-
הכל התחיל בסוף דצמבר 2014. אני שרגילה שבתקופה הזו כבר יש לי כרטיסים ליולי-אוגוסט שנה אחרי מצאתי את עצמי ללא כרטיסי טיסה וגרוע מזה – ללא היכולת למצוא זמן שיתאים לכל חברי המשפחה לצאת לטיול השנתי שלנו בחו"ל. לבן האמצעי יש בחינות בגרות עד אמצע יולי , הבת שנמצאת כרגע בשנת שירות אמורה להתגייס באמצע יולי (אח"כ התברר שהגיוס נדחה לספטמבר), וברור שלא אסע לחו"ל בזמן שהיא בצבא. בטח שלא בהתחלה. מה עושים? מקטרים לאהוד... תוך כדי קיטורים גיליתי שלא רק שהשנה לא נוכל לצאת לטיול קיץ משפחתי אלא גם שנה הבאה שכן אז הבן האמצעי אמור להתגייס. ואבוי... בינואר לבן הקטן ימלאו 13 ומה עושים עם טיול בר המצווה? בקיצור, עצבות גדולה ירדה עליי!!! תוך כדי הקיטורים שלי אהוד אומר לי שהפעם מתחשק לו משהו שונה. לא עוד מדינה אירופאית ואפילו לא עוד פעם ארה"ב.... אמ... אתגר!

שבוע אחרי, תוך כדי גלישה בפייסבוק, אני רואה פרסומת "ספארי שלג בלפלנד"... אה... זה יכול לענות על מיוחד....שואלת את אהוד ואת הבנים האם זה מספיק מיוחד בשבילם ואת התשובה היה אפשר לשמוע עד לפלנד. רגע! הטיולים האלו מתקיימים רק בין דצמבר למרץ אז מתי נוסעים? הכי מתאים לנסוע בינואר שנה הבאה כי אז הבן הקטן חוגג בר מצווה אבל אז נטע תהיה בצבא ומי יודע אם יאפשרו לה לנסוע איתנו והרי ברור שאי אפשר לצאת לטיול כזה בלעדיה. מחליטים לא להמר ולצאת כבר השנה.
שלחתי בקשה לחברה לקבל חומר ותוך כדי מתחילה לעשות גוגל על טיולים ללפלנד. אני מגלה שיש המון חברות שמוציאות טיולים ללפלנד...(ואני חשבתי שיש לי רעיון מקוריׂׂׂׂׂ
) מראש החלטתי שמכיוון שהזמן קצר ניסע בטיול מאורגן. יוצרת קשר עם כמה מהן ומתחילה לגלות שרוב החברות מוציאות טיולים של 40-45 אנשים. אוקיי, מאורגן אבל לא מתחשק לי לנסוע עם עוד 45 אנשים. חיפוש נוסף מוביל אותי לחברה שמוציאה טיולים של עד 20 אנשים. זה כבר מתחיל להיות מעניין. שם החברה – טרוול. מתקשרת ולטלפון עונה בעל החברה – חמד של בחור – שאומר לי שיש לו קבוצה שמונה 16 אנשים והוא צריך לברר אם זה בסדר שהוא יוסיף אותנו כי נעלה את הקבוצה ל-21. אהבתי. בעיה נוספת היא שמכיוון שהוא מוציא קבוצות של 20 אנשים הוא הזמין 20 מקומות בטיסה והוא צריך לבדוק אם הוא יכול להשיג עוד מקום אחד. אחרי יומיים מגיעה התשובה המשמחת – נמצא הכרטיס החסר! 
בינתיים אני מתכתבת עם ינינה ועם יפה שנותנות לי המון טיפים ועצות נפלאות שעזרו לנו מאוד וגם מרגיעות אותי שעם ביגוד טוב לא יהיה לנו קר. תודה גדולה ליפה וינינה!

