קמפינג
-
שלום לכולם,
נראה שאפשרויות הקמפינג הן רבות יותר ממה שחשבנו ולכן כנראה ננצל זאת.
מנסיון מי שהיה, עד כמה זה סיכון לא להזמין מקום מראש במקומות העמוסים יותר (גרנד קניון, כביש 1)? חלקים מהמסלול ייסגרו כנראה רק כשנהיה שם ואחרי מיליון הזמנות וביטולים עצרנו את הזמנת המקומות מראש בינתיים.
בנוסף, אנחנו מתלבטים אם לקחת ציוד מהארץ או לא. מצד אחד חבל להיסחב ועל המקום, מצד שני חבל לקנות כשיש לנו. אשמח להמלצות וגם להמלצות על ציוד שכדאי שיהיה איתנו ובכלל על החוויה.
תודה

-
קמפינגאנחנו עדיין בשלבי התכנון אך יכולה לשתף בתובונותיי
אנחנו מתכננים סה"כ 8 לילות בקמפינג לאורך הטיול שלנו במהלך חודש יוני נלון בברייס (2 לילות) זיון (2 לילות) גרנד קניון (לילה אחד) יוסמיטי (2 לילות מחוץ לשמורה) ולאורך כביש 1 באזור ביג סר( לילה אחד) כמובן שלא מדובר על 8 לילות ברצף. אנחנו טסים ביוני.
הזמנתי את הלינה מראש כחמישה חודשים- ברוב המקומות לא הייתה בעיה מבחינת מקום אבל ממש לא היינו המשוגעים היחידים שהזמנו כל כך הרבה מראש. מתארת לעצמי שפחות מחודש לפני כבר בעייתי למצוא מקומות פנויים בטח אם נוסעים בעונה החמה (ואם לא נוסעים בעונה החמה הייתי שוקלת ברצינות לוותר על קמפינג) ורוצים ללון בתוך השמורות עצמן.
ביוסמיטי בכלל מטורף- ההרשמה נפתחת בדיוק 4 חודשים מראש בשעה 9:00 בבוקר זמן מקומי, אף שישבנו על המחשב בשעה הידוע עם ההזמנה מוכנה תוך מספר שניות לא נותרו מקומות ונשארנו בלי מקום לקמפינג ולכן אנחנו לנים באתר קמפינג מחוץ לשמורה (נקרא pine mountain lake).
הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון שבניגוד למלונות בהחלט קיימים דמי ביטול בכל שינוי/ ביטול לינה בעלות של לילה אחד- אז אמנם עלות ללילה היא לא עלות במלון (בערך 15-30$ דולר ללילה תלוי באתר) אבל כשמתחילים לשנות תוכניות כל שני וחמישי בהחלט יש לזה מחיר.
מבחינת ציוד לדעתי אם יש לכם ציוד טוב שיהיה עמיד בגשם ובקור עדיף להביא מהארץ, ביררתי מחירים של ציוד קמפינג בארה"ב ואף שזה משמעותית יותר זול ממה שקורה בארץ (הכוונה לאותה איכות כמובן) זה עדיין לא סכום זניח. סתם לסבר את האוזן, אנחנו מתכננים 8 לילות בקמפינג, וצריכים לקנות ציוד- אוהל 4, שני שק"שים, מזרני שטח איכותיים, כירת בישול וכו'- בחישוב גס עלות הרכישות זהה לעלות של לינה של שמונה לילות במוטלים במקום בקמפינג ואם לוקחים בחשבון גם את עלות הלינה בקמפ עצמו זה יוצא אפילו יותר יקר.
מצד שני, האתרים נראים מדהימים בגרד קניון אנחנו לנים ממש על שפת הקניון (בקצה הצפוני של הקניון), וגם הנופים מהאתרים האחרים נראים מדהים, אנחנו מאוד אוהבים לישון בחוץ לעשות מדורה ולאכול אוכל שבישלנו בשטח ככה שאני מאמינה שזו תהיה חוויה חד פעמית ואני ממש לא מתכוונת לוותר.
-
קמפינגתודה רבה מעיין.
אני מודעת לגבי יוסמיטי, הפעם הוא לא בתוכניות.
כרגע מתוכננים לנו שני לילות, בסקויה אנד קינגס ובגרנד קניון, וכנראה גם בכביש 1
כי גיליתי רק היום שזה אפשרי (לשמחתי כמובן).
שאר המקומות שחשבנו עליהם פחות פופולריים ואנחנו לא צופים בעיה.
מעניין מה שאת אומרת על עלות הציוד לעומת לינה במוטלים. מצד שני אנחנו רק זוג אז אולי יש לזה השפעה. נמשיך לחקור, שוב תודה

-
קמפינגמקומות הקמפינג מתמלאים די מהר וכמה חודשים לפני אתם עשויים להישאר בלי מקומות.
לביג סר בכביש מספר 1 השגתי בערך את המקום האחרון בלילה שתכננו לישון וזה היה כחודשיים-שלשוה לפני הנסיעה.
בשמורות ( לא גרנד קניון שבה לא היינו אבל ברייס, ילוסטון וכו') גם מתמלא. בברייס ישנו בחוץ לשמורה ב-KOA אבל גם מתמלא...
יש מקומות שלהם אי אפשר להזמין מראש- לעיתים זה חניונים בלי תנאים וכו' אבל זה תמיד הימור לגבי מצב המקום
לפני המון שנים הגעתי ללא הזמנה לחניון וב-11 בבוקר כבר לא היו מקומות ( בד"כ שומרים מספר מקומות שלא ניתנים להזמנה - אבל הם מתמלאים מוקדם).
כל זה אמור לגבי יולי-אוגוסט העמוסים. ברגע שאין לכם מקומות לינה קרובים- אתם צריכים להתחיל להתרחק מהשמורה בה אתם מבקרים- בד"כ בסופו של דבר אתם אמורים למצוא משהו- אבל בעונות עמוסות ובשעות מאוחריות- אתם גם יכולים להתרחק כשעה נסיעה...
לגבי ציוד- זה גם תלוי משקל- אם אתם עשויים לשלם משקל עודף רק עבור ציוד הקמפינג- אולי כדאי לקנות שם. אנחנו טיולי קמפינג מתניידים עושים עם אוהל פשוט שעלה 50$ והוא מעולה עבורנו.
-
קמפינגלפחות לגבי כביש 1 והגרנד קניון מדובר על סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר
וכרגע יש המון מקומות בכל מקום,
אבל לאור מה שאמרת אני אמשיך לעקוב אחרי זה ואם אראה שמתמלא נעשה הזמנה. תודה.
-
קמפינגלגבי לינה בקמפינג ב-state parks בכביש מס' 1/ קליפורניה - אנחנו הזמנו site לקרוואן בsan simeion state park לפני כחודשיים וקיבלנו מהם השבוע את המייל הבא:
San Simeon State Park has been declared a Stage 3 Drought Emergency. In order to meet the park's basic water needs, the showers and water faucets in the campground have been shut off. Permanent flushing toilets are closed, and porta potties will be installed. CAMPERS NEED TO BRING WATER FOR CONSUMPTION. The Dump Station is open for the time being. Please check the website periodically for updates.
לתשומת לבכם. אני מניחה שתקף בכל הstate parks בקליפורניה.