ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לסלובקיה

פורום טיולי משפחות
    10
    25
    12102
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רבקה.ק.
      רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל בוגרי סלובקיה

שאלתי בפורום אירופה, אך אשאל גם בבית.

זה היעד הבא שלנו לטיול זוגי, בסוף מאי. כמו כל מי שנוסע לאזור גילינו שהפעם, כמו גדולים צריך להסתדר רק עם החומר שיש ברשת - והוא לא מועט. אבל מה? הוא די מבולבל ולא חד משמעי. 

למשל, לא ברור לי האם מערת הקרח שבגן העדן הסלובקי תהיה פתוחה בסוף מאי? באתר הרשמי כתוב שכן, ואנשים שהיו בשנה שעברה כתבו שהיה סגור...

שאלה שניה. הזמנו עד עתה שלושה מלונות לפי חלוקה שנראתה לנו, ועתה משקראנו יותר מתחילים לפקפק. אז אודה לדעתכם, ואז נחשב מחדש:

שלושה לילות במאלה פאטרה

שלושה לילות מעל פופראד

לינה אחרונה קרוב לשדה התעופה של ברטיסלבה.

לגבי הלינה האחרונה, אנחנו ממש בדילמה אם בכלל לבטל אותה לטובת לילה נוסף בלינה שמעל פופראד וביום האחרון נסיעה על האוטוסארדה עד לברטיסלבה (הטיסה חזרה בערב מוינה, יש שאטל שעובר בין שני שדות התעופה - שעה נסיעה).

שאלה אחרונה - איזה מסלולי הליכה הכי מומלצים על ידיכם - והכוונה היא מסלולים קלים, נוחים וללא סולמות וחבלים...

המון תודה לכל העונים

רבקה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ע ע
        ע ע נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

רבקה'לה,

מערת הקרח בגן העדן - לפי מה שאני מבינה המערה תהיה פתוחה החל מ- 15/5.

מתאריך זה ועד סוף מאי שעות הפתיחה קצרות יותר מאשר בקיץ וגם מספר הסיורים קטן יותר.

15-31/5 פתוח בין 9:30-14

סיורים בשעות: 9:30, 11:00, 12:30, 14:00

אם יש לך ספק אני ממליצה לכתוב אליהם מייל ולשאול. 

למה בחרתם להתמקם דווקא במאלה פאטרה? אנחנו לנו ברוזמברוק ובדיעבד אני חושבת שמומלץ ללון ב- Liptovsky Mikulas. בכל הימים (למעט היום שהיינו בדרכנו, אבל שינינו מסלול ברגע האחרון, אל מלון דיארי) חלפנו על ליפטובסקי מיקולש.

אני, אישית, לא אוהבת ללון רחוק משדה התעופה בלילה האחרון ומעדיפה כמה שיותר להתקרב אליו. למה את צריכה להגיע לשדה התעופה בברטיסלבה אם הטיסה יוצאת מוינה? 

• רבקה.ק.

טיול לסלובקיה

עפרה יקרה - תודה על כל החומר!

בחרנו להתמקם תחילה במאלה פאטרה בגלל הטיולים שאנחנו רוצים לעשות שם, ובגלל שאם נוסעים על האוטוסטרדה זה בערך שעתיים מברטיסלבה - נסיעה קצרה יותר. המלון שהוזמן הוא דיארי, זה שיוצאים ממנו למסלול הטיול.

שדה התעופה ברטיסלבה, כי חושבים לשכור שם רכב. המחיר נמוך משמעותית מרכב בוינה והמעבר בין שני שדות התעופה נוח - כשעה נסיעה בשאטל. וינה נבחרה בגלל שעות טיסה מאוד נוחות שמאפשרות לנו שהייה של יום נוסף.

נמשיך להתלבט בקשר ליום האחרון, ואשמע בעצתך ואשלח מייל למערת הקרח.

תודה

רבקה

• שרון75
            שרון75 נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

שלום,

לא יודע לגבי מערת הקרח אבל יכל לאשש שאכן לא כל מה שכתוב באינטרנט מדוייק שמדובר בסלובקיה.

