הריביירה הצרפתית בפסח
-
היי,
אשמח לחוות דעתכם על התוכנית. הרכב: 10 אנשים מגיל 8 עד 75.
חמישה ימים נטו (המראה ונחיתה בימים נוספים בניס).
יום 1: ניס
יום 2: מונקו ומונטה בלאדו ובדרך חזרה EZE
יום 3: ערוץ ורדון
יום 4: Fondation Ephrussi de Rothschild וסנט פול
יום 5: Marineland ?+
תודה, שרון
-
הריביירה הצרפתית בפסחשלום, שרון אנחנו טיילנו ברביירה בסוכות האחרון, כך שהחוויה עדיין טרייה. אנסה לחוות את דעתי במה שאוכל. יום 1: ניס ניס נפלאה ומעניינת. בהחחט להקדיש לה יום שלם. יום 2: מונקו ומונטה בלאדו ובדרך חזרה eze. לא יודעת מה מונטה בלאדו, אולי הכוונה היא מונטה קרלו? אם כן, הייתי מקדישה יום שלם למונקו ומונטה קרלו ואת אז הייתי מצרפת ליום 4 . יום 3:ערוץ ורדון. כאן קשה לי מאד לייעץ. אנחנו גם נסענו ליום טיול בערוץ ורדון, ובדיעבד לא הייתי עושה את זה. יום מאד קשה, נסעה אין סופית בדרכים מפותלות, הגענו רק עד חצי הדרך המתוכננת ונאלצנו לחזור בגלל הפחד לנסוע בהרים בחושך. אל תשכחי שבאפריל מחשיך די מוקדם. יום 4:מוזיון אפרוסי וסנט פול. במוזיון אפרוסי לא היינו. סנט פול מקסימה כמו כל הכפרים התלויים בריביירה. יום 5 : מרינלנד. איזה כיף לכם! בשמחה הייתי חוזרת למקום הזה! חוייה מדהימה גם לילדים וגם למבוגרים! מקווה שעזרתי טיול מהנה! אינה
-
הריביירה הצרפתית בפסחשרון, את היום ב-Marineland אפשר לשלב עם אנטיב - עיר מקסימה. הרבה יותר קטנה מניס אבל עדין עם חוויה עירונית לגמרי. כיף להסתובב שם (תצטרכו לבדוק איפה חונים את הרכב - כשאני ביקרתי שם, היינו בלי רכב) ויש את מוזיאון פיקאסו הקסום.
אם לא בא לכם עיר, יש כמה עיירות ממש יפות קרובות למרינלנד - בביוט (Biot) יש סדנת זכוכית מאד מעניינת וב-Cagnes sur Mer, יש את הבית של רנואר (לא הייתי בו).
אגב, האם כל הקבוצה באמת מעוניינת לבקר במרינלנד? אם אתם לא מתניידים ברכב אחד, אפשר להתפצל. אמנם מדובר בהופעות מאד מרשימות ומבחינת הילדים שלי, הביקור במרינלנד היה פיסגת הטיול בריביירה, אבל אם לי היתה האפשרות להתפצל ולעשות משהו אחר באותו יום, אין ספק ש...

-
הריביירה הצרפתית בפסחחושבת שמשמעותי לדעת איפה הבסיס שלכם (מקום הלינה) והאם הטיול חופף לימי האיסטר. לא שהם מורגשים במיוחד בריביירה אבל יש חגיגות מקומיות. השתיים שידוע לי עליהן הן בעיירה ואנס ובכפר Le Bar sur Loup. שניהם ב"איסטר מנדיי". בואנס אפשר לתפוס גם את תחילת הפסטיבל באיסטר סנדיי.
השילוב בין מונקו לאז בסדר בעיני, ויש בו גם יתרון שהוא מאפשר נסיעה על הקורנישים השונים. אבל בהחלט אפשר למלא במונקו גם יום טיול ארוך. יש בה כמה מוזיאונים וכמה גנים (באחד גם מערת נטיפים), עיר עתיקה, שני נמלים ומונטה קרלו אחת.
אפשר לחבר גם בין וילה אפרוסי לניס, אף על פי שאני הייתי יום מלא רק בחצי האי קפ פרה (שבו נמצאת וילה אפרוסי) ושני חלקי יום שמנים מאוד לניס. אבל בטיול קצר לפעמים יש פשרות ואלה פשרות סבירות בעיני. שוב, תלוי מה רציתם לעשות בניס.
לקניון ורדון הגעתי מפרובנס ולא מהריביירה (בטיול אחר) ושהינו שם שני לילות. בעיני, מאיפה שלא מגיעים - צריך לפחות לילה אחד ללינה במקום, אחרת זה עלול להיות מתיש ומעייף כמו שאינה סיפרה. יש המון ערוצים עמוקים ברכסים שקרובים לריביירה. הייתי מרחיבה את אחד הימים לטיול בכבישים הרריים וכפרים פחות מתוירים. תפתח את מפת הכוכבים של מישליין ותראה את הכבישים המפותלים המסומנים בירוק והרבה כפרים עתיקים. אז וסט פול - שניהם כפרים יפים אבל גם מפורסמים ומתוירים מאוד, ובשכנות לשניהם יש כפרים עתיקים פחות המוניים ואפשרויות לטיולים רבים.
ציידת הערפדים הזכירה את מוזיאון רנואר. הוא נחמד אבל לא מהמשובחים ביותר בריביירה לדעתי. בכל אופן נהנינו מהשילוב בין המוזיאון לכפר העתיק של קניה, שהוא מקסים, אותנטי ואפילו פראי משהו. זו אחת מהאפשרויות לצירוף עם מרינלנד. אבל יש לכם עוד הרבה.
-
הריביירה הצרפתית בפסחאינה - המון תודה על התשובה.
מאיפה הבאתי את מונטה בלאדו? כנראה מאיטליה. בכל מקרה ניחשת נכון והתכוונתי למונטה קרלו. האם שילוב עם יום 4 אפשרי? במונקו ומונטה קרלו אנחנו מתכננים לבקר לפחות באויישנריום ובגנים האקזוטיים כך שלפחות נדמה לי ששילוב כזה לא אפשרי. אני טועה?
שאלה נוספת - מה עושים ברייבירה ביום גשם?
ציידת הערפדים - תודה רבה גם לך.
שילוב של אנטיב או קאן עם מרילנד בהנחה שבוחרים לשלב עיר ולא עיירה?
ודרך אגב - לא ניתן להתפצל כך שכולם נגיע למרילנד אבל כנראה לקצת יותר מחצי יום. האם מרילנד מתאימה ליום גשום?
זיוה - וכמובן תודה גם לך
הבסיס קבוע בניס. ויש חפיפה לפסחא. את יכולה לפרט על החגיגות המקומיות?
לגבי קניון ורדון למרות שאת מצטרפת לעצה של אינה אני מתקשה לוותר על ורדון לאור הסופרלטיביים שקראתי על הערוץ - מה שכן נצטרך להשכים קום באותו היום.
ושאלה אחרונה - אנחנו לא מתכוונים לבקר במוזיאוני ציירים (לאור ההרכב המורחב) אבל במידה שגשם יאלץ אותנו - איזו המוזיאון ציירים היפה ביותר (בהנחה שלא מצאתי עניין במוזיאון חואן מירו בברצלונה או ואן גוך באמסטרדם אבל כן בפיקאסו בברצלונה ובמוזיאון הלאומי באמסטרדם).
-
הריביירה הצרפתית בפסחיש לי הצעה לתחליף לורדון. לא בטוחה בכח השכנוע שלי, אבל אני כן יכולה לומר עם יד על הלב שהמסלול יפהפה ומרשים באופן שקשה לתאר ומתאים לבסיס בניס יותר מהורדון. תעקוב אחר כביש D6202 היוצא משדה התעופה של ניס צפונה ובהמשך מערבה. אחרי הכפר Touet sur Var (שכנראה שווה הצצה בפני עצמו אבל לא הייתי בו כי הגעתי אל הקניונים מכיוון אחר) יש יציאה צפונה אל Gorge du Cians. עוד קצת מערבה, במקביל לציאן תמצא את Gorge du Daluis. מקובל לנסוע במעגל הכולל את שני הקניונים האלה עם תחנת דרך בעיירה הדי מיוחדת Entrevaux. אני לא יודעת איך לשכנע שצמד הקניונים האלה לא מאכזב. בעיני הדלואיס מרשים קצת יותר מהציאן, אף על פי שהציאן הוא זה שזוכה בשלושה כוכבים של מישליין. בכל אופן שניהם בעלי צבע אדום. בציאן יש הפרש גובה עצום בין הקטע התחתון של הקניון הקרוב לכביש D6202 לבין העליון באזור הכפר Beuil. בדלואיס הקניון עצמו עמוק ועוצמתי. אני חושבת שהוא מוערך קצת פחות מהציאן וגם מהורדון אולי מפני שהקטע הקניוני די קצר, אבל הקטע הקצר הזה הוא פשוט מדהים.
אולי הסרטון ישכנע ואולי התמונות.
פסטיבלים:
בכפר Le Bar חוגגים את פסטיבל התפוז. אבל לא מדובר בתפוח הזהב שלנו אלא בתרבות שונה לגמריי. הם מייצרים ליקר מהתפוזים.
בעיירה Vence חוגגים פסטיבל פרחים. השתתפנו בקטעים נחמדים ביום ראשון של האיסטר בשעה 10.00, בעת ההכרזה על המלכה החדשה (שנבחרה ערב קודם לכן). יש נאומים קצרים וריקודים מסורתיים. למחרת, ביום שני, השתתפנו באיזה טקס ליד הכנסייה (זו עם הפסיפס היפהפה של שגאל) בשעה 11.00 ובהמשך היום באירוע השיא בשעה 14.30 - פסטיבל הפרחים. הוא בהחלט צבעוני ושווה. יש טריבונות ומקומות ישיבה לכולכם. הקהל מתאסף סמוך לפתיחה וההקפדה על שעת הפתיחה חלשה מאוד. כשהיינו התחיל באיחור די רב כך שחבל להתייבש שם זמן ממושך קודם לכן. ובכל זאת לא כדאי לאחר, בוודאי אם תרצו לשבת ביחד.
בקשר למוזיאונים - אומרים שמוזיאון שגאל מרשים. בחרנו דווקא במוזיאון מטיס כך שאני לא יכולה להעיד. מוזיאון מטיס די אינטימי. בעיני מוצלח, אבל קראתי על אכזבות. אין שם הרבה ציורי שמן גדולים. הכי אהבתי ממה שראינו את פונדסיון מאג ליד סט פול, אבל החלק המרשים ביותר הוא גן הפסלים וזה לא בדיוק לסיטואציה של גשם. חוץ מזה הכוכב הראשי שם הוא מירו ואני מבינה שאין לך דיבור טוב אתו. בעיני - יוצר נפלא. באנטיב נמצא מוזיאון פיקסו אבל הוא אולי פחות מרשים מזה שבברצלונה. בשניהם לא הייתי.
-
הריביירה הצרפתית בפסחאנחנו בילינו במונקו יום שלם ולא הספקנו לראות כל מה שרצינו. רק המוזיאון האוקאנוגרפי לוקח כמה שעות. בגנים האקזוטיים לא היינו אבל טיילנו בגנים בעיר העתיקה ומאד נהננו. שמעתי שהגן היפני מאד מיוחד אבל כאשר הגענו אליו בסוף היום הוא כבר נסגר. במרינלנד היינו דווקא ביום גשום וזה בכלל לא הפריע להנאה. ההופעות התקיימו כרגיל. מצטרפת להצעה של ציידת הערפדים לשלב את אנטיב ביום של מרינלנד. העיר העתיקה מאד יפה ועיקר האטרקציה באנטיב בשבילנו היה הנמל עם כל היאכטות המפוארות. לגבי ורדון גם אנחנו לא היינו מוכנים לוותר למרות שזיוה הזהירה אותי. את הקטעים היותר דרמטיים של הערוץ אני בספק שאפשר לראות בנסיעה מהריביירה. זיוה צודקת , צריך ללון באמצע כדי להינות באמת.
-
הריביירה הצרפתית בפסחשרון,
לגבי הגנים האקזוטיים: על אף שבזמן קניית הכרטיסים היה ברור למוכרת שאנו מוגבלים בזמן וממהרים לרכבת וכן שמערת הנטיפים היא גולת הכותרת של הביקור במקום עבורנו, לא טרחה לומר לנו שהמערה נפתחת פעם בשעה כך שנוצר מצב שקנינו כרטיסים, ירדנו למערה (וזוהי ירידה לא קלילה) שהיתה אמורה להיפתח תוך כשעה, טיפסנו למעלה(וזו עליה עוד יותר לא קלילה), הסתובבנו בגנים שלא מצאו חן בעינינו ומיהרנו לרכבת..הגנים אומנם לא היו לטעמינו אבל יש שם כמה נקודות שמהן התצפית מאד יפה(עם זאת, ניתן למצוא מקומות נוספים שבהם התצפית זהה/דומה)
לסיכום, במערה לא היינו אך על פי הדיוח של זיווה היא מענינת ומרשימה ולכן לדעתי שווה ביקור אבל בהרכב שלכם הייתי לוקחת בחשבון גם את הקושי בעליה ובירידה למערה.
מקווה שתהנו במערה ואשמח אם תספרי לאחר מכן.
חג שמח

-
הריביירה הצרפתית בפסחלאור דבריה של קיפודה הייתי מציעה כך:
לעלות מניס לקורניש האמצעי ולהתחיל את היום באז. גם שם יש גן אקזוטי. לא הייתי בו. הגענו מאוחר מדי. התצפיות משם אמורות להיות היפות ביותר. חבל להפסיד. אנחנו היינו ביום הזה בטיול ברגל וכל הפנורמה של קו הריווירה היה לפנינו לאורך הדרך, כך שלא הרגשנו החמצה. התצפית מהמצודה אשר נמצאת בתוך הגן האקזוטי אמורה להיות תחליף.
אח"כ להמשיך למונקו ולהתחיל בעיר העתיקה, בטיילות ובגנים שמקיפים אותה ובמוזיאון האוקיאנוגרפי. מהמוזיאון יוצאים שני קווי אוטובוס. קו 2 הוא לגן האקזוטי. אני מציעה לקחת דווקא את קו 1 לגן היפני (תחנת portier) ומהגן להמשיך ברגל או באוטובוס לקזינו. כל הקווים העוברים שם מגיעים לקזינו רק שימו לב לכיוון הנסיעה.
אם עדיין יש קצת זמן, אור יום וכוחות, ניתן לחזור דרך הקורניש העליון ולעצור בלה טורבי.
מה אומרות השותפות? זה נראה סביר? אני יודעת שאפשר להוציא ממונקו יותר, אבל למשפחה מורכבת שקשה לה ממילא להתרוצץ הרבה בעיר ורוצה להספיק את המיטב בטיול קצר זה נראה לי הגיוני.
את סט פול אפשר לשלב עם הפסטיבל בואנס או עם הפסטיבל בלה בר סור לו.
באז ובסט פול יש חנויות מפעל של חברות הבשמים. באז יש גם סניף של שני מפעלים ואפשר לערוך סיורים. אבל לא בטוחה שיש לכם מספיק זמן באז בשביל זה. תזכרו שיש חנות מפעל יפה בסט פול ואפשר להשאיר את הבילוי הזה לשם. יש גם חנויות מפעל בניס אבל לא יודעת איפה הן. לא נתקלתי ולא ניסינו. אולי שווה לקחת את כל הכתובות ולהתעכב איפה שיהיה זמן.
-
הריביירה הצרפתית בפסחזיוה - שאפו על הלינקים המועילים. אנחנו כן ננסה לטייל בערוץ ורדון (למרות הסרטון היפיפה) - נראה שישנן טעויות שצריך לעשות בעצמך
. בכל מקרה חידדתם לי היטב את הצורך ביציאה מוקדמת באותו היום.אינה - אנטיב נבחרה...
קיפודה - לא זוכר שקראתי שישנה מערה בגנים האקזוטיים - תודה רבה על הפניית תשומת ליבי וכמובן אשמח לשתף שאחזור.
המון תודה לשלושתכן על הסבלנות, הזמן והמידע!
-
הריביירה הצרפתית בפסחשלום חזרנו והיה נפלא וכך גם מזג האוויר...
כאמור נסענו לערוץ ורדון - לדעתי הנסיעה לא כל כך בעייתית והעיירה Moustiers Sainte-Marie יפה מאוד ומגוונת את יום הטיול. אבל בשורה התחתונה צדקתם - אם לא מטיילים רגלית בערוץ ורק עוצרים לתצפיות נוף אזי ההשקעה בנסיעה הארוכה לא משתלמת - או במילים אחרות - היה די מאכזב...
-
הריביירה הצרפתית בפסחשרון,
תודה רבה שחזרת עם המשוב הזה ועם כל הכנוּת. הייתי שמחה לשמוע על החוויות הטובות. מאוד סקרנית ומאוד מתגעגעת לחוויה מלפני שנה בלבד.
-
הריביירה הצרפתית בפסח -
הריביירה הצרפתית בפסחשרון, תודה.
נזכרתי ונהניתי מאוד מהסיפור ומהתמונות. אפילו הגשמתם שם כמה משאלות לב קטנות שלי. פעמיים היינו במונקו ולגן היפני לא הצלחתי להגיע בשעה רלוונטית. כמובן, יש גם מקרים הפוכים.
שמחתי לקרוא על הרומן שלכם עם ניס. גם אני מאוד אהבתי ונהניתי מהשהות בה.
כל הכבוד על הבלוג הזריז. אצלי זה לוקח ים זמן אם בכלל.
-
הריביירה הצרפתית בפסחתודה זיוה,
כן אני מנסה להכות בברזל בעודו חם...
אני מקווה שנזכה לטיול נוסף באזור בעתיד אם לא הקרוב אז לפחות הרחוק...
שרון