ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לחיות בתאילנד

פורום תאילנד
    16
    47
    29650
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • El_ninio
      El_ninio נערך לאחרונה על ידי

טוב אז חזרתי מתאילנד לא מזמן אחרי טיול של חודש, ניסיתי לחיות בישראל אבל מאוד קשה לי, אני לא מדבר מבחינה כלכלית, אני מדבר מבחינה נפשית, התאהבתי בתאילנד. בשביל להתפרנס בתאילנד אני מעוניין לפתוח מסעדה קטנה, ויש לי כמה שאלות בקשר לזה (הראש הוא צ'יאנג מאי) 1) כמה כסף אני צריך סה"כ בשביל המקום, שיפוצים, עורכי דין ורואי חשבון? 2) הבנתי שאני צריך שותף תאילנדי, עם לפחות 51%. זה אומר ש51% מההכנסות הולכים אליו או שיש דרך לעקוף את זה? 3) אישורי עבודה או אישורי שהייה. מה הפרצדורה בנושא?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • סוכנות נסיעות ישרא תור תאילנד
        סוכנות נסיעות ישרא תור תאילנד נערך לאחרונה על ידי

לחיות בתאילנד

אני יגיד רק את זה על הנושא, יש המון פתרונות ודרכים והרבה חילוקי דעות לאיך דברים צריכים להתבצע.. 

תאסוף ידע כמה שאתה יכול, אבל דבר אחד אני יכול להגיד לך שאני חושב שאתה מוכרח לעשות , זה להגיע לתקופה קצרה של מגורים במקום בו אתה מחפש להתמקם , תקופה של  כ3 חודש פלוס מינוס, בשביל להכיר את המקום, לפתח קשרים, להכין את התשתית ולהיות בטוח שאתה הולך לעשות את זה...

בכל אופן בהצלחה!wink

• El_ninio

לחיות בתאילנד

קודם כל, תודה שענית לי ואיחלת בהצלחה. הייתי שם שבוע וזה הספיק לי, עוד שלושה חודשים יקחו לי חתיכה יפה מהחסכונות שלי. קראתי ואני אוסף מידע מכל מקום. אם אתה או משתמש אחר פה יכולים להעשיר לי את הידע בתחום אני אשמח, ואשמח לתשובות בקשר לשלושת השאלות שלי.

לחיות בתאילנד

בכיף angel

1) קשה לענות על השאלה.. זה משתנה תלוי בעיר, שכירות, סוג עסק, משכורות וכ'ו...

2) יש כמה דרכים לעקוף את זה, לדוג' לקחת 3 שותפים (אך אם אני לא טועה יצא חוק חדש שמכריח שלשותף התאילנד יהיה יותר אחוזים והוכחה שהוא מקבל כסף כל שנה מה שמבטל את האופציה ל2 שותפים אקטיביים) 

האופציה השנייה זה לסדר את זה עם העורך דין שפותח לך את החברה ולחתום על חוזה איתו מאחורי הקלעים שהוא שותף פקטיבי.(אופציה נפוצה)

3)כשאתה פותח חברה אתה צריך להעסיק 4 תאילנדים ואתה יכול לקבל אישור עבודה ואז גם לסדר לעצמך ויזת עבודה.

(גם עם מספר העובדים במקרה הזה אפשר לשחק)

***התשובות האלה מנסייוני האישי ייתכן ולא הכל מדוייק או מעודכן, אך זה אולי בתור התחלה יעזור לך לשאול את השאלות הנכונותangel

• ran222
              ran222 נערך לאחרונה על ידי

לחיות בתאילנד

תסלח לי אבל אני מרגיש צורך להוריד אותך לקרקע...

אני מדבר בתור מישהו שגר ועבד בחו"ל במשך שנה וחצי כך שיש לי פרספקטיבה לקשיים ולשיקול הדעת.

נראה שאתה עדיין נישא על גבי ה"היי" של החופש שלך בתאילנד.

להיות שבוע במקום כלשהו במהלך חופשה ולהחליט לפי זה שבא לך לעבור לגור שם זה פזיז וכנראה שב99.9% זה לא יצליח.

אם כתבת  ש3 חודשים יקחו לך חלק נכבד מהחסכונות אז זה אומר שאין לך מספיק גב כלכלי כדי לבצע את המעבר בשלב זה.

מה עוד שקשה לי להאמין שמסעדה זה מה שיספק לך בטחון כלכלי, במיוחד שבעסקי המזון אין לך שום יתרון יחסי על המקומיים + כדי להחזיק מסעדה צריך גב כלכלי חזק ואתה בעצמך אומר שאין לך אותו.

היו כאן לא מעט אנשים ששאלו את השאלה הזאת- והעצה הראשונה (והטובה)שכולם קיבלו זה להפנים שחופשה זה לא מדמה את חיי היומיום במדינה זרה ללא הכנסה יציבה,חברים ומעטפת תומכת.

