ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול של "מתחילים"

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    8
    13
    4827
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • graywind
      graywind נערך לאחרונה על ידי

כנראה שבקרוב תהיה לי הזדמנות ראשונה לצאת לבד לטיול של כחודשיים, ואני מחפש יעד (או 2) שיאפשר לי "נחיתה רכה" בסוג כזה של טיול: הרבה נופים מגוונים, אפשרות קלה להתחבר למטיילים על הדרך, ושישאיר טעם של עוד.

את הטיול של אחרי צבא איכשהו פיספסתי, כך שעכשיו בגיל 27 אני מרגיש קלולס לגמרי בנושא.

כמה כיוונים שחשבתי עליהם (רק כדי שתבינו את הראש, גם יעדים מחוץ לרשימה באים בחשבון):

* ויאטנם - מאוד מתחבר לנופים ולאווירה, קצת חושש שלא אתמצא ולא אמצא עם מי לטייל, ומהתזמון עם עונת המונסונים

* נפאל - לא מתאים מבחינת העונה

* פרו (פורום אחר, אני יודע...) - נופים והתאמה מושלמת מבחינת העונה, הרבה מטיילים ישראלים שיקלו על ההשתלבות, ומצד שני דרכים מסוכנות יותר ויכול להיות שלא אמצא את עצמי בין כל המשוחררים הטריים מהצבא

* ניו זילנד

* גיאורגיה

...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חתול-רובוט
        חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

פרו

דרכים מסוכנות תמצא כמעט בכל מדינת עולם שלישי. רוב הדרכים בפרו הן בסדר גמור, וחלק גדול מהנסיעות המסוכנות ניתן להחליף בטיסה.

בקשר לגיל המטיילים - בדרום אמריקה מסתובבים לא מעט מטיילים בגילך, וגם הרבה יותר מבוגרים. ממש לא כולם שם משוחררים טריים, בעיקר אם לא הולכים על האכסניות 'של הישראלים'. חוץ מזה, חלק גדול מהכיף זה להכיר מטיילים ממגוון גדול של גילים, מוצאים ותרבויות. אני, בתור מטייל מבוגר יחסית, דווקא נהניתי מאוד להסתובב עם צעירים יותר, בדיוק כמו שכתרמילאי צעיר היה לי כיף להסתובב עם אנשים בגילך ומבוגרים יותר.

לנפאל חבל להגיע שלא בעונה. את שאר המדינות אני לא מכיר. אבל מההודעה שלך נראה שפרו תתאים בול וחבל לפסול אותה מהסיבות שציינת.

• גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

טיול של "מתחילים"

קודם כל אל תשכח שחוץ מישראלים יש עוד מטיילים בעולם... והם לא אחת בגילאים שלך.

לגבי מקומות בחרת רשימת יעדים מאוד מוצלחת

ניו זילנד ופרו מהאהובות עליי ביותר. ויאטנם היתה נהדרת לפעם ראשונה מזרח בחיי( בינתיים פעמיים שם ועוד לא הייתי יותר מזה...)....

בדרום אמריקה טיילתי בגיל שלך- לעומת הישראלים הייתי בין הכי המבוגרים. בין האירופאים הייתי פחות בולט. אם אתה אדם חברותי תצילח להתחבר לאחרים- יש תמיד אופציות- בתחבורה ציבורית, דרך איזה סיור... אם אתה יותר נהנה מחברת עצמך אבל עדיין רוצה מדי פעם חברה אנושית- גם את זה תוכל למצוא...

אני יכול להמשיך עוד הרבה על התובנות שרכשתי מטיולים בגילאים שונים...

אבל לפי יעדייך נראה שאתה קודם בא לראות ולטייל, וזה מה שצריך להנחות אותך... איך ועם מי- את זה כבר תפתור בעצמך בדרך...

נסיעה טובה!

• גילי ט
            גילי ט נערך לאחרונה על ידי

טיול של "מתחילים"

אני בן 47, מטייל בד"כ לבד. בשנים האחרונות טיילתי בסין ומונגוליה.
            פגשתי בטיולים המון אנשים מכל הסוגים והגילאים.
            לפעמים טיילנו יחד יום יומיים ולפעמים רק יצאנו מהאכסניה למסעדה או בר.
            יצאנו מהאכסניה זה אומר חבורה ספונטנית שהתארגנה עוד באותו ערב כך שאתה יכול להיות רגוע לגבי חיי חברה. זה קורה לא מעט.