עכשיו כנמצא הכרטיס החסר ויש את כל הטיפים והמידע מיפה וינינה הגיע הזמן לצאת לדרך!
-
0 +היי עפרה,
איזה כיף!!! לפלנד

מרגיש שיהיה לנו ++++++
מחכה להמשך...
רובי
-
0 +הנה. התייצבתי הכי מהר שאפשר!
שמרי לי מקום מאחוריך על אופנועי השלג כי זה סיפור שאותי ממש, אבל ממש מסקרן.
הוצאתי את הכפפות והכובע המחמם מהארון , מקווה שיספיק

ג׳מוס
-
0 +רובי וג'מוסי תודה שהצטרפתם אליי

ג'מוסי, הנה האופנוע שלנו בוא עלה... אבל לפני כן כובע וכפפות ממש לא יספיקו צריך גם בגדים טרמיים ומאוד מאוד חשוב חמצוואר.
-
0 +עוד משהו קטן לפני שנצא לדרך: לפני הטיול אנחנו נפגשים עם הקבוצה ועם ישי המדריך הנפלא! שעוד יוזכר פה רבות. כמי שמורגלים בטיולים עצמאיים היו לנו (בעיקר לי) חששות רבים לפני יציאה לטיול מאורגן. במפגש אנחנו מגלים שהקבוצה שלנו מורכבת מ- 6 משפחות בכל מיני הרכבים: משפחה עם 3 ילדים בוגרים, משפחה עם ילדת בר מצווה, אבא ובת, סבתא עם נכדה, סבא וסבתא עם שני נכדים ואנחנו. אנשים נחמדים מאוד והחששות קצת מתפוגגים.
-
0 +עופרה, איזה כיף שהתחלת לספר

אני מיד מתמקמת במקום טוב כדי לא לפספס שום דבר. לפלנד גם אותי מאוד מסקרנת.
מחכה להמשך...
-
0 +3/3/15
המונית מגיעה ב-03:00 לאסוף אותנו. קבענו ב- 03:30 להיפגש עם אלון (בעל החברה) בשדה כדי להיפרד ולקבל מתנה קטנה. מגיעים בזמן, נפגשים עם אלון, מקבלים מתנה קטנה ורואים תמונות של הזוהר הצפוני ש-ישי (שכבר נמצא בלפלנד) צילם בשבוע שעבר. התמונות מרהיבות ואנחנו מתחילים להתפלל שגם אנחנו נזכה לראות את הזוהר הצפוני.
הטיסה אמורה לצאת ב- 06:00. טיסה ישירה ל- לולאו ( Luleå) שבשבדיה.
משאילה לרגע את סאבטקסט של שירלי חברתי היקרה
: הטיולים של טרוול בנויים כך שקבוצה אחת מתחילה ב-לולאו ומסיימת ברובניימי והמחזור הבא מתחיל ברובניימי ומסיים ב-לולאו. באופן רגיל אין טיסות ישירות ל-לולאו או לרובניימי אלא אם יוצאים בתקופה הזו של השנה בטיול מאורגן.עולים על טיסה 6H:225 של ישראייר ל-לולאו. הטיסה יוצאת באיחור של חצי שעה. במהלך הטיסה אנחנו מגלים שאנחנו טסים על סלב – דייל השוקולד. נוחתים בלולאו כעבור 5.5 שעות.
בשדה התעופה ב-לולאו אנחנו פוגשים את ישי והחיוך הנצחי שלו. התארגנות זריזה ועולים על האוטובוס. איזה כייף! אוטובוס שלם לרשותנו. האוטובוס מפואר מאוד וכולל שרותים, עמדת הטענה לפלאפונים ושאר מכשירים הדורשים הטענה ואפילו WiFi.
אחרי נסיעה קצרה מגיעים למלון שלנו ללילה הראשון. מלון סבוי השייך לרשת בסט ווסטרן. מלון מפנק מאוד. חדרים מרווחים ומרוהטים יפה. מקבלים חדרים, מתארגנים במהירות ויורדים לארוחת צהריים.
אחרי ארוחת צהריים נוסעים לעיירה גמלסטד. במרכז העיירה כנסיה עתיקה מהמאה ה- 15. הכנסיה יפה מאוד ולאחר הסבר של ישי אנחנו יוצאים למשחק קטן. קיבלנו מפה ובה משורטטים כמה בתים והיינו צריכים לאתר את הבתים ולכתוב מי גר שם (ראש העיירה, הדואר וכד'). עם כל הכבוד למשחק אנחנו קודם ניגשים לעשות מלחמת כדורי שלג ראשונה.
לאחר מכן אנחנו חוזרים למלון ושם אנחנו מקבלים סרבלים ומגפיים שישמשו אותנו עד היום האחרון של הטיול. הסרבלים יעילים מאוד ומגנים מצויין מפני הקור. די כייף להסתובב עם סרבל כזה שמאפשר לשבת על השלג או להחליק עליו מבלי להירטב. הבעיה היחידה היא שבכל התמונות אנחנו נראים אותו דבר
לאחר ארוחת ערב פורשים לחדרים. בכל זאת זה היה לילה ללא שינה.
לילה טוב...
-
0 +מרינה, כייף שגם את הצטרפת