המסלול בדיארי נחמד ופשוט אבל כולל סולם אחד - לא נורא בכלל.

המסלולים בstarsmokovec נהדרים ולא כוללים סולמות.

להבנתי הלינה בליפטובסקי מיקולס היא הטובה ביותר מבחינת גישה לאתרים השונים.

שרון

• מוטי א
              מוטי א נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

רבקה ,

מה שלומך? טוב לראות שאת עסוקה בתכנוניי טיולים Smile

למה להזמין מראש?

לדעתי זה מיותר לגמרי בסלובקיה בכלל ובמאי בפרט.סתם כובל אתכם ללא כל צורך, בתקופה זו תטיילו כמעט לבד.

תהנו

מוטי

• nilih
                nilih נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

היי רבקה,

אנחנו לנו בוילה ביאנקה , אשר ב- Liptovsky Mikulas.

מלון קטן ובייתי.

ממליצה שתבדקי את המקום.

טיילנו בקיץ 2011.

כתבתי על חוויותינו בפורום אירופה.

מאז חברי פורום רבים טיילו בסלובקיה והוסיפו מידע.

נילי

• רבקה.ק.

טיול לסלובקיה

נילי - תודה. כמובן שקראתי כבר את חוויותיך. ממך למדתי להתרחק ממסלולי סולמות...כרגע הזמנו שני מלונות שיושבים בתוך יערות, קרוב למקום יישוב.

מוטי - למרות שלא מעט טיולים שלנו היו כאלה, הפעם מעדיפה להזמין מראש כי זה עושה את הטיול לנינוח יותר, אלא מה? הכל ניתן לביטול עד הרגע האחרון, אז אולי עוד יהיו הפתעות.

שרון - תודה על צפירת ההרגעה!

רבקה

• Salvador26
                    Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

רבקה,

ממליצה לך על מסלול הליכה ב Kvascianska dolina, זה באיזור nizke tatry, לא רחוק מליפטובסקי מיקולש. ללא סולמות, הליכה ביער ומגיעים למנסרה ישנה. ויש נחל חמוד.

ראיתי שלי העלתה קישור לסיפור הטיול שלי מהקייץ האחרון, את יכולה לקרוא, עשינו רק הליכות לא מאתגרות כי היינו עם ילד קטן.

ממליצה לך גם לחלק לינות בין טטרה גבוהים לנמוכים, כי רוב המקומות המעניינים מתרכזים סביבם. ממליצה לך גם לעלות ברכבל ליאסנה ולעשות מסלול הליכה למעלה

• liorev
                      liorev נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

הי רבקהלה,שמעתי בדרך עקיפה שסלובקיה על הכוונת שלכם

יש לי הרבה חומר מתכנוני סלובקיה שלנו למרות הזמן שחלף מהטיול שלנו

בטח מאז פרסום השאלה כבר יש לך תובנות ואת יותר ממוקדת

ספרי איפה את עומדת בתכנון ואנסה לעזור

• רבקה.ק.

טיול לסלובקיה

הי סלבדור (?)

תיכף אכניס את כל שמות ההמלצות שלך למפה כדי שאוכל ליישם. תודה רבה על ההמלצות.

ליאור - תודה שבאת. הנה איפה אני עומדת:

נראה לי שפחות או יותר נתכנסנו. נשארנו עם שתי הלינות כפי שכתבתי - האחד במאלה פאטרה לשלושה ימים  הראשון הוא יום הגעה והשניים האחרים לטיולים באזור.

והשני קצת מעל פופרד גם לשלושה ימים.  יהיו כנראה יום אחד בגן העדן הסלובקי, יום אחד באגם המקסים שלך (ביום השמשי הראשון) ויום אחד אולי בנהר הדוניי. מאוד רצינו גם יום סטאלבט במעיינות לא יודעת איפה נכניס אותו...

