הארלם ניו יורק
-
זוג, פעם ראשונה בניו יורק, במה כדאי להתמקד בהארלם ולמשך כמה זמן?
האם מומלץ באופן עצמאי עם הסאבווי (לאיזו תחנה?) או שעדיף סיור מאורגן?
פחות מעניינת אותנו ההיסטוריה של המקום- את זה קראנו באינטרנט, גם מסעדות לא בכיוון שלנו.
תודה
-
הארלם ניו יורקלא מעניין אתכם ההיסטוריה... מה כן מעניין אתכם?
-
הארלם ניו יורקכאמור, את ההיסטוריה של הארלם ראינו באינטרנט. מעניינים אותנו ארכיטקטורה, תרבות...
-
הארלם ניו יורקלדעתי הציפיות שלכם מהארלם בשני התחומים שציינת קצת גבוהות מדי, היו פה בפורום המלצות בנושא הארלם, ממליצה שתעשו חיפוש של פוסטים מלפני שנה בערך. הייתה המלצה על שיטוט בכמה סמטאות ונדמה לי שגם על גוספל בכנסיה (תיירותי לגמרי).
-
הארלם ניו יורקניו יורק זו עיר של אוירה - ארכיטקטורה תרבות הסטוריה ...שזורים זה בזה .
על הארלם מתוך הבלוג שלי על ניו יורק (אולי תוכלו למצוא בו עניין)
הארלם - פעם התפללו פה בעברית
הגעתי להארלם כמו רובנו על-מנת לשמוע "גוספיל" ,להסתובב ברחובות הצבעוניים ולספוג אוירה. הכנסיה שבה ביקרנו היתה מאכזבת ,גדולה מאוד וכל העסק נראה מבויים וממוסחר אפילו המוסיקה לא סחפה אותי(אולי ראיתי יותר מידי סרטים ...)כשיצאנו משם התחיל היום האמיתי .תודות לחברה מקומית שאירגנה והסתובבה איתי ,התגלה לי רחוב Sylvan Terr ש-12 מדרגות מובילות אליו והתחושה שנחתנו במאה ה-18 ממש כך. הוא מרוצף אבנים ובעבר שימש כרכרות שהובילו במעלה הטרסה לאחוזה Morris-Jumel Mansion שנבנתה ב-1765 - מקום עם הרבה הסטוריה ומשקיף בשל מיקומו הגבוהה על הנוף. אם אתם בהארלם כדאי להגיע לאוצר החבוי הזה.
שכונת שוגר היל בין הרחובות 110 ו125 כדאי לשוטט ולספוג אוירה במיוחד בימי א' כשכולם לבושים בצורה ססגונית. .ברחוב 125 עצמו,הרח' הראשי של הרובע נמצא תאטרון אפולו המפורסם,שמוסיקאים נודעים הופיעו בו -מבילי הולידיי דרך פרנקלין ,לואי ארמסטרונג...
במהלך השוטטות ,התגלו לנו מבנים עם מגיני דוד .מסתבר שההארלם היה מאוכלס בריכוז היהודים מן הגדולים בעולם ,עד שנות ה 30.פעם התפללו כאן בעברית .היום נשארו שם רק בתי -הכנסת ,וחלק גדול מהם עבר הסבה לכנסיות.רחוב Sylvan Terr מהמאה ה18
הוראות הגעה: סאבוי: C to 160th Street אוטובוס: M2 to 160th Street and Edgecombe Avenue; M3 or M18 to 160th Street and St. Nicholas Avenue; M101 to 161st Street and Amsterdam Avenue(walk one block eastאתר אינטרנט: Morris-Jumel Mansion
www.historichousetrust.org/item.phpהארלם - פעם התפללו פה בעברית

טובה
-
הארלם ניו יורקכן טובה, להודעה הזו שלך התכוונתי...היא כתובה אצלי אבל לא רציתי להעלות אותה תחת שמי.
-
הארלם ניו יורק -
הארלם ניו יורקתודה רבה למשיבים, אבי
-
הארלם ניו יורק- טובהברוכה השבה!
מוני
-
הארלם ניו יורק- טובהתודה לך איש יקר מאוד

וכמה טוב שאתה כזה .
שבת טובה
- אין לי בעיה שתפרסם בעתיד כעזרה לאחרים .