לגבי מסלול/יעד - אפשר סתם לזרוק רעיונות ויש המון.. לדוגמה זה
            לדעתי עדיף לך להתמקד במה שאתה אוהב יותר ומה מתאים מבחינת עונה. 

• ענתנת
              ענתנת נערך לאחרונה על ידי

טיול של "מתחילים"

אתה אומר שבקרוב תוכל לצאת כלומר מדובר על אביב/קיץ? לצאת במאי יוני כזה?

לדעתי זה צריך להיות שיקול די משמעותי - מזג האוויר.

למשל ניו זילנד נהדרת בתור טיול תרמילאי ראשון, זו מדינה מערבית לכל דבר עם נופים מדהימים. תרבות ההוסטלים שם נהדרת ומאד עוזרת בעיקר למי שמטייל לבד. אבל לצאת לשם במאי זה לא ממש אידאלי, ומכיוון שהטיול לשם יקר יחסית אני לא הייתי ממליצה.

נפאל מחוץ לעונה זה לגמרי לא מומלץ.

ויאטנם אפשרית בכל עונה אם כי למיטב זכרוני זה גם לא זמן אידאלי שלה. אבל אנשים נהנים שם גם באוגוסט שאם אני לא טועה זה שיא העונה הגשומה אז כנראה הכל שם אפשרי (תבדוק מה המצב שם בחודשים הרלוונטיים לך, יכול להיות שאני טועה, כבר לא זוכרת).

ויאטנם היתה ה"מזרח" הראשון שלי, אמנם לא לגמרי תנאי תרמילאים תפרנים כי למשל טסנו טיסות פנים וגם לא טיילתי לבד אלא בזוג, אבל מצד שני זה היה ב 2002 ומאז התנאים כנראה מאד השתפרו וכמות התיירים גדלה. אז זו אופציה טובה.

לא הייתי בפרו או בכלל בסביבה וגם לא בגאורגיה. אבל בכללי ככל שהטיול שלך יותר לכיוון סוף אביב וקיץ אז אירופה זו בד"כ הבחירה הכי טובה. אפשר לעשות טיולי תרמילאים במזרח אירופה, הרבה טרקים, יש תרמילאים - פחות ישראלים אמנם אבל אם אתה לא מחפש את הזולה הישראלית אז זה אפילו מצויין. 

מבחינת הגיל, אני עשיתי את ה"טיול הגדול" בגיל 35 ועם חלק ממשוחררי הצבא הטריים שפגשתי שם אני בקשר עד היום.. זה תלוי כמובן מי אתה פוגש ואולי גם תלוי ביעד (הייתי אז בניו זילנד, אוסטרליה - אבל בעיקר לא ב"אתרי מסיבות", נפאל - מקומות שנוסעים אליהם הרבה חבר'ה רציניים שרוצים לטייל ולא רק להתפרק אחרי צבא).  פגשתי שם גם הרבה חבר'ה שעשו את הטיול אחרי התואר הראשון ולא אחרי הצבא, כך שהם די קרובים לגיל שלך. נראה לי שאין מה לדאוג.

• graywind
                graywind נערך לאחרונה על ידי

טיול של "מתחילים"

תודה רבה על התגובות, עזרתם ובעיקר הרגעתם אותי קצת Smile

את ההתלבטות זה לא פתר לי אבל כיוון שכל היעדים נראים מתאימים (ובעיקר פרו/ויאטנם/מזרח אירופה בהתחשב בעונה - יולי) אז זה כנראה "צרות טובות" וצריך עוד קצת לחשוב או מקסימום להטיל מטבע...

• רוני סופר
                  רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

טיול של "מתחילים"

לפני המטבע - 

אתה מדבר על חודשיים. היעדים שציינת ברובם לא ממלאים חודשיים (אפשר כמובן להתנחל ואז אין גבול לזמן).

ויאטנם - 3-5 שבועות

נפאל - חודש

פרו - 2-4 שבועות

ניו זילנד - 5-6 שבועות

גיאורגיה - שבועיים שלושה.

אתה צריך למצוא ע"י כ"כ מהיעדים האלה יעד/ים נוספים לנצל את כל החודשיים.

כשתחליט על כיוון, אפשר להוסיף.

• חתול-רובוט

פרו בהחלט כן שווה חודשיים

ואף יותר.