יום נוסף אחרון - כרגע מוזמן ליד שדה התעופה בברטיסלבה אבל ככל שאנחנו הופכים בזה יותר, נראה לי שנוותר על זה. עוד לא ברור לי איפה נישן את הלילה הזה. כן שוכנעתי להכנס למערות הקרח והנטיפים. יש לי כמובן את אשכולות התכנון שלך ואת סיפור הטיול עם הפציעה של הילדה. 

תודה מראש.

רבקה

• Salvador26
                          Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

רבקה, מה שיפה בסלובקיה לדעתי, זה שאין דברים שהם ממש must. כך שאם בא לך פתאום, אפשר לוותר על יום פעילות לטובת רביצה כייפית במעיינות.

• liorev
                            liorev נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

אני רושם לך כמה הגיגים בקשר לסלובקיה רק קחי בחשבון שזו נקודת המבט שלי וגם עבר זמן רב אז יתכן ויהיו אי דיוקים קטנים

א- בדרך הלא קצרה מוינה אנחנו עצרנו בטירת beckov .מקום חביב לחילוץ אברים ויש גם בית קברות יהודי חוץ מהמבצר עצמו

ב- לא כל כך ברור למה ללון במאלה פטרה חוץ מהמסלול של מלון דאיירי וטרשובה שאר המקומות יותר באזור הכביש מרוזנבורג לכיוון פופארד.(אגב המסלול ליד מלון דאיירי הוא עם סולם אחד לפחות,אבל מומלץ בחום או שיש שם גם מסלול בלי סולם) אנסה לרשום כמה מהמקומות המומלצים על כביש מרוזנבורג-פופארד.

ג- אתר הסקי של רוזנבורג יש רכבל שעולה למעלה ומסלולי טיול יפים

ד- עם עולים מרוזנבורג צפונה בכביש 77 יש את טירת אורבה

ה- על כביש d1  מרוזנבורג לפופארד יש את מרחצאות בשנובה שלדעתי הם מעינות חמים

ו- טיפה אחריהם יש אגם גדול מאוד שחוץ מזה שלידו פארק המים טאטרלנדיה (שאליו לא תכנסו)הוא יפה לשיטוט,צפונה ממנו מתחיל כביש 584 שלוקח אותכם לערוץ קוצאנקה (Kvačany)  ועוד יותר צפונה לאזור המנסרה של הוטי שם יש מסלול יפהפה שתואר בסיפור של "טיול הבנות" (באם לא תמצאי אחפש את הלינק שלו)

ז- דרומה בכביש 584 נוסעים ליסנה מערת הקרח מערת הנטיפים  והמהדרין מגיעים גם עד אזור Čierny Balog  שחוץ מרכבת הקיטור הוא יפה מאוד לשיטוט

ח- נמשיך על d1   לכיוון פופארד עוברים ליד מוזיאון פתוח בשם Pribylina   ומשם ממשיכים עוד קצת ומצפינים לכיוון אגם Štrbské Pleso  וקצת צפונה ממנו   אגם Popradské pleso.  שניהם מומלצים. ב strbske חוץ מטיול סביב האגם תקחו את הרכבל למעלה יש תצפית נהדרת ומרק גולש טעים מאוד

ט- פופארד עצמה נעימה מאוד לשיטוט וממנה כמובן עולים ל Tatranská Lomnica  עם הרכבל סביב האגם ומשם ברגל (מסלול לא קל) או ברכב או ברכבת מקומית ל Hrebienok  למפלים ולכפר.

י- מפופארד ממשיכים על d1 לכיוון לאבוצ'ה ולמבצר היפה שאנחנו לא הספקנו  Spišský hrad

יא- מפופארד יורדים דרומה  לאזור גן העדן אגם דדינקי היפהפה

זה על קצה המזלג.לכן הייתי מתמקם 3 לילות באזור ליפטובסקי מיקלוש\רוזנבורג ומשם גם מגיע לאזור המלה פאטרה ליום טיול אחד ו3 לילות באזור פופארד.

