יעד זול
-
שלום,
אנחנו זוג, רוצים לנסוע לחופשה של שבועיים+- בסוף ספטמבר.
מחפשים יעד זול שמשלב טבע, נופים, וקצת ערים/כפרים שנחמד להסתובב בהם (פחות בעניין של אטרקציות/מוזיאונים וכו').
רצינו למזרח, אבל מרגיש לנו כי מחיר הטיסה הופך חופשה קצרה ליקרה יחסית.
יש המלצות ליעדים זולים ביבשת הישנה? כאלה שאפשר בכיף לשבת במסעדות ובתי קפה במשך שבועיים בלי בעיה של עלויות (לצורך השוואה - זולים ממסעדות מקומיות בפראג, נניח?) -
יעד זולאם תמצאו דיל טוב של טיסה פלוס רכב (מניסיון תמיד צצים כאלו),אז מונטנגרו וקרואטיה.עלויות לינה בדירות/צימרים איכותיים לזוג ניתן למצוא בין 30-50 אירו והשמיים הם הגבול.2 המדינות(מונטנגרו לא הייתי,מקווה שהשנה אעשה זאת)זולות יחסית למחייה.
אופציה נוספת לפרק זמן ארוך וזולה היא רומניה(בעלי היה).
ובטח יש עוד יעדים זולים עם טבע משכר.
-
יעד זולתודה רבה.
על רומניה שמעתי המון דברים רעים ולא בא לי.
מה עם בולגריה? -
יעד זולאפשר בבקשה לדעת אילו דברים רעים שמעת על רומניה
וכן מהו המקור למידע זה ?
תודה
-
יעד זולרומניה תהייה נהדרת לשבועיים או פחות...
לרומניה ניתן לטוס בכמה אפשרויות.אפילו לשני יעדים,להתחיל מנקודה אחת ולחזור מהשניה.
טיילנו לפני כמה שנים,מאז רוב החברים טיילו ברומניה כולם מאוד נהנו,וגם חזרו אליה.
צריך להבין שרומניה,מדינה גדולה,מרחקי נסיעה גדולים,אין אוטוסטראדות כמו בגרמניה,לכן לוקח יותר זמן. אפשרויות לינה רבות ונהדרות,אנשים נעימים,עלויות מחייה זולים .
יש המן חומר בבלוגים ואשכולות.
בולגריה,יכולה להתאים גם,אפילו בשבועיים ניתן להגיע לחופי הים השחור.בבולגריה וגם רומניה(חלקית) מטיילים בטיול מתגלגל.
זה לא מקום לסגנון של שבועיים מאותה הלינה,טיול כוכב.
קרואטיה,אולי בחיפוש עצמי של צימרים...תהיה פחות יקרה...אבל זולה היא כבר לא.גם הטיסות קצת בעייתיות ולא זולות.לא יכולה להגיד שאוכל זול..פחות יקר ממערב אירופה,אך כבר לא זול.
פילין,עולה עכשיו יותר ויותר על מפת הטיולים.קרקוב למשל לפני שנה היתה זולה ונוחה מאוד.אפשר להתחיל מקרקוב ולעבור לסלובקיה.
סלובקיה.
אם מתחילים הרבה זמן מראש,ותופסים טיסות זולות,גם האלפים הצרפתיים פחות יקרים.כדאי לבדוק מתי נסגרים הקניונים לביקור.
-
יעד זולהיי,
לפי מה שאתה מתאר, בולגריה יכולה להתאים לכם בול

בעיקר טבע וקצת ערים (veliko, plovdiv, sofia) ומאוד זולה...
אנחנו היינו שבוע בספטמבר האחרון ונשארנו עם טעם של עוד

רובי
-
יעד זולשתי משפחות שהיו שם בשני טיולים נפרדים ובלתי תלויים (ולא מכירות אחת את השנייה) חזרו עם רשמים דומים שבוקרשט עיר לא משהו, שהרומנים מאוד לא נעימים (בלי לעשות הכללות כמובן, מדובר על תחושות שמבוססות על חוויות אישיות וספורות) ושבאופן כללי, זו הייתה אחת החופשות הפחות מוצלחות שהיו בהן.
מספיק לי בשביל למקם את רומניה נמוך מאוד ברשימת היעדים לטיול הבא שלי
אין לי ספק, אגב, שיש אנשים שחוו שם טיולים מוצלחים יותר -
יעד זולביקור בבוקשט,כמה שלא תהייה מעניינת,אי אפשר להשוואת לערי בירה כמו בודפשט,פראג או להבדיל וינה,ברלין.
חופשה עירונית בבוקרשט,היא לא טיול ברומניה.כלל.
אבל ממש לא חייבים,אם לא בא לכם.
בכל מקרה,כדאי לנמיך ציפיות,לקרוא היטב לפני,לבדוק אם מתאים היעד.
הטבע הוא טבע יפה ולפעמים פראי,טבל אין מה לעשות זה לא מערב אירופה המתויירת.גם המחיר לא.
-
יעד זולנתחיל בכך שאם אתם לא מעוניינים לטייל ברומניה זו זכותכם !
לחופשה עירונית אישית לא הייתי שולח חברים לבוקרשט ,
אלה למשל לבראשוב , קלוז' , סיביו שלדעתי האישית נעימות יותר .
"הרומנים מאוד לא נעימים" מדוע לרשום זאת אם מדובר על חוויות
אישיות ספורות ולא כלל המפגש עם מקומיים בכלל ? זה לא מייצג כלל ,
ממש כמו שאני אטייל בתל אביב ומוכר מיצים יתנהג אליי בגסות וגם
נהג המונית לא יהיה איש נעים ובכך אומר שהישראלים מאוד לא נעימים .
אני מצטער את זהו טיעון שלא תופס מים .
-
יעד זולמנסיון אישי אפשר לטייל ברומניה בכייף שבועיים ויותר ואפילו לא לעבור בבוקרשט. שדה התעופה משתף פעולה כי הוא צפונית מהעיר על הכביש לבראשוב.
כל מדינות הבלקן שהוזכרו לעיל בלי יוצאת מהכלל מתאימות למה שאתה מבקש. אוסיף לך גם את אלבניה שהחסרון היחידי בה הוא העדר טיסה ישירה מהארץ לשם.
טיסה זולה לבודפשט פותחת בפניך את סלובקיה שהיא מאד יפה ועדין די זולה למרות שעברה כבר ליורו.
בקיצור יש לך בעיה רצינית - הרבה אפשרויות וצריך להחליט.
רנצי
-
יעד זול"
"הרומנים מאוד לא נעימים" מדוע לרשום זאת אם מדובר על חוויות
אישיות ספורות ולא כלל המפגש עם מקומיים בכלל ?"
מקבל. מתנצל על האמירה ולוקח אותה בחזרה.
תודה רבה לכל העונים והעוזרים! -
יעד זולעידו , מה עם יוון? לא האיים אלא היבשת. הטיסות זולות , המחירים עדיין שפויים, מגוון דברים לראות - טבע, נופים , כפרים נחמדים וגם מוזיאונים מענינים..תקרא חומר שמצוי בשפע, יכול להתאים. (בנוסף טיסה קצרצרה ולא מעייפת..)
-
יעד זולאני הייתי ברומניה 3 פעמים ולצד החוויות הטובות, בכל שלושת הפעמים היו גם תקריות מגעילות שלא קרו לי במקומות אחרים שטיילתי. אני לא אחזור על החוויות האלה כי כבר זכיתי פה בפורום פעם ללינץ, אבל אני מסכימה עם ההחלטה שלך למקם את רומניה בסוף רשימת העדיפויות שלך. מסיבות אישיות אני מבקרת בבולגריה באופן קבוע ב 10 שנים אחרונות וגם מטיילת שם. מדינה שכנה מאותו גוש קומוניסטי שכביכל אמורה להיות חולה באותם תחלואות, אבל המציאות שונה. אנשים נעימים יותר, ידידותיים יותר, ישרים יותר, ופחות מושחתים (לא יכולה לאמר שלגמרי לא).
-
יעד זולדוד, כולנו פה משתפים מידע שמבוסס על חוויות אישיות וזה נכון גם לגבי אנשים שאנחנו פוגשים וגם לגבי מקומות שאנחנו רואים. אני לא רואה שום בעיה במה שנכתב. אני הייתי עכשיו בברלין ומאוד מואד אהבתי. נהנתי, התרגשתי, חוויתי חוויות טובות. אמא שלי לא מבינה על אני מדברת. ברלין לא עשתה לה כלום ואפילו יותר מזה, עשתה לה רע. מה בעיה עם זה? זה לא פורום של משרד החוץ.
-
יעד זולהיי,
בקיץ האחרון היינו בפולין שבועיים ימים. כל הטיול כולל טיסות, רכב, בתי מלון (רובם 5 כוכבים), כניסות לאתרים, דלק, מלא קניות וכו' עלה לנו כ-11,000 ₪ לזוג. (לא נכנסנו למחנות השמדה).
יש המון מה לראות נהנו מאוד. (ניתן לקרוא את הסיכום בבלוג שלי)
אביה
-
יעד זולאם לא רומניה , ממנה חזרתי השבוע עם חויות נעימות , למעט הקושי בשפה האנגלית.
מומלץ מאד צפון יוון. דרך חצי האי אוויה ,לחצי האי פיליון ומשם לסלוניקי. עם כל
אתרי המפורסמים שבדרך.
-
יעד זולעשינו טרק לפני כמה שנים בהרי הרילה בדרום בולגריה.
היה מקסים ומאד זול