אני הייתי בה בסך הכול קצת פחות מארבעה חודשים, בשלושה ביקורים, ויש עוד המון מקומות שלא הספקתי לראות. אמנם נתקעתי קצת בחלק מהמקומות, ויש מקומות שחזרתי אליהם שוב ושוב [קוסקו], אבל זה גם אופי הטיול בפרו, והאופי הפרואני בכלל. אפשר, כמובן, להוסיף גם את בוליוויה, אקוודור, צ'ילה או ברזיל [וכאן אני כבר גולש הרבה מעבר לגבולות הפורום הזה], אבל גם פרו עצמה, כאמור, בהחלט שווה חודשים, וגם הרבה יותר.

• dregev03
                      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

פרו בהחלט כן שווה חודשיים

אמן

• ענתנת
                        ענתנת נערך לאחרונה על ידי

טיול של "מתחילים"

רוני, אמנם לא רלוונטי ממש לבחור ששאל (בגלל העונה) ולא שייך לפורום הזה, אבל ניו זילנד ב 5-6 שבועות? זה רק למי שאין לו יותר זמן מזה. אני הייתי שם 9 שבועות, כמעט בלי טרקים ארוכים. לא התנחלתי בשום מקום, להיפך טיילתי 6 מתוך ה-9 שבועות עם בחור שהיו לו קוצים בישבן, לדוגמא סיימנו את טונגרירו ונסענו עד נפייר באותו ערב. אם היה תקציב וימי חופשה הייתי חוזרת עכשיו לחודשיים בניו זילנד ולא משתעממת..

ספציפית בויאטנם באמת לא הייתי מתכננת חודשיים רק שם, אבל קל לשלב שם עם אחת המדינות השכנות, קצת קמבודיה או לאוס.

• .Doron
                          .Doron נערך לאחרונה על ידי

טיול של "מתחילים"

חודש בנפאל זה ממש מעט . רק טרק ה- EBC אם אתה מתחיל מג'ירי זה לפחות 21 יום . עוד קטמנדו, פוקרה, שייט קייקים של 3 ימים וטרק נוסף של 14 יום אז חודשיים זה ממש בלחץ .

בדקתי על פרו , טרק הוואי וואש לבדו כ- 9 ימים, טרק האזנגטה בערך 7 ימים, טרק הכי קצר למצו פיצו 4 ימים . כבר הגעת ל- 20 יום ללא נסיעות ממקום למקום .

אני תכננתי על 40 יום והמון דברים נאלצתי להשאיר מחוץ לתכנון .

הטיול בתכנון עתידי . עדיין לא הייתי בפרו .

בויאטנם 3 שבועות זה בלחץ אטומי (אם רוצים לטייל מצפון לדרום או להיפך) .

• רוני סופר
                            רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

טיול של "מתחילים"

מכל מלמדי השכלתי. תודה.

נתתי בס"ה כיוון מחשבה נוסף.

כמובן שאפשר עד בלי די נופים וטרקים וסתם ישיבה בהנאה כמו שעשיתי 3 (!) שבועות בקסאר דיוי - הודו. אבל הייתי בהודו חצי שנה.

אבל לטייל המתחיל או הממוצע או אנלאיודעמה אני לא חושב שטעיתי בגדול.

ורק לדוגמה - אמנם הייתי בויטנאם 5 שבועות (אבל הייתי בדרום מזרח אסיה חצי שנה נוספת)  ורציתי עוד, אבל לבחור יש רק חודשיים. אז כמו שאומרת ענת תוספת של קמבודיה ו/או לאוס תהיה רק הגיונית.

• חתול-רובוט

פרו היא ממש לא רק טרקים

אני, למשל, לא עשיתי את האאוסנגטה, ולמאצ'ו פיקצ'ו הגעתי בכלל ברכבת [כלומר ברגל, אבל זה כבר סיפור אחר ויסופר בפעם אחרת]. פרו זו מדינה ענקית, עשירה ומרתקת, ואפשר וכדאי לעשות בה הכול מהכול - תרבות, מוזיאונים, עתיקות, אוכל, שתייה, חיי לילה, כפרים, ערים, הרים, חופים, ג'ונגלים ומה לא. לבוא לפרו רק בשביל טרקים נראה לי חבל - עדיף כבר לבחור יעד נגיש וזול יותר.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון