המלצה לדרום הודו באוגוסט
-
שלום לכולם
מי היה באוגוסט בדרום הודו ויכול להמליץ על אזור לשלושה שבועות שיהיה סביר מבחינת מזג האויר?
תודה
רות
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטחם (מאוד) ורטוב (מאוד)
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטמחזק את עדי בנושא, מומלץ למשוך קצת זמן בצפון ולהגיע לכל המוקדם בספטמבר. הייתי שם במספר מדינות בדרום אז ספרי לי מה את מחפשת ומה מעניין אותך ואמליץ לך בהתאם.
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטאז ככה:
טיילתי בצפון הודו כבר שלוש פעמים ואני מוגבלת לחודשים יולי ואוגוסט לכן חיפשתי חלופה. באופן כללי קשה לי להיפרד מהודו.
כל שאר היעדים גם הם מלאים במונסונים: בורמה וקמבודיה שהייתי בשמחה נוסעת ובסין כבר הייתי. נשארה מונגוליה...
יש עוד רעיונות?
תודה
רות
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטלי יש דעה קצת אחרת: נכון הוא שאוגוסט זה עונת המונסונים וחלק גדול בדרום ומרכז הודו רטובים מאד, אבל עדיין יש אזורים רבים בדרום ובמרכז שאפשר לטייל בהם בכיף - אז נכון שיהיה קצת גשום - אבל בהחלט לא משהו שמפריע לטייל!. בראג'סטן (אם עוד לא טיילת בה) אפשר בהחלט לטייל באוגוסט - אני עשיתי את זה פעמיים והיה בסדר גמור. מרכז הודו (אזור מאדיה פרדש) בהחלט מתאים לטיול בעונה זאת (שוב - קצת גשום אבל בהחלט ברמה נסבלת מאפשרת לטייל בכיף). אני אישית מתכנן לקיץ הנוכחי (אוגוסט אוקטובר) להגיע להודו ולבקר בעונה זו גם במאדיה פרדש. בדרום הודו אפשר לטייל בטאמיל נאדו. ברוב טאמיל נאדו עונת המונסון די הפוכה והודשי המונסון העיקריים הם לא יוני-אוגוסט אלא אוקטובר עד דצמבר וזה אומר שטיול שם בחודשים יולי-ספטמבר הוא בהחלט הגיוני. אמנם חם קצת לעיתים אבל לא ברמה שמפריעה לטייל. בטאמיל נאדו יש את כל ערי המקדש הגדולות ואתרי המקדשים: מדוראי, טריצ'י וטאנג'ור, ראמסוואראם, קאנצ'יפורם וסליחה אם שכחתי משהו... בנוסף יש גם לאורך החוף את מאמאלאפוראם (עיירת חוף נחמדה עם מקדשים) והמובלעת הצרפתית של פונדישיירי. בהרי הדרום יש את ההיל סטיישן של קודאיקנל ואוטי, אבל הן גשומות מאד וזה לא העונה האידיאלית לטייל בהם. בנוסף אפשר כבר באוגוסט להגיע לקראלה - אמנם גשום אבל יש גם קצת הפוגות בגשמים ובהחלט אפשר (-וגם כדאי!) לבקר בקוצ'ין. ועווד דבר אחד: חלק מהיעדים שציינתי (למשל טיול במאדיה פרדש ובחלק מהאתרים שבטאמיל נאדו) אינם נמצאים על המסלול השחוק ולכן צריך קצת לתכנן את הטיול, אבל בהחלט תפגשי מטיילים אחרים (גם אם מעט ישראלים) והתשתיות לתיירות באזורים אלה הן בהחלט ברמה טובה.
ולסיכום: משום מה קיימת תפיסה שדרום ומרכז הודו אינם מתאימים לטיול בחודשי הקיץ וזה לא נכון! אולי זה לא במסלול החומוס, אבל מי שקצת יוצא מהקופסא ומתרחק מהשביל - יראה הרבה דברים מעניינים
. אני יכול להעיד כי טיילתי במרכז הודו ובראג'סטן מספר פעמים בעונה זא ובהחלט נהניתי. בדרום לא הייתי בחודשים אלו אבל פגשתי מספר מטיילים שכן היו שם בעונה זו ובהחלט נהנו! -
המלצה לדרום הודו באוגוסטרן - זו אחת התגובות הכי הזויות שראיתי פה
קודם כל אתה ממליץ על רג'סטאן למרות ששאלו על דרום הודו.
