המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביה
-
שלום!
אני וחבר טוב עושים יורוטריפ קצר שמתרכז ברובו בצפון איטליה, אוסטריה והונגריה - כשאת הימים האחרונים (בערך יומיים-שלושה) אנחנו מתכננים לעשות באחת המדינות הנ"ל (קרואטיה/סלובניה/סרביה).. העניין הוא כזה, אנחנו מאוד לא מגובשים לגבי מה אנחנו באמת רוצים לעשות שם והאם יש סיבה בכלל להתפזר בין שלושתן.
אשמח לשמוע המלצות למקומות, מסלולים (גם ביקור בערים זה נהדר!), דברים לעשות, דברים לראות.. גם אם הם רק באחת מהמדינות ולאו דווקא חוצים את שלושתן. אנחנו מבינים שיש המון מה לראות, נשמח אם תמקדו אותנו!
תודה!
-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביהלפני חודש שבנו מסלובניה.מדינה יפיפיה ויחסית לא גדולה ומתאימה לפרק הזמן שלכם.אגם בלד מערת פוסטוינה ומעבר ורשיץ קניון וינטיגר וקניון טולמין הם חלק מהמקומות בהם היינו ויתאימו לכם.תהנו
-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביהכמה ימים המסלול שלכם של צפון איטליה- אוסטריה-והונגריה?
מאיפה אתם מגיעים (נקודה אחרונה) ולאן אמורים להגיע אח"כ (טיסה?)
-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביהאנחנו באיטליה-אוסטריה-הונגריה בערך 10 ימים. זה יחסית רואדטריפ קצר (אנחנו עושים הכל ברכב)
אנחנו נסיים בבודפשט ומשם נרצה לרדת למדינות הללו.. הטיסה שלי חזרה לארץ היא ממילאנו (שם אני גם נוחת בתחילת הטיול) - כך שהמסלול שלנו די מעגלי.
אני חושב שכדאי שאציין שאת הטיול אנחנו עושים בעוד שבועיים, כלומר סוף דצמבר - כך שיש לשקול גם מזג אוויר אירופאי חורפי.
-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביהבסלובניה - אגם בלד, פוסטוינה, לובליאניה
בקרואטיה - פליטויצה מקום מדהים וגם דוברובניק (למרות שלא נראה לי בכיוון)
-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביהמבקשת לדעת אם הבנתי נכון
עיתוי-דצמבר
אמצעי- רכב שכור
נקודת מוצא וסיום-מלפנזה
זמן -10 ימים
במהלך תקופה זו אתם נוסעים את איטליה (צפון) אוסטריה- הונגריה ואתה שואל מה להוסיף?
גם ככה הטיול שלכם הוא בעיקרו אספלט. אז מה זה משנה איפה?
ברצינות- התוואי הגיאוגרפי עצום (!) לנסיעה ובוודאי בחורף
בלי לדבר בכלל יעדים נוספים
ב-10 ימים בדצמבר ,עם חשיכה מאד מוקדמת, עם כבישים חלקים ,מושלגים,מוקרחים לא מציעה לכם להרחיב מעבר לצפון איטליה ואולי נגיסה במערב אוסטריה.
-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביההבנת נכון.
זה טיול קצר שהזדמן לשנינו לעשות ואנחנו רוצים לטרוף המון. אכן, יש סיכונים לשיבושים, בעיקר בגלל החורף, אבל לא צריך להגזים. אנחנו נוסעים בדרכים ראשיות - נמנעים מפסגות הרים (זוהי -לא- חופשת סקי) והעצירות שלנו ללינה (וכך, גם להמון אטרקציות) הן בערים גדולות או במקומות מפורסמים כאלה או אחרים.
הייתי בצפון איטליה בינואר שעבר במשך 5 ימים. כל עוד אתה לא מטפס לפסגות הדולומיטים, החורף הוא חורף ידידותי ואפשר להתנהל יחסית בסדר.
רוב הטיול הוא אוסטריה (המערב בעיקר ואז וינה), בצפון איטליה אנחנו ביום הראשון (לנים בבולזנו) ובהונגריה אנחנו בעיקר בבודפשט (ומעט מסביב, בזמן שהותנו בעיר). שעות הנסיעה בין הנקודות שלנו ידידותיות למדי וגם הנסיעות שלנו מלאות בעצירות - ככה שאספלט אמנם יהיה, אבל הוא רחוק מלהיות העיקר. חוץ מזה שאין מה לעשות, אבל חלק מרואדטריפ זה הנסיעות. וגם זה יכול להיות כיף.
ובכל זאת, המלצותייך?

-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביהרוב אתרי הטבע בסלובניה כניראה יהיו סגורים עם סכנות שיטפונות.
קניון וינטגאר ונקיק טולמין ממש לא בטוח שיהיו פתוחים
בכל אזור הטריגלאב-חשש לשלגים שיסגרו את המעבר
אזור האגמים בלאד ובוהיני יהיו פתוחים-אבל לשם כך לא כדאי לנסוע-יש את כל אזור האגמי באיטליה ממש ליד
-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביהאתם יכולים לחזור דרך זגרב(קרואטיה) או לובליאנה(סלובניה)
לא זו ולא האחרת הן מיטבן של קרואטיה סלובניה- אבל על ציר הנסיעה חזור למילאנו.
תביאו בחשבון כ1000 ק"מ מבודפסט למילאנו -(קצת יותר) דרך ערים אלו על התוואי הראשי.
טיול נעים ובטוח.
-
המלצה למקומות/טיולים בקרואטיה/סלובניה/סרביהאיתכם הסליחה-הזוי לחלוטין.