ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ילוסטון יוני 2015 סיוע דחוף

פורום צפון אמריקה
    6
    11
    2785
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kfine
      kfine נערך לאחרונה על ידי

שלום חברי פורום יקרים 

מנסים לתכנן טיול. הכרטוס צריך להיות עד יום ב הקרוב...מה שמכניס אותי קצת ללחץ. אז ככה

מועד 31/5 יציאה בשעה 19 מתא. נחיתה בניו יורק באזור חצות. 

1/6 יציאה בטיסה לדנבר (גם סולט לייק סיטי אופציה)

2/6 יציאה לכיוון ילוסטון דרך רוקי מאונטיין ועד ילוסטון

3/6 אזור גקסון

4/6 טיטון ויצאה כיוון ילוסטון

5-8/6 ילוסטון

8/6 יציאה לכיוון קודי כיוון כללי ראשמור

9/6 ראשמור

10/6-11/6 פתוח להצעות

12/6 טיסה לניו יורק

13/6 חזרה ארצה

מה דעתכם???איפה לישון??מה לראות????אני קצת אבודה. 

ההרכב זוג וילדה בת שנה וחצי

ממתינה לסיוע בתודה מראש

קרן

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

לא מכיר את הכל- אבל מדנבר לילוסטון ביום השני? אני מניח שהתכוונת לג'קסון. ודרך שמורת רוקי מאונטייין- מדובר בכ-10 שעות נסיעה? אתם עם ג'ט לג, ועם תינוקת.. אני חושב שזה לא מתכון להתחלה מוצלחת....

נראה לי עדיף לטוס לסולט לייק ואפילו אז אולי להוסיף עוד יום להתאוששות בסולט לייק.

לגבי ילוסטון- איך אתם רוצים ללון- מחוץ לשמורה? בתוכה? חלק מהתשובות הללו יקבעו לכם את האפשרויות לטיול בתוכה. אנחנו היינו שם 3 ימים- אחד הקדשנו ללופ הצפוני  ( לכביש המעגלי), אחד לציר האמצעי של ווסט ילוסטון לקניון ואחד לדרומי ( גייזריים). זה בגדול- כי ישנו בתוך השמורה- אז הימים שלנו היו קצת שונים במה שהכנסנו לתוכם.

• karnielr
          karnielr נערך לאחרונה על ידי

מדנבר לג'קסון -8 שעות נסיעה לפי גוגל מפס, כלומר צריך להוסיף לפחות 20% שלא לדבר על כך שצריך הפסקות אוכל וקצת לשחרר את הקטנה מהכסא ברכב.  אחר כך - מילוסטון לרשמור 7 שעות נסיעה - אותה הערה. לדעתי - עם פרק הזמן הקצרצר שלכם ועם ילדה בת שנה וחצי שלדעתי לא יהיה לה קל להיות כל כך הרבה שעות סגורה ברכב, כדאי לעשות טיול חביב בחוף המזרחי, בלי טיסות פנים (שלוקחות בדרך כלל חצי יום עם כל המנהלות הכרוכות בהן).

אם אתם ממש ממש רוצים להגשים חלום ולבקר בילוסטון בכל מחיר - אז כדאי לרווח את הנסיעה לשם ( גם אם נקודת ההתחלה שלכם היא בסלט לייק סיטי)  ואת הנסיעה לרשמור על חשבון שני הימים ה"מיותרים" שיש לך.

לגבי ילוסטון  - אנחנו ישנו מחוץ לשמורה בווסט ילוסטון והקדשנו יום מלא לכל אחד מהאזורים, לינה שם מאפשרת סקירה טובה של הפארק. שוב - לדעתי עם ילדה בת שנה וחצי לא יהיה קל שם.

• מוני
            מוני נערך לאחרונה על ידי

לום

מכמות הימים המוקצבת ,והמרחקים שצריך לעבור על מנת להשלים מעגלי,מאוד מתבקש שתחליטו על קוי שיתחיל בדנוור והחזרה תהיה מסולט לייק סיטי.

ולמקרה ואתם בכל זאת מעדיפים מדנוור לדנוור הנה הצעת חלוקה גסה, הייתי אומר דיי מרתונית

1/6

נחיתה בדנוור וקידום לינה עד cheyenne  ויומינג

http://goo.gl/maps/dxaD9

2/6

נסיעה לקסטר דרום דקוטה

http://goo.gl/maps/ejVv9

3/6

הגבעות השחורות של דקוטה=דרך המחטים >>>הפרש האינדיאני(קרייזי הורס) >>> ראשמור>>>ונסיעה ללינה בג'ילטה ויומינג.

http://goo.gl/maps/XT7Dd

4/6

הגעה לקודי

http://goo.gl/maps/taJb4

5/6

הגעה ותחילת ביקור -ילוסטון.

