ראיון בשגרירות ארה"ב
-
שלום לכולם וחג שמח
עוד מספר שבועות עלינו לטובה אהיה בשגרירות ארה"ב.
אילו שאלות בטוח ישאלו אותי שם ואילו שאלות יכולים לשאול אותי שם?
לעזרה אודה אני פשוט רוצה להתכונן לענות על השאלות ישר לעניין ומהר.
-
ראיון בשגרירות ארה"במה מטרת הביקור ?
אם מי אתה נוסע?
במה אתה עובד/לומד ?
לאיפה אתה נוסע ולכמה זמן ?
בהצלחה .
-
ראיון בשגרירות ארה"במכיוון שלא ציינת את גילך קח בחשבון שככל שסיימת רק עכשיו שירות חובה ובשנתיים שלוש שלאחר מכן ייתכנו יותר שאלות.
-
ראיון בשגרירות ארה"בעוד מעט בן 28 מעל 5 שנים באזרחות
-
ראיון בשגרירות ארה"במה שחשוב שהמראיין יהיה רגוע ביחס לכוונות הנסיעה שלך. קרי - שאתה לא הולך לעבוד שם, יש לך מימון לטיול ושתעזוב את ארה"ב כחוק עד למועד הזמן שיאושר לך עם כניסתך לארה"ב (אם לא היית מודע הזמן המדויק שמאשרים לך לשהות בארה"ב נקבע עם כניסתך אליה. אם זכרוני אינו מטעני זה עד חצי שנה).
-
ראיון בשגרירות ארה"בקודמי תימצתו את הענין, קרי אתה צריך לשכנע שמטרתך היא טיול/ביקור
תחום בזמן, בסיומו אתה חוזר.
מה שאני יכול להוסיף:
1. אם עיסוקך בנושאי היי טק/תוכנה או קשור לביטחון תשתדל להמעיט
בחשיבותו
2. תהיה קורקטי, אפשר לחייך, לא להסתחבק.
3. חולצה סולידית
4. תקוה לפקיד/פקידה קונסולרי במצב רוח טוב.....
בהצלחה
-
ראיון בשגרירות ארה"בהייתי לפני חודש בערך והזמן שהמתנתי בתור בחוץ ארוך יותר מהריאיון שהייתי (2 דקות).
כעיקרון אני גם סטודנטית וגם עובדת ככה שאין לי שום סיבה לעזוב את הארץ.
אבל השאלות ששאלו הם:
1.לגבי עבודה קבועה בישראל.
2. לימודים-תואר/תעודה
3. מה מטרת הנסיעה.
4.עם מי נוסעים.
זה השאלות ששאלו..
מעבר לזה תהיה רגוע ותחייך...
בהצלחה

-
ראיון בשגרירות ארה"בהם מכירים ויודעים מה לשאול לפי הפרצוף שיושב מולם.
אם אתה אדם עובד ,מסודר על משכורות ללא עבר פלילי , עם רכוש סביר בבנק .בעל משפחה ולא בתעשיה הבטחונית אז לא צפויות לך שאלות בכלל.
הייתי השבוע עם אשתי , לא ביקשו ממנה כלום. שאלו מה מטרת הנסיעה ואם עובדת ויש שכר קבוע . אחרי 30 שניות אישור לה 10- שנים . בהצלחה
-
ראיון בשגרירות ארה"במה הקטע עם התעשיה הביטחונית? ממה הם חוששים?
-
ראיון בשגרירות ארה"בהם חוששים מזליגת ידע, טכנולוגיה וכד׳.
לארה״ב יש קריטריונים המחייבים לגבי איזה ידע, טכנולוגיה, מוצרים, תוכנה וכד׳ המגדירים לאיזה מדינות אסור לאלה להגיע, לאיזה שימוש סופי אסור להם לשמש ולאיזה משתמש סופי אסור להם להגיע.
כל מי שקשור לתחומים אלה או שעוסק בפיתוח מוצרים טכנולוגיים המיוצאים למדינות אחרות, עלול להידרש למלא טפסים נוספים מפורטים הרבה יותר שבעקבותיהם יתכן ותאושר לו ויזה רגילה ל-10 שנים, או רק לתקופה של שנה, או שלא תאושר.