צפון ספרד ופירנאים בקייץ
-
מבקש את עזרתכם בבניית מסלול של 14 יום בצפון ספרד בקייץ הקרוב
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים בגילאים של 5-11
נוחתים וחוזרים מברצלונה
המסלול שחשבנו הוא כזה
2-3 ימים אזור אגוואס - טורטס ( כולל ראפטינג באזור הזה )
2-3 ימים פארק אורדסה
2-3 ימים בצד הצרפתי באזור קרקס גבארני וקוטרט
2-3 ימים אנדורה
2-3 ימים ברצלונה
חשוב לנו להתמקם בכל מקום מספר ימים ומשם לצאת לכוכבים כדי להקטין לוגיסטיקות
נשמח לשמוע דעות והמלצות ממי שמכיר
תודה
אבי
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץשלום אבי,
נראית חלוקה הגיונית.
רק שאלה -מה אתם מתכננים באנדורה? אולי שווה לוותר על חלק מהלינות שם תמורת ביקור בחופי הקוסטה ברווה?
בנוסף-תבדקו הגבלות גיל בחברות הראפטינג השונות .
ונקודה אחרונה-מקווה שהילדים לא רגישים לנסיעות בדרכים פתלתלות, כי יש רבות כאלו בפירנאים.
מאחלת לכם טיול מקסים!
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץאני מציעה שתבדוק מה אתה רוצה לעשות בכל יעד.
בפארק אורדסה- מזכרוני יש מסלול אחד (מפל זנב הסוס, שאפשר לעשות רק חלק ממנו), אין מה לעשות שם מעל יום.
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץחשבנו גם על ערוץ אניסקולו שזה באזור
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץנירית שלום,
לגבי אנדורה כנראה שנשהה יומיים ,מסלול טיול אחד ובנאטורלנדיה במגלשת ההרים , האם יש משהו אחר שניתן להמליץ עליו ? ראיתי גם כאלו שממליצים לוותר על אנדורה
האם אזור עמק נורייה הוא חלופה לאנדורה ?
משהו אחר , בהתיחס למסלול שרשמתי האם הסדר של המסלול נראה הגיוני ( מבחינת מרחקים ומעברי הרים בין צרפת לספרד ) ?
אבי
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץאנחנו טיילנו באגמי טריסטינה וזה מסלול קליל ולפי מיטב זכרוני גם ילדים יכולים לעשותו בקלות יחסית.
נראה לי שגם הפארק מתאים ולכן לא הייתי מוותרת על אנדורה לגמרי, אבל אולי מקצרת ואת המסלול לאגמים מחברת ליום הנסיעה למשל. עמק נוריה אינו חלופה לאנדורה לדעתי אבל יש שם פעילויות לילדים.
מה שכן חשוב לעשות (אולי כבר עשיתם) זה לבדוק את המסלולים שאתם רוצים לבצע ואת התאמתם לגילאי וכושר ילדיכם. יכול להיות שצריך לוותר על שמורה מסויימת לטובת יותר אתרים המתאימים לילדים.
קניון אניסקלו יפה מאד וקל למדי, אבל המסלול למפל זנב הסוס באורדסה די ארוך ועלול להיות מעייף לילדים קטנים.
לגבי הסדר-אם מחליטים לטייל באורדסה הייתי מתחילה שם, עוברת לצרפת וחוזרת דרך אייגס טורטס ואנדורה לברצלונה. בצרפת יש גן חיות עם בעלי חיים מקומיים ויש כזה גם קרוב לאורדסה, יכול להיות נחמד לילדים. חוץ מראפטינג יש גם פארקי חבלים.
בדרך מאורדסה , בחלק הצרפתי יש רכבת תיירותית חביבה שהיא אופציה טובה לילדים, גם.
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץהיי אבי
באנדורה אין מה לעשות יותר מיום אחד - אם לא מתכננים לעשות מסלולי טבע באזור (יש מס' כתבות על טיולים באזור)
ברמה עקרונית אזור פירנאים פחות מתאים לטיולי כוכב ויותר לטיול מתגלגל - אנחנו לנו מקסימום 2 לילות בכל מקום.
מצרף בלוג המתאר את הטיול שלנו - שהיה יותר ארוך וכלל עוד חלקים - אך יכול לתת רעיונות.
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץהי אבי,
אני בשישי פורום היום, אז יש לי תגובה עמוסה בקישורים של סיפורי טיול בפורום משפחות השכן (אנחנו גם בשלב התיכנון).
נירית - בתור המומחית הבלתי מעורערת לאזור הפרינאים, אשמח לקבל ממך מידע על טיול באגמי טריסטינה שבאנדורה .
שבת שלום,
טל
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץהי טל, תודה.

קודם כל הצצתי במסלול שתארת בפורום השכן ונראה לי חביב מאד ומאפשר הכירות די טובה עם הפירנאים על אזוריהם השונים.. מקווה שכל הנוסעים עמידים לנסיעות היפות והפתלתלות.
אני דווקא מאד אוהבת את הקוסטה ברווה הצפונית וחושבת שבמסגרת טיול ארוך כן שווה להגיע לשם ושמחה לראות את קדקס בתכנון שלכם.
לגבי אגמי טריסטאינה.
זהו טיול די קל ומתגמל. האגמים יפים וניתן בהתאם למצב להגיע לכולם או להסתפק בראשון בלבד.
האזור יפה, אבל פחות לעומת השמורות "הגדולות" ולפעמים עמוס מאד ודי מלא במטיילים. אין את התחושה של טבע פראי המאפיין את השמורות, בייחוד אם מתרחקים מנקודות הכי מתויירות.
לפי דעתי-אם מטיילים באזורים אחרים בפירנאים אז די מיותר להקדיש להם זמן, אבל מי שלא הגיע ל(הרבה) אגמים אחרים-אז כן אפשר.
המסלול מתחיל צפונה מ ordino , על כביש cs380 . תאור מפורט ניתן למצוא כאן וגם באתר הזה.
אם אתם אוהבי לכת מאד ממליצה לכם על אגם Oo . הרבה יותר מיוחד.
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץתודה רבה נירית על שלל המידע והקישורים המועילים.
אגם Oo אכן נראה יפה מאוד, ותודה על ההמלצה - לא בהכרח נצליח לשלב טיול בו מבחינת לוז (וגם מסלול קשה סביר שיניב מקהלת קיטורים מצד הדור הצעיר). אספר שנחזור .
-
צפון ספרד ופירנאים בקייץהערה קטנה לגבי אנדורה - הייתי שם, מקום מדהים ביופיו, נחמד לעשות עצירה לשופינג, כמה שעות... עם זאת לא חושב שכדאי לשהות שם זמן רב מדי