שק שינה מומלץ
-
היי,
אשמח לקצת עזרה בבחירת שק שינה... מתכננת לטייל בנפאל (+ האנפורנה) אבל רוצה לקנות שק שינה שיוכל לשמש אותי גם במקומות אחרים (אולי גם בארץ?).
המליצו לי לקנות שק שינה שמתאים לאזור 0 מעלות - שיהיה גם קל יותר ופחות נפחי - ולהוסיף לו ליינר של sea to summit שאמור להוסיף 15 מעלות.
מה דעתכם על השיטה? עדיף ללכת מראש על שק שינה שמתאים ל -5-7 מעלות?
שקי השינה ששקלתי (0C):
Kelty cosmic down 21
Kelty Ignite 20 Dridown 2015
או סינתטי: TNF Aleutian 20 (שמחירו משמעותית זול יותר)
ובטמפ' נמוכות יותר:
MHW Laminina Z flame (Tcomf = -6C)
Kelty cosmic down +4 (Tcomf = -8)
תודה רבה
-
שק שינה מומלץאת מביאה מארה"ב? יש לך מישהו שמביא לך? עושה משלוח? לפי דעתי האישית, שק שינה של 0 מעלות יספיק לך לנפאל (הרי ישנים בתוך חדרים, אפשר להוסיף שמיכה מעל) ואני באופן אישי חושב שליינר זה בזבוז של מקום ובעיקר כסף.
-
שק שינה מומלץתודה, דניאל. כן, אני מביאה מארה"ב.
לדעתך שק שינה של 0 מעלות ישמש אותי גם במקומות כמו דרום אמריקה וניו זילנד (בהנחה שעושים טרקים שבהם אין בקתות או גטסהאוס)? או שבמצב כזה עדיף ללכת לכיוון -5?
למה ליינר הוא בזבוז של מקום? רוב השק"שים שראיתי שמיועדים לטמפ' מתחת לאפס נראו לי נפחיים הרבה יותר מאשר שק"ש של 0 בתוספת ליינר... בעניין הכסף, זה באמת תלוי מה מחירי השק"שים
-
שק שינה מומלץאני הייתי הולך על משהו יותר רציני, לכיוון ה-5-7-.
ככה הוא יהיה בטוח מספיק טוב לכל מקום שאליו תסעי.
את יכולה למצוא בארה"ב במחירים טובים שקש"ים שיתאימו ושלא יהיו גדולים וכבדים בכלל.
-
שק שינה מומלץחפשי את השרשור של גולני על שקי שינה. יש שם עזרה בתקציב של עד 200 דולר.
-
2 השקל שלי1. כפי שאמר אמיר, למדינות שציינת רצוי מאוד שק"ש מבודד יותר לכיוון מינוס 7 מע' קל וחומר לבחורה. (אגב חלק מהבקתות בנפאל מחוררות ופרוצות לרוח)
2. אין שום סיכוי שליינר דק יתן תוספת בידוד בפועל של 15 מע'.
3. העובדה ששק"שים למינוסים נראים הרבה יותר נפוחים משק"ש ל 0 מע'+ ליינר היא בדיוק ההוכחה לכך ששק"ש של 0 + ליינר בסופו של דבר מבודד הרבה פחות משק"שים לטמ"פ נמוכות.
4. הדבר היחידי שניתן לעשות בשביל להוריד נפח ומשקל בשק"ש מבודד הוא לקחת שק"ש מפוך.
יקר הרבה יותר, רגיש יחסית לרטיבות אך עם ייתרונות של משקל ונפח נמוכים יותר ואורך חיים ארוך משמעותית משק"ש סנטטי. ואם את מזמינה מחו"ל אולי זו ההזדמנות.
-
2 השקל שליחייב להוסיף הערה לגבי עניין של רגישות הפוך לרטיבות.
זה נכון שפוך הרבה יותר רגיש לרטיבות. אבל לדעתי זה לא מתבטא כחיסרון ברמה הפרקטית.
זה לא שעם שק"ש סינטטי רטוב או לח מישהו יישן טוב.
ומהצד השני, המטייל הממוצע, וגם הרבה מעל הממוצע, לא ישן במקומות ובסביבה קרובה שהיא מספיק לחה בשביל לחשוף את העניין.
לי יש שק"ש פוך כבר די הרבה שנים ולעולם לא נתקלתי בעניין הנ"ל כבעיה.
-
תודה לכם!אלך על שק"ש לטמפ' נמוכות יותר.
כרגע מתלבטת בין סינתטי: MHW Laminina z flame
לבין פוך: REI Serrana
אם אתם מכירים, אשמח לשמוע את דעתכם עליהם
אם יש לכם המלצות על שק"ש טוב אחר לאזור -5C בסביבות 200$, אשמח לשמוע גם כן
-
תודה לכם!הייתי מסתכל גם על הקאטס מיאו של נורת' פייס, -7 לנשים והוא בסקלת המחיר שלך, קצת שמנמן שהוא מתקפל אבל בהחלט דחיס(סיננטי).
North Face Cat's Meow Sleeping Bag - Women's