ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נסיעה מדלהי לדרמסלה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    8
    9
    5822
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rotem is
      rotem is נערך לאחרונה על ידי

הי,

אני נוחתת בדלהי ורוצה לקחת אוטובוס לדרמסלה.

הבנתי שיש אוטובוסים בלילה השאלה מאיפה לקוחים את האוטובוס והאם אפשר לקנות כרטיס במקום.

אני נוחתת בצהרים אז אם יש רעיונות מה לעשות כמה שעות עד לנסיעה אשמח

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • djinn
        djinn נערך לאחרונה על ידי

נסיעה מדלהי לדרמסלה

אם את נוחתת בצהריים מציע לך להגיע לpaharganj לרחוב המיין באזאר שם לקנות כרטיס לדהרמסלה מאחת הסוכנויות. בשאר הזמן אפשר לשים את התיק הגדול בשמירת חפצים בגסהאוס Hari Rama עולה בערך 10-20 רופי (יש חדר נעול אבל מומלץ גם שם לקשור את התיק למדפים).

וביתר הזמן או להרגע באחת המסעדות במיין באזאר או ללכת להסתובב בקונאט פלייס (50-100 רופי עם ריקשה).

אם את רוצה משהו קצת שונה אז אפשר ללכת לתחנת המטרו שיש במיין באזאר (תחנת ראמה קרישנה אשראם מארג) מרחק של כ-200 מטר מהגסטהאוס שבו נעלת את התיק ולנסוע למקדש Akshardham (לרדת בתחנה באותו שם. הקרון האחרון במטרו הוא רק לנשים).

אבל אם זאת פעם ראשונה שלך בהודו ואת מחפשת משהו יותר רגוע אני מציע על 2 האופציות הראשונות - קונאט פלייס או הסתובבות במיין באזאר ולשבת במסעדה עד לנסיעה...בפעם השנייה שתגיעי לדלהי מומלץ לחקור אותה יותר לעומק.

• גולני
          גולני נערך לאחרונה על ידי

נסיעה מדלהי לדרמסלה

רעיון לא משהוא ישר אחרי טיסה לבלות 12 שעות באוטובוס הודי. מציע לך לעשות לילה במיין בוזאר ולמחרת לנסוע.אם את מתעקשת קחי מונית שרות למיין באזאר הכנסי לאחת הסוכנויות שם ונסי להשיג דרכם כרטיס. לא יודע מה התכניות שלך אני הייתי מחלק את הנסיעה לשתיים, נוסע לאמריצר ליום ברכבת ומשם באוטובוס לדהרמסלה.

• עדי 2
            עדי 2 נערך לאחרונה על ידי

נסיעה מדלהי לדרמסלה

אני חולק על גולני

עדיף להמשיך את הנסיעה כי תהיי עייפה גם אחרי הטיסה וגם אחרי האוטובוס אז עדיף למשוך לאוטובוס ולהתאושש בדארמסלה.

קחי מונית למיין בזאר, תשאירי את התיק בבית חב"ד , תקני כרטיס ולכי לאכול ולהעביר את הזמן עד האוטובוס שיוצא אחה"צ

• ranamitai
              ranamitai נערך לאחרונה על ידי

נסיעה מדלהי לדרמסלה

אם את נוחתת בצהרים זה כנראה יהיה בכל מקרה מאוחר לצאת לדרמסלה כבר באותו ערבsad. עד שיוצאים מהשדה ומגיעים לעיר זה לוקח מינימום שעתיים וחצי-שלוש שעות. האוטובוסים לדרמסלה יוצאים סביב 16:00-17:00 אחה"צ מאזור המיין בזאר ואם את נוחתת בצהרים - נניח סביב 12-1, אז עד שתגיעי למיין בזאר ותספיקי להתארגן זה כבר יהיה גבולי מידי לנסוע באותו יום, ואם את מגיעה בפעם הראשונה להודו זה לדעצי ממש לא מומלץ!. יש אולי אוטובוסים נוספים שיוצאים מעט מאוחר יותר אבל הם יוצאים מתחנת האוטובוסים הצפונית המרכזית שבאולד דלהי (ליד שער קשמיר) ומי שלא מכיר או פעם ראשונה בהודו - לא ממש יסתדר עם הבלאגן של קניית הכרטיס וההגעה לתחנה. האפשרות ההגיונית היחידה היא אם יש במקרה אוטובוסים ישירים משדה התעופה לדאמסלה (ואני יודע שלחלק מהיעדים בהימלאיה יש אופציה שכזו!). את הדבר הזה תוכלי לברר בלשכת התיירות כשתנחתי. אם אין אפשרות כזו - אני ממליץ בחום להשאר יום אחד בדלהי ולא לנסות לרוץ לאוטובוס שלא בטוח שתספיקי אליו!

