התלבטות לגבי נורבגיה
-
שלום,
אנחנו בתחילתו של תכנון טיול ל 11 ימים בנורבגיה ביולי.
קראתי פה באתר דיי הרבה חומרים ורק עכשיו אני מתחילה בפענוח ה"סינית" -
קרחון בריקסדל, ברגן, דרך הטרולים, גריינגר...
מובן שהתכנון דורש עוד קריאה ונבירה באתר, אך הזמן דוחק מבחינת הזמנת טיסות ולכן אשמח אם תעזרו לנו בהתלבטות.
אנחנו מעוניינים לטייל ב"משולש" אוסלו -אלסונד-ברגן.
התרשמתי שהקטע ברגן-אולסונד הוא העיקר בטיול ולכן נתכנן בו את רוב הטיול.
בתחילה חשבנו לטוס ולחזור מאוסלו, אך נראה לנו שחבל לנסוע בחזור כל כך הרבה.
יש אפשרות לחזור מברגן או מאלסונד.
כדי שנחליט מהיכן לחזור, נשאלת קודם השאלה: באיזה "צלע" במשולש כדאי יותר לטייל: אוסלו -ברגן או אוסלו-אלסונד.
תודה,
-
התלבטות לגבי נורבגיהאם ידוע שנוחתים באוסלו והשאלה היא האם חוזרים מברגן או מאוסלנד אזי לא ברורה לי למה זה משפיע על בחירת החלק המשמעותי? את החלק המשמעותי ניתן לשבץ בסוף או בהתחלה. כנראה שלא ירדתי לסוף דעתך.
קרחון בריקסדל, ברגן, דרך הטרולים, גריינגר...כולם קרובים יותר לצלע של ברגן.
לא ביקרתי באוסלנד.
-
התלבטות לגבי נורבגיהיתכן שלא הייתי ברורה. אנסה שוב.
איזה מסלול עדיף?
1. אוסלו-אלסונד-ברגן (טיסה חזור מברגן). - זה אומר שמוותרים על כביש 7 אוסלו-ברגן.
2. אוסלו-ברגן-אלסונד (טיסה חזור מאלסונד). -זה אומר שמוותרים על הדרך צפונה, דרך ליליהמר וכו'.
העדפת מסלול זה או אחר יקבעו איזו טיסת חזור להזמין. -
התלבטות לגבי נורבגיהבעיניי, כביש 7 הוא אחד הדרכים היותר יפות שנסעתי בהם, בכלל, ונסעתי לא מעט...
רבקה
-
התלבטות לגבי נורבגיהיש עוד כמה אופציות כאשר ב11 ימים ,בכמה מהן ,כדאי בכלל לוותר על אוסלו ובטח על מסלול ליל האמר.
לדוגמא:שלוש אופציות.
1. מקבלים את דעתה של רבקה ,טסים לאוסלו לוקחים את הרכב בשדה התעופה ונוסעים על כביש 7 לברגן במשך יומיים בלי לבזבז זמן יקר על אוסלו. מבצעים מסלול מעגלי וחוזרים הביתה מברגן.
2.במסלול קוי חוזרים או מאלסונד ,טרונדהיים ועוד.
בשני אלה אפשר גם לותר על כביש 7 ואוסלו כי כל כביש בנורבגיה יפיוף.
3. ב11 יום ,ויתור על אוסלו ,שימוש מוסכל במעבורות,אפשר לראות גם את איי לופוטן.
-
התלבטות לגבי נורבגיהשלום,
אישית, כן הייתי מטיילת באוסלו, ועולה צפונה לא דרך לילהמר אלא בכביש 55 ונוסעת גם בכביש השלגים באזור. כלומר-מסלול 1 בגדול.
-
התלבטות לגבי נורבגיהתודה למשיבים.
נירית, מהו כביש השלגים?
ולגבי כביש 55, האם אנחנו אמורים להתחיל בכביש 7 ולהתחבר בנקודה מסוימת לכביש 55? היכן?
את יכולה לציין כמה ישובים על הדרך, כדי שארשום במפת גוגל ואוכל להבין את הדרך?
תודה.
-
התלבטות לגבי נורבגיהכביש 55 Sognefjellet מ sogndal לlom.
כביש השלגים - Aurlandsfjellet מ Aurlandsvange ל Lærdalsøyri.
באזור הזה יש גם את הפיורד הצר שהשייט בו מומלץ ביותר.
נעזרתי באתר הנהדר של הדרכים הנופיות בנורבגיה . הכביש היחיד שלא נסענו בו-הדרך האטלנטית.
לגבי תכנון הנסיעה ממליצה לך להשתמש ב viamichelin שמחשב יותר במדוייק את זמני הנסיעה מאשר מפות גוגל, וגם בו צריך להוסיף כ25-30% על החישוב. בנוסף באתר הנ"ל הדרכים הנופיות צבועות בירוק. לא שיש דרך לא נופים במדינה המדהימה הזו
. -
התלבטות לגבי נורבגיהנירית,
מאחר שאנו מתכננים להתחיל באוסלו ולסיים בברגן, חשבתי שנראה את כל המקומות האלה (כביש 55, Geiranger, דרך הטרולים, אולי גם אלסונד וכל השאר) מכיוון צפון לדרום, עד לסיום בברגן. לכן חשבתי שכדאי להצפין תחילה על כביש E6 דרך ליליהמר.לפי הצעתך הטיול יהיה מכיוון דרום לצפון (בגדול). אז מאיפה כדאי לחזור לברגן? לא תהיה פה חזרה על המסלול?
-
התלבטות לגבי נורבגיהגם אם נוסעים לברגן בכביש 13 המומלץ, לא חייבים לחזור על כבישים. אפשר לעשות עיקוף ב E39 לכיוון FORDE ולחזור במעבורת לE13 אם רוצים. מקסימום עוברים פעמיים בסוגנדל. יש המון אפשרויות, אבל צריך להשאיר זמן, כמובן. ולבדוק טוב במפות, לא רק בGPS...
-
התלבטות לגבי נורבגיהנירית, סיפקת לי המון חומר למחשבה ולעבודה...
תודה על הקישור לאתר הנפלא של הדרכים הנופיות.