מדיניות הפורום החדשה
-
**** מדיניות הפורום והחוקים החדשים מובאים לפניכם לקריאה , הם עדיין לא יכנסו לתוקף עד לקבלת אישור לחוקיות מהנהלת האתר *****
עד לקבלת אישור סופי , אני מפרסם אותם רק לצורך קבלת משוב מכם הגולשים ,
אם נראה לכם שיש משהו שצריך להוסיף/להוריד/לשנות/לעדכן , אשמח לשמוע
ולעדכן בטרם נפרסם אישור סופי .
לגולשים פרטיים : ( כלל הגולשים בפורום למעט סוכנויות נסיעות / משרדי נסיעות או כל מי שמשתתף בפורום מטעמם ) .
** רשאים להמליץ / לא להמליץ על סוכנויות נסיעות / אתרים / מדריכים או כל גורם אחר העוסק בתיירות בתאילנד בתנאי שכותבים זאת מתוך מתוך התנסות וחוויה אישית ולא מתוך שמועה או אינטרס כלשהו .
רצוי מאוד לצרף הסבר או חוויה חיובית/שלילית שגרמו לכם להמליץ/לא להמליץ .
דגש יושם במיוחד על גולשים חדשים על מנת למנוע המלצות או הכפשות שווא .
** גולשים שיזוהו כממליצים/ מכפישים "סדרתיים" או כל מי שבאופן ברור וקבוע דואג להפנות / להמליץ / להכפיש סוכנות מסוימת , תיחסם השתתפותם בפורום למשך 30 יום .
** גולשים בפורום לא יורשו להסתתר מאחורי זהות סמויה שכל מטרתה בהשתתפות בפורום הינו להכפיש / להלל / לפרסם / לשווק סוכנות מסוימת ולגרום בכך לסכסוכים ומאבקי כח בפורום .
משתתפים שיזוהו כגולשים "בעייתיים " לא יורשו להשתתף בפורום .
משרדי נסיעות / סוכנויות נסיעות בארץ או בחו"ל ומשתתפים מטעמם .
** חובה לפרסם בחתימה אישית את עיסוקכם או הסוכנות / משרד הנסיעות אותה אתם מייצגים .
** רשאים לפרסם תמונה שהינה לוגו המשרד אך ללא פרטי התקשרות כגון : טלפון , מייל , אתר אינטרנט , פייסבוק , לינקים לאתרכם וכו' .
** אינם רשאים לפרסם מחירים .
** חובה לפרסם דיסקליימר בראש כל תשובה בנוסח הבא :
" הכותב הינו סוכן נסיעות המשווק ומוכר שירותי תיירות בתאילנד שיתכן וקשורים לתשובה זו , על הקורא להתייחס לכך בהתאם במסגרת שיקוליו בקבלת ההחלטות "
נוסח זה הינו אחיד ואינו ניתן לשינוי , יופיע בראש התשובה , מודגש ובצבע אדום
( ניתן לעשות העתק הדבק מכאן ) .
תשובה שתופיע ללא הנוסח הנ"ל , תימחק והכותב לא יורשה להשתתף בפורום למשך שבוע ימים .
** רשאים להמליץ על מלונות ושירותי תיירות בין אם משווקים על ידכם ובין אם לא
בתשובתכם יש לספק חסרונות לצד ההמלצה .
אני ממליץ לכל הגולשים בפורום השואלים על מלונות לתת דגש על עניין החסרונות ולבקש לספק זאת בתשובה לצד היתרונות .
** סוכנים לא יורשו לפעול בפורום על מנת לקדם את עסקיהם בשום דרך ( מישרין או עקיפין ) .
לצד האינטרסים הברורים , חלה חובה לשמור על התנהלותו התקינה של הפורום ולספק תשובות שיספקו את המידע האמין ביותר למציאות בשטח לרבות פסילת המלצות של סוכנויות אחרות אלא אם מדובר בתיקון מידע שגוי .
** סוכנים לא יורשו להמליץ/ לפרסם את עצמם או לפנות לגולשים ולשכנעם ליצור עימם קשר בכל צורה שהיא .
** לא ניתן על פי חוק לצמצם / לאסור מראש השתתפות סוכנים בפורומים
סוכנים המספקים תשובה לכל שאלה בפורום גם אם אין להם מידע חדש וחשוב להוסיף , לא ניתן למנוע זאת מהם .
לצד זה רצוי ומומלץ על מנת לשמור על פורום ענייני ומקצועי , שסוכני הנסיעות יקחו את תפקידם ברצינות ויבינו כי הם פועלים בפורום בו גולשים רואים בהם סמכות מקצועית אמינה ובעלת הידע והמידע הזמין והעדכני ביותר .
לכן אבקש להקפיד לא לענות על שאלות שאינן מוסיפות ולא תורמות שום מידע חדש וענייני לרצף התשובות שכבר נכתבו .
הקפידו לענות לגופו של עניין ולגוף השאלה ולא לנסות "לסובב" את התשובה לאינטרסים אישיים .
** סוכנות נסיעות או גולשים מטעמם שיכנסו לפורום בשמות בדויים/פיקטיביים על מנת לפרסם / להכפיש / לסכסך / לשווק או לנהוג שלא בהתאם לכללים שנקבעו , יקבלו אזהרה שתפורסם בפורום לעיני כל .
ההודעה שתפורסם תכלול את שם הסוכנות והסיבה בגינה קיבלו אזהרה .
** אחת לחצי שנה אשתדל לפרסם סקר בשם " מדד הסיוע " של הסוכנים בפורום
הגולשים בפורום יחליטו מי מהסוכנויות משתדלת לסייע ולעזור ותורמת לפורום ומי רק מנסה לקדם / לפרסם / לשווק את הסוכנות שלו .
ההשתתפות בסקר תהיה פתוחה אך ורק לגולשים בעלי וותק של חצי שנה לפחות כדי למנוע כניסות להטיית הסקר .
תוצאות הסקר יפורסמו בפורום וככה בעצם נתגמל את הסוכנויות שבאמת משתדלות לעזור ולתרום לפורום .
לצד החוקים החדשים אני מזכיר גם את הדברים המובנים מאליהם בהשתתפות בפורומים אליהם מחויבים כל המשתתפים .
אמנת כללי התנהגות בפורום:
מערכת הפורומים של "למטייל ברשת" הינה מקום מפגש לגולשים, ומטרתה להוות נקודת מפגש להחלפת דעות, לפרסום שאלות, מתן תשובות ורעיונות במגוון כולל של נושאים אנו מבקשים מהגולשים לשמור על עקרונות הבסיס המופיעים בתקנון האתר (עליו יש לחתום לפני פרסום כל הודעה בפורום) וליידע כי הפורומים נתונים לפיקוח מצד הנהלת הפורומים ובידיה הזכות לנהוג ע"פ שיקול דעתה המקצועי למחוק, לשנות, לעדכן ולבטל הודעות אשר אינם עומדים במסגרת התקנון. מטרת הנהלת הפורומים אינה לצנזר או למנוע חופש ביטוי מגולשים אלא לשמור על תרבות שיחה הוגנת העומדת בתנאי התקנון.
צירפנו כמה כללים לכתיבה בפורום, במטרה לאפשר התנהלות תקינה ולהבטיח גלישה מהנה ומועילה לכלל הגולשים:
•נא המנעו משימוש בשפה פוגעת או בטון מתלהם – תכנים הפוגעים ברגשות הציבור/פרט או המהווים הוצאת לשון הרע, או המהווים הפרה כלשהי של החוק, או המעודדים ביצוע עבירה או עוולה, תכנים פוגעניים, בעלי אופי מיני בוטה, גזעניים או הפוגעים בפרטיות .
•נא המנעו מלהקניט או להשמיץ האחד את השני .
•נא המנעו משימוש בשפה שיש בה משום הבעת זלזול או עלבון כלפי גולש אחר
•מטרת הפורום היא לשמש זירה לשאלות ותשובות ולכן יש להמנע, מהפיכת הפורום לצ'ט – זירה שעיקרה שיחות חולין, שאינן קשורות לנושא הפורום ולמרבית הגולשים אין בהן עניין. הדבר נכון גם לגבי הודעות בעלות אופי "בלוגי", בהן גולש מפרסם מידע העוסק בחייו הפרטיים, מנהגיו ותכניותיו.
•במתן מענה לשאלות אנא הקפידו לענות לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.( גם אם אינכם מסכימים עם דעתו של אחר , אנא כתבו אך ורק את דעתכם ואל תביעו הסתייגות על דעתם של אחרים ) .
כמובן במידה וראיתם תגובה שאינה נכונה עובדתית / מטעה ברמה של עובדות ולא תחושות או רגשות , הנכם מוזמנים לתקן בנימוס או להפנות לדו"ח מנהל .
גולש אשר יפרסם תכנים העוברים על אחד הסעיפים שהוזכרו, יקבל התרעה מהנהלת הפורום, והמשך כתיבתו בו תותנה בהתחייבות לאמנה זו. עבירה נוספת על חוקי האמנה דינה הרחקה מהפורום. הנהלת הפורום שומרת לעצמה לשנות את תכני האמנה, להוסיף או להסיר תנאים. כל האמור לעיל נכתב בנוסף לכללי התקנון, שמחייבים כל גולש. בכל מקרה הדורש טיפול ניתן לפנות אל מנהל הפורום בעזרת כפתור "דיווח ההודעה למנהל".
זכרו, הפורום הזה הוא של כולנו, בואו נפעל ביחד כדי לשמור עליו נעים, מזמין ופורה
גלישה נעימה!מאחל לכל הגולשים השתתפות פורייה ועניינית בפורום
יחד נשמור על פורום מקצועי ואמין .
הרוזן מקוסמוי - מנהל הפורום .
-
יישר כח -
נשמע ממש טוב -
שינויים מרענניםהיי אבי, שינויים ותוספות מבורכים.
להלן הערותיי ודעותיי:1. לדעתי אין לאפשר למשתמש פרטי להמליץ על סוכן נסיעות בלי שהמלצתו תלווה בהסבר הנובע מחוויה אישית.
לדוגמא: "הזמנתי ממנו מלון", "רכשתי מהם באנג'י", "טיילתי דרכם ב - 2010 והיה נהדר" וכו'.
2. אזהרות יש להתיר לכתיבה, אולם בתנאי שאינן מכפישות ושיצורף אליהן הסבר הנובע מחוויה אישית שבגינה הכותב בחר להזהיר מפני שירות כזה או אחר. -
שינויים מרענניםמה עם העוזרים למנהל האתר ? זה החלק הכי חשוב , אלה שיבדקו את כל שאר גולשים ויעפו את מי שלא עומד במדיניות
אני חייב לקבל את הגוב הזה , אין היום אתר שמכבד את עצמו ואין לא עוזרי מנהל שאחראים על האכיפה , גם יש לי שכן שוטר אני יכול להעזר בו , וחבר של השכן הוא קצין בצבא
דוד שלו אלוף בוקס בארצו , חיבים להיות עוזרי מנהל
-
שינויים מרענניםאין צורך , אני כל זה ביחד

-
מדיניות הפורום החדשההשינוי המאפשר לכל משתתף בפורום להביע את דעתו, להמליץ או לתת המלצה שלילית - היה מתבקש ומבורך.
לגבי הגופים המסחריים המשתתפים בפורום - אין לי בעיה עם השתתפותם כל עוד אין הם משתמשים בפורום כפלטפורמת פרסום באופן בוטה, הן במישרין והן בעקיפין.
אני ממליץ, בנוסף למה שהועלה בטיוטת ההצעה לשינוי:
1. לא לאפשר לגוף עסקי להציג לוגו .
2. לא לאפשר פרסום שירותים הניתנים ע"י הכותב, או הקשורים אליו, בשורת החתימה (או בגוף ההודעה), כמו שכיום יש משתתף מסוים המפרסם בחתימתו מסעדה.
-
שינויים מרענניםנראה לי מצויין.
-
חיבים לעשות הצבעה על עוזרי מנהל פורוםמציע לעשות הצבעה על עוזרי מנהל פורום כל פעם שהמנהל יוצא לחופש ולא נמצא כאן חודשים אז שיהיה מישהוא שיוכל לעזור לו ולהעיף את כולם מהאתר , אך איזה כייף
.....אני מציע את עצמי להצבעה ברגע זה , נוסא השחר וההתבות אני מוחן לדון באמשך ,-תנאים שוציאלים ופהמים בשנה כרתיס מוזל בחברת הל אל לבנקוק
-
מדיניות הפורום נכנסת לתוקף החל ממחר 10/5/15אבקש להקפיד על הכללים ולתת לזה צ'אנס להצליח
-
מדיניות הפורום נכנסת לתוקף החל ממחר 10/5/15