6/6

ילוסטון

7/6

ילוסטון

8/6

ילוסטון>>>טייטון>>>לינה ג'קסון

9/6

ג'קסון ,ותחילת הדרך חזרה אפשרות להגעה עד רוקי ספרינגס

http://goo.gl/maps/PGv62

10/6

המשך והגעה לפורת קולינס קולורדו

http://goo.gl/maps/wxkuh

11/6

רוקי מאונטיין נשיונל פארק

12/6

טיסה חזרה

כפי שאתם רואים שווה לשקול לעשות קווי דנוור - סולט לייק,אלא אם כן אין לכם בעיית נסיעות ארוכות.

מוני

• kfine

א. תודה על התגובה.

למרות גילה המופלג היא כבר הייתה פעמיים בארה"ב ועשינו את החוף המזרחי יחד איתה בשני טיולים שונים.

ב. התקופה הזו בשנה היא תקופה מעולה לילוסטון שבד"כ אין לנו בה חופש ולכן זה הכיוון. מעבר לזה שלכל מקום אליו נרצה להגיע נצטרך טיסת פנים.

ג. החלוקה אינה קדושה ואפשר לשנות/להוריד בהתאם לתוואי הדרך ולכן אשמח לכל המלצה בעניין...

שוב תודה

• kfine

מוני,

עברתי על ההצעה.

תחילה שוב תודה על המענה.

בדקתי מול טיסות אפשרויות וישנן טיסות מוקדמות כך שאפשר כבר לנחות ב 11 בדנבר. השאלה האם זה מצדיק יום מנוחה או לחלופין להתקדם רק שעה וחצי?

במה אתה ממליץ להתמקד בדרך?

האם יש מה לראות או שאלו הן נסיעות סתמיות?

איפה היית ממליץ לישון?יש מקומות שבהם ביקרת ומומלצים?

שוב תודה. קרן

• karnielr
                  karnielr נערך לאחרונה על ידי

אני אמנם לא מוני אבל....במרחק שעה וחצי צפונית מערבית לשדה התעופה של דנבר יש את פארק הרוקי מאונטיינס, לדעתי יש לכם הזדמנות לקפוץ לבקר בו, הוא בהחלט שווה ביקור (קצר).

• מוני
                    מוני נערך לאחרונה על ידי

קרן היי שוב

קרן אני רשמתי אחרי נחיתה,מאחר ומדובר על טיסה שהיא לא טרנס אטלנטית(הבנתי שהיא מניו יורק?) שעה וחצי עד בירת ויומינג =שאין,והנה המיפוי מהתגובה  הקודמת שלי -http://goo.gl/maps/dxaD9

ובאשר להצעתה של karniel ,אני הצעתי לקיים את הביקור ברוקי מאונטיין נשיונל פארק יום לפני הטיסה חזרה(ראו בפוסט הקודם שלי תאריך 11/10),כי במקומות גבוהים ככל שמתקדמים עם לוח השנה סיכוי רב יותר לא להיתקל בחסימה בכבישי הפארק,מה עוד שכביש העליה לשיא בו הוא הגבוה בפארקי צפון אמריקה.

במידה ואתם לא תחזרו לטיסה חזרה מדנוור אז בהחלט בקרו כבר למחרת בפארק הנ"ל 

ביום הנחיתה בדנוור אני מציע אחרי התאוששות מהטיסה  ,לנסוע ברגוע אל מקום הלינה בשאין ,כי ביום הזה למרות שנחשבת טיסה פנימית אי אפשר לבנות על ביקורים.

בהמשך ביומיים הבאים-

נסיעה לא קצרה לדרום דקוטה לקסטר (מוזיאון קטנטן לגילוף עץ(חמוד)גבעות השחורות של דקוטה,שם דרך המחטים החמודה,אם תרצו כניסה לאתר הלא נגמר של הקרייזי הורס(מציע לא להחמיץ את הסירטון במרכז המבקרים)-בדרך להר ראשמור על הנשיאים החצובים בסלע-חוויה מרגשת,והלאה דרך כביש קניון ספירפיש(דרך זרועה מפלים),ויציאה

תוך כדי קידום ללינה בג'ילטה ויומינג.

נסיעה לביקור בקודי הידועה,יש חומר על העיירה הזאת כולל אפשרות לרודיאו בערב.

