כרטיס סים לשיחות - ארה"ב
-
שלום לכולם,
אני מעוניינת לקנות סים בכדי לבצע שיחות מארה"ב לישראל במהלך הטיול.
1. איפה קונים אותו?
2. מה מומלץ מבחינת מחיר?
3. האם זה צריך להיות סים פרוץ או רגיל?
3. האם מישהו קנה בסן פרנסיסקו ויכול להמליץ על רשת כלשהי?
חשוב לי לדעת מקום מדוייק בכדי לא להתברבר..
המון תודה!
-
כרטיס סים לשיחות - ארה"ברק לשיחות ? אינטרנט לא צריכה ? מה זה סים פרוץ ? הטלפון צריך להיות פתוח לכל הרשתות. מה סוג הטלפון שלך ?
-
כרטיס סים לשיחות - ארה"ביש לי LG G2,
אפשר חבילת גלישה, אבל אין לי צורך ביותר מ1GB גג 2GB
וכשרשמתי סים פרוץ התכוונתי לסים פריי
-
כרטיס סים לשיחות - ארה"בזה יכול להתאים לך:
התוכנית מסתמכת על הרשת של AT&T בארה"ב שמתאימה למכשיר שלך.
-
כרטיס סים לשיחות - ארה"בתודה רבה!
-
כרטיס סים לשיחות - ארה"בקצת סדר במונחים:
סים פרי - מתייחס להיותו של המכשיר פתוח לכל רשת (או סים) שתבחרו. בעבר התופעה הייתה נפוצה בהרבה, חברות שמכרו את המכשירים נעלו אותם בתוכנה למעבר לרשת אחרת, זאת כדי למנוע מצב בו החברה מוכרת לך מכשיר מסובסד בתקווה להרוויח עליו באמצעות דמי השימוש לאורך זמן, בעוד אתה קונה מכשיר בזול ונוטש לטובת המתחרים אחרי מס. חודשים מועט.
MVNO - מפעיל וירטואלי, העיקרון דומה לסיטונאי בתחום מוצרי הצריכה. חברה יכולה שלא להקים רשת משלה, אלא לקנות שימוש (נקרא לזה "זמן אוויר", לצורך פשטות ההסבר) גדול במחיר נמוך ולמכור אותו הלאה במחיר מעט גבוה יותר (אך נמוך ממחיר היצרן/קמעונאי/חברת הסלולר). כך אפשר לתת מחירים זולים יחסית לצרכן הסופי ולא לה'שקיע בתשתית. דוגמאות בארץ : רמי לוי, יופון, גולן טלקום (חלקית לפחות).
בארץ נעילת המכשירים אסורה על פי חוק, מזה כ-3 שנים בערך, לכן רוב הסיכויים שאין לך בעיה לקנות סים מרשת אחרת (אם לא בטוח, נסה לקחת סים מאחד ממכרייך אשר אינו ברשת שלך, הכנס למכשירך ובדוק אם המספר שלו פועל על מכשירך).
ממליץ לקנות סים מקומי בסן פרנסיסקו, רצוי של מפעיל MVNO הפועל על רשת AT&T. יש אלפי חנויות המוכרות את המוצר, בהנחה שאתם מסוגלים לנשום גם בהיעדר רשת סלולרית למשך שעתיים, אין צורך להילחץ ולקנות כבר מהארץ (יקר יותר).
-
כרטיס סים לשיחות - ארה"בגולן היא לא MVNO. זוהי רשת סלולרית מלאה. אמנם אין הרבה אנטנות, אבל זה לא מפעיל וירטואלי.
לא מצטרף להמלצה שלך להמתין לחול ולקנות סים.
ויש פה לא מעט סיפורי אנשים שהסתבכו , שהיה חסר הגודל של הסים, או שמכרו להם לוקשים. שלא נדבר על כך שזה מבזבז זמן טיול יקר.
רוב האנשים צריכים את הטלפון עם הנחיתה,.. נניח להפעלת WAZE וכו.
-
כרטיס סים לשיחות - ארה"ביכול להיות שתוכל לחסוך 10-20 דולר אם תקנה שם כרטיס סים.
אנחנו חשבנו שבטיול שעולה כמה עשרות אלפי שקלים זה זניח ושיותר נוח להגיע כבר מהארץ עם כרטיס שעובד.
-
כרטיס סים לשיחות - ארה"בגולן טלקום הם, הלכה למעשה, MVNO. נכון שבהתחלה הם החלו בבניית רשת, אבל קיבלו הנחה גדולה ממשרד התקשורת ובאופן מעשי הם נסמכים היום כמעט לחלוטין על רשת סלקום.
קניית סים מקומי היא פשוטה, בוודאי בארה"ב (הסתדרתי עם קניית סים במדינות בהן לא דוברים אנגלית, אז על אחת כמה וכמה) ולמעט נאנו-סים (אייפון 6) אין בד"כ בעיה למצוא סים רגיל או מיקרו.
לטעמי, אשר להסתדר שעתיים בלי אינטרנט ואו טלפון. תאמין או לא, עד לפני כעשר-15 שנים לא ידעו מה זה טלפון נייד, בוודאי בחו"ל ועד לפני שנתיים שלוש לא היה חיבור אינטרנט נורמלי, גם במקומות כמו ארה"ב.
כמובן שמי שזה בנפשו, מוזמן לקנות סים מהארץ (יתרה מכך, אפשר גם לקנות חבילה במחיר מפולפל מהמפעיל בישראל ולבצע רומינג, כך גם נשארים עם המספר הישראלי), אבל כלכלית, משתלם יותר סים מקומי.
יתכבד כ"א ויעשה מה שנוח לו, אבל זו בוודאי לא "משימה בלתי אפשרית".