האמת, לפלנד אף פעם לא היתה במגירת החלומות שלי. חששתי מהקור אבל לא יכולתי להתעלם מהבקשה למשהו מיוחד וכמו פולניה טובה
החלטתי לוותר על הפחדים שלי העיקר שהמשפחה תהנה... 
-
יש לי שורשים שם ואני סקרן לשמועכידוע לפלנד היא ארץ מוצאם של הלפלפים.
תמשיכי בבקשה.
-
יש לי שורשים שם ואני סקרן לשמועוואו, וואו, וואו עפרה!!!
איזו הפתעה נהדרת ליום ראשון

עוקבת בכיף גדול, ומאחלת שכל הבעיות שלכם בחיים יסתכמו בזה שאתם נראים בכל התמונות אותו הדבר

אורה
-
יש לי שורשים שם ואני סקרן לשמועעפרה!!! איזה שיחוק!
במגירת החלומות שלי, גבוה גבוה נמצא הזוהר הצפוני. לא נראה לי שאני מגשימה את החלום הזה בקרוב, אז אחכה כאן בשקט שתראי תמונות ותספרי סיפורים!
רבקה
-
יש לי שורשים שם ואני סקרן לשמועעפרה'לה נהדרתי יפתי, כמה כיף שהתחלת לספר. פלוס אפס מינוס אפס מה זה משנה, את מוכתרת בזאת למלכת לפלנד.
הסרבלים הולמים אתכם מאוד מאוד ואין לך מה להתבאס. תמשיכי בבקשה. הקפה הראשון של הבוקר היה היום מוצלח במיוחד.
תודה ונשיבוקים.
אלונה
-
יש לי שורשים שם ואני סקרן לשמועעופרה!
איזה כיף לכם!
נשמע שהיה לכם טיול מפתיע ומדהים
מחכה להמשך
נעמה
-
יש לי שורשים שם ואני סקרן לשמועעפרה
איזה כיף של התחלה!!!
תלבושת אחידה משדרגת את הטיול.
-
יש לי שורשים שם ואני סקרן לשמועעפרה,
איזה כיף - מצאתי לי מזחלת, התעטפתי במעיל ואני מצטרפת למסעך בשקיקה.
יונה
-
0 +גם אני רוצה!!!
איזה כייף! מחכה להמשך
-
0 +נשאר מקום ?
גם אני פה !
-
0 +עפרל'ה,
גם אני פה. אם הייתי יודעת שהתחלת לכתוב הייתי מתייצבת בזמן ומתיישבת בשורה הראשונה.
קראתי כל מילה ומילה ונהנתי מאוד.
מראש אמרנו שזה יהיה טיול מיוחד במינו וכך היה.
את אלופה!
רוצה המשך! ועוד תמונות!
לימור
-
0 +מה שותים בלפלנד בבוקר, קפה ? שוקו? חלב איילים....איילות

כל הכבוד על השיחוק. גם אני בשורה הראשונה, עם צעיף חדש, בין ג'מוס לאלונה, מחכה.......
-
0 +WOW !!!
נדחפת לשורה הראשונה...עם כל הבגדים המתאימים. חוץ מזה אם יהיה צפוף נתחמם יחד.

איזה יעד חלומי.
התחלה מבטיחה ובטוחה שההמשך יהיה נפלא.
לורה