נושא הלילה האחרון כבר בהזדמנות אחרת

עד כאן לבינתיים

• רבקה.ק.

טיול לסלובקיה

הי ליאור,

בינתיים אני דבקה במלון דאיירי. יש לנו שני מסלולים שמשכו את תשומת ליבי.

את כל הצעות האגמים והכבישים שנתת, אני רושמת,נראים נהדר.

אני פחות בענייני המבצרים, ויותר ויותר נראה לי שביום השמיני נעשה את כל הדרך חזרה לטיסת הערב, כלומר שנוסיף עוד לילה בטאטרה.

וברור שלא נספיק הכל.... הזמן קצר.

המון תודה!

רבקה

• ע ע
                                ע ע נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

רבקה'לה,

לא הייתי פוסלת ביקור ב-  Spišský hrad. אני מאוד ממליצה.

כמו-כן הייתי שוקלת שוב לינה בליפטובסקי מיקולוש. שני מסלולים ליד מלון דאיירי אפשר לסיים ביום אחד ואז ביומיים הנוספים תהיה לכם נסיעה די ארוכה.

תבדקי גם אם יש מה לעשות בערבים באזור מלון דאיירי.

עפרה

• רבקה.ק.

טיול לסלובקיה

טוב, לקח לנו יממה. מחשבים מסלול מחדש ועוד אחזור.

תודה לכולם!

רבקה

• שושי73
                                    שושי73 נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

אתייחס לשאלתך האחרונה....
                                    מסלולי הליכה.
                                    חזרתי לפני שבועיים מסלובקיה. גם אנחנו חיפשנו מסלול טבע ללא סולמות וחבלים
                                    (מה שמוריד מהפרק את ה"סוחה בלה")
                                    אני רוצה להמליץ לך על מסלול נפלא שעשינו בגן העדן הסלובקי.
                                    נכנסנו למסלול מ cingov לקחנו את השביל הצהוב שעולה ביער קסום בעליה מתונה 
                                    עד לתצפית ב Tomasovsky Vyhlad...התמונה המצורפת צולמה מהתצפית ...
                                    משם המשכנו עוד קצת בצהוב  עד לתצפית נוספת ומעט אחריה החלפנו לירוק.
                                    המסלול הירוק מעט יותר מאתגר, אבל בר ביצוע בהחלט גם למי שאינם מטיבי לכת. 
                                    הוא כולו בירידה בתוך היער, החלק המהנה ביותר לדעתי. בהמשך התחברנו למסלול הכחול שלמעשה מקביל לנחל שזורם בתחתית העמק, ובסיומו הגענו לנקודת ההתחלה.האזור כולו משולט, כולל מרחקים לנקודות שונות. 
                                    לקח לנו כארבע שעות הלכיה בנחת עם עצירות.

ממליצה מאד !!!!!!!

1424-4.jpg
                                    • רבקה.ק.

טיול לסלובקיה

תודה רבה שושי, המסלול הזה רשום אצלי, התצפית נראית נהדרת, ואני מקווה שיהיה לי אומץ המקום גם ללכת אותו. אני נוהגת להתבכיין לפני ושם הכל יותר קל....

יש לך סיפור טיול? עוד תמונות כאלה מדהימות?

