דילמת יום א' בבנגקוק
-
שלום לכולם,
הטיול בתחילת מרץ 2015, ההרכב 2 זוגות בגיל 50+.
ביום א' 15/3 נוחתים בסוורנבהומי בנגקוק בשעה 11:00 (טיסת פנים מקוסמוי עם בנגקוק איירוויס), שהייה בעיר עד יום ה' בלילה- מועד הטיסה הביתה.
1. באיזה קומה אולם הנחיתות בטיסת הפנים?
2. איסוף מזוודות ולקיחת מונית מקומה 4 או Public Taxi (איזה קומה)?
עפ"י מה שקראתי נסיעה עם מונה כולל אגרת כביש מהיר, כ- 400 באט לבית המלון בסווקמויט סוי 11.3. זמן הגעה משוער לבית המלון (נאמר שעה 12:30) ?
וכאן הדילמה מה לעשות ועל מה לוותר? כי אין לנו סוף שבוע נוסף בעיר.
ביום א' יש את שוק סוף השבוע Chatuchak Weekend Market, פעיל עד שעה 18:00.
אבל יש גם את השוק הצף Bang Nampeung שפעיל עד 16:00 בלבד, (נראה לי יותר מעניין) האם נספיק?
אשמח לקבל תגובות ממי שביקר ב-2 האתרים הנ"ל, אם אפשר לפרט מה הייחודיות של כל אתר, זמן ההגעה למקום (הכי קצר), הערכת זמן סיור בכל אתר ומה עדיף?
תודה
-
דילמת יום א' בבנגקוקלגבי זמן ההגעה למלון: ב 12:30 בחיים לא תהיו במלון. יותר באזור השעה 14:00.
לגבי שוק סופ"ש : אין טעם לנסוע לשם באותו יום. אני מאוד ממליץ על המקום אבל ביקור שם לוקח כמה שעות טובות אבל אין לכם את הזמן הזה. סתם תרוצו ולא תהנו.
-
דילמת יום א' בבנגקוקאני מניח שתגיעו למלון ב-13:00 זרקו המזוודות במלון ולכו לסוי 21 ASOK לרכבת התחתית MRT ותרדו בתחנת Kamphaeng Phet זה עולה 38 באט,תסתובבו בשוק עד שתתעייפו וזה יקרה מהר מאד בגלל החום צפיפות והלחות, 300 מטר משם יש קניון JJ MALL תאכלו בו בקומה שלישית בפוד קורט(טעים וזול)ותסתובבו קצת בקניון,יש גם פארק נחמד בסביבה.
-
דילמת יום א' בבנגקוקזמן נסיעה לשוק כ-20 דקות ברכבת והשוק פתוח עד 18:00 אז יש לכם 4 שעות נטו להסתובב בו.
-
דילמת יום א' בבנגקוקהיי,
אני חושב שאורן הגזים בהערכת זמן ההגעה למלון, זה לא שעות העומס, המרחק משדה התעופה למלון כ-30 ק"מ, אז ההגעה למלון במקסימום עד 13:00 .
נניח את המזוודות גם אם החדר לא מוכן ונטוס החוצה.
מאחר והמלון בסוי 11 ותחנת Nana קרובה, עדיף לנסוע לשוק סופ"ש עם ה-BTS, יקח כ-30 דק' ואז נותר המון זמן עד לסגירה.אבל בכל זאת, השאלה הייתה על העדפה, בין שוק סופ"ש או השוק הצף שגם הוא במרחק כ-40 דקות מהמלון עם מונית, הערכה שנגיע אליו בשעה 14:00, האם שעתיים יספיקו במקום ואם מי שמכיר יכול להשוות ולתאר בין 2 האתרים.
תודה
-
דילמת יום א' בבנגקוקכן אפשר גם ב-BTS מתחנת ננה עד תחנת Mo Chit ואז צריך ללכת 10 דקות ברגל לשוק(בדרך עוברים בפארק שציינתי),לגבי השוק הצף אין לי מושג.
נ.ב (אני לנתי בסוי 15 אז ASOK היה קרוב אלי יחסית) -
דילמת יום א' בבנגקוקאני כמובן הייתי בשני המקומות שציינת הרבה מאד פעמים (גם עכשיו בדרכי לשוק...)
אני חושב שאורן לא הגזים בכלל. כל הזמנים שלקחתם בחשבון הם נטו
- אתם נוחתים בשעה 11:00
- בהנחה שזוהי שעת הנחיתה המשוערת והמטוס אכן ינחת בזמן - גם אז, כל תהליך הנסיעה, חניית המטוס והירידה ממנו אורכים זמן נוסף
- הליכה ארוכה עד לעמדות ביקורת הדרכונים
- המתנה למזוודות,
- המתנה למונית ונסיעה עד למלון
- הגעתם למלון, המתנה ל-Check-in
לדעתי, במקרה הטוב תצאו מהמלון ב-14:00
גם ביום רגיל, המתחיל מהבוקר לא ניתן לשלב את שניהם באותו היום במידה ואתה רוצה גם להנות! קח בחשבון שאתם לאחר טיסה ארוכה ומתישה.
- שוק סוף השבוע הוא ענקקקק - הליכה בו רבה לא צריך להוסיף עוד הליכה הלוך וחזור עד Mo Chit
- עדיף להגיע ברכבת התחתית מצומת אסוק הסמוך (לרוב המלונות יש שאטל לשם)
בדיוק כפי שכתב סמי.
- השוק הצף Bang Nampeung הוא קטן, שקט ואינטימי, אוירה שונה לחלוטין משוק סוף השבוע ההמוני. למקרה שתוותר עליו - תוכל קצת להנות מהתמונות
-
דילמת יום א' בבנגקוקאמיר שים לב זו לא נחיתה בינלאומית אלא פנימית מקו סאמוי ולכן אין ביקורת דרכונים...

-
דילמת יום א' בבנגקוקצודק, תודה על התיקון !
אם כך, תגיעו כמו שסמי אומר בסביבות 13:00
ודרך אגב, מהיום שחזרת לא היה אפילו יום אחד של גשם בבנגקוק

-
דילמת יום א' בבנגקוקמסכים עם סמי ואמיר...ובדגש להגיע לשוק דרך הרכבת התחתית(MRT)
ולא הרכבת העילית...
-
משהשים לב. ברכבת תחתית לא לרדת בתחנת צ'אוקוצאק. שם זה הפארק. על מנת להגיע לשוק צריך להמשיך עוד תחנה ולרדת בתחנת kamphaeng phet
-
דילמת יום א' בבנגקוק- שבת שלום לכולם, אמיר כנסהיי,
כפי שכבר צוין ע"י סמי, מדובר בטיסת פנים קצרה של שעה מקוסמוי, לא נהיה מותשים, אין ביקורת דרכונים וגם הצ'ק אין במלון לא יעכב אותנו, מקסימום נדחה אותו. כך שמבחינת לו"ז, ניתן לסכם שיש אפשרות שבשעה 13:00 נוכל לצאת לדרכנו לסיור שנבחר.
שים לב, הכוונה לא הייתה לבקר ב-2 האתרים, אלא לבחור אחד מהם.
עכשיו נחזור לשאלת העדפה, בנתונים הנ"ל מה היית בוחר שוק צף או שוק סופ"ש?
-
דילמת יום א'- בעניין דרכי הגעה לשוק סופ"שתודה איתן,
מכל מלמדי השכלתי, קראתי בעיון את הלינק ששלחת של ד"ר דודו.
אם בבית המלון שבו אשהה בסוי 11 President Palace, יש שאטל לרכבת התחתית, אז יש טעם להגיע אליה לתחנת Asok ולרדת בתחנה שציינת. אחרת, תחנת Nana של ה-BTS1 קרובה למלון ואתה ניתן להגיע לשוק סופ"ש עד התחנה הסופית Mo Chit ליד הפארק, הליכה קצרה ל-gate הקרוב ומבחינת הזמן, אולי זה עדיף על התחתית.
איתן אתה מכיר את השוק הצף? מה היית מעדיף ?
תודה,
-
דילמת יום א' בבנגקוק- שבת שלום לכולם, אמיר כנסמשה.
הפקקים בבנגקוק איומים.ךפעמים נסיעה של קילומטר עלולה להתארך לשעה,כך שאל תסמוך על הגוגל בעניין הזה של זמני הגעה.
לגבי יום א.
הייתי מוותר על שניהם והולך לאיזה קניון נחמד והחל משעה 5 אחה"צ מגיע למתחם
-
דילמת יום א' בבנגקוק- לאיתןהגוגל זה רק לאינדיקציה ודרכי הגעה. אני מאד מחשיב את ההתייעצות עם "המקומיים" והמנוסים.
אז, אם יש סיכוי לפקקים נוראיים בדרך משדה התעופה לעיר ביום א' בסביבות השעה 11:30-12:00, אז אולי עדיף לוותר קצת על הנוחות לטובת הזמן ולקחת את הרכבת לעיר? במקרה זה, הזמן הקצר הוא החשוב.
אנחנו לבטח נבקר ב-Asiatique בימי השהייה הנוספים בעיר.
אבל שוק סופ"ש והשוק הצף, ניתן רק ביום א' שבו נגיע, כי אין לנו סופ"ש נוסף בטיול זה.
החברים מאד רוצים לבקר בשוק סופ"ש, הם עדיין לא יודעים את הדילמה שלי בעניין השוק הצף,שנראה לי מאד קוסם ואטרקציה שחבל לפספס. שווקים למיניהם נראה לאורך כל הטיול וגם בבנגקוק, השאלה היא אם במסגרת הלו"ז שלנו, נספיק להגיע ולהתרשם מהשוק הצף? אחרת אציע ללכת לשוק סופ"ש.
תודה,
-
דילמת יום א' בבנגקוק- לאיתןביום א' בצהרים אין פקקים - סופ"ש.
-
דילמת יום א' בבנגקוק- לאיתןעדיף במסגרת הזמן להסתפק בשוק הסופ"ש אם ההתלבטות בינו לבין השוק הצף
אבל בכללי אמליץ כמו איתן להתקרר במזגן באיזה קניון עד אחה"צ ולעבור לשוק הלילה
-
דילמת יום א' בבנגקוקיום א' בצהרים הוא אכן המועד הכי פחות פקוק בשבוע. אני לא הייתי בוחר לבזבז יום כזה על טיסה בלבד וביקור בקניון אותו ניתן לעשות גם בכל ערב אחר לאחר הפעילות.
לגבי Chatuchak, יש כאלו שלא מוכנים לוותר על השוק הענק התוסס והססגוני הזה, בו ניתן להשיג כמעט ה-כ-ל. אחרים לעומתם יחשבו שהוא גדול מדי, המוני, עמוס וצפוף ולא אוהבים בכלל להסתובב בו בחום ובלחות.
לגבי Talad nam Bang Nam peung, השוק הצף הזה הוא נחמד, קטן ואינטימי.
למי שזמנו בידו יכול להנות שם בכיף מספר שעות, אולם יש לקחת בחשבון שזהו אחד השווקים הקטנים סביב בנגקוק, ממש לא רצוי להגיע לשם לקראת שעת הסגירה.
לגבי הבחירה בין שניהם - במקרה הספציפי שלך הייתי בוחר בשוק סוף השבוע.
מגיע לצומת אסוק, בשאטל של המלון או רגלית, יורד לרכבת התחתית ומגיע לתחנת Kampaeng Phet (תחנה אחת לפני האחרונה לכיוון Bang Sue).
חשוב לזכור לצאת מהתחנה ביציאה מספר 2 - זו היציאה שיוצאת ממש בתוך השוק.