הגעה והיא הפנתה אותנו לבוקינג להזמנה...
אז בעייפותינו פספסנו כמה פרטים. בעלי פספס את חוות הדעת. לא מעודדות למרות הניקוד הגבוה.-אין מספיק חוות דעת לקבוע אבל מישהו הדגיש שהתמונותבאינטרנט לא דומות למציאות.. אני לא בדקתי מספיק טוב את המיקום.
קרוב לגשר קרל אבל הגישה כנראה לא נוחה בגלל עבודות שיפוצים..
יש שם מסעדה שהבקורת עליה ממש גרועה אז אולי לא יהיו סועדים ורבים ולא יהיה רעש.
מקוים שהלילות יהיו שקטים.
-
זהו, מחרתיים טסים לפראגועוד משהו קטן. מרוב שהיינו שקועים בחיפושי לינה לא ראיתי תגובות אולא קראתי ביסודיות.
תודה לכולם.
אורה, המלון שהמלצת עליו עולה כמעט כפליים ממה שהזמנו.
יש לשער שבכל מקרה לא נשהה הרבה בחדר.
ולך דויד חיבת הסבר קטן, אין לנו עלויות לינה בבודפשט אבל יש קרוב משפחה שיוצא לעבודה לכן מעדיפים להגיע בערב כשהבן דוד חופשי מעיסוקיו.
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?דויד, קבל באהבה

כל כך עזרת לי בנושא הרכבת.
עניין ההזמנה לשניים עוד לא לגמרי ברור ..
בינתיים עלתה שאלה אחרת.
באתר הרכבות כרטיסים לשנינו במח' שניה עולים כ 47 יורו ובמח' ראשונה כ72 יורו.
כולל מקום שמור. זה זול בהרבה מהמחיר באתר התחבורה הצ'כית.
לנסיעה ארוכה עדיף מח' ראשונה. ? אני שואלת כי אני לא יודעת מה ההבדל בין מח' ראשונה ושניה?
אשמח לקבל הסבר
ד.א. אני מכירה את המילה Vlak לרכבת כך גם גוגל בתרגום מגרמנית או אנגלית. שמוש במילה dráhy מצאתי בגוגל רק כשהוא מתרגם מצ'כית.
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?בוקר טוב ,
אני מבין שאתם לא מעוניינים ברכבת לילה עם קרונות שינה
כפי שהציע lbd אלה להגיע בשעות הערב ?
במקרים אחרים נסיעה ברכבת לילה כאשר זמן הנסיעה ארוך
זהו רעיון מעולה , מגיעים רעננים אחרי לילה של שינה ברכבת .
47 אירו לשני מבוגרים כולל מקום שמור זהו המחיר שמופיע באתר
הרכבות הצ'כי 1302 קורונות צ'כיות .
מצטער אך איני יודע את ההבדל בין מחלקה ראשונה ולשניה
ברכבות אלו .
יש אופצייה לאנגלית באתר במידה ואתה משתמש בגוגל תרגום .
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?דויד, יש באתר עצמו סמל לאופציה לאנגלית. השתמשתי בה.
אכן המחיר באתר הרכבת לזוג במח' שניה 47 אירו. במח' ראשונה כ 72 אירו.
נכנסתי למשרד נסיעות מוכר לי בתקוה לקבל הסבר. ההסבר על ההבדל היה כללי מאוד. אמרו לי שבמח' ראשונה מרווח, נוח יותר, מאפשר מנוחה.
מקוה שיימצא לי עוד הסבר מניח את הדעת לתוספת השקעה.
נירית יקרה. בדקתי מלון זה על פי סיפורך אבל בעלי לא היה מוכן לשמוע. (התחרפנתי..) מצאתי לא רחוק משם עוד מלון שעשה רושם טוב ולא הקשיב (אח"כ התפלא שאני לא כל כך בקצב שלו) . הוא מצא משהו שכשהסתכלתי בצילום רחוב מצאתי ממול חנות סקס ועוד משהו אדום עם כתובות סיניות.. לא קרוב לשום תחנה. להסתובב שם בחושך.לא כלכך מתאים לי..נרתעתי. אני מקוה שהמקום שנבחרנו בהזמנה שלנו לא מפחיד בחושך.(במדיוני קרוב לגשרים מסתובבים טיפוסים מפחידים)
אבל באמת הייתי כבר עייפה צידי.
עכשיו אי צריכה לבדוק הזמנת מונית. אפשרי עוד היום למחר?
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?מנסיוני ברכבות האלה, אין הבדל משמעותי בין המחלקות. פעם אחרונה בחרתי במחלקה ראשונה, כי פחדתי מצפיפות. על החלון לא היה ןילון., המזוג לא עבד ומחלקה השניה נראתה מצויין והיתה ריקה. מלק מהרכבות האלה חדישות ואז גם המחלקה השניה טובה. אם הרכבת ישנה אז בד"כ גם המחלקה הראשונה לא משהו.
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?חנה, איזה מלון הזמנת בסופו של דבר?
מוניות-הכוונה למונית מהשדה למלון? מומלץ לנסוע במוניות מחברות ידועות.
רשימה יש באתר שדה התעופה וגם בטריפאדוויזור. (כולל מספרי טלפון ואתר להזמנות מראש).
אנחנו נסענו פעמיים בתחבורה ציבורית והיה בסדר גמור.
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?תודה לכם.
lbd . כמה נוסעים יצאו ברכבת ביום ראשון אחר הצהריים? כנראה שנצא בסביבות15:30 בכל מקרה יש רק מקומות שמורים.
נירית
אם הבנתי זה מלון דירות ליד גשר קארל. rezidence dvorak. יש ארוחת בוקר.
לא יודעת איך בעלי הגיע אליו. בעייפותו לא הסתפק בניקוד הכולל ולא נתן לי לתרגם בקורות. יש על המלון בקורות רק מאוקטובר האחרון. מישהו טוען שהכל מיושן ולא כמתואר בתמונות. נראה מישהו אחר מציין שהגישה קשה בגלל עבודות ליד הגשר.
בטריפאדויזור רק מיקום קיבל ט.מ.. נקיון ולינה 4 נק' מתוך 5 .
תמורה,שירות, חדרים 3.5מתוך 5.
אני יודעת שמומלץ לנסוע במוניות של חברות ידועות. התחלתי לבדוק בקישור של לי. לא חייבים להודיע הרבה מאוד זמן מראש. בערב נמשיך לטפל בעניין. נראה לי שכדאי מונית "פרטית" ללא שותפים כדי שלא נטייל בעיר בדרך מהשדה.
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?אחרי מה שנכתב ע"י lbd הייתי בוחר במחלקה שנייה .
נסיעה טובה

-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?תודה
גם לי נשמע כך. נדסקס בערב עם הבן דוד מבודפשט.
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?המיקום נראה לי מצויין. באי קמפה היפה והנעים, מלא שגרירויות באזור-כלומר בטוח
, יש שם בתי קפה, מסעדות. בטוחה שיהיה לכם נהדר!