רומניה - ירידה לפרטים...
-
5 מבוגרים, 2 נערים (17) וילד (11) יוצאים באמצע יולי לטיול שורשים של 12 ימים. לא שוכרים רכב אלא לוקחים נהג+רכב (מלבד ביאשי ובוקרשט). הפורום מלא המלצות שימושיות ואני מודה לכל המשתפים שסייעו לי בבניית המסלול. אשמח אם תוכלו לקרוא את המסלול, להעיר ולהאיר.
יום 1: נחיתה ביאשי בצהריים- מסלול שורשים
יום 2 - יאשי- מסלול שורשים
יום 3 - נסיעה לקימפולונג מולדובנסק - מסלול שורשים (העיירה? רראו?)
יום 4-קימפולונג מולדובנסק - מסלול שורשים (מולדוביצה, אולי גם מרגינאה?)
יום 5-קימפולומג מולדובנסק - מסלול שורשים (כנראה וטרה דורניי?אולי borsa? נראה קצת רחוק....)
יום 6 - נסיעה לביקאז דרך טרגו ניאמץ (יש מבצר, שווה לבקר?) ודרך IZVORUL MUNTELUI. לאחר מכן האגם האדום. אני רציתי בהתחלה ללון בסובטה, הנהג המליץ על לינה באודורייו סקוייסק, אולי בכלל כדאי ללון בסיגישוארה? זה יום ארוך יחסית, אבל המרחק לסיגישוארה (על המפה לפחות) נראה קצר. אשמח לשמוע את דעתכם.
יום 7-בבוקר סיור בסיגישוארה, נסיעה לברשוב וסיור בעיר. אם השעה תהיה סבירה- מצודת רשנוב ואולי קניון רשנוב או קניון זרנשטי. לינה בברשוב
יום 8- קניון 7 הסולמות לצעירים...המבוגרים יותר יכולים להשאר בעיר, אולי יש מרכז קניות נחמד? אחר כך בושטני, סינייה, הארמון. לינה בברשוב. יום אפשרי לביצוע?
יום 9- בבוקר פארק החבלים אחר כך נסיעה לסיביו, סיור בעיר, לינה בסיביו.
יום 10-נסיעה לבוקרשט דרך הטרנס פאגארשן. מסלולי הליכה ליד אגם בליאה?
יום 11- בוקרשט - טרם הוחלט
יום 12-בוקרשט - טרם הוחלט-טיסת ערב הביתה.
בתודה מראש!
-
רומניה - ירידה לפרטים...מקפיצה את השאלה לפני שתעלם למקרה שלמישהו יש אולי בכל זאת אפשרות לעזור. אם לא יהיו תגובות מבטיחה לא להקפיץ שוב.....
-
רומניה - ירידה לפרטים...יום 3 Rarau את יכולה להרחיב מה את מחפשת בדיוק,נראה לי שאני היחיד שביקר במקום,הגעתי למקום בגלל התעניינותי בעץ,ובמלון בוטרה דורני הפנו אותי למנזר בהר rarau הגישה למנזר היא טיפוס בדרך חתחתים לראש ההר,הדרך לא נעימה ,,נוסעים בה רק מאמינים בכוון במנזר
לפני שנה וחצי ביקרתי בקמפולונג,וניסיתי להתעמק האם יש עוד משהו חוץ מהמנזר,כל התגובות היו שזה רק המנזר
אני שואל יותר מצורך הסקרנות שמא פיספסתי משהו
borsa יחסית לא כל כך רחוקה מקמפולונג יש רק בעייה בקטע מסויים של הכביש שהנו כביש חתחתים והוא יותר בורות מכביש,באורך שלך למעלה מ 20 קמ ,שגוזלת הרבה מאוד זמן בנהיגה סופר זהירה,כל הדרך היא דרך נוף יפה
-
רומניה - ירידה לפרטים...בוקר טוב ,נידמה לי שהמסלול לא מחולק נכון -לדעתי ,אבל בטח מומחי רומניה יקיצו משנתם ותקבלי פירוט יותר מסודר ,אילן שומר שבת ולכן אין תגובה ממנו ,ובכל זאת ,לדעתי בלבד ,הנסיעה מיאשי לקמפולונג בסדר ,משם לבורשה?וחזרה לביקאז? לדעתי מיותר מאד וסתם נסיעה ארוכה ,גם אין מה לעשות בבורשה ,מיאשי אתם קרובים מאד לביקאז ,דרך פייטרה נמץ ,למה להצפין לווטרה דורניי?פייטרה נמץ -אגם אדום -מעבר ביקאז -סובטה נהדרת לדעתי ,או אולי סיגישוארה ומשם סיביו - אולי להאריך טיפה דרך טורדה-ו-קלוז -אז מעבר טראנספגראשן -קורטאה דה ארגש ,-סיניה -רשנוב -בראשוב -בוקרשט -אולי יחלקו עלי המומחים ,אני בטוח שיענו לך פה
אלי
-
רראו...וטרה דורניי...ברראו כנראה היה איזשהו מסלול רגלי שהתושבים נהגו לטייל בו, אני זוכרת שבטיול השורשים שעשינו בילדותי לפני שנים רבות טיילנו שם (רגלית) עד לבקתה ("קבנה"). עבור אמי זה אחד המקומות בעיירה בהם היא רוצה לבקר, אני לא זוכרת מנזר כך שכנראה המסלול הרגלי הוא בכיוון אחר.
