תיאור טיול בעמק הלואר בצרפת
-
פארק Poy Du Fou - מופע הבזים הגדולהמופע המדהים ביותר לעניות דעתי הוא מופע הבזים שנקרא Le Bal Des Oiseaux Fantomes ועיקרו אומנם בזים אבל יש בו עוד בעלי כנף כמו חסידות,שקנאים ועוד. קשה להאמין לאיזה רמה אפשר להגיע בלאלף בעלי כנף כאלה. איזה מטסים מדהימים, ריקודי ציפורים בשמיים וצלילות מדויקות. אנשים בבגדים מיוחדים שנקרא להם לצורך העניין צפרים מפעילים את הבזים והשאר מהבמה ומתוך הקהל בעיקר שמתי לב באמצעות מנות אוכל קטנות. המופע הולך ומתעצם כאשר לקראת סיום מטסים של בזים וחסידות מכל עבר עד שלבסוף מלא ציפורים מעופפות בשטח המופע ממש כמו בסרט של היצ'קוק. מדהים והם עוברים במטסים מטורפים ממש קרוב לראשי הקהל מה שאיפשר לי לקחת תמונות מדהימות שלהם כי קו טיסה שלהם עבר לי ממש מעל הראש. כאשר בז סגור כנפיים אי אפשר לתאר את מוטת הכנפיים העצומה שלו כאשר הוא פורש כנפיים. ציפור מדהימה והמופע נתן לי הזדמנות לצלם אותה במלוא הדרה. גם פה חבל מאוד שאי אפשר לשים וידאו באתר. בסוף המופע הציפורים נשארות עוד זמן באויר ואז יש משטח נחיתה מיוחד ואחת אחת הן נוחתות בו,פורשות כנפיים והולכות עם הצפר לכלוב. כל כך התלהבתי מבזים ונספחיהם שאני מקדיש 3 עמודים מהשרשור לשיר הלל לבז.
-
פארק Poy Du Fou - המשך מופע הבזים הגדול -
פארק Poy Du Fou - עוד ממופע הבזים הגדול -
פארק Poy Du Fou - מופע המוסקטרים ומופע במייםהמופע הבא הוא מופע מוסקטרים שנקרא Mousquetaire De Richelieu והוא
בניגוד למופעים האחרים מתבצע במקום סגור אבל הבמה ענקית כך שנראה
שהקאמרי נכנס שם 10 פעמים. במופע קרבות סייף, סוסים על הבמה ותפאורות
שזזות.
מופע נוסף נקרא Les Chevaliers de la Table Ronde. לא הבנתי על מה הוא
אבל שוב יש טירה, קרבות ואפקטיים והפעם בעיקר על המיים אז הוספתי שתי תמונות.
-
פארק Poy Du Fou - מופע מזרקות,ריקודים ולייזר ליליואז מגיע מופע הלילה שהוא מופע של ריקודים על אגם עם מזרקות ולייזר ונקרא Les Orgues de Feu. מדהים ביותר. חצי שעה של עונג. איזה יופי. תיהנו מהתמונות. בין יוני לספטמבר יש מופע לילה אחר בסופי שבוע שאומרים שהוא עוד יותר מדהים ואפשר לקנות כרטיס רק אליו למי שלא רוצה או אין לו זמן להיות בפארק בשעות היום
-
פארק Poy Du Fou - מופע מזרקות,ריקודים ולייזר לילי -
Chinonהערב נגמר ב- 22.00 ואנחנו גומאים את עשרת הקילומטרים מהפארק למלון שלנו
עייפים אך מרוצים ומעכלים את כל גודש חוויות היום הנפלא שהפארק העניק לנו.
היום השמיני והאחרון
קמים בבוקר וה- GPS מראה 4 שעות עד שארל דה גול. אנחנו לוקחים עוד שעה
ספייר בגלל התנועה האיטית בפריז והיות וטיסתנו ב-23.30 כלומר בשדה צריך להיות
ב- 20.30 אנחנו מחשבים שנשארו בערך 4 שעות נטו לטייל אז אנחנו מחליטים פשוט
לעבור בעמק ולעשות השלמות ככל שהזמן יתיר. עוברים ליד Saumur. התכוונו
לעלות לטירה שנראית יפה לתצפית על העיר אבל באותו בוקר היה שם ערפל אז
ויתרנו והמשכנו הלאה ל- Chinon. ב- Chinon יש טירה על המצוק הצופה על העיר
ואנחנו פשוט מטיילים לאורך הנהר הלוך ושוב וליד הכיכר המרכזית בה היה שוק צנוע.
יונית נתנה טיפ על מוזיאון יין נחמד שם ואכן אנחנו רואים שלטים מהכיכר המרכזית.
הבעלים אומר לנו לרדת עצמאית למוזיאון שמסתבר כמשפחתי. אנחנו שומעים צרפתית ברמקולים ולא מבינים אז אנחנו עוברים ביעף על התצוגות והבעלים מתפלא שיצאנו כל כך מהר עד שנופל לו האסימון שהוא שכח להחליף את ההסברים לאנגלית
אז אנחנו שוב יורדים ועם ההסברים מקדישים יותר זמן. יש תצוגות עם בובות נעות וכולי. ביציאה אנחנו זוכים לטעימת יין כלולה במחיר. בסך הכל נחמד למי שיש קצת זמן.
-
טירת - Rigny USSE - סוף הטיולהיעד הבא טירת Rigny USSE ליד נהר הלואר. ידענו שהיא יפה אבל לא ידענו אם כדאי להכנס פנימה. היא אכן יפה ומבחינת המבנה מרובה הצריחים הכי יפה שראיתי בלואר. החלטנו להכנס ולא התאכזבנו. נכנסים לטירה ויש חדרים ובהם תצוגות מרשימות מסיפור היפפיה הנרדמת. יש מה לראות גם בשאר חלקי הטירה ובחצר שלה רק שהמחיר הוא 14 יורו לאדם. זהו נגמר הזמן וצריך לצאת לדרך לכיוון פריז דרך Charteres אבל אין זמן לעצור ולראות את הקתדרלה המפורסמת. אנחנו מגיעים בארבעים דקות יותר ממה שה- Gps העריך בגלל התנועה האיטית בסובב פריז אז זו תרומתי הצנועה לסטטיסטיקת הפורום על יתרת הזמן שצריך לקחת בחשבון בהגעה לפריז. בדיוק בזמן ב- 20.30 אנחנו בשדה גדי לגלות שמיהרנו לשוא והטיסה שלנו נדחית בשעתיים ורבע בגלל אי יציאת המטוס מישראל בזמן אבל אל על נותנת לנו שני תלושים בסך 15 יורו כל אחד לבזבוז בסטרבקס. נוחתים בארץ ב- 7 בבוקר במקום ב- 5. עוד טיול מוצלח בצרפת הסתיים.
-
תודה גדולה על השיתוף והמידע! -
תודה גדולה על השיתוף והמידע!עודד, הגעתי לאמצע הסיפור המהנה שלך, ואני רק שואלת מדוע לא תעלה את הסרטונים שלך ליוטיוב, ותניח כאן לינק?
תודה
רבקה
-
תודה גדולה על השיתוף והמידע!רבקה, מעולם לא שמתי סרטונים ביו טיוב. את יכולה להדריך איך שמים?
-
תודה גדולה על השיתוף והמידע!עודד
תודה על השיתוף
אהבתי את התמונות
יופי של טיול!
העלאת סרטון יוטיוב לפורום, אחרי שתעלה תחילה ליוטיוב... (לא יודעת להדריך). -
תודה גדולה על השיתוף והמידע!בעוד שבוע החומר ילך לאיבוד בפורום. כנס הכל לבלוג ופרסם אותו שם כדי שיהיה זמין.
-
תודה גדולה על השיתוף והמידע!הי עודד
צירפתי צילום מסך.
תיכנס ללשונית בצד שמאל: My Channel
ואז תמצא בצד ימין למעלה Upload - תכנס ופשוט תעקוב אחר ההוראות - אתה יכול להוביל אותו לסרטון אצלך במחשב או לגרור אותו לתוך הריבוע.
עכשיו פשוט לחכות שיגמור להעלות את הסרטון - זה תלוי כמובן בכמה הוא כבד.
ולהגדיר אותו Public כדי שכולם יוכלו לראות.
אם עדיין תצטרך עזרה תוכל לעבור לפרטי ואני אשמח לעזור.
רבקה
-
תודה גדולה על השיתוף והמידע!רוני סופר
אני מספיק זמן בפורום כדי להכיר את מהירות גלישת הודעות מהדף הראשון
אבל אני מעדיף את צורת ההצגה בשרשור. טעות בידך שהחומר הולך לאיבוד.
תתפלא שמסתבר שלא מעט אנשים שומרים קישור לתיאורי טיול בשרשור גם
אם הם לא הגיבו אליו. בכל אופן כשמישהו שואל שאלה על אזור שעליו
כתבתי שרשור כזה אני נותן לא את הקישור לשרשור השמור אצלי. בלוג יכול
לבוא מבחינתי רק כמשימה מקבילה. אולי פעם אעשה את זה.
-
עודד, תודה! -
עודד, תודה!עודד,
wow !!!!!!!!!!!!
באשכול הזה אכן הוכחת שתמונה אחת שווה אלף מילים!
תודה ענקית עבור התמונות המאלפות, אשר ממחישות כה יפה את הסבריך!
אני כבר שומרת את הקישור!
בעמק הלואר היינו לפני שנים רבות, אבל בפארק המדהים הזה- לא!
אני זוכרת שפעם קראתי עליו, אבל רק כעת הבנתי את יחודו.
תודה רבה
נילי
-
עודד, תודה!עודד,
האריות במופע הקוליסאום אמיתיים?
נילי
-
לרבקה - ניסיון ראשון סירטון ממופע הבזיםאם יצליח ויהיה ביקוש אשים עוד סירטונים יפים בקרוב
-
עודד, תודה!אמתיים נילי אמתיים. גם ששת הלביאות.
אני אשים סרטון בקרוב אחרי שלי ורבקה לימדו אותי איך עושים את זה.
בינתיים שמתי לניסיון סרטון ממופע הבזים המדהים.