• פנינה מרקו
                פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

נסיעה מדלהי לדרמסלה

מציעה לך בחום לשמוע לעצות של רן וגולני. עצות מצוינות. רק לחדד: כדאי מאוד לנסוע ברכבת לאמריצר, כפי שגולני אמר, להיות יום ולראות את מקדש הזהב שם ולקחת משם אוטובוס לדרמסלה. יוצא כל יום בשתים עשרה בצהרים ומגיע בערב לדרמסלה.

• gwov
                  gwov נערך לאחרונה על ידי

נסיעה מדלהי לדרמסלה

עוד דרך להגיע לדרמסלה, אולי לא למי שפעם ראשונה בהודו, אבל הכי זולה: רכבת מספר 11077 יוצאת בשעה 21:00 מתחנת רכבת ניו דלהי הצמודה למיין בזאר, (נראה לי כל לילה אבל לא הצלחתי לוודא את זה) מגיע לפטנקוט 7:00 בבוקר (הכל בערך, אינדיה טיים), משם שרד SHARED ריקשה מתחנת רכבת לתחנת אוטובוס 20 רופי, משם בערך כל שעה יוצא אוטובוס לדרמסלה 130 רופי, משם למקלוד גנג' 15 רופי.

איפה לקנות כרטיס לרכבת: בתחנת רכבת עצמה בקומה למעלה יש משרד גדול מיוחד לתיירים - רק שם! לא לשמוע לכל הסרסורים בחוץ שאומרים שזה סגור או נשרף או... מחיר לאחד בקרון סליפר 275 רופי. הכל ביחד 440 רופי.

• gwov
                    gwov נערך לאחרונה על ידי

נסיעה מדלהי לדרמסלה

נראה שזה יוצא כל לילה 

Jhelum Express

• batyaderet
                      batyaderet נערך לאחרונה על ידי

נסיעה מדלהי לדרמסלה

הי. אני עושה את הנסיעה הזו מידי שנה ובפעם האחרונה לפני עשרה ימים והיה חלק לגמרי ונהדר אז ככה:

המלצתי הראשונה לנסוע במטרו משדה התעופה העירה. המטרו בטוח, נקי, ממוזג, נעים וזול. נתחנה נמצאת בסמיכות ליציאה מאולם הנחיתה, לכי ימינה. אם את נוסעת לפהר גאנג' מיין בזאר (על כך בסעיף הבא), החליפי לקו הכחול, ראמה קרישנה אשרם מארג זו החנה, אחרת, לפי המיקום שאליו את צריכה להגיע. בכלל, המטרו הוא שירות מדהים בדלהי שמשפר לאין שיעור את חוויית השהיה בעיר.

שנית, לוני בכל מקום בדלהי מלבד בפהאר גאנג' מיין בזאר. דלהי היא עיר מדהימה אבל פאהר גנג' ובשפת הישראלים "המיין בזאר" הוא המקום המזוהם, המטונף והמאפיונרי ביותר בעיר. יש גסט האוסים ומלונות אחרים שהם נהדרים. בקרבת מקום יש את Bloomrooms בקרבת ה New Delhi train station. ואם את בתקציב באג'ט, יש את המושבה הטיבטית הקסומה מנו קה טי לה. איך שלא יהיה, רק לא המיין בזאר.

שלישית, נוחי לילה בדלהי לפני שאת מצפינה. חשוב לתת לגוף לנוח אחרי טיסה בין לאומית ואחרי שינוי של האקלים וכו' שוב.

רביעית, רכבת! ברכבת לילה ישנים מצוין וזו הזדמנות מצוינת לפגוש מקומיים ממעמד הביניים. אני נסעתי בUttar S Kranit שיוצאת מNDLS - תחנת ניו דלהי בשעה 20:50 בערב (בדיוק) והגיעה לPathankot ב4:20 בבקר. מתחנת  Chakki Bank/ Pathankot לוקחים ריקשה משותפת לתחנת האוטובוס של Pathankot  ומשם אוטובוס לדרמסלה 136 רופי (הספקתי לאוטובוס של 5:00 והגעתי לדרמסלה ב8:00 אחרי שנת לילה מצויינת.). מדרמסלה אוטובוס לMcLeodGanj שגם תדיר.

כרטיסי רכבת קונים אך ורק ב Tourist Office שבתוך מבנה תחנת הרכבת של ניו דלהי. היכנסי לתחנה תוך התעלמות מכל מי שמנסים לשכנע אותך שהמשרד סגור/ עלה בלהבות/ עבר מקום. המשרד פתוח שבעה ימים בשבוע, אם אינני טועה מ-8:00 בבקר אבל בעצם אולי 24/7. הצוות שם מסייע ויידע לכוון אותך.

נסיעה טובה!

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון