ענייני נפאל
-
שלום
אני ואשתי (גילאי חמישים) מתכננים לצאת באפריל לנפאל לעשות במשך 13-12 יום את מסלול הלאנגטאנג, האגמים הקפואים וההילמבו.
אני צריך המלצות לגבי:
1. רוצים לשכור את שרותיו של פורטר שהוא דובר אנגלית ויכול לשמש גם כמדריך - אם יש למישהו המלצות אשמח לשמוע
2. עלות ג'יפ מקטמנדו לסייברו באסי וחזרה - מישהו יודע מה העלות בד"כ? ואיפה ניתן לשכור?
3. עלות אישור היציאה לטרק (פרמיט וטימס)? מישהו יודע כמה זה עולה
4. חנות מומלצת לקנות ציוד לטרק בטאמל? גם טובה ולא יקרה אם אפשרי
5. מקום מומלץ בטאמל להחלפת כסף מדולרים לרופי
6. מלון מומלץ בטאמל? אם למישהו יש המלצה אשמח לשמוע
7. סים מקומי - האם כדאי לקנות שם ואיזה? שמעתי שבטרק אין לזה שימוש כי אין קליטה- האם נכון? או רק להסתמך על מקומות שאולי יש בהם WIFI בדרך.
8. ראיתי שיש חברות שמארגנות טיסה של שעה מעל ההימלאיה והאוורסט. מישהו חווה כזו חוויה והאם מומלץ ובטיחותי? מה העלות?
אשמח לשמוע מנסיונכם לגבי שאלות אלו
תודה מראש
יוסי
-
ענייני נפאל1. כדאי לשכור פורטר דרך סוכנות טיולים, הם יוכלו להתאים לכם את הפורטר הזמיין שהכי מתאים לכם, וככה מעלים את האמינות של הפורטר (כי אם הוא יעשה בעיות, הסוכנות לא תעסיק אותו), אופציות פופולריות בקרב ישראלים, זה סוכנויות סוויסה, שי, ויש עוד כמה בתאמל
2. אפשר לשכור דרך סוכנויות טיולים.
3. טימס עולה 2000-3000 רופי תלוי באיזור (לא זוכר כמה לאיזור האגמים
6. בזמן האחרון היתה המלצה על UTSE HOTEL
7. בטרק יש עוד פחות וויפיי מקליטה רגילה, לדעתי לא כדאי לסמוך על זה
-
ענייני נפאלהבן שלי היה הבוקר בסוויסות אז אני מעודכן טרי לגבי הלאנגטאנג והאגמים.
גי׳פ 12000 או פחות שזה הפתיע לטוב.
אישור 3000
Tims 2000
ציוד גם אפשר אצל הסוכנויות ובהרבה מקומות נוספים בטאמל.
הביקורות על utse מצויינות אבל הוא רחוק כ500 מטר ממרכז העיניינים למי שזה חשוב, לא שקט ולא חדש או מחודש בשום צורה.
מאוד נקי שירות מצויין ומסעדה מומלצת
-
ענייני נפאלוהמשך תשובות:
החלפת כספים - כל עשרה מטרים יש דלפק להחלפת כספים (ציינג'ים).
ציוד לטרק - כל 20 מטר יש חנות לציוד, כל הציוד מזוייף, אך בהחלט ניתן להשתמש בו פעם-פעמיים.
טיסה מעל רכס ההימלאיה- בהחלט חוויה יפה ותצפית טובה על הפסגות הגבוהות בעולם, כולל האוורסט. עדיף מוקדם ככל האפשר.
סים - עדיפות לסים של חברת נאמסטה (ולא של Ncell). כמעט ואין סיכוי ל- WiFi לאורך הטרק.
טיול מהנה,
-
ענייני נפאלברוך השב תאי
אני מופתע לגבי הWIFI אבל עכשיו שאמרת נוודא שיש לנו 2 סימים של נמסטה
-
ענייני נפאלקיבלת אחלה תשובות.
אמליץ בהמשך גם את החלפת הכספים לעשות באחת הסוכנויות "הישראליות", אם אין אנטי מיוחד, מניסיון בד"כ הם נותנים שער טוב מאוד. שווה להציץ לפני בחלונות של הצ'יינג'ים מה התעריף ולהשוות. בהחלפה של סכום גדול לפני הטרק יש לזה משקל גם אם לא דרמטי...
