ספטמבר- קניה או טנזניה
-
היי,
אנחנו מתכננים ירח דבש בספטמבר. יש גמישות גם לכיוון תחילת אוקטובר.
אנחנו רוצים לעשות טיול ספארי ונופים ולהמשיך לסיישל.
מבחינת חיות, מזג אוויר ומחיר, מה עדיף- קניה או טנזניה?
אנחנו פחות מתחברים לטיולים מאורגנים. מה הסיכוי שיש ספארי שהוא לא ימים מלאים בג'יפ?
האם עדיף להזמין מראש את הספארי או שלחפש משהו כשנגיע?
-
ספטמבר- קניה או טנזניהתלויי כמה זמן (ימים) תרצו 'לבלות' בפעילות 'ספארי' (זכרו גם שלילה בבוש באוהל ((גדול, עם מקלחת ושרותים צמודים)) הוא חלק מהחוויה). אז אתם יכולים לעשות אחד מהשניים: לגור במלון בעיר ארושה או מושי, לצאת לחצי יום ספארי בפארק ארושה או מניארה ולחזור אחה"צ למלון שבעיר.
אפשרות שניה: לצאת בטיסה ישר אל תוך השמורה (סרנגטי, סלוס, או רוהה) ושם להסכים עם המפעיל, שאתם יוצאים לספארי רק לחצי יום ואת שאר הזמן אתם תעבירו בחדר\באהל או ליד הבריכה (במקום שיש בריכה)
המפעילים ישמחו מאוד מכוון שיוכלו לנוח ולא יצטרכו להתרוצץ אתכם כל היום בבוש. זה לגבי טנזניה.
לגבי קניה (ויש משם טיסות ישירות לסיישל, שאין מטנזניה) תוכלו או: להתגורר במלון בניירובי ולצאת לחצאי יום לספארי בניירובי-פארק, או לנסוע למסאי-מארה ולעשות רק חצאי ימים של ספארי. בפארקים בקנייה, הרבה חיות מגיעות עד ללודג' ממש ואם רוצים, אפילו לא צריך לצאת מהחדר בכדי לראות אותן.
-
ספטמבר- קניה או טנזניהתסתכלי על תשובה דומה לשאלה של הדס מה 13 בחודש, כאן בעמוד.
בכל מקרה, אם אתם שוכרים רכב ספארי עם מדריך, אין בעיה לעשות סיורים שכל אורך שתרצו - אתם אלו שמשלמים וקובעים. לרוב, בכל מקרה, לא מסתובבים עם הרכב כל היום. בשעות הצהריים עוצרים להפסקת. גם ככה החיות נתחבאות בצל בשעות החמות.
-
ספטמבר- קניה או טנזניהלא התכוונתי שאנחנו לא רוצים ימים שלמים של ספארי,
אלא לא רוצים ימים שלמים בג'יפ.
יש אפשרות לשלב עם מסלולים רגליים? יש בכלל דבר כזה בספארי?
אני חושבת שנלך על הספארי בקניה כי זה משתלב יותר טוב עם סיישל באמת.
אם יש לנו בין 3-4 שבועות, איך מומלץ לחלק את הזמן בין היעדים?
בהתחשב בכך שחוץ מבטן גב, אנחנו רוצים לעשות גם טרקים/טיולים יומיים בסיישל וגם בקניה.
-
ספטמבר- קניה או טנזניהנתחיל מסיישל
אוסף של איים קטנים שמתחלק לשניים. האיים הוולקניים והאיים האטוליים. האיים הוולקניים הם צפוניים יותר וקל להגיע אליהם בטיסות בי"ל. לאיים האטוליים קשה מאוד להגיע ויוצאים לשם רק בהפלגות. האיים הגרניטיים הם המתוירים. הבעייה שכל אי הוא ייחודי במשהו, אבל בכדי להגיע אליו, זקוקים לשוט. יש הרבה מה לעשות בכל אי כולל הליכות, אבל ההפלגות מייקרות.
לגבי הספארי: במקומות מסויימים יש הליכה רגלית: במסאי מארה, הליכה עם מסאים חמושים, באגם נאקורו, אפשר לבצע סיורי הליכה וכנ"ל בשמורת 'היילס-גאייט' ששם אפשר גם לעשות סיורי אופניים. ניתן גם לטפס מעט על שולי הר קניה, רק בשביל החוויה.
הייתי מחלק לשבועיים ושבועיים.
-
ספטמבר- קניה או טנזניהלפחות לגבי טנזניה, בשביל להגיע לשתי השמורות המוצלחות ביותר, סרנגטי ונגורונגורו, אז כן, צריך לבלות לא מעט בג'יפ ואין אפשרויות אחרות. מה שכן, זה לא יום שלם של נסיעות בג'יפ. יש הפסקת צהריים ומסיימים בערב יחסית מוקדם. אם אתם לבד בג'יפ אתם יכולים לקבוע את לוח הזמנים. אפשר גם לוותר על חצי יום של בוקר בסרנגטי ולהזמין טיסה בכדור פורח בשמורה. יקר מאוד, אבל חוויה מיוחדת.
יש שמורות כמו פארק ארושה שאפשר לעשות בהן הליכה בספארי. נדמה לי שאולי גם בסלו, אבל לא בטוח.
-
ספטמבר- קניה או טנזניהיש מה לחשוש מבחינה בטחונית בקניה כאשר מדובר באזורים המתויירים? (מסאי מארה, אגם נאקורו, הר קניה וכו')
והאם יש יותר עומס של תייירים בספטמבר בקניה לעומת טנזניה?
-
ספטמבר- קניה או טנזניהאני הייתי הולך על טנזניה (לא חוכמה כי הייתי שם לפני מספר חדשים והיה פיצוץ)
לא נראה לי שמסוכן בקניה באזורים שציינת. יש אזהרת מסע אבל לא למקומות האלו. מצד שני, כשיש אירוע אלים בקניה הוא אירוע עצום, אז לא נראה לי נעים לטוס לאיזה מקום ולחשוש..
לגבי עומס תיירים, לא יודע. ממה שאני כן יודע, בקניה מותר נהיגה מחוץ לשבילים וראיתי תמונות של עשרות ג'יפים על צ'יטה. בטנזניה לא ראיתי כאלו דברים, אבל גם לא הייתי בעונה כל כך עמוסה
-
ספטמבר- קניה או טנזניהבטנזניה אסור לרדת מהשבילים בספארי, אבל רואים המון חיות - כמובן שזה גם (בעיקר) עניין של מזל. אנחנו ראינו למשל אריות בכל צורה וגודל: מזדווגים, אוכלים, רבים, ישנים, על עץ... בכלל, ראינו המון ויצאנו מאוד מרוצים מהבחירה בטנזניה.
ספטמבר זו חופשה בישראל, אבל לא חופש בינלאומי. כמות הישראלים באפריקה די זעומה ביחס למדינות אחרות.