אחר כך אתה אומר לכולם שאתה לא מבין למה לא לנסוע לדרום הודו באוגוסט אבל לא היית שם.
אתה אמיתי?
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטרן תודה על התשובה המושקע. הייתי ברג'סטן בסוף אוגוסט שנה שעברה והיה מעולה!
לגבי דרום הודו, לא באמת בא לי להתרחק כ"כ ולהשקיע בנסיעה לדרום ובסוף להתאכזב. מעדיפה לשמוע ממישהו שהיה שם באותה התקופה. אגב לשם השוואה, ברישיקש באוגוסט סבלתי ממש.
החום מפריע לי הרבה יותר מהגשמים. באופן עובדתי הצפון מלא מטיילים ביולי אוגוסט וזו גם לא העונה מבחינת מונסונים
עדי יש איזשהי הצעה מעניינת?
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטתגיד עדי - מאיפה יצאת בדיוק?!
נתחיל בשאלה הראשונה: אתה טיילת בדרום הודו בחודשים הללו? אם כן אז אז אני מתנצל, אבל אם גם אתה לא היית שם בתקופה זו, אז מה אתה מדבר?! הגברת שאלה על משהו שהוא קצת שונה מהצפון, ובתור אחד שמכיר קצת את ההמלצות שנותנים חלק מהמטיילים שנצמדים למסלול השחוק, כתבתי כי אם היא לא הייתה בראג'סטן (-מה שדרך אגב קורה ללא מעט מטיילים שנצמדים להימלאיה וכמעט לא מגיעים לראג'סטן חוץ מפושקר אולי) - אז זוהי אופציה נחמדה לאוגוסט. ובכל מקרה - הרבה מטיילים חושבים שראג'סטן אינה צפון הודו אלא מרכזה! אז אנא ממך - תן מעט כבוד לכאלו שמכירים את הודו טוב באמת ולא רק לפי המסלול השחוק
! אני יכול להבטיח לך שאני מכיר את הודו מספיק טוב, הייתי בה פעמים רבות וזמן רב וטיילתי כמעט בכולה - ויש פה כמה כותבים שמכירים אותי ויכולים להעיד שאני יודע דבר או שניים על הודו...!ובאופן ענייני - לרותה: החודשים יולי ואוגוסט הם עונת המונסון ברובה של הודו אבל יש כאמור אזורים שהמונסון משפיע פחות בעונה זו - למשל טאמיל נאדו, ולכן המלצתי על האזור. ולגבי החום: העונה החמה היא מאפריל עד יוני - וזה כמעט בכל הודו להוציא אולי חלק מההימלאיה והמדינות הצפון מזרחיות, אבל ביולי מתחיל המונסון ומצננן לאט לאט את האויר ובאוגוסט כבר בהחלט סביר ברוב האזורים מבחינת הטמפרטורות - סביב 30-35 מקסימום (בהשוואה ל 40-45 במאי-יוני). הלחות אמנם יכולה להכביד - אבל היום אפשר בקלות ובזול יחסית למצוא חדרים ממוזגים. ולגבי ההתנסות האישית: אני מודה כי לא הייתי במדינות הדרומיות בחודשים הללו, אבל הייתי בהחלט במרכז הודו באותה תקופה ואני יכול להמליץ בחום
!. דוגמא למסלול של שבועיים שלושה או יותר במרכז הודו: בומבי - מערות אג'נטה ואלורה שלייד אורנגאבד - אומקארשוואר שבמאדיה פראדש (לא הייתי ספציפית), מבצר מאנדו - גם הוא במאדיה פרדש (הייתי וממליץ בחום), סאנצ'י שלייד בהופאל, מקדשי קאג'וראהו והמקדשים באורצ'ה. כל היעדים הללו הם במאדיה פרדש ואפשר לעשות אותם על המסלול מדלהי לבומבי או להיפך. אני כאמור מתכנן מסלול שכזה בקיץ הקרוב.אזור אחר שאפשר לטייל בו ביולי ואוגוסט זה במדינת גוג'ראט שבמערב הודו (מדרום לראג'סטן) הייתי שם לפני כשנתיים וחצי בסוף אוגוסט ותחילת ספטמבר והיה בסדר גמור. כל היעדים הללו הם כאמור מחוץ למסלול השחוק ומצריכים קצת תכנון - אבל בהחלט מצדיקים את ההשקעה!
בקיצור: אני חוזר ואומר - יש הרבה אזורים בהודו שאפשר לטייל בהם בחודשים הללו וזה כולל גם את המדינות הדרומיות (או לפחות חלק מהן), למי שרוצה להכיר קצת את התרבות הדרומית השונה. אם את לא רוצה לנסוע לדרום אז המסלול של מרכז הודו ו/או גוג'ראט הוא חלופה נהדרת.
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטרציתי עדות ממקור ראשון
הייתי בדרום הודו בחודשי הקיץ יולי אוגוסט פעמיים
נחתתי במומבאי משם ברכבות דרומה
מבחינת מזג אוויר חם אבל המונסונים מצננים את האויר
הרבה מטיילים מהעולם הגדול צרפתים, אנגלים , גרמנים, יפנים , הודים .
ישראלים אין .
המחירים זולים .
הים סוער ואין אפשרות לשחות .
מחוץ לעונה אפשר למצוא מלונות עם בריכת שחיה במחירים סבירים .
מקומות
1. גואה - חופים צפוניים ארמבול , אנגונה
2. האמפי
3. גואה חופים דרומיים - פלולים
4. קוצין - פורט קוצין
5. קרלה - אלפי
6. חוף ורקלה
בהרים שם קר יותר
7. קומלי
8. מונר
9. אוטי
10. מייסור
11. בנגלור
תבחרי מסלול המתאים לזמן שלך
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטיש מצב שאתם מנסים להשוות לי את החום למשהו אחר שאתם מכירים?
למשל ברישיקש ממש ממש סבלתי באוגוסט
או למשל ויאטנם ולאוס גם חמות ממש באוגוסט
הייתם?
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטלאורך החופים חם - אך בהשוואה לתל אביב הרבה יותר נעים
בהרים ,ב - hill station , לא חם אפילו קריר בלילות .
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטאני אנסה להשוות לגבי המקומות שהייתי: ביולי-אוגוסט הייתי בראג'סטן ובמרכז הודו עד בומבי. בבומבי מזג האויר גשום מאד וכמובן לח. הטמפ' בחודשים הללו היא סביב 30-33 מעלות ביום וסביב 25+ בלילה. כך שמבחינת החום זה בהחלט נסבל, אבל הלחות מאד מעיקה למי שסובל ממנה (אני למשל). מצד שני יש הרבה עננות אז השמש מחממת פחות. בקיצור: בבומבי הסתדרתי בהחלט עם מזה"א - גם קצת סבלתי מהלחות. מקסימום אפשר כאמור לקחת חדרים ממוזגים (שבבומבי הם מאד יקרים!).
