ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קירגיסטן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    4
    4879
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hadarei
      hadarei נערך לאחרונה על ידי

שלום 🙂 

מי שמע? יודע? היה? 

אני מחפשת יעד לנסיעה לשלושה שבועות מתישהו בין החודשים מאי עד יולי. 

בפנטזיה: טבע, תרבות, אוויר.. לא צריכה יותר מזה. 

קירגיסטן עלתה כאפשרות ומהסתכלות ראשונית נראית מדהימה. 

כרגע, עוד בשלב הבדיקה המאוד ראשונית, אני תוהה אם זה ריאלי לטייל שם לבד. 

לבד כבחורה אך גם לבד בלי זה 🙂 

לא סופר אמיצה... 

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • uriengel
        uriengel נערך לאחרונה על ידי

קירגיסטן

שמעתי, הייתי, יודע. laugh

טבע ואוויר יש שם הרבה, וגם תרבות (אם כי זאת כבר שאלה של איזו תרבות ולמה את מתכוונת כשאת אומרת תרבות).

כדאי לנסוע לשם כמה שיותר בקיץ, כלומר החל מיוני.

ריאלי לטייל שם לבד.אנשים עושים (ועושות) את זה, אבל זאת כבר שאלה של נטייה אישית. יש אנשים שלא מסתדרים טוב בטיול לבד באופן כללי, ובאופן ספציפי הייתי אומר שקירגיזסטן דורשת רמה יחסית גבוהה של עצמאות (למשל- לא מדברים שם הרבה אנגלית). בקיץ סביר לפגוש מטיילים אחרים בגסטהאוסים המרכזיים, אז אפשר לחבור לקבוצות.

צריך, כמובן, לקחת בחשבון את הסוגיות הרגילות שעולות מטיול לבד (וכבחורה) בכל מקום. תמיד מדובר בסוג של סיכון, בין אם מאיתני הטבע ובין אם מאנשים שיכולים לנסות לנצל את עמדת החולשה של אדם זר לבדו. לא הייתי אומר שיש בעייתיות יוצאת דופן בקירגיזסטן מהבחינה הזאת אבל כן צריך לקחת בחשבון שמדובר בארץ יחסית כפרית ופטריארכלית-מסורתית עקב כך. זה לא אומר שאת פחות בטוחה באופן מובהק אבל זה כן מגדיר את הגבולות שמצופים ממך כאישה ואת התגובות שיבואו אם וכאשר תחצי אותם. כדאי להיות ערים לזה ולמסרים שאת משדרת.

סה"כ אם את כן בוחרת לצאת לטיול שם אני יכול להבטיח לך שזאת ארץ מדהימה ומרתקת מהמון בחינות ולעניות דעתי שווה כל מאמץ לטייל בה.

• עידו
          עידו נערך לאחרונה על ידי

קירגיסטן

ירח הדבש שלנו היה (לפני כמה שנים טובות) חודש שלם בקירגיסטאן.

אחת המדינות היפות שהייתי בהם, עם אנשים מקסימים, נופים מטרפים וחוויות נהדרות (אך אוכל לא מהמוצלחים...).

המדינה גם מאוד זולה (אך זה מתקזז עם עלות הטיסה), ומומלצת במיוחד לחובבי הטרקים.

אנחנו היינו ביולי, והיה מזג אויר מושלם. מאי נשמע לי עוד קצת מוקדם מדי, בטח אם מתכננים טרקים באזור קרקול.

כמו שנאמר, אפשר למצוא שותפים באכסניות הפופולריות בערים המרכזיות, אך כדאי לקחת בחשבון שאין תיירים רבים במדינה. בטח לא בחודש מאי.

• or1020
            or1020 נערך לאחרונה על ידי

קירגיסטן

הייתי בה במאי- יוני וחלק מהטרקים באזור קרקול היו מאתגרים עד לא עבירים. אני מצטרף להמלצה לאחר במעט את ההגעה לשלהי יוני או לתחילת יולי.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון