מערב ארה"ב - עזרה!
-
שלום לכולם וחג שמח,
אני ועוד 2 חברים (גילאי 28-30), מתכננים טיול בחודש ספטמבר- אוקטובר הקרוב למערב ארה"ב.
ברצוננו לבקר בין היתר באזור הגרנאד קניון.
אנחנו לא מיטיבי לכת, לכן לא מחפשים לעשות מסלולי הליכה ארוכים ומתישים.
הצלחתי קצת ללכת לאיבוד בזמן החיפושים אחר המידע באתר על הגראנד קניון.
התכנון הוא להיות 3 ימים בלאס וגאס, ומשם לצאת לטייל באריזונה 3 ימים ולאחר מכן נטוס לקליפורניה.
האם כדי להגיע לגראנד קניון חייב לבקר בפייג'? אגם פאוול? סכר גלן?
כיצד למעשה רצוי וניתן להתחיל את המסלול מלאס וגאס ועד לפניקס( שם יש לנו טיסה לקליפורניה)?
התכנון הוא לשלב במסלול הזה את גרנד קניון, כביש 66, וויליאמס, סליגמן, סידונה ופלגאסטאף.
תודה על העזרה!
רועי
-
מערב ארה"ב - עזרה!שלום רועי,
אין צורך לעבור בפייג' במסלול מוגאס לפניקס. ע"פ נקודות העניין שציינת, המסלול יראה כך.
בגרנד קניון יש מעט מסלולים קלים/קצרים, יחסית לפארקים אחרים. תוכל לקרוא באתר הפארק על מסלולי יום ולבחור מהם את מה שמתאים לכם ע"פ רמת קושי.
בכניסה לפארק, במרכז המבקרים תקבלו מפה ותוכלו לשאול את הריינג'רים על מסלולים מומלצים עבורכם.
בהצלחה
-
מערב ארה"ב - עזרה!תודה רבה!
האם ניתן להספיק את הכול ביום אחד? יומיים?
היכן כדאי לעצור ולהעביר את הלילה?
תודה
רועי
-
מערב ארה"ב - עזרה!לא כל כך ברור לי למה התכוונת בהאם ניתן להספיק את זה ביום אחד. האם כוונתך לכל המסלול מלאס וגאס ועד פיניקס? או לביקור בגרנד קניון עצמו?
אם התכוונת לאפשרות הראשונה, התשובה היא שלילית. לא ניתן להספיק ביום אחד. אין סיכוי. ביומיים, אולי אפשר, אבל יש לקחת בחשבון ימים מאד ארוכים וויתור על Oak Creek Canyon ועל Sedona. במקרה זה, היום הראשון יוקדש לנסיעה לגרנד קניון ולהתחלת הביקור. ביום השני, סיום הביקור ויציאה דרומה לויליאמס, כביש I-40 מזרח עד לפלגסטף ולמפגש עם I-17, ושם נסיעה ישירה דרומה לפיניקס.
אפשרות שניה להסתפקות ביומיים היא שהביקור בגרנד קניון יהיה קצר. איזור מרכז המבקרים ועוד קצת, אך לא יותר. במקרה זה, אפשר לצאת דרומה די מוקדם ביום השני, לנסוע לפלגסטף, ושם לעלות על כביש 89A לכוון דרום (Oak Creek canyon) שמוביל לסדומה. ביקור באתרים בדרך. בסדונה ניתן אולי לקחת טיול קצר בג'יפ. משם, פניה לכוון I-17 ודהירה דרומה לפיניקס.
אם יש 3 ימים, ניתן לשלב טיול יותר מקיף בגרנד קניון + Oak Creek Canyon וסדונה.
הלילה הראשון (או היחיד) יהיה באיזור הגרנד קניון. אם יש מגבלת זמן גדולה, אני מציע את Tusayan, למרות שהלינה בה יקרה.
-
מערב ארה"ב - עזרה!יכול להמליץ על סדונה כאחלה מקום לבילוי/טיול אנחנו בילינו שם. 2 לילות וביום עשינו טיול באזור עם טומקאר - מומלץ. עופר
-
מערב ארה"ב - עזרה!אהלן,
כוונתי הייתה 3 ימים לכל איזור אריזונה - מהרגע בו אנחנו יוצאים מלאס וגאס ועד שעוזבים את פניקס בטיסה לקליפורניה. זה לא הרבה, אני יודע, אבל אין ברירה, לנוכח סדר עדיפויות אחר.
הכוונה היא להקדיש יום לפחות יום שלם לפניקס ועוד יומיים לשאר המקומות.
כוונתנו היא לקחת מסלול מאוד קצר( כשעה) בגרנד קניון ולהמשיך הלאה. אנחנו לא חובבים של מסלולי טבע, אבל אנחנו כן רוצים לפחות לבקר במקום.
מעניין אותנו יותר לראות עיירות קטנות ומגניבות לאורך הדרך, כמו oatman וויליאמס וסליגמן.
-
מערב ארה"ב - עזרה!פלאגסטאף מיותרת בנסיבות (סתם עיר...), וויליאמס מגניבה להסתובבות קצרה, והגרנד קניון (בהנחה ואתם לא מתכוונים לדפוק מסלולים ארוכים), הוא אוסף של נקודות תצפית שבקלות אפשר להספיק בשעתיים (כולל המתנה לשאטל, תמונות בכל זווית ומרדף אחרי סנאים).
-
מערב ארה"ב - עזרה!ב- 2011 טיילתי באריזונה. אני מצרף את הדווח השוטף שפרסמתי בפורום על הטיול.
הסתכל על הודעות: 6-8, 21-22, 31-34
-
מערב ארה"ב - עזרה!עזר לי מאוד!
תודה רבה!
-
מערב ארה"ב - עזרה!היי רועי מה קורה?
אני מתכנן להיות במערב ארה"ב באותה תקופה + אני חובב אופנועים אז אשלב זאת בטיול
יש מצב לדבר על איזו שהיא חבירה / מפגש בדרך?
אדם קרן
-
מערב ארה"ב - עזרה!היי, לדעתי כדאי לך מראש לערוך מחדש את התכנון זמנים. אתה תרצה לבלות יותר מ-3 ימים בוגאס, בטח כשאתם חבורה צעירה שטסה.
אתם גם לא חייבים לנסות לאכול את על העוגה, יש המון דברים לעשות בקליפורניה, אולי תשקלו להתרכז בה ובואגס? תוכלו להספיק יותר
-
מערב ארה"ב - עזרה!אהבתי את הכינוי, אלכסנדר.