לגבי וטרה דורניי - עיירה שקרובה לקימפולונג וגם היא חלק מהזכרונות של אמי ואפילו של אבי שהיה נוסע לשם כילד מיאשי לנפוש בקיץ.
בורסה - הוספתי אותה למסלול כטיול יום מקימפולונג (הכוונה לחזור משם לקימפולונג ולא לנסוע משם לביקאז....) כי קראתי בפורום שכדאי לבקר בה. אם היא רחוקה ו/או לא מעניינת נוותר....
-
רראו...וטרה דורניי...שלום
לגבי יום 8 ברשוב .יש קניון גדול ויפה מאד בברשוב ,שאפשר לבלות בו מס
שעות
מיכל
-
רראו...וטרה דורניי...דעתי בלבד
אם כך הבנתי נכון לרראו ניתן לעלות מקמפולונג,המנזר הוא די חדש והיום מגיעים אליו בכלי רכב מקמפולונג,
וטרה דורני עיירת נופש נחמדה,ביקרתי בה מספר פעמים והתאכסנתי במלון דורנה [מלון אלפין לשעבר] יש בה ברכת מינרלים ומסעדה טובה
בורשה,אבדוק עם חבר מקומי ואחזיר לך תשובה לגבי מצב הכביש,למרות שידוע לי שלא תוקן,במידה והכביש לא תוקן,עדיף לטייל במקום אחר מאשר הסיבוב לכוון בורשה
לגבי יום 6 לותר על לינה בסובטה,לטעמי סיגישוארה עדיפה,ומיוחדת יותר מהחצי השני של יולי בכל שנה לקראת הפסטיבל המסורתי לקראת סוף יולי
המלצה לגבי מולדוביצה,יש מסלול במוקניצה [רכבת קיטור] ממולדוביצה חווייה מיוחדת לצעירים שבחבורה
-
רראו...וטרה דורניי...לא הייתי מגיע רק לבורסה ביום טיול מקומפלונג.
אומנם רשום שזה 102 ק"מ,אבל הנסיעה לא קלה(אם הכביש לא חודש).
מצד שני,אתם עם נהג מקומי? כך שאולי אם תצאו מוקדם,אפשרי.טבל אז הייתי מושכת יותר צפונה כבר..בדרך עוצרת מול הכנסיות עץ עתיקות,פיקניק בצידי הדרך ומעבר פריסלופ.לבד מעייף מאוד,עם נהג זה אחרת.
מרגינאה עיירת קרמיקה שחורה,קטנה מאוד נחמדה,כמה חנויות קרמיקה,לפעמים הדגמה..נחמד וקרמיקה זולה.
אנחנו לא היינו,לא מתוך נסיון אישי...אתם קרובים למוזיאון ביצי פסחא,אולי יהיה מעניין.
והמנזרים המצויירים.לפחות אחד.לא מדברת כאל מנזר מבחינת דת..הגנים סביבם מאוד יפים ומטופחים.המבנים מבחוץ מבני אבן מיוחדים,בארות...
סובאטה והאגמים היו מאוד אהובים על בני העשרה של החברים.
סיגהשוארה כמובן מקסימה.
בוקרשט,יש בה מה לראות לכולם.תראי בבלוג שלי,בבלוג של עדי..
יש פארקים נהדרים,מרכז העיר העתיקה,מוזיאון הכפר הצמוד לפארק הרסטראו. וכמובן גם קניונים...
-
רראו...וטרה דורניי...שבוע טוב !
בגלל השעה המאוחרת רק תשובה קצרה הפעם.
המידע שמוסרים לך אינו מעודכן. בשנת 2012 סללו את שביל היער לקאבאנה RARAU וניתן לנסוע בו ללא בעיות במסלול זה .
מהקאבאנה מסלול של שעתיים ( הלוך חזור ) עד PIETRELE DOAMNEI כאן התמונות .
-
רראו...וטרה דורניי...