בכלל מאוד נחמדים שם ויעזרו לך. לגבי מחירים של ציוד, תבוא מוכן להתמקחות , כי המחירים ההתחלתיים יהיו גבוהים משמעותית מהמחיר הריאלי (שיטת המצליח...), אבל מאוד חשוב לעשות זאת בצורה מחויכת ונעימה, המוכר יעריך זאת ויבוא לקראתך, בגדול שוב אני ממליץ על סקר שוק קליל לפי הזמן והכוח...
אני עשיתי בין השאר את טרק האגמים הקפואים שהוא המשך של הלאנטנג, ושמעתי הרבה דברים טובים על המסלול. בהצלחה!
-
ענייני נפאלשלא תבין לא נכון, בקטמנדו ופוקרה יש תקשורת אינטרנטית.
במהלך הטרקים, במקומות שכבר יש תקשורת אינטרנטית (WIFI או כל צורה אחרת) היא יותר יקרה/איטית
-
ענייני נפאלתומר תודה
אני מופתע כי באוורסט והעמקים סביבו היה לא מעט WIFI לפני שנה וחצי
-
ענייני נפאלשאלת על ג'יפ הלוך ושוב - למיטב הבנתי אם אתה ממשיך לאגמים הקפואים אתה לא צריך ג'יפ חזור, מסיימים קרוב לקטמנדו.
אני שכרתי ג'יפ לסייברו באסי דרך סוויסה, שדרכו שכרתי גם את הפורטר. היה בסדר גמור. המחיר ששילמתי נראה לי לא מעניין - הייתי שם לפני כמעט עשור.
-
ענייני נפאלכנראה שבגלל המשלחות, הרבה מושקע בטכנולוגיות סביב האברסט, כי זה שווה להם הרבה כסף
-
ענייני נפאלאנחנו זוג פנסיונרים שטיילנו לפני 4 שנים עם מדריך מדהים ששמש גם כפורטר ושמו צנדרה.בשבוע שעבר קבלתי ממנו מייל שיש לו סוכנות בשםFRIENDLY TREKKERS ADVENTURE בפוקרה והמייל שלו
-
ענייני נפאל -
ענייני נפאלכדאי לכתוב את זה בטיפ באתר כי המלצות בפורום שוקעות לתהום הנשייה מהר למדי, וחבל
-
ענייני נפאל,תודה ענת
עדיין לא הייתי שם (עוד שבוע)
מקווה שזה באמת יהיה כזה מוצלח ואז אוסיף את זה כטיפ
יש להניח שהביקורות הנלהבות והמחיר הסביר עדיין מושפעות מזה שהמקום ממש חדש
-
הארכת וויזה ביוםשלום לכולם
אנחנו מגיעים ל16 יום וקראתי בעפתי שניתן להאריך וויזה ביום בעלות 2$ ליום ב"סוכנויות הנסיעות"
חשבתי לעשות וויזה ל15 יום (4 אנשים) ולשלם עוד 8 $ אבל הסוויסות ענו לי שהם לא עושים את זהץ
1. האם זה נכון
2. האם ניתן לעשות בנמל בהגעה לקטמנדו?
תודה מראש
-
הארכת וויזה ביוםלא ניתן להאריך בשדה תעופה ובינינו הם אומרים שאפשר להאריך ב 2$ אבל אני ניסיתי את זה במשרד הפנים שלהם ולא הסכימו על יומיים הייתי צריכה שוב לשלם כמו על 15 יום..
-
הארכת וויזה ביוםתודה הילה
מקווה שהיסתדרת .......
טיסה קלה ונעימה
-
הארכת וויזה ביוםהיי שוב
אחרי כמה לילות ללא שינה הסתדרנו בזכות פורום נפאל בפייסבוק.
לגבי הויזה..שווה אולי לנסות . אני ניסיתי כמה פעמים אבל אולי לך יהיה יותר מזל..
בהצלחה ותהנה גם -
ענייני נפאלזה היה ל hana44. סומכת עליך שתעלה טיפים
הלוואי ואצליח להגיע שוב לנפאל בזמן שעוד יהיה רלוונטי לנצל אותם