מערב ארה״ב - זוג
-
היי לכולם

אנחנו מתכננים לנחות ולהמריא מלוס אנגלס, כל הטיול הוא בערך 26 ימים. התלבטנו לגבי 2 מסלולים אשמח לשמוע הצעות והערות. האחד כולל את ילוסטון וויתור על יוסימיטי ולהפך. בנוסף במידה ומישהו היה לאחרונה במערב ויוכל להגיד לי בערך מחירים של מוטלים ודלק זה יהיה מצוין.
המסלול הראשון:
נחיתה בלוס אנגלס ולינה קרוב לשדה תעופה. ולקיחת טיסה לסולט לייק סיטי (אופציה אולי ישר לקחת טיסה כי הנחיתה בבוקר אך זה יהיה קשה)
מסולט לייק סיטי לקחת רכב ולנסוע לילוסטון. להיות שם בערך יומיים שלושה, האם מישהו יכול לתת המלצות איפה כדאי לישון והאם הפארק עדיין פתוח בחודש ספטמבר. לאחר מכן לנסוע או לטוס לסן פרנסיסקו להיות שם יומיים שלושה ולרדת בכביש 1 עם רכב ללוס אנגלס להיות שם איזה יומיים בשביל יוניברסל ושטויות, לנסוע לוגאס לעוד 3 ימים (לעשות שם טיול לסכר ולקניון) ואז חשבנו אם שווה להמשיך לכמה ימים לקאבו בן לוקאס שבמקסיקו?? האם מישהו היה שם ויש המלצות? נראה לכם שהמזג אויר מתאים? כי הבנתי שבאזור של קנקון ספטמבר פחות מומלץ. לגבי מספר הימים סתם אלתרתי במידה ויהיה זמן אפשר גם להכניס סן דייגו.
המסלול השני:
לנחות בלוס אנגלס ואז לעשות מסלול מעגלי. לנסוע לווגאס, אחכ יוסימיטי, סן פרנסיסקו ולחזור שוב ללוס אנגלס ואז שוב אולי לשלב את סן דייגו ואת מקסיקו תלוי בזמן.
מה אתם חושבים?? איזה מסלול מומלץ מבחינת מזג אויר וזמנים? האם עדיף ילוסטון או יוסימיטי? מה הטווחי מחירים? תודה רבה לעונים!!!
-
מערב ארה״ב - זוגאני לא אענה לשאלתכם אבל אני אנסה לתת לכם טיפ - תספרו ימים בצורה יותר מסודרת. תביאו בחשבון זמני נסיעה ממקום למקום וכמה זמם נשאר לטייל באותו יום.
כי למשל "לטוס לסן פרנסיסקו להיות שם יומיים שלושה ולרדת בכביש 1 עם רכב ללוס אנגלס להיות שם איזה יומיים בשביל יוניברסל ושטויות, לנסוע לוגאס לעוד 3 ימים" לא ברור לי כמה זמן אתם מקצים לכביש 1, האם 2-3 ימים בסן פרנסיסקו זה ברוטו כולל ההגעה מילוסטון (ואולי הנסיעה ללוס אנג'לס) או נטו ואז איפה ימי הנסיעה וכו'.
צריך גם להבין האם 26 ימים הם ברוטו או נטו. כלומר כולל הטיסה אל / מ ישראל או לא.
מה התאריכים המדוייקים (אם יש) ואיך זה מסתדר עם החגים. החגים בארה"ב מבחינת שעות פתיחה, עומסים ואירועים מיוחדים, והחגים העבריים אם במקרה אתם רוצים לעשות יום מנוחה ביום כיפור, או אפילו רוצים קהילה יהודית.
אני אוהב לסדר את הכל בטבלה כמו זו שמצורפת. זה עוזר לי לעשות סדר, להבין מה קורה מתי , כמה זמן נטו יש לי בכל מקום, כמה שעות נסיעה מצטברות יום אחרי יום, איך זה משתלב עם ימי השבוע (חשוב), או חגים וכו'.
כמובן שלא חייבים למלא את כל הטבלה על ההתחלה והיא מתמלאת לאט לאט.