רבקה

• שושי73

טיול לסלובקיה

רבקה שלום

סיפור טיול...הממ...אני מטיילת המון אבל אף פעם לא רשמתי סיפור טיול.
                                        נמצאת פה עכשיו כדי לתכנן את צפון איטליה ביולי וחושבת לעצמי שזה ממש חבל שאני לא כותבת סיפורי טיול.
                                        אז אולי זה יהיה טריגר להתחיל.
                                        אנחנו עלינו לסלובקיה ברכב מבודפשט, עצרנו בספניה דולינה בדרך, הדרך 
                                        העולה לעיירה יפיפיה, כשאנחנו היינו הכל היה מושלג , אבל בטוחה שגם בקיץ
                                        המראה מרהיב. בספניה דולינה עשינו מסלול של כשעה טיפוס קל סביב העיירה.
                                        יש שם מיד בכניסה לעיירה שילוט עם מספר מסלולים באורכים ובדרגות קושי שונות.
                                        מספניה דולינה נסענו לויקולינק....גם לשם הדרך נפלאה, טיפוס בכביש מתפתל ביער,
                                        לצערנו הגענו מאוחר מדי והכל היה סגור, אבל המקום נראה קסום.
                                        לנו באותו ערב בסטרבה, ולמחרת עלינו לסטרבסקה פלסו.
                                        שוב...הכל היה מכוסה שלג. לא ראו את האגם בכלל. וירד שלג ללא הפוגה,
                                        חוויה נפלאה עבור המתבגרת שלי. מניחה שאתם תזכו לחוויה קצת אחרת.
                                        עשינו את המסלול מסטרבסקה פלסו לפפדרסקה פלסו כשלוש שעות. טיפוס קצת 
                                        מעייף בשלג, אבל שווה !!!!!!
                                        עלינו במעליות הכסא לפסגת הסוליסקו - אחת החוויות הנפלאות של הטיול !!
                                        בסיום היום הזה התקדמנו לכפר קטן באזור פופרד. כפר סלובקי "אמיתי"
                                        מצרפת לך תמונה מהכפר.
                                        אם תרצי המלצה ללינה באזור, אשלח לך קישור. בקצה הכפר הדי מיושן הזה
                                        התאכסנו בוילה מדהימה מאובזרת להפליא במחיר מצחיק.
                                        למחרת כאמור עשינו את המסלול שתיארתי לך בגן העדן הסלובקי.
                                        אל תחששי מהמסלול הזה...אם אני עשיתי, גם את יכולה. Smile
                                        וביום האחרון נסענו מאזור פופרד לבודפשט, אבל לא מהכיוון שאנו ממנו אלא
                                        מהצד השני, כלומר מגן העדן הסלובקי דרומה, דרך יפיפיה שעוברת בינות ליערות
                                        הרים ועיירות שהזמן עצר בהן מלכת.
                                        סלובקיה, בכלל, מרגישה כמו מדינה שהמערב עדיין לא הטיל בה את חותמו.
                                        לטוב ולרע. הכפרים הקטנים מחוץ לאזורי התיירות, אותנטיים ולא ממוסחרים. 
                                        האוכל במסעדות בסיסי מאד ולא מתוחכם. 
                                        והכל זול זול זול.

אז הנה...מבלי לתכנן יותר מדי יצא לי מין סיפור טיול (טוב...לא ממש מסודר)
                                        אם יש לך עוד שאלות...אני כאן.

1313.jpg
                                        • שושי73

טיול לסלובקיה

ועוד תמונות

996.jpg1452.jpg1029-2.jpg
                                          • wwwgali
                                            wwwgali נערך לאחרונה על ידי

טיול לסלובקיה

הי רבקלה

איזה כיף שאת נוסעת את עושה לי פה שרות נהדר לקיץ.

אני מחפשת מסלולי טיול שמיועדים גם לקטנים.

לילדה הקטנה שלי קשה ללכת הרבה כך שהבנתי שגן העדן הסלובקי לא בשבילנו.

אם תראי טיולים ללא הליכה קשה שמתאימים יותר למטיבי לסת. שמרי ותכתבי.

שושי רשמת שעליתם להר הסוליקו.- זה מתאים לילדים? איפה זה מה השם הלועזי שלו?

בכלל הטיול הזה הכי קשה לי לתכנון. רב השמות שאספתי בעברית ,וקצת קשה לי למצוא אותם על המפה. גם מסלול כיפה אדומה אני מנסה להבין מה זה ומה שמו הלועזי ולא מצאתי עדין. לא בטוחה שאני אשאל אותם שם איפה זה מסלול כיפה אדומה הם יבינו אותי, גם הם פחות מבינים אנגלית ממה שהבנתי.

בקיצור רבקה אני סומכת עליך.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון