טיול משפחה ליער השחור
-
שלום רב,
באוגוסט אנו נוסעים עם ילד בן 10 וילדה בת 12 ליער השחור.
מניסיונכם, רציתי להיוועץ:
1. מפלי טריברג - האם שווים ביקור (השאלה היא ביחס לעובדה שבתכנון גם מפלי הריין ואולי מפלי קרימל ליד זלצבורג)? כמה זמן להקדיש לביקור?
2. מפלי הריין - האם שווה לקחת סירה להגיע לצוק? מישהו אמר שיש מסלול של פחות משעה ברגל. האמנם? האם אפשר להגיע מצד היער השחור ללא שימוש במדבקה השוויצרית?
3. שטרסבורג, קולמאר - מה שווה יותר זמן?
4. פארק החבלים action park - האם כדאי לגילאים האלה? ואם כן, האם הוא יותר טוב מפארק החבלים בטיטיזה?
5. מישהו יודע אם יש יקב בדרך היין באלזס שמייצרים בו יין כשר?
6. האם 3 שעות יספיקו לאי הפרחים במאינאו?
תודה רבה
-
טיול משפחה ליער השחורהיי לך,
הנה התשובות שלי -
1. מפלי טריברג - האם שווים ביקור (השאלה היא ביחס לעובדה שבתכנון גם מפלי הריין ואולי מפלי קרימל ליד זלצבורג)? כמה זמן להקדיש לביקור?[לדעתי התשובה בהחלט חיובית. מפלי טרייברג שונים מאוד באופיים ממפלי הריין.
את מפלי קרימל הנפלאים לא ברור לי איך משלבים בטיול ליער השחור ]
2. מפלי הריין - האם שווה לקחת סירה להגיע לצוק? מישהו אמר שיש מסלול של פחות משעה ברגל. האמנם? האם אפשר להגיע מצד היער השחור ללא שימוש במדבקה השוויצרית?
[לדעתי בהחלט נחמד וכדאי לעשות שייט קצר לצוק כפי שכינית אותו. חוויה מאוד נחמדה. ניתן להגיע מהיער ללא שימוש במדבקה.3. שטרסבורג, קולמאר - מה שווה יותר זמן?
[אין כאן אמת מוחלטת וזה עניין של טעם והעדפות. אנחנו בחרנו במסלול קולמר - הר הקופים - ריקוויר וזה היה אחד מהימים המופלאים בטיול]
4. פארק החבלים action park - האם כדאי לגילאים האלה? ואם כן, האם הוא יותר טוב מפארק החבלים בטיטיזה?[פארק החבלים בטיטיסי נקרא action forest ואת כנראה התכוונת לשאול על פארק החבלים בפלדברג. בכל מקרה - אנו לא חובבי הז׳אנר כך שלא יכול לייעץ בעניין הזה]
5. מישהו יודע אם יש יקב בדרך היין באלזס שמייצרים בו יין כשר?
[לא ידוע לי ואני קצת מתקשה להאמין]
6. האם 3 שעות יספיקו לאי הפרחים במאינאו?[שוב - זו לא מתמטיקה כמובן. אפשר להיות יותר ואפשר גם להנות משלוש שעות]
תעשו חיים,
שמוליק
-
טיול משפחה ליער השחוררוב תודות!!
כמה זמן היית מקדיש לטריברג?
-
טיול משפחה ליער השחורהיי,
כדאי לציין באיזה איזור תלונו.
מפלי טריברג מקסימים, ויש 3 מסלולים ברמות קושי ואורך שונות.
אפשר להקדיש כשעתיים נינוחות למסלול הקצר.
לא לצפות להרבה סנאים שתפגשו, כדאי לקנות בוטנים מהקופה.
אני התלבטתי אם לשבצם כי התוכנית שלנו היתה עמוסה, ולבסוף החלטתי לפתוח איתם את הבוקר הראשון של הטיול.. ככה שלא נוותר.
אפשר לשלב אח"כ שיטוט קצרצר במדרחוב העיירה טריברג, לראות שעוני קוקייה.