באזור של מרכז הודו (מהראשטרה ומאדיה פרדש) מזה"א היה קצת פחות רטוב מבומבי ועדיין לח, אבל הטמפ' היו בהחלט נסבלות - 30+ ביום וסביב 25- בלילה - תלוי במקום. בחלק מהאתרים היה בלילה בהחלט נעים! (למשל באורנגאבד - לייד מערות אג'נטה ואלורה, או במבצר מאנדו שבמאדיה פרדש). מה עושים כדי להתמודד עם החום ביתר קלות? מסתובבים בבגדים קלים ותמיד אפשר לתת בגדים לדובי וו'אלה לכביסה
. עוד דבר שמקל הוא התניידות בתחבורה ציבורית ממוזגת - אוטובוסים ממוזגים (והיום יש כבר בהרבה מקומות) ומחלקה ממוזגת ברכבות. בסה"כ החום של מרכז הודו בקיץ הוא בהחלט נסבל בהשוואה לחום וללחות של חודשי הקיץ באזור הכנרת (שם אני מתגורר לעיתים
). האזור שהיה הכי קשה לי בו מבחינת מזה"א היה דווקא המישורים של צפון הודו - ורנסי, אגרה, דלהי וגם אמריצר. סוף יוני-תחילת יולי בדלהי ואמריצר זה אומר טמפ' של 40 מעלות (ולעיתים יותר) עם לחות גבוהה שבאה עם המונסונים. אבל לקראת סוף יולי ואוגוסט המצב כבר משתפר ונהיה הרבה יותר נסבל! -
המלצה לדרום הודו באוגוסטאיזה כיפים כולם עם התשובות המושקעות! זה לא מובן מאליו אז המון תודה!
עכשיו עוד שאלה: אני רגילה לטייל בהודו כשיש לי זמן של כמעט חודשיים. אני בכלל לא יודעת איך מנסים משהו בדרום הודו כשיש שלושה שבועות חודש.
להתרכז במדינה אחת בדרום?
אולי לעבור בין היל סטיישן בין המדינות בגלל שזה אוגוסט?
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטכמה נקודות: מבחינת ההתרכזות בהיל סטיישן אני חושב שזה רעיון לא טוב. בדרום יש שלוש היל סטיישן מרכזיות: מונאר שבקראלה ואוטי וקודאיקנל שבטאמיל נאדו, כאשר אוטי נמצאת בצפון מערב המדינה (לא רחוק מהגבול עם קארנטקה וקראלה) ואילו קודאיקנל נמצאת מעט יותר מזרחה. ההיל סטיישן אמנם קרירות יחסית, אבל בכולן גשום מאד והראות מוגבלת בגלל העננים - כך שתמצאי את עצמך מבלה הרבה זמן בג.ה ויהיה קשה לעשות פעילות אאוטור כמו היקינג וטרקים (קצת דומה לדרמסלה ביולי). לדעתי עדיף להתחיל במדינה אחת ולראות לפי הזמן אם אפשר להמשיך הלאה. אני הייתי מציע להתחיל בקארנטקה. את יכולה לטוס לבנגלור ומשם להמשיך לאזור מייסור שבה מזגהאויר נוח יחסית ואפשר בקלות להעביר בסביבתה שבוע וחצי פלוס (-לא רק מייסור עצמה אלא כל האתרים שסביבה: המקדשים בבלור והאלביד והמרכז הג'ייני בסראבאנהבלאגולה - sravanabalagola, גני ברינדבאן שלייד מייסור ועוד...). מכאן תראי מה מזג האויר ותוכלי להמשיך. אפשר לעלות צפונה אל האמפי (בהתאם למזג האויר) ומשם להמשיך חזרה לבומבי, ואפשר גם לרדת דרומה לקראלה (שוב - אם מזג האויר לא גשום מידי) אל קוצ'ין ואולי גם לעלות אל אוטי בדרך. אפשרות אחרת היא להתרכז בערי המקדש של טאמיל נאדו שגם שם מזג האויר פחות גשום בתקופה זו ולראות לפי הזמן מה אפשר עוד.
בהצלחה!
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטשלום לכם,
שאלתי אינה קשורה למזג האוויר אלא בקשת עזרה בתכנון המסלול. אנחנו נוסעים באמצע ספטמבר לדרום (טאמיל נאדו, קרנטקה וקארלה), 18 יום. נוחתים במומבאי. מאחר ולא מתים במיוחד על "עודף" המקדשים, אפשר 2-3 עיקריים ומעניינים, יותר על הטבע והכפרים, מה המסלול שהייתם ממליצים, או לחליפין על אילו אתרים אפשר לוותר.
-
המלצה לדרום הודו באוגוסטטוב אז באיחור משהו של כמה ימים תודה לכולם על התשובות.
כרטיס כבר קניתי אז זה אומר שהולכים על דרום הודו באוגוסט.
מבטיחה לעדכן