לכן זה הכרחי לעבור לגור לפרק זמן כלשהו כדי לבצע סימולציה ולהבין מי נגד מי, היכן יהיו הקשיים וכו'

את העסק פותחים רק אחרי שבטוחים במליון אחוז שאכן המעבר הוא רלוונטי,שסגנון החיים מתאים לך, ושיש לעסק סיכוי סביר להצליח.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה

• המרכז למטייל בנגקוק תאילנד
                המרכז למטייל בנגקוק תאילנד נערך לאחרונה על ידי

לחיות בתאילנד

אאלץ להסכים עם רן החיים בתור מטייל ובתור תושב זר בתאילנד שונים לחלוטין 

כל עוד לא חיית פה כמה חודשים כפי שהומלץ פה ולא הכרת את האנשים[מקומיים וזרים] באיזור בו תרצה להתמקם לא תוכל להעריך נכונה את ההשקעה בפתיחת העסק או הפוטנציאל שיש לו 

• נדב הרגיל
                  נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

לחיות בתאילנד

רבים וטובים פתחו עסקים בתאילנד והצליחו, אולם רבים עוד יותר נכשלו.
                  תאילנד הינה מקום מקסים, אבן שואבת לאנשי כל העולם שנשבים בקסמיה, אולם בל נטעה - הפרנסה בה לא פשוטה, חוקים רבים מגבילים את אפשרויות הזרים להתיישב בממלכה, התרבות והמעטפת התומכת אינה כמו זו המוכרת לנו, אולם אדם שיש לו גב כלכלי איתן, רעיון טוב ומוטיבציה חזקה, יכול להצליח בכל מקום בעולם.
                  בהצלחה!nolaugh

• זיקו.
                    זיקו. נערך לאחרונה על ידי

אין מה להוסיף יותר מדי על תשובתו של ran222

כמובן שבכל אשר תלך ותעשה - נאחל בהצלחה,
                    אך מבלי לפגוע חלילה וחס, עצם השאלות שלך הן חובבניות מאוד, ובטח שלא אמורות להשאל בפורום טיולים אלא בפורום מקצועי שעוסק בנושאי עבודה ואישורי עבודה וויזות לזרים בתאילנד (ויש כאלו לא מעט אתרים ופורמים).

מידע ראשוני אוספים כאמור בפורומים ואתרים מקצועיים, ומידע קונקרטי אוספים פיזית במקום היעד, קרי לנסוע לתאילנד ולהפגש עם עו''ד או רואה חשבון או סוכניות נדל''ן שמשכירות חנויות וכו'.  המידע שתשאב בפורומים טיולים בעברית רק יעשה לך יותר בלאגן בראש בעיקר שמדובר במדינה כמו תאילנד עם מליון חוקים ובירוקרטיה אסייתית טיפוסית.

• El_ninio

לחיות בתאילנד

תודה רבה למי שענה. השאלות הם חובבניות כי הרעיון על מעבר לשם עלה לי רק בימים האחרונים. אין לי גב כלכלי לפתיחת עסק עכשיו, זה ברור, אני גם לא מתכנן לעבור בשנה הקרוב. אולי עוד שנתיים. אני שואל בשביל לדעת כמה כסף אני צריך לחסוך ומה הפרצדורות בנושא. אני נמצא בצומת דרכים בחיים שלי, או להתחיל ללמוד או להמשיך לעבוד ולחסוך כסף לעסק.

• arieav
                        arieav נערך לאחרונה על ידי

לחיות בתאילנד *******

אם  אתה נשוי  לתאילנדית   המצב יכול להיות טוב יותר

• El_ninio

לחיות בתאילנד *******

האמת שהכרתי שם הרבה תאילנדיות פוטנציאליות לקשר, אני לא מדבר על הזונות מן הסתם. במצב כזה של חתונה, אני נחשב לאזרח ככלל האזרחים ויכול לפתוח עסק בלי בעיות של אישורים וכו'?

לחיות בתאילנד *******

לא , גם אם תתחתן עם תאילנדית לא תקבל אזרחות, אך תוכל לקבל ויזת נישואים.

• El_ninio

לחיות בתאילנד *******

עם ויזת נישואים אני יכול לפתוח עסק ב100% בעלות שלי? אני עדיין אצטרך 4 עובדים תאילנדים? ושאלה אחרונה: כמה כסף + - אצטרך לחסוך לפני שאני משלים מעבר לצ'אנג מאי (כסף לעסק, דירה, רכב)?

לחיות בתאילנד *******

לא אתה לא תוכל אף פעם לעשות את זה 100% "שלך".

עדיין תצטרך 4 עובדים תאילנדים.

קשה לענות על השאלת סכום כי יש כל כך הרבה קטגוריות... סוג רכב....רמת דירה....איזה עסק...??? הרבה סימני שאלה שכמו שציינתי אתה תוכל לקבל את התשובות האלה לאחר תקופת מגורים זמנית של כ3 חודש כמו שציינתי קודם...