מפלי הריין שונים לגמרי ממפלי טריברג, זו חוויה אחרת, והם אתר חובה בעיניי,
הרבה יותר מרשימים מטריברג. (גם מפלי טודנאו יותר מרשימים מטריברג)
אנחנו לא לקחנו שייט, בחרנו להגיע למרפסות שהביאו אותנו ממש קרוב למפלים,
ואפשר לשלב גם וגם.. שייט ומרפסות.
תוכלו לציין בג'יפיאס, מסלול ללא כבישי אגרה.
קולמר קרובה יותר ליער השחור.. שטרסבורג מרוחקת והיא עיר לעומת עיירה.
תלוי במיקום נקודת הלינה.
פארק החבלים אקשן פורסט נחשב מעולה - עוד מידע על פארקי חבלים ביער השחור.
פארק החבלים בפלדברג נכלל בכרטיס האדום וגם בכרטיס השחור.
יין כשר, אפשר לנסות לשלוח שאלה במייל לקהילה הדתית באלזס, קולמר.
ולבית חבד שטרסבורג. יהיה נחמד אם תעדכני גם בפורום.
"בכפר קטן "גוקסווילר". באחד הרחובות נמצא ייקב קטן ששייך למשפחת קוניג. והם מייצרים רק יין כשר. "
3 שעות נראה לי שיספיקו לאי הפרחים, כשמתוכננים עוד דבר או שניים לאותו היום.
תקראי סיכומי טיולים ותתרשמי מהשילובים עם האתר.
גשו תחילה לביתן הפרפרים שנסגר מוקדם בערב, וקחו בחשבון שאחה"צ אפשר לשלם מחיר מוזל. (לא היינו).
-
טיול משפחה ליער השחורוואו אתם מדהימים! תודה רבה.
אין לי מקום קבוע. אנו נוחתים בפרנקפורט, ביום הראשון נישן בשדה התעופה או במיינץ (כדאי?).
ביום ב' נעשה מיינץ-וורמס--היידלברג-שפייר-שטרסורג. אולי נוותר אם לא יהיה זמן לפי התכנון. נישן בשטרסבורג.
ביום ג' נעשה את דרך היין לקולמאר. נישן ברוסט.
יום ד' מוקדש לפארק אירופה. גם לאחריו נישן ברוסט, כי מן הסתם נהיה מותשים לאחר יום מלא עם הילדים בפארק.
הבעיה שלי הוא יום ה'. אנו 'חייבים' להספיק המון באותו יום, השאלה היא אם זה ריאלי. אנו שייכים לאלה שמסוגלים להיות באתר בשעה 8:30 ולטייל עד 21:00 בערך, אבל רצינו להספיק כך: על הבוקר את מגלשת טודנאו ואת המפל שם, אח"כ את טרייברג. לפי חשבוני זה אפשרי עד בערך 14-15 בצהריים. אח"כ את מפלי הריין, ומשם לפארק הפרחים (מן הסתם לאחר 17, כך שלפחות תהיה לנו הנחה, אם נספיק לראות משהו...) משם עוד סיבובון קטן על הטיילת באגם קונסטנץ, ולגנוב עוד קצת ק"מ לכיוון טירת נוישוונשטיין, כי נרצה להיות ביום ו' שם מוקדם, גם כי אנחנו דתיים וגם כי הבנתי שהתורים שם אינסופיים. אגב, הרבה ממליצים לא להיכנס אלא רק להגיע למרפסת התצפית. מה דעתכם? והאם מתצפתים משם על הטירה השנייה גם כן?
יש לנו בעיה כי הטיסה חזרה היא מווינה.... סיפור ארוך למה.
בקיצור, התכנון המטורף שלנו הוא שביום ו' נעשה את נוישוונשטיין ונתקדם לאזור שיש בו קהילה כלשהי (אולי זלצבורג. יש גם בהינטרגלם בקיץ). יום א' וחצי ב' נקדיש לזלצבורגלנד (מעט, מעט, אבל לא הייתה ברירה) וביום ב' בערב נגיע לוינה, שם נוכל לבלות את כל יום ג' לפני החזרה לארץ.
-
טיול משפחה ליער השחוראין לי תשובה לרוב השאלות
ואני מציעה לצמצם ולא להגזים עם ההספקים בחופשה עם ילדים...
חוץ מהלינה ליד פארק אירופה ובדרך מפרנקפורט....
כדאי לחפש לינה בדרום היער, בעיירות סביב טיטיזי/פלדברג.
היום שמתחיל בטודנאו לא ריאלי בעיניי.
אין טעם להגיע ממפלי טודנאו למפלי טריברג, שני מסלולי הליכה אחד אחרי השני....
מוגזם לדעתי.
מציעה לפתוח את הבוקר במגלשות טודנאו (תלוי איפה הלינה)
ומשם להמשיך למפלי הריין
פארק הפרחים
אגם קונסנטץ.
זה כבר יום עמוס...
"על הבוקר את מגלשת טודנאו
ואת המפל שם, (המפל לא צמוד למגלשות)
אח"כ את טרייברג. לפי חשבוני זה אפשרי עד בערך 14-15 בצהריים.
אח"כ את מפלי הריין,
ומשם לפארק הפרחים (מן הסתם לאחר 17, כך שלפחות תהיה לנו הנחה, אם נספיק לראות משהו...)
משם עוד סיבובון קטן על הטיילת באגם קונסטנץ,
ולגנוב עוד קצת ק"מ לכיוון טירת נוישוונשטיין......... "
היער השחור ושויץ עם גילאי 2 ,10 ,12, פנינית, אוגוסט 2010, שומרי כשרות. 
-
טיול משפחה ליער השחורתודה רבה.
הלינה, ברוסט (פארק אירופה). משם התכנון לצאת לטודנאו.
אולי באמת אוותר על טרייברג ואם יישאר זמן ( אייקון מחייך) נעשה שייט כלשהו על טיטיזה או ברנזה.
-
טיול משפחה ליער השחורכדאי שתכתבי בתמצית כמה ימים מתוכננים לטיול בסה"כ,
מהם יעדי הטיול
וכמה נקודות לינה חשבת?
הלינה/ לינות נסגרו, או שיש עדיין אפשרות לשנות?
לקחת בחשבון שרוב האתרים והאטרקציות קרובים לדרום היער השחור...
ושם כדאי ללון.
העיירה רוסט, לא יעילה כנקודת כוכב, ותצריך נסיעות ארוכות, לרוב האתרים הפופולריים למשפחות בחופשה ביער השחור.
אם לא חשבתם להקדיש לפארק אירופה יומיים, ולבלות רוב הזמן בצפון היער / אלזס...
אולי כדאי לשנות את נקודת הלינה..
זה טיול מתגלגל ראשון שלכם? או שאתם מתורגלים בנסיעות ארוכות, החלפת לינות?
טודנאו מרוחקת כמעט-שעה נסיעה מטריברג.
ביום אחד - לצאת מרוסט, לטודנאו, לחזור לטריברג, ואז מפלי הריין, קונסטנץ...
ואולי גם להחליף לינה בלילה.
לדעתי, לא הגיוני.. רוב היום תבלו בנסיעות וחבל.
-
טיול משפחה ליער השחורמדובר על טיול של עשרה ימים, אבל היום הראשון מוקדש לטיסה.
כך שיש תשעה ימים נטו. נוחתים בפרנקפורט וחוזרים מווינה (כן, כן....:)
ולכן אין פה טיול כוכב. מעוניינים לישון לילה נוסף ברוסט רק כי מן הסתם נהיה גמורים אחרי פארק אירופה ועדיף מלון לעוד יום. האם לדעתך עדיף אחרי פארק אירופה (שנהיה בו עד שעת הסגירה) לנסוע את השעה לכיוון טרונדאו ולישון שם?
בקיצור, יומיים ראשונים לירידה מפרנקפורט לכיוון פארק אירופה (שו"ם, דרך היין), יום לפארק עצמו, ויום עמוס ל'שאר הדברים'. אולי גם את היום שלמחרת, יום שישי, בסוף נעשה שם, וניסע רק אחרי שבת לזלצבורגלנד.
-
טיול משפחה ליער השחורואת כל הלינות אפשר לשנות לעת עתה.
-
טיול משפחה ליער השחורתחשבו טוב טוב טוב
מה חשוב ומה לא.
10 ימים 9 נטו ופרנקפורט-שטראסבורג-היער השחור-וינה
נראה לי בעייתי ביותר שמחצית מהזמן תבלו בכבישים.
בנסיעות ישרות מדובר ב 1400 ק"מ ב 8 ימים.(יום אחד פארק אירופה)
וטיול מתגלגל שכל פעם לארוז ולפרוק לוקח זמן ומאמץ.
1. האם לא ניתן לשנות יעד? אוסטריה לדוגמא?
2. אם הולכים על היער השחור - תוותרו על שטרסבורג
תיקחו רכב נוח ומרווח.
לדעתי חלוקה בערך כזאת תוכל לעזור לכם:
1 לילה בפרנקפורט
4 לילות באזור פרייבורג
פארק אירופה
אזור טריברג
טודנאו והאזור
קולמר
2 או3 לילות באזור קונסטאנץ
מפלי הריין
עיירות
מינאו
לילה או שתיים אחד בדרך לוינה.
-
טיול משפחה ליער השחורהיי,
כמובן זאת דעתי האישית, אבל גם בהתחב לעובדה שאתם עם הספק גבוה, המסלול שלכם לא ריאלי.
גם אם אתם מתכוונים להיות 12 שעות ביום בפעילות, התכנון של יום ה הוא כזה שרוב הזמן רואים כבישים.
גם התכנון של יום ו הוא דיי מטורף, להגיע מיער שחור לנוישוואנשטיין ומשם לזלצבורג, זה שוב מסתכם בנסיעה-נסיעה-נסיעה.
אם אתם רוצים לבקר בטירה, תקנו כרטיסים מראש, אחרת אתם עלולים להיתקע בתור ארוך לכניסה לטירה. רק לטירה צריך להקדיש שעתיים וחצי עם העלייה אליה, סיור וירידה בחרה, וכמובן התארגנות בחניה.
-
טיול משפחה ליער השחוראז ככה:
המסלול די מאולץ כך שאין הרבה מה לעשות.
לגבי הנסיעה בכבישים, זה אמנם בקו ישיר 1400 ק"מ אבל לדעתי נגיע ל-2000 עם כל העצירות בדרך. סה"כ לא נשמע לי נורא, אולי זה נשמע מוזר, אבל אם בארץ אתה נוסע בבוקר מירושלים לחיפה לטיול וחוזר, עשית 300 ק"מ, אז תכפיל את זה בשבעה ימים וזהו. למה זה אמור להיות משנה לילדים אם אתה חוזר 150 ק"מ או מתקדם?
נכון שלא נוח לקפל את המזוודות מדי יום, אבל חוץ מזה לא נשמע לי נורא. מעולם לא עשינו כוכב, כך שאין לי דיעה בנושא, אבל זה בסה"כ סביר, למעט יום ה' ויום ו', שהם באמת נוראיים, אבל אין ברירה....
יכולנו לקבל את ההצעה להמשיך פשוט ישר לווינה, אבל הילדים רוצים לטעום זלצבורגלנד, ובתור שניים שהיו בווינה אנחנו חושבים שביום אחד נספיק איכשהו להטעים את וינה לילדים.
לגבי נוישוונשטיין - נניח שאזמין באינטרנט. האם הטירות שוות כניסה או שדי להסתפק במרפסת הנוף? ואם כניסה, האם לשתי הטירות או לאיזו מהן?
ועוד שאלה על אלזס: מה מומלץ לדרך היין מבין הבאים:
פרפרים
פארק בקירצהיים (הר הקופים) - קופים
חסידות
השאלה הזאת בהנחה שנהיה במיינאו אבל לא בפוגל.
תודה רבה למשיבים
-
טיול משפחה ליער השחורבנוגע לפרפרים -
אם תהיו באי הפרחים בקונסטנץ, יש שם ביתן פרפרים.. אז אולי יהיה מיותר.
היינו בביתן באלזס, ודי התאכזבנו. מקום קטן, קצת עלוב.. מחיר כניסה יקר.
בילוי של 10-15 דקות מקסימום.
פארק הקופים באלזס קיבל כאן רשמים מעולים.
פארק החסידות גם הוזכר כאן לטובה כבילוי נחמד לילדים, שימו לב לשעות מופע חיות הים.
(בקישור, תדפדפי ליום ה11)

-
טיול משפחה ליער השחוררוב תודות.
אולי החמצתי אבל לא ראיתי מתי יש מופע של חיות הים: http://www.cigogne-loutre.com/
האם מדובר בחוויה שאין בארץ? משהו שלא רואים בספארי או באילת? הילדים בני 9 ו-11 וחבל להשקיע זמן בדברים לא מיוחדים.
אותה שאלה לגבי פארק הנשרים. היינו למשל בחי בר בכרמל. השאלה היא אם מדובר במשהו מיוחד.
תודה רבה שוב על כל העזרה.
-
טיול משפחה ליער השחוראנחנו נסענו מהיער השחור למפלי הריין לא על אוטוסטרדות והיה בסדר גמור. גם מומלץ לחנות שם - אם מגיעים מוקדם - בחניה הכי קרובה לכניסה. לדעתי (היינו עם בן 14 ובת 16) השייט במפלי הריין קצת מיותר.
יש באתר טיפ עם מסלול בן 12 יום שכתבתי, אולי יעזור לך. כמו כן צימר מומלץ מאד בדרום היער השחור בינטרזטן.
-
טיול משפחה ליער השחורשבוע טוב,
תודה למשיבים עד עתה.
רציתי לשאול עוד שאלה:
יש לנו אפשרות לסיים את היום בקולמאר, ומשם לנסוע לרוסט (פארק אירופה) רק בשביל לישון, ואז יום למחרת פארק אירופה כל היום, לישון שוב ברוסט, ולהמשיך למחרת על הבוקר לפרייבורג.
מצד שני בערך באותו מחיר יש אופציה לישון שני לילות בקולמאר, ואז על הבוקר נצטרך להגיע לפארק אירופה, לחזור בסוף היום לקולמאר, ולצאת למחרת לפרייבורג.
מדובר בהארכה של 50 ק"מ ו-50 דקות נסיעה (נסיעה הלוך ושוב קולמר-רוסט, במקום להמשיך מרוסט לפרייבורג). האם זה כדאי (בהנחה שנישאר בפארק אירופה עד שעת הסגירה)?
-
טיול משפחה ליער השחוראני חושבת שעדיף לבחור בקולמר (על רוסט)
אם חשבתם להקדיש לפארק אירופה רק יום אחד.
ככה תהיה לכם יותר גמישות, בהתאם למזג האוויר (אם לצאת מפרייבורג או מקולמר)
שימו לב שב15.8 יום חג בצרפת, פארק אירופה יהיה עמוס!!!
בימי שני אלזס שקטה יחסית, אחרי הסופ"ש... מבחינת פעילויות/קניות.
ויש באלזס פסטיבלים וימים מיוחדים של אירועים בקיץ שהוזכרו כאן בהתלהבות...
תקדימו לפארק אירופה כדי להספיק יותר, הפארק נסגר בערב בשעה מוקדמת יחסית.
ואולי אפילו תגיעו לפארק אירופה מלינה ביער השחור (בפרייבורג)...
המרחק מפרייבורג לפארק סביר ואפשרי, לא חייבים עוד לינה.
יש סוג של טירטור בין מעברי לינה עם ילדים ואריזות....
זה נחמד לגוון עם נקודת לינה נוספת, באלזס יש אפשרויות בילוי ואתרים, אווירה שונה.
-
טיול משפחה ליער השחורלא הבנתי.
אני תמיד יכול לבחור בפרייבורג במקום קולמאר ובמקום רוסט. עדיף?
למרות שלא מצאתי כמעט מקומות במחיר סביר במרכז (עם חניה) בפרייבורג.
-
טיול משפחה ליער השחורשלום לי,
סליחה, משום מה בפעם הראשונה ראיתי רק חלק מההודעה.
אנסה למצוא לינה בפרייבורג, זה רעיון טוב מכל הבחינות (קרוב לפארק אירופה, מאפשר להסתובב טיפ טיפה בלילה ואז על הבוקר יש את השוק ועוד).
פארק אירופה מסתיים בשבע, או שבאוגוסט מאריכים את הזמנים עוד? עד מתי?
אנו נהיה שם ביום ד' 5.8, כך שלא יהיה חג. הבנתי שיום ד' יחסית פחות עמוס, אם כי באוגוסט כך או כך יהיו מיליונים.
שאלה נוספת: הבנתי שאפשר להגיע למפלי הריין ללא מדבקה. האם משם לשטיין אם ריין אפשר לנסוע ללא מדבקה?