בנזיניה
-
היי
אני טסה עוד חודש לאפריקה ואני רוצה לקנות בנזיניה. יש המלצה על בנזיניה מסויימת? חברה מסויימת? מה אני צריכה לבדוק לפני שאני קונה?
בקיצור טיפים לקנייה.
תודה מראש
-
בנזיניהמנסיון, בנזניה צריכה להיות בעיקר קלה לתפעול, לפירוק ולניקוי.
דלקים במדינות עולם שלישי נוטים לסתום את הבנזניות (אפילו עם מסננים אותם), כל שטיפול תקופתי, אחת למספר שבועות, נדרש (תלוי בטיב הדלקים, ובתדירות השימוש). יש בנזניות עם כל מיני מנגנונים לניקוי עצמי (לפחות חלקיים).
אפשר להתייעץ על דגמים ספציפיים בפורום ציוד כאן באתר.
אגב, אפשר לשקול חלופות - השאלה היא בעיקר מה השימוש הולך להיות. אם רק לצורך קפה פה ושם, גם גזיה תעשה את העבודה מצויין. חבל על הכסף ועל ההתעסקות.
אם התכנון הוא בעיקר בישול עצמי, הייתי שוקל כהליה -
היתרונות שלה על בנזניה: קלה מאוד לתפעול, לא מסריחה, לא מפייחת, לא מרעישה (תחברי את כל היתרונות האלה, וזה מאפשר גם לבשל בתוך חדר), לא צריך לתחזק, לפרק ולנקות.
היתרונות של בנזניה - הבנזין עצמו הרבה יותר נפוץ (בכל תחנת דלק) מאשר כהל (בבתי מרקחת, וב"טמבוריות" - לרוב גם סגורים בימי ראשון), ויותר זול. נצילות אנרגיה גבוהה יותר.
-
בנזיניהאנחנו הסתובבנו עם בנזיניה וזה היה סיוט. ישראליות שפגשנו הביאו לנו גזיה עם בלון ניקוב - זה היה מושלם. יש מקומות (לא הרבה ) שמוכרים את הבלונים - ואז קונים כמה פשוט. בישלנו יחסית לא מעט וזה היה מצויין.