ילוסטון זה ילוסטון,ומאחר ואתם לבטח לא הולכים לקרוע את המסלולים הרגליים,אפשר להסתפק ב-3 ימים,לפני טייטון ולינה ובילוי בג'קסון,השלמות אם צריך למחרת לפנה"צ ותחילת הדרך חזרה לדנוור,וכפי שכבר רשמתי ביקור ברוקי מאונטיין נשיונל פארק יום לפני הטיסה.

לא התחמקתי מלציין שכדאי אולי לשקול חזרה בטיסה מסולט לייק.

אם אתם לא יראים מנסיעות יחסית ארוכות(בעיקר בימים של שריפת שטחים מתים ),אני מניח שתעמדו בזה.

לגבי לינות ,חשוב קודם לשמוע סגירת מסלול שמוסכם עליכם בהתאם להצעות שתקבלו

ולאחר מכן אפשר להציע,הנה למשל בקודי היינו בבסט ווסטרן,בג'קסון בפעם הראשונה בארה"ב ניסינו את המוטל 6,בדרום דקוטה ישנו בבסט ווסטרן שבהוט ספרינגס,אם כי רצוי להגיע ללינה בקסטר,בילוסטון ההמלצות הן לנסות בתוך הפארק ,ואם לא בווסט ילוסטון.

מוני

• dhz
                      dhz נערך לאחרונה על ידי

בהמשך להצעה של מוני, אני מצרף קישור לבלוג מהטיול שלי במסלול זה ב- 2007.

טיול מדנבר לילוסטון דרך דקוטה הדרומית וצפון וויומינג

• kfine

תודה

עוברת על האינפורמציה ואחזור לפורום. תודה

• israelimom
                          israelimom נערך לאחרונה על ידי

מוסיפה לדברי קודמי - המערב מדהים והמרחקים בו עצומים. זה חלק מהקסם, אבל זה לא דומה לטיול במזרח ארה"ב. 

בתכנית המקורית, ההתחלה נראית לי קשה עד קשה מאד. גם בלי תינוקת וגם עם הרבה ניסיון באיזורים האלו, לא הייתי מסתכנת בנסיעה מדנבר עד ג'קסון ביום אחד למחרת יומיים של טיסות מעייפות מישראל ועד דנבר. לכל הפחות, הייתי מפצלת את הנסיעה ליומיים (ואין לי בעיה גם לנהוג 14 שעות ביום בארה"ב, רק לא 48 שעות אחרי טיסה טרנס-אטלנטית + טיסת פנים). בנוסף, קצת פיספוס בעיני להגיע עד דנבר ואז תיכף לצאת. פארק רוקי מאונטיין הוא לא פארק של ביקור לשעה או שלוש שעות. צריך להקדיש לו מינימום יום טיול.

נקודת התורפה הבאה שלכם היא כאן - 

8/6 יציאה לכיוון קודי כיוון כללי ראשמור

9/6 ראשמור

10/6-11/6 פתוח להצעות

סביר להניח שתלונו בווסט ילוסטון ערב קודם. אתם מדברים בפועל על חצית פארק ילוסטון (מהירות נהיגה של פארק לאומי), מעבר סילבן היפהפה, כולל סכר באפלו ביל ששווה עצירה, ביקור בקודי עצמה (לפחות שעתיים, גם בלי לבקר בקומפלקס המוזיאונים, ועוד נסיעה עד קאסטר, דרום-דקוטה, כשבדרך אתם עוברים את הביגהורן קניון המרשים מאד ואת העיירה החביבה שרידן ואחר כך את דביל'ס מוניומנט (אייקון לא פחות מראשמור) ואת איזור דדווד. להערכתי, בלי הביקור באיזור הגבעות השחורות עצמו, פרק הזמן הדרוש הוא מינימום שלושה ימים, בין ווסט ילוסטון לראשמור. רצוי ארבעה. כל זה, כאמור, בלי הגבעות השחורות (ראשמור) עצמן. בגבעות השחורות עצמן יש כל כך הרבה מה לעשות ולראות, מעבר להר ראשמור. איזור מקסים. ממליצה להקדיש לו לפחות יומיים, רצוי שלושה.

עד כמה שמפתה לעשות משולש של דנבר-ילוסטון-ראשמור-דנבר, זה טיול של שלושה שבועות ולא שבועיים. אני מציעה לכם לשמור את ציר דנבר-דרום-דקוטה לטיול נפרד. אפשר לעשות אחלה מסלול של שלושה שבועות של קולורדו ודרום-דקוטה כיעד נפרד. בטיול של שבועיים, אני ממליצה לטוס לסולט לייק סיטי ולחזור ממנה ולעשות מסלול מעגלי קטן יותר, סביב ילוסטון. אם תרצו פירוט יעדים ותכנים, אשמח לנסות לסייע.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון