ויזה לקזחסטן וקירגיסטן
-
שלום לכולם,
אני וחברה מעוניינות לטייל בקירגיסטן ולהמשיך אח"כ להודו.
ככל הנראה טיסות מקזחסטן זולות יותר.
האם ניתן לטייל בקירגיסטאן עם ויזה קזחית?
האם המעבר גבול מסובך/מסורבל או סביר?
ושאלה אחרונה- מה העלויות של הויזות השונות?
חשבנו אולי לנחות בקזחסטן ולעשות את המעבר הלוך חזור.
אודה מאוד לעזרתכם!!!

תודה

-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןלפני כמה ימים נערך דיון בשאלה דומה.
ניתן לטייל בצפון קירגיסטן עם ויזה קזחית אך איני יודע מהי הגדרה של אזור צפון קירגיסטן. אולי בשגרירות יטיבו לדעת. מעבר הגבול קל ופשוט ואת העלויות תוכלו לברר עם השגרירות. את הויזה קזחית תקבלו בהגעה בשדה התעופה, אך את עלות הויזה קירגיזית, אם תרצו להוציאה בארץ, תצטרכו להוציא דרך השגרירות הקזחית.
ואם אתם כבר בקזחסטן, טיילו בה. היא יפה וקל לטייל בה.
-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןתודה רבה!
איפה עדיף להוציא ויזה לקירגיזסטן- בארץ או שם?
איפה יותר זול?
-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןעדיף להוציא פה כי זה יחסוך זמן. תתקשר לשגרירות ותבדוק את המחיר. איני יודע אם יש הבדל בעלות הוצאת הויזה.
-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןאור, ממתי ניתן להוציא ויזה קזחית בשדה התעופה?
לפחות עד הקיץ האחרון לא היה אפשרי, והיה חייבים להוציא מראש פה בארץ...
ויזה קירגיזית אפשר להוציא בנמל התעופה בבישקק.. (לבעלי דרכון אירופי כניסה בלי ויזה)
-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטן -
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןלא מצאתי בלינק ששלחת איפה כתוב שאפשר להוציא ויזה בנמל התעופה...
לא בדקתי עם השגרירות, ויכול להיות שדברים השתנו.
כל מה שאני אומר זה שבקיץ האחרון כשביקרתי שם הייתי צריך להוציא את הויזה פה בישראל, ולא נראה לי שהיה אפשר לעשות את זה בנמל התעופה באלמטי (לא נראה לי שהיו מעלים אותי לטיסה בלי הויזה..).
שוב, יכול להיות ששינו את זה, בגלל זה שאלתי אותך...
-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןמקריאה נוספת ויסודית יותר עושה רושם שהדבר אפשרי אך הוא מעט יקר ולא כדאי. אני מביא את הדברים מהלינק שצרפתי:
Kazakhstan visa on arrival
It is possible to get a Kazakhstan single entry visa on arrival in the airports of Almaty and Astana...
The Kazakhstan visa on arrival is valid for 1 month and does not require additional registration with the Migration Police (OVIR) IF you get the two stamps at the border control (see registration chapter). You will in any case need a special letter of invitation for visa on arrival from a tourist agency. This can only be issued 1 month in advance and is quite pricey. It is notpossible to get a Kazakhstan visa on arrival at a land border, nor at Aktau sea port.
The transfer desk works Monday-Saturday during office hours. If you arrive outside of these times, you will have to wait. If that takes more than half an hour, you will be questioned by the police and possibly be detained.
If the transfer desk is open, you can show your letter of invitation, pay another 70$ and receive your visa on the spot. Check to see if you have 2 stamps on your registration paper (the little white thing), it means you do not have to register with immigration services again.
נמצאנו למדים:
1. שאפשר לקבל ויזה בהגעה משדה התעופה אך הדבר כרוך בהוצאת מכתב הזמנה, LOI, שעושה רושם שיעלה לא מעט.
2. שכדאי מאוד להגיע בשעות פעילות המשרד האחראי על הוצאת הויזה בשדה התעופה אחרת תאלץ לחכות (כשבינתיים תהייה בסוג של הסגר?).
3. שכדאי להוציא ויזה עוד בארץ. זה זול יותר וההליך פשוט יותר.
תודה שתיקנת אותי, ידידי.
-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןלא יודעת מה היום אבל לפני 3 שנים לא ניתן היה לעשות ויזה לקירגיסטן בשגרירות קזחסטן בארץ. את הויזה עשיתי בשדה התעופה בבישקק.
כאמור הויזה הקזחית אותה ניתן לעשות בארץ טובה רק לצפון קירגיסטן ועל כן לא תתפוס בכל המדינה.
כדאי שתבדקי את הפרש מחירי הטיסות לשתי המדינות תוך חישוב כמה יוסיף לך מחיר הנסיעה הלוך ושוב ביניהן וכמה תעלה לך ויזה נוספת.
אבל אם ברצונך לטייל בשתי המדינות (ראי המלצת אור) זה כבר סיפור אחר.
-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןהיי,
צביה - אני מכיר כמה אנשים שנכנסו לקירגיזסטן עם ויזה קזחית, ואף אחד לא בדק אותם ולא היו להם בעיות (הם נסעו גם לדרום קירגיזסטן).
אבל באופן כללי, צריך לדעת שהעניין הזה לא מאוד ברור... וכנראה שדי בטוח שאי אפשר לחצות את הגבול מקירגיזסטן החוצה עם ויזה קזחית (כלומר צריך לחזור לקזחסטן).
שוב, אני לא לגמרי סגור על זה....
אור, בכיף

-
ויזה לקזחסטן וקירגיסטןאחד עם ראש יהודי אמר לי פעם : "הטיול עולה כל כך הרבה אז למה לסבך אותו בשביל לחסוך כ- 70 דולר " .
באוזבקיסטן שמעתי למה שנאמר לי לשמור על כל הקבלות והאישורים של מקומות הלינה כדי להציג אותם בשדה התעופה אבל אף אחד לא בדק לי שום דבר.
לעומתי נוסעת ישראלית שהיתה אחרי נתבקשה להציגם ולאחר שנמצא אצלה חוסר הלך שם בלגן שלם.