לגבי ילוסטון - היות וההגעה לילוסטון לוקחת בקלות יום שלם (אם לא יותר) לכל כיוון (ועולה לזוג 200-300 דולר כולל טיסה, רכב, דלק וכו' - לכיוון), רבים מקצים לפארק לפחות 5 ימים נטו (ובסף הכל כשבוע ברוטו). אפשר לטעון שקצת חבל לבזבז יומיים נסיעה בשביל 3 ימים בפארק. ויש מה לעשות בפארק גם 5 ימים.
-
מערב ארה״ב - זוגכמו שכתב קודמי, יש הרבה שיקולים נוספים שקשה לענות בלי לדעת יותר פרטים.
ובכל זאת התייחסות נקודתית לאחת השאלות שלכם. מה עדיף - ילוסטון או יוסמיטי? ביקרתי ב2 השמורות האלה ב2 טיולים שונים. 2 השמורות נהדרות ויפות, אבל לדעתי (האישית! לא רוצה לפתוח מלחמה) אין מה להשוות בינהן, וילוסטון יפה הרבה יותר. בשמורה יש מגוון מאוד רחב של חוויות, כמו תופעות געשיות (מדהימות), טיולי טבע, חיות רבות, נופים (במיוחד אם מחברים את טיטון) ועוד. מבחינתי, זו השמורה הכי יפה בארה"ב.
שיקול נוסף זה הנגישות. כאמור, ילוסטון נמצאת במקום יחסית מבודד. ההגעה לשם כוללת נסיעות ארוכות (אנחנו למשל הגענו לשם משמורת הרי הרוקי, נסיעה של יום שלם) או טיסות (לבויסי למשל) ולכן כדאי לנצל את ההזדמנות שלכם להגיע. בסופו של דבר, כמה עוד פעמים יהיו לכם להגיע לשם? לעומת זאת יוסמיטי היא יחסית נגישה. תמיד אפשר ליסוע לשם לכמה ימים במסגרת ביקור בסן פרנסיסקו.
היות וזה טיול לזוג, אפשר למשל בטיול אחד לצאת מלוס אנגלס, לעבור בוגאס, יוטה, קולורדו וילוסטון ולחזור מסיאטל (לא מעגלי, אפשרי ב26 ימים, אם תרצה אשלח לך תוכנית) ולהשאיר את יוסמיטי לטיול אחר (משפחתי? אם אתה חושב לטווח ארוך...) בין לוס אנגלס לסן פרנסיסקו.
דבר נוסף: חשוב מאוד להזמין את טיסות הפנים במסגרת אותו כרטיס לארה"ב, כי אחרת תיאלצו לשלם הרבה על מזוודות בטיסות הפנים.
בהצלחה, מחכה לכם טיול נהדר!
עמיחי
-
מערב ארה״ב - זוגהערה על דברי קודמי
דעה אישית שלי:
לא בטוח שכדאי להזמין טיסות פנים כחלק מהכרטיס הגדול.
3 יתרונות גדולים:
1. אותה מדיניות מזוודות
2. לגבי טיסות קונקשיין - מחוייבות הרבה יותר ברורה של חברת התעופה להביא אותך
ליעד במקרה של בעיה מאשר בשתי טיסות בלתי תלויות3. פעמים רבות יותר זול
2 חסרונות גדולים:
1. מגביל אותך לחברות / חברות התעופה במסגרת הקוד שייר. לא בהכרח החברות הכי זולות ולא בהכרח עם המגוון והשעות הכי נוחות לצורך שלכם
2. דמי השינוי נגזרים מהכרטיס הגדול (לרוב מאות דולרים לכרטיס). כרטיס רגיל לטיסת פנים אפשר פשוט לזרוק לפח ולהשאר עם נזק של 100 דולר בלבד (אולי). וגם כרטיס בינלאומי כדאי להזמים כמה שיותר זמן מראש כדי להבטיח מחיר זול. כרטיס לטיסת פנים לרוב אפשר להזמין גם חודש חודשיים לפני באותו מחיר. זה משאיר לכם עוד 3 חודשים להתלבט על המסלול.
כך שצריך לבדוק כל מקרה לגופו.
כלל אצבע: את הטיסה הלוך ושוב כולל קונקשיין כדאי להזמין על כרטיס אחד. סיכוי נמוך שתרצו לשנות והייתרון של אחריות חברת התעופה ברור.
את טיסות הפנים באמצע הטיול שווה לשקול לדחות את ההזמנה.
כמובן שזה רק כלל אצבע וממש לא חד משמעי.
שוב דעה אישית שלי. אין פה נכון או לא נכון.
-
מערב ארה״ב - זוגבהמשך למה שנכתב לגבי טיסות פנים:
אני בד"כ מזמין את הטיסות פנים יחד עם הכרטיס הבינלאומי בעיקר מהסיבות שנרשמו למעלה, אבל לאחרונה יצא לי להתעסק קצת בחיפוש טיסות פנים בנפרד (במקרה הזה מבאפלו לאורלנדו) יחד עם אחת מגולשות הפורום ומצאנו טיסות די אטרקטיביות (גם במחיר וגם בשעות) ואם מוצאים עם southwest אז זה חוסך גם את התוספת על המזוודות.
שורה תחתונה- לעשות חיפוש ובדיקה יסודית לפני שסוגרים וכמובן לשים לב לשורות הקטנות בעיקר בנושא עלויות שינוי/ביטול.
עופר
-
מערב ארה״ב - זוגמוסיף שגם ל JetBlue יש מזוודה אחת בחינם בטיסות פנים.
-
מערב ארה״ב - זוגתודה רבה, אחזור עם תשובה מפורטת יותר לגבי ימים ואשאל את דעתכם שוב!

תודה!
-
מערב ארה״ב - זוגהיי,
מצרפת 2 תמונות של המסלול שהכנו. בגדול הטיסה למקסיקו היא די גמישה ותלויה במזג אויר. במידה ולא נטוס למקסיקו נוכל לבלות עוד כמה ימים בסן דייגו או אולי יוסמיטי. אשמח להערות ! וכמובן למחירים של מוטלים, דלק וכדומה אם מישהו היה שם לאחרונה.בנוסף יש לנו גם את הכרטיס של AAA, האם מישהו השתמש בו?
תודה רבה!
-
מערב ארה״ב - זוגשלום שירן.
לפי התוכנית, אתם נוחתים בלוס אנגלס, ומייד יום אחרי טסים לסולט לייק סיטי. לא חבל? הרי גם בהמשך תהיו בלוס אנגלס? למה לא לטוס ישירות מישראל לסולט לייק סיטי? בלוס אנגלס לא קל להסתמך על תחבורה ציבורית (תשכחו מהסרט "ספיד"). מה תעשו כל היום הראשון בלי רכב?
הערה נוספת: לפי התכנון, אתם מחזירים רכב בסולט לייק סיטי, טסים לסן פרנסיסקו ואז נוסעים לוגאס דרך לוס אנגלס. יש סיבה מיוחדת? הנה אלטרנטיבה אחרת: מסולט לייק סיטי סעו לוגאס (6 שעות נסיעה). מכאן, תעשו את המסלול שתכננתם רק בסדר הפוך (וגאס->LA->סן פרנ). יתרון ברור זה חסכון כספי (פחות טיסה, לא צריך להחליף רכב, שכירות של רכב במצטבר הרבה יותר זולה) וגם יאפשר לכם "לגנוב" איזה טיול באמצע (פארק ציון?).
לא יודע אם יש שיקולים של תאריכים מסויימים וכו - לשיקול דעתכם
עמיחי
-
מערב ארה״ב - זוגהיי,
האמת שחשבנו לקחת טיסה מסולט לייק סיטי לסן פרנסיסקו ולא משם לוגאס ברכב בגלל הנסיעה שהיא לא מענינת וקשה. ולגבי טיסה ישרה לסולק לייק סיטי עברונו מבחינה כלכלית עדיף לעבור מלוס אנגלס.
לגבי יום בלי רכב, אנחנו ננחת בבוקר לאחר טיסה של 15 שעות אני חושבת שנישן כמה שעות אחריה אבל אכן אולי שווה להקדים את הטיסה ליום של הנחיתה בשביל למנוע את זה. אשמח להערות ודגשים לגבי נניח מקומות ששווה לראות על כביש 1, איפה שווה לישון בסן פרנסיסקו ומקומות לינה מומלצים שהם גם יחסית במחיר טוב. וכמובן גם איפה כדאי ללון בילוסטון והאם בתקופה הזו כדאי להזמין מראש לינה כי אחרת לא יהיה מקום.
תודה