ספארי+זנזיבר
-
עדיין מתלבטים אם לנסוע. בעיקר בגלל יוקר הנסיעה.
אנחנו זוג שרוצים לשלב בין ספארי לחופים, בטווח של שבועיים חודש הקרוב, חודש אפריל, גג מאי.
האם כדאי לסגור הכל מהארץ? טיול מאורגן עם חברה ישראלית? או מומלץ להגיע לשם ולהזמין טיול מאורגן לספארי משם?
יש המלצות לחברות מסוימות?
מה טווחי המחירים לספארי בנפרד ולזנזיבר, בהתחשב בזה שאנחנו לא מפונקים אבל גם לא מחפשים חופשה יוקרתית, איפשהוא באמצע?
וגם מה הדרך להגיע מספארי לחופים של זנזיבר?
תודות מראש!
-
ספארי+זנזיברשלום
עדיין לא ביקרתי באפריקה. באופן כללי אומר לך שעדיף להגיע לארושה להיכנס לסוכנויות נסיעות שיש שם תחת כל עץ רענן ולסגור במקום. כושר המיקוח שלך יותר משופר. זה מה שאני הולך לעשות.
הזמנה באינטרנט חוסכת לך כאבי ראש וזמן, ממתינים לך עם שלט.
אני אומר את זה מתוך ניסיון אישי רב,.לא אלאה אותך בנתונים רק דוגמה אחת. מונית משדה התעופה האנוי למלון ל 4 אנשים 80$ דרך האינטרנט. הגענו לשדה, חברה רצינית לא חאפר שילמנו 25$ ל 4 אנשים.
נסיעה טובה
-
ספארי+זנזיברטיול מאורגן עם חברה ישראלית לבטח יעלה יותר מהרכבה עצמית.
סך הכל, הספארי הוא ממילא תמיד מאורגן (ואפשר לפנות לחברה מקומית ל-5 ימים הללו), וצריך בנוסף העברות, ומקום לינה בזנזיבר, כאשר בזנזיבר אין שום צורך בארגון מיוחד - מגיעים, בוחרים חוף, ואם רוצים יוצאים לפעילויות של סיורי יום או צלילה.
כדאי להגדיר יותר מדויק מה זה "שאנחנו לא מפונקים אבל גם לא מחפשים חופשה יוקרתית": בספארי יש אפשרות של לודג'ים שהיא היותר יקרה, או אוהלים, שזה יותר זול. האוהלים מסופקים על ידי חברת הספארי, כמו גם האוכל ושאר הציוד (מזרונים למשל, שקי שינה הם לפעמים בתשלום נוסף אבל אנחנו העדפנו להביא מהבית).
לפעמים אם סוגרים דיל כשנמצאים בארושה מקבלים מחיר טוב יותר - כי אם יש מקומות פנויים הם ישמחו למלא אותם בדקה התשעים מאשר להשאיר אותם ריקים. אבל אם אתם לא רוצים לבזבז יומיים-שלושה בארושה על חיפושים (וגם זה עולה כסף), תסגרו מהארץ עם חברה מקומית שתקבלו עליה המלצות בפורום.
מהספארי שהוא בצפון טנזניה לזנזיבר אפשר להגיע בטיסה או בנסיעת אוטובוס מאוד ארוכה לדאר א-סאלם וממנה מעבורת (אנחנו נסענו שעות ארוכות עד הרי אוסמברה, שם עצרנו לכמה ימים, ואז המשכנו עוד שעות ספורות עד לדאר א-סאלם, ומשם מעבורת לזנזיבר). המעבורת לוקחת משעה פלוס ועד ארבע שעות, תלוי איזו מהן לוקחים.
-
ספארי+זנזיברחזרנו מטיול בספארי לא מזמן.
אנחנו בדר"כ אנשים שלא אוהבים לסגור כלום מראש, אבל ספציפית במקרה הזה הייתי ממליצה כן לסגור הכל מראש. ולמה עם חברה ישראלית? תחפש באינטרנט המלצות ותבקש במייל הצעות מחיר. ככה תוכל לראות בדיוק מה אתה מקבל תמורת המחיר ולהשוות בין חברות שונות. אני דווקא שמעתי על כאלה ששילמו במקום ושילמו הרבה יותר מאיתנו וקיבלו פחות. לכן בבית כשיש את יכולת ההשוואה זה הכי טוב.
לשאלתך אנחנו ככה עשינו ובסוף סגרנו מראש עם חברה שנקראת
Savannah Explorers. מומלץ בחום. הם עושים גם זנזיבר לפי מה שידוע לי
טיול נעים!
-
ספארי+זנזיברכבש, לא שאכפת לי (ממילא לא עובר לזנזי במעבורת אלא ב
) אבל איזו מעבורת מצאת, שגומאת את המרחק מדר לזנזי בשעה אחת??? מעבורת אטומית?
-
ספארי+זנזיברהצעה שלי תגיעו לארושה קחו דלה דלה (אוטובוס) למושי ושם תחפשו סוכנות... אנחנו שילמנו 600$ לאדם ל4 ימי ספארי (טרנגירי סרנגטי ונגורוגורו) הכל כולל הכל (הסעות מההוסטל לספארי ובחזרה, לילה אחד בהוסטל במושי, 3 ארוחות ביום, ג'יפ מדהים ומפנק, ומדריך תותח)
כמו כן גם בארושה וגם במושי קול יריקה יש לכם מקום לשון (אם זה הוסטל פשוט ועד מלונות)
בכללי תגיעו למושי (הרבה יותר נחמדה וחברותית מארושה) ויש אומרים שגם יותר זולה (לא יודע לא ישנתי בארושה)
ואני ממליץ על הוסטל מגניב וזול במושי בשם (בקפקרס פרדייס) הכי זול ומאד נחמד שם
תהנו

-
ספארי+זנזיברבמחשבה שנייה, זה היה כנראה שעה וחצי. היתה מעבורת מהירה אחת, או זה לפחות מה שטענו במשרד הכרטיסים (אולי כדי להצדיק את מחירה). אנחנו ממילא הגענו בשנייה שהיא כבר יצאה, אז לקחנו מעבורת אטית יותר.
-
ספארי+זנזיברמינימום זמן השייט במעבורת הכי מהירה הוא שעתיים ורבע. במטוס זה 12 דקות. במעבורת האיטית, בערך שש שעות.
-
ספארי+זנזיברמכיוון שזכרתי את זה לגמרי אחרת, בדקתי ואכן כן: שעה וחצי עד שלוש וחצי למעבורות המוכרות:
http://www.zanzibarislandhotels.com/getting-to-zanzibar.html