רכבל פתוח- למי יש ניסיון?
-
לרגל הטיול הקורם עור וגידים שלנו לגרמניה בקיץ, נתקלתי במספר אתרים שדורשים עליה ברכבל פתוח...
אני מבינה שלגרמנים זה כנראה עניין שולי, אבל אני אישית בחששות. אנחנו עם ילדים בני 7,5 ותינוקת שתהיה בת שנה ו3 חודשים.
איך עולים על הרכבלים האלו? הרי הם גם פתוחים וגם עד 2 נוסעים? איך מחזיקים תינוקת באופן בטיחותי וגם לוקחים את התיק?
אולי אני סתם מתעסקת בזה, אבל חייבת לשמוע מבעלי ניסיון.
תודה!
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?הי
יתכן ולא תוכלי לעלות עם התינוקת
כמו כן, חייב להיות מבוגר עם ילד
אנחנו עלינו עם ילד בן כמעט שנתיים שישב ליד בעלי ואני רעדתי כשהייתי בכסאות מאחוריהם עם הילדה בת ה 6
נעמה
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?אכן, אני מבינה את חששותייך, אבל נראה שהעניין בר ביצוע. את התינוקת אפשר לשים במנשא קדמי בלבד. ויחד עם ההורה שעם התינוקת יהיה הילד הגדול. ההורה השני יוכל כך לתת תשומת לב לילד הקטן ולעזור לו להתיישב.
איילת
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?איפה בגרמניה? אם תטיילו ביער השחור -
הרכבל הפתוח בטודנאו... היה מפחיד בשבילי.
תוך כדי הנסיעה, שומעים צרחות מלמטה והילד לידי היה תזזיתי
חובה, מבוגר על כל ילד.
אולי תוותרו... למרות שזו חוויה נהדרת (מוגבל מגיל 5 ומעלה)
אפשר לעשות שני סבבים ולהתפצל, שפעם האבא יעלה עם הילד הגדול ופעם האמא.
או הורה עם מנשא+ילד .
כדאי להגיע מוקדם לחסוך תורים... זו אטרקציה מבוקשת בטודנאו.
ואפשר להסתפק במגלשות גוטך (פחות אקסטרימיות)
וברכבלים סגורים (כמו: פלדברג, שאוניסלנד, בלכן)

-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?הי,
הנסיון שלנו במגלשות טודנאו (תודה ללי המקסימה על התמונות שעוררו בי נוסטלגיה):
אני ישבתי עם הבכורה שהיתה בת 13, בעלי ישב עם בנינו התאומים שהיו אז בני 6, והגיע איתם לפיסגה חיוור ומבועת. סוף טוב הכל טוב, אבל היה מפחיד.
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?אנחנו לא נוסעים ליער השחור אלא לאזור דרום בוואריה. יש רכבל פתוח במיטנוולד ובעוד אתר די מרכזי ששכחתי כרגע...
הסיפורים שלכם רק גורמים לי יותר לחשוש! אולי קודם אפנה אליהם ישירות כדי לראות אם בכלל יש בעיה לעלות עם תינוקת. זאת לא עליה לסתם אטרקציה שאפשר לחכות למטה אלא לטיול שיכול לארוך כשעתיים שלוש...
תודה לכם
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?אני לא הייתי עולה עם תינוק כל כך קטן לרכבל פתוח ועוד ילד קטן שצריך לדאוג גם לו. בשנה שעברה עלינו עם ילד בן 3 לרכבל פתוח בצרפת (ליד שאמוני) והיה מאוד מוצלח כי קיבלנו עזרה להוריד אותו.
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?לא בטוח שאפשר לעלות עם מנשא ועוד ילד ליד. בחרמון למשל לא מרשים לעלות הורה עם מנשא ועוד ילד. ככה שהורים ל-3 צריכים לעשות תורנות:-)
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?ראיתי שאתם מתכננים להגיע ל-imst. קחי בחשבון שגם במגלשות ב-imst מדובר ברכבל פתוח והגלישה מגיל 3...
רובי
-
רכבל פתוח- טודנאובמידה ונחליט שרק בן ה 13 ואבא עולים למעלה, מה יש לאמא + בנות 14,8,6,4 לעשות בסביבה הקרובה?
-
אז תגידו צ'ייר ליפטבסקי עולים בכאלו כל הזמן. הילדים הצעירים תמיד עולים עם מבוגר.
הם יודעים שצריך לשבת יפה ולא להשתולל.
עם תינוק אין לי נסיון.
-
רכבל פתוח- טודנאואם "בסביבה הקרובה" הכוונה היא למקום שלא צריך לסוע אליו - אז למיטב זכרוני אין כל-כך מה לעשות למטה. דווקא למעלה יש מסלול טיול חביב מאוד עם כמה "הפתעות של גמדים" (בית גמדים מעץ), אבל למטה אין כלום. במרחק כמה דקות נסיעה משם יש פני מרקט, אם זה נחשב למקום בילוי
. אבל בגדול לא זכור לי שיש שם משהו מעניין בסביבה הממש קרובה, אלא אם פיפסתי כמובן. -
רכבל פתוח- טודנאותודה על העצות. העניין הוא שאני רוצה להימנע מעליה ברכבל הפתוח.
אם להגיע למעלה, ניתן רק ברכבל הפתוח אזי גם סופרמרקט הוא בילוי

אחרת נראה לי שנסתפק במגלשות בגוטאך שמתאימות יותר להבנתי לכל המשפחה.
-
רכבל פתוח- טודנאושלום רב,
אנחנו היינו בקיץ האחרון עם שלושה ילדים ביער השחור. הקטן היה בן שנתיים וחצי. ( והאחים שלו היו יותר גדולים משלך) אנחנו עלינו כאשר הקטן היה במנשא קידמי עם אחד ההורים וילד נוסף לידו. וילד שלישי עם ההורה הנותר. ללא ספק חובה לדעתי לשים ילד קטן/תינוק במנשא!! זה הפתרון היחיד במידה ועולים לרכבל פתוח שמלחיץ אותנו גם ככה אפילו עם ילדים גדולים יותר ותזזים פחות.
תהנו....
-
CHAIRLIFTאני מבינה שלמעשה הדעות כאן חלוקות. או בעצם כולם חושבים שזה מפחיד אבל חלק מתגברים ועולים וחלק מוותרים מראש. אני נוטה לוותר על האתרים עם רכבל פתוח למרות שזה די מבאס כי לדעתי בגרמניה יש לא מעט כאלה...
-
CHAIRLIFTטיילנו בבוואריה עם תאומים בני 11 ופעוט בגיל שנתיים בדיוק. על הרכבל במיטנוולד וויתרנו כי זה רכבל פתוח עם שני מקומות ישיבה. נראה לנו אז מפחיד שהורה אחד צריך לעלות עם אחד התאומים וגם עם הבן הקטן. הקטן הוא ילד מאוד פעיל ושובב ובאמת פחדנו שיתחיל לזוז יותר מדיי בזמן עליה. כלומר וויתרנו גם על המסלול הרגליים היחפות במיטנוולד ועוד איזו אטרקציה שעושים למעלה. לעומת זאת כן עלינו על אחד ההרים בגארמיש בגונדולה סגורה. למגלשה באובראמרגאו עולים גם ברכבל פתוח, לפי מיטב זכרוני הוא מיועד ל-4. מקובל לעשות שם מסלולי הליכה למעלה אבל החלטנו שרק נעלה אני עם הגדולים לצורך ירידה במגלשה והקטן יישאר עם האבא למטה. עלינו בלי בעיה.
שנה לפני כן דרך אגב, היינו ביער השחור וכמובן רציתי מאוד שהילדים יתגלשו במגלשה בטודנאו. בעלי עלה בתורות עם כל אחד מהתאומים וירדו למטה. באותו זמן טיילתי עם הקטן(שאז היה בן שנה) בעגלה בעיירה.
לגבי אימסט נראה לי שתצטרכו לעשות סידור דומה: הורה אחד עולה פעמיים עם כל ילד וההורה השני נשאר למטה. באימסט למטה הכל מאורגן גם לבילוי עם ילד קטן: יש איזו רכבת קטנה, מגרש משחקים עם בימבות וכו'. באימסט היינו כשקפצנו מבוואריה. אז שוב, הגדולים גלשו והקטן נשאר למטה עם האבא, שיחק ונהנה.
האמת, למרות שהטיול לבוואריה היה מעולה, יצאתי ממנו עם תובנות שאיזור הרי לא ממש מתאים לטיול עם ילד בגיל שנה עד שלוש. כי נאלצים לוותר על הרבה אטרקציות כגון, עליות ברכבלים, מסלולי הליכה וכו').
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?אני קןראת ולא מאמינה....לי יש פחד גבהים של ממש ועדיין הרכבלים הפתוחים בכלל לא מדאיגים אותי. הם תמיד לא מאוד גבוהים מהקרקע.
עליתי בטונדאו מספר פעמים עם ילד שהיה אז בן 6...אחותו בת ה 8 עלתה עם חברה ( גם בת 8 ) ולא היו שום בעיות. לא הייתי מוטרדת כלל.
מה שכן בלא מעט מקומות באוסטריה ( בכולם האמת) נתנו לי לעלות ברכבל זוגי יחד עם 2 הילדים, כל אחד בצד אחד אני באמצע. אז הם היו למיטב זכרוני בני 7 ו 9.5.
לדעתי אתם יכולים לעלות עם התינוקת במנשא ( זה דיגיטלי או שמותר או שלא ) ואז כל מבוגר עם ילד, ולא צריכה להיות שום בעיה.
יש גם מספר מקומות שבהם ניתקלתי ברכבלים פתוחים בעלי 3 מושבים ואפילו 5... ( בטירול ובטיטליס ).
אני מאוד אוהבת רכבלים פתוחים, העליה האיטית השקט המוחלט שלווה אין סופית ...רק אתה הטבע והנוף. -
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?איילת,
יש הבדל גדול בין ילד בן 6 לפעוט, סליחה.
מבוגר אחד עולה בלי בעיה עם שני ילדים מעל גיל 3, שאפשר לדבר איתם ולהסביר. מניסיון אישי ילד בן 3 יושב יפה, מתבונן בנוף ונהנה. לעומת זאת תינוק בן שנה ושלושה.....אני הייתי מפחדת וגם בעלי.
כמובן שכל אחד יעשה את מה שנראה לו הגיוני אבל עצם זה שהועלתה שאלה, כנראה מצביע על התלבטות בנושא.
אציין גם שבחופשות סקי אחד הילדים שלי (בני 13) עדיין לא רוצה לעלות רק עם אחיו ללא ליווי מבוגר.
בנוסף, באותם חופשות סקי לא אחת ראיתי כי מדריכים לקבוצות ילדים (עד גילאי 6-7 בערך) מבקשים מגולשים אחרים להתלוות לשבת עם ילדים כי אסור שיעלו ללא ליווי מבוגר.
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?יש הבדלים עצומים בין ילדים. יש ילדים "פיזיים" יותר ופחות, פזיזים יותר ופחות, לא כל הילדים בני ה-3 מתנהגים אותו הדבר וגם לא כל בני ה-6. ומעבר לכך - כל הנושא של פחדים ובטיחות הוא נושא סובייקטיבי מאוד.
זה מזכיר לי קצת ויכוחים בפורומים של הורים... לכל אחד דיעה משלו על מה הכי נכון. מכך עולה בהכרח שאין דבר כזה "נכון" אבסולוטי (אני לא מדברת כמובן על מקרי קיצון, שבהם לרוב החוקים והנהלים מטפלים)..
איילת, לי אין פחד גבהים בכלל - אני עובדת במשרד בקומה ה-49 כאשר כל דופן המשרד שלי, הנמצאת 60 ס"מ ממני, עשויה מזכוכית שקופה, ואני מאוד רגועה ושלווה... נהנית מנוף העיר הפרוש לרגליי. ובטודנאו שיקשקתי.
לשואלת - את מכירה הכי טוב את ילדייך ואת עצמך... יש לך את התמונות הנהדרות של לי שממחישות לא רע את הרכבל וסביבתו. מכאן - כל שנותר לך הוא לקבל החלטה, וכמובן להנות!
-
רכבל פתוח- למי יש ניסיון?תודה על התגובות. אכן שאלה קשה. לכן החלטתי להיות יותר ספציפית. שלחתי את השאלה לכל אחד מהאתרים הללו כדי לראות מה דעתם על עליה עם תינוק והאם יש חלופה אחרת לעליה לאתרים.
למעשה פתאום נזכרתי שבאחד מהאתרים באוסטריה, עלינו עם רכבל וכל כך נהננו שם עד ששכחנו את עצמנו באתר אחרי שעת סיום פעילות הרכבל!!!. באותו רגע היה חשש גדול ובעיקר תחושה גדולה של חוסר אחריות!!
למזלנו, הצוות שמפעיל את הרכבל עוד היה במקום והוריד אותנו עם הרכב למטה. כלומר, לכל אתר אפשר להגיע עם רכב רק השאלה עד כמה הדרך פתלתלה ואפשרית (לעיתים היא יכולה להיות יותר מסוכנת מה-chairlift...).
מה דעתכם או מהיכרותכם למשל עם העליה למסלול במיטנוולד? זה נראה שאפשר להגיע עם רכב. ממש חבל לי לוותר על זה. אחד מרגעי השיא שלנו באוסטריה היו הליכה בבוץ עד הברכיים!