ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוהל - התייעצות

פורום אפריקה
    5
    5
    2409
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • aviel_ast
      aviel_ast נערך לאחרונה על ידי

אהלן.

רוצה לשמוע דעות מנוסות בעניין אוהל באפריקה - החל מהאם כדאי להביא מהארץ, ועד איזה סוג אוהל מומלץ מבחינת התאמה לעונה, משקל וכו'.

מבחינת מסלול - אני מגיע לאתיופיה במאי וחוזר מיוהנסבורג בספטמבר. מכיר את עניין הקמפינג בגסטהאוסים, וכן חושב שאשתמש בזה, אבל לא לגמרי מכיר היכן זה בעיקר נפוץ ועד כמה פשוט להשיג במקום אוהל מתאים.

מלומדי אפריקה - הסתערו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

אוהל - התייעצות

חשבתי שאתה מבקש, אבל התברר לי שאתה רוצה וזו לא המחלקה שלי......

• tuviii
          tuviii נערך לאחרונה על ידי

אוהל - התייעצות

אהלן

אני עכשיו חזרתי מ3 חודשים בקניה אוגנדה רואנדה וטנזניה...

אני אישית טיילתי בלי אוהל אבל הצטערתי על זה

הרבה מקומות התנחלתי באוהל של אנשים אחרים והרבה מקומות ישנתי פשוט שקש על הדשא...

אז תקח אין מה להפסיד...

תהנה המון

• עידו
            עידו נערך לאחרונה על ידי

אוהל - התייעצות

אז ככה, לינה באוהל היא נפוצה מאוד בקמפ-סייטס באפריקה. לדעתי היא מעצימה את החוויה, היא נותנת גמישות לטיול, היא מאפשרת לצאת לטרקים עצמאיים (המקומות ובשמורות שמותר).

בנוסף, יש משהו בזה שמעצים את החוויה - לישון קרוב לקרקע, להכיר חברים חדשים מסביב למדורה בקמפ-סייט, ואולי הכי חשוב - הוא נותן הרגשה של בית, וקצת של וודאות. אתה לא יודע כמה עמוס יהיה האוטובוס שתעלה עליו, אתה לא בטוח מה תאכל לצהריים, אבל אתה יודע בדיוק איך יראה המקום שבו תעצום את עיניך הלילה.

אסור אבל גם להתעלם, שלפעמים מיטות נוחות יותר מלינה באוהל. במיוחד בלילות עם רוחות וגשמים. וגם לסחוב את האוהל על הגב (יחד עם מזרן ושק"ש) מוסיף משקל.

מבחינת עלויות - זה מוזיל קצת את הטיול, אבל זה מתקזז עם עלות האוהל (אלא אם כן יש לך אחד עכשיו).

ואם כבר אוהל - אז שיהיה אחד טוב (לא במאה שקל מחנויות עשה זאת בעצמך). שיהיה מוגן מגשם, שיהיה קל משקל, עמיד ועם רשתות נגד יתושים.

• חלי555
              חלי555 נערך לאחרונה על ידי

אוהל - התייעצות

היי,
              טיילתי באפריקה שנה עם אוהל שהבאתי מהארץ (הכי פשוט שיש), רוב הזמן הייתי במערב אפריקה, שם ממש היה צורך באוהל.. כשהגעתי לאזור הדרום (מוזמביק, זימבבוואה ודרום אפריקה) הרגשתי פחות צורך באוהל, כי תמיד הייתה אופציה יותר נוחה ולא בהפרש מחירים גדול.

בזיממבוואה יש אזורים ששווה להיות עם אוהל בשבילם, בשאר המדינות באזור (גם כשהייתי בלי אוהל בטיול אחר) זה לא הכרחי אבל זה תמיד נחמד.
              לי הייתה בעיה במידה וירד גשם- כמו שאמרתי, היה לי אוהל ממש פשוט שלא היה עמיד לגשם.
              בנוסף, בגלל הכובד, השארתי אותו באחד הגסטהאוסים בערך חודש לפני סוף הטיול..

כשהייתי צריכה "חלקי חילוף" לאוהל כשנשברו לי חלקים, היה לי קשה מאוד למצוא מקומות שמוכרים אוהלים, וכשמצאתי- הם היו מאוד פשוטים, לכן אם כבר אוהל- תביא מהארץ.

תהנה!

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון