יורוטריפ - 4 מדינות ב18 ימים.
-
בוקר טוב,
לאחרונה אני וחברתי השתחררנו מהצבע ונסענו לטיול "יורוטריפ" של 4 מדינות ב18 ימים. אשמח לכתוב כאן למי שמתעניין בטיול שכזה או שסתם מעוניין לטוס לאחד מהיעדים על המלונות שאני ממליץ עליהם והטיסות המומלצות והפחות מומלצות.
חשוב לי לציין שהזמנתי לבד את כל הטיסות והמלונות לפני הטיול דרך האתרים הישירים של חברות התעופה השונות ובוקינג.
התחלנו את הטיול ברומא, טסנו עם חברת "איזיג'ט", טיסה שמסתכמת בקצת יותר מ100 דולר מישראל לרומא - חברה פשוט מעולה! מחיר זול, יחס טוב, לא היה שום עיכוב, חשוב להגיע מוכנים ולהדפיס את הכרטיסים עוד בבית, לסמן את הפרטים בדיוק כמו שצריך ולהוסיף את מה שצריך (מזוודות, ארוחות או כל דבר אחר שבא לכם..) במידה ותפספסו פרט מסויים, תשלמו עליו יותר במקום.
ברומא לנו במלון Borromeo, מדורג ב3 כוכבים, מיקום מצויין, מרחק הליכה לכמעט כל אתר ברומא, קרוב מאוד לקולוסאום, איזור מעולה. החדרים קצת קטנים והWIFI לא עבד לי כל כך טוב בחדר אך ארוחת בוקר מעולה ומחיר הוגן בהחלט.
מרומא טסנו לאחר 5 לילות למדריד עם חברת "ריינאייר", עוד חברת לואו קוסט אירית שמפעילה המון טיסות בתוך אירופה, ממש כמו אוטובוס ואני חייב לציין שאני מרוצה מהם עד השמים! מחיר זול מאוד (טיסה כזו מסתכמת ב60$ עם מזוודה, מושבים מקדימה ועקיפת התור), יחס טוב, חברה מקצועית בהחלט. בהתחלה חששתי לטוס איתם כי לא שמעתי עליהם הרבה והמחיר היה זול מאוד אך אחרי הטיסה אני חייב לציין שהם פשוט מעולים. כמו באיזיג'ט גם שם חשוב לציין כל דבר כדי שלא יהיו הפתעות לא נעימות בשדה התעופה.
במדריד לנו במלון Tryp Madrid, מדורג 4 כוכבים, מלון מצויין, גדול, אהבתי את הכל בו, החל מהמיקום המצויין ועד לWIFI שעבד בצורה טובה בכל המלון.
ממדריד טסנו לאמסטרדם עם חברת "Iberia", לא מומלץ! נחתנו באמסטרדם בלי המזוודות שלנו, מכל המטוס 2 המזוודות שלא הגיעו הן שלי ושל חברתי, לא פעם ראשונה שIberia מאבדים את המזוודות שלי ושמעתי מחברים על עוד מקרים כאלה עם החברה הזאת. לאחר בירור בשדה התעופה הסתבר שהמזוודות פשוט נשארו במדריד והגיעו אלינו למלון לאחר 24 שעות.
באמסטרדם לנו במלון Falcon Plaza, מדורג 3 כוכבים, מלון קטן יחסית במיקום טוב, כ10 דקות הליכה ממרכז העניינים של אמסטרדם וכ7 דקות מגן החיות של אמסטרדם. ארוחת בוקר טוב, WIFI שעובד מצויין ובהחלט תמורה טובה למחיר, אך חשוב לציין שהחדר בסיסי מאוד ודי קטן. לזוג צעיר זה בהחלט מספיק טוב.
מאמסטרדם טסנו ליעד האחרון שלנו - פראג. טסנו שוב פעם עם "איזיג'ט" ושוב פעם היה פשוט נהדר! יצאנו מרוצים מאוד מהטיסה ומהכל - מחיר זול, מזוודות שהגיעו מהר וטיסה שיצאה בזמן.
בפראג השתמשנו עם שירות המוניות של שדה התעופה! עדיף להשתמש בשירות זה מאשר במוניות הצהובות הרגילות של פראג, לשירות הזה יש מחיר אחיד (לנו יצא 20.5 יורו שהם כ550 קרונות משדה התעופה למלון בכיכר ואצלב), רצוי להזמין את השירות מהאינטרנט לפני וכך מחכים לכם ביציאה מהשדה עם שלט כתום ושמכם נהג המונית, במהלך הנסיעה הוא נותן לכם מפה וספר עם כל מה שכדאי לעשות בעיר המדהימה הזאת.
בפראג לנו במלון Ambassador, מדורג 5 כוכבים, מלון פשוט מדהים! הכל בו טוב, קיבלנו חדר עם מרפסת שפונה לואצלב, נמצא במרכז של מרכז העיר, כמובן שהמחיר בהתאם אך יחסית לתמורה הוא לא כל כך יקר, כמובן שניתן להתפשר על מלונות זולים יותר במרכז העיר. פראג זולה מאוד, ארוחות זולות, שתיה זולה והמון מקומות שכדאי לבקר בהם.
את הטיסה חזרה לארץ עשינו עם חברת "UP", גם היא חברת לואוקוסט של אל על, כמו באיזיג'ט וריינאייר גם שם חשוב לבדוק שמוסיפים מראש את כל מה שצריך אחרת משלמים ביוקר בשדה התעופה. ממליץ מאוד גם עליהם!
את המסלולים לקחנו ממסלולים מוכנים של אנשים בפורום הזה ופשוט התאמנו לימים שלנו לפי מה שסגור בימי ראשון ומה שלא, הספקנו לראות הרבה וגם הלכנו הרבה, ממליץ מאוד על כל אחד מהיעדים שביקרנו בהם, יעדים יפים מאוד.
בתור זוג צעיר הקצבנו לכל אחד 50 יורו ליום לאוכל, כניסה למוזיאונים וקניות ויצא לנו כמעט כל יום פחות מזה, אמסטרדם הכי יקרה ופראג הכי זולה אז זה מתקזז טוב.
אשמח לעזור למי שצריך ייעוץ לגבי טיול שכזה. תהנו!
-
יורוטריפ - 4 מדינות ב18 ימים.התאור שלך נשמע נהדר. עשיתם טיול מצויין, וכנראה לא ביוקר. מעניין לדעת כמה עלה כל הטיול לשניכם (בלי קניות).
-
יורוטריפ - 4 מדינות ב18 ימים.הטיסות, המלונות וכרטיסים למשחק של ריאל מדריד נגד לבאנטה (500 ש"ח לכרטיס) עלו ביחד 6,900 ש"ח, כל האוכל והנסיעות יצאו כמעט 4,000 ש"ח מה שאומר שהטיול ביחד ללא קניות יצא בערך 11,000 ש"ח לשבועיים וחצי - 5 טיסות ו4 מלונות טובים.
-
יורוטריפ - 4 מדינות ב18 ימים.כל הכבוד. עשיתם מאוד בזול.
-
יורוטריפ - 4 מדינות ב18 ימים.התרשמתי לטובה מבחירת המלונות שלכם. אולי את המלון באמסטרדם אפשר לשפר מבחינת המיקום, אבל סה״כ נראה לי שבחרתם טוב מאוד. ונשמע שגם במחיר לא רע.
והכי חשוב - טוב שיצאתם מרוצים ושהכל (כמעט) עבר בצורה חלקה.
תודה על הפירוט והשיתוף.