ביקור בחוף אמלפי באיטליה
-
היי
אני יוצא לחופשה של שבועיים באיטליה (בן 21 אחרי צבא, נוסע לבד) ואחריה עוד כמה ימים בטרק באלפים (עם חבר). הנסיעה באיטליה היא ללא רכב - אוטובוסים ורכבות נטו.
המטרה שלי בטיול היא לא להתרכז באומנות ובמוזיאונים אלא לראות אתרים היסטוריים, כנסיות ודברים שהם בגדר חובה בביקור באיטליה.
התכנון העקרוני לשבועיים באיטליה כרגע הם:
4 ימים ראשונים: רומא
2 ימים: פירנצה
(אפשרות לביקור בסיינה ליום אחד-יומיים)
2 ימים: ונציה
כל השאר (6-4 ימים): האגמים של הצפון (מהם לפחות את אגם גארדה), כל הדרך עד לAosta שקרובה לגבול הצפון-מערבי של איטליה (משם יתחיל הטרק באלפים).
אשמח לשמוע את דעתכם על התכנון, וגם שתענו לי על עוד שאלה:
אני שומע בהרבה מקומות על חוף אמלפי ושהוא שווה ממש ביקור. האם זה נכון, ואם כן - כמה ימים כדאי לי להקדיש לו?
אם אלך אליו אז אני מתכנן לנסוע אליו אחרי רומא, ואחריו לפירנצה.
-
ביקור בחוף אמלפי באיטליההקפצה
-
ביקור בחוף אמלפי באיטליהכל האיזור מנפולי דרומה ובמיוחד מסורנטו עד אמלפי יפה.
אבל....יש לך שבועיים בלבד והאיזור מצריך כמה ימים מה עוד שאתה מטייל בתחבורה ציבורית.
עדיף שלא תתפזר (לדעתי) ותתרכז רומא וצפונה.
נסיעה טובה
א.
-
ביקור בחוף אמלפי באיטליההנה דעתי על המסלול שלך:
התכנון העקרוני לשבועיים באיטליה כרגע הם:
4 ימים ראשונים: רומא
מספיק לגמרי - במיוחד אם אתה לא מעוניין להכנס לכל המקומות. אולי יספיקו לך אפילו 2 ימים. אם אתה מתכוון להכנס לוותיקן ממולץ לחסוך תור של 3 שעות ולהזמין כרטיסים שבועיים מראש באינטרנט.
2 ימים: פירנצה - מספיק.
(אפשרות לביקור בסיינה ליום אחד-יומיים)
2 ימים: ונציה - לא הייתי - לא יודע

כל השאר (6-4 ימים): האגמים של הצפון (מהם לפחות את אגם גארדה), כל הדרך עד לAosta שקרובה לגבול הצפון-מערבי של איטליה (משם יתחיל הטרק באלפים). - זה ממש תלוי מה תעשה בימים אלו. אבל נראה שזה יספיק.
לגבי דרך אמלפי - זו דרך חוף מדהימה !!! אחת מ10 הדרכים היפות בעולם (כך אומרים) אבל קח בחשבון:
1. נסיעה ישירה ברכב תיקח לך כחצי יום מרומא ועוד כחצי יום לחזור לרומא\צפונה.
2. לדעתי אין טעם להגיע בתחבורה ציבורית במיוחד לא אם מדובר בביקור קצר.
3. אולי שווה לוותר על יום ברומא + יום\חצי יום ממקום אחר ולהדרים לדרך אמאלפי. תלוי אם בא לך לנסוע כל כך הרבה.
תהנה !