• איציק 69
                                  איציק 69 נערך לאחרונה על ידי

לחיות בתאילנד *******

מנסיון קרוב של אחרים שניסו לפתוח שם עסק זה עניין לא פשוט בכלל וצריך סכומי כסף משמעותיים והרוב המוחלט הסתיים בכשלון יקר , שכר הדירה במקומות המבוקשים (אני מאמין שלא תפתח עסק שמיועד לתאילנדיים באיזור נידח ) מאוד יקר ,עלויות השיפוץ גבוהות ,מציאת כח אדם שיעבוד בעסק  , כל נושא פתיחת העסק מאוד מורכב מבחינת הויזה והאישורים וזה בכלל לא פשוט . להיות שם חודש זה לא כמו לחיות  באופן קבוע וזה משהו שונה לגמרי ולא הכל ורוד כמו בטיול של נופש לחודש . היום חזרתי מטיול נוסף של 3 שבועות מתאילנד ואני כרגע בדכאון די רציני קשה לחזור משם זה כמו להיות בסוג של טריפ מדהים ותאילנד מתקיפה אותך בכל החושים אבל צריך לחזור לקרקע המציאות לצערנו ולהמשיך הלאה . לפני שמחליטים בכלל כזאת החלטה גורלית צריך לנסות לחיות שם כמה חודשים לנסות להכיר את השפה והמנטליות ורק אז תוכל לקבל פרופוציות נכונות לגבי הרעיון הזה ולא מטיול מקרי של חודש .

עיצה שלי תחזור לקרקע המציאות ותמשיך הלאה לא נראה לי שיש לך את היכולת הכלכלית לצעד כזה כרגע .

• El_ninio

לחיות בתאילנד *******

אני די נעול על זה, הראש שלי זה לחסוך שנה-שנתיים ולנסות את מזלי בתאילנד. לא בא לי להשאר בארץ ולהרגיש תחושת פספוס כל החיים. אם יש לכם מידע שיכול לעזור לי, אפילו פרטים קטנים אני אשמח לשמוע, תודה לכל מי שהגיב כאן.

• איציק 69

לחיות בתאילנד *******

לידיעתך בציאנג מאי יש המון מסעדות וגם ישראליות והתחרות קשה מאוד עיקר העבודה בעונת התיירות דצמבר עד פברואר ועוד תקופות קצרות בשאר השנה של החגים המקומיים בשאר השנה העבודה יורדת משמעותית . בביקור האחרון שלי עכשיו בצ'אנג מאי למעט מספר קטן של מסעדות ידועות ברוב המקומות שראיתי היה ריק לחלוטין והעסקים לא מזהירים שם קח גם בחשבון שמדובר בהשקעה מינימאלית של עשרות אלפי דולרים להתחלה וצריך להכין עוד סכום משמעותי לתקופת ההרצה של המסעדה לכמה חודשים כמו כן הסטטיסטיקה היא שרוב המקומות נסגרים תוך שנה -שנתיים בהפסד כבד . לא רוצה לייאש אותך אבל קח בחשבון שמדובר בצעד עם סיכון גבוה ביותר מבחינה כלכלית אבל אם זה מה שהחלטת שיהיה בהצלחה .

• El_ninio

לחיות בתאילנד *******

מה אני אגיד לך, אקווה לטוב. יכול להיות גם שאפתח עסק אחר בסופו של דבר. יש לי כמה רעיונות בראש ויש לי עוד זמן לחשוב על זה.

• arieav
                                          arieav נערך לאחרונה על ידי

לחיות בתאילנד ******* הצעה אחרת

ראשית     לעולם לא יהיה לך אזרחות תאילנדית.   אם לא נולדת בתאילנד

מדוע   מסעדה?     כל שני מטר  מוכרים אוכל.  תאילנד  היא מסעדה  אחת גדולה.

תנסה לחשוב אחרת.    קשה לי לאמר לך   מה טוב יותר . אבל ברור שזה  לא קל

לאדם  עם חוסר  שפה. ללא אזרחות ..  וללא הרבה  כסף

גם אם יהיו לך   שותפים    תאילנדים. תמיד  תתחיל לחשוד שעובדים עליך..

.

• איציק 69

לחיות בתאילנד ******* הצעה אחרת

אני מכיר את תאילנד הרבה שנים וממה שראיתי הזרים היחידים שבאמת הצליחו הם אלה שבאים עם כסף גדול ומשקיעים בעסקים כבדים או זרים שנשואים לתאילנדיות באושר ולא בגלל כסף והן מנהלות את העסק ביד רמה .כל השאר ברוב המוחלט נכשלים לצערי וחוזרים לארצם עם נזק כספי גדול וחלומות מנופצים .תאילנד נהדרת לתיירים או לגימלאים שחיים שם עם פנסיה אבל מאוד אכזרית לזרים שמנסים להשתקע ולהתפרנס שם frown    

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון