בטיחות הדרום אפריקה
-
אני ואשתי מתכוונים לנסוע ל10 ימים לקיפטאון ואולי יוהנסבורג. משיחה עם
סוכנת הנסיעות שלנו היא הזהירה אותנו שלא נחשוב לטייל לבד כי לדבריה
שתי הערים מאד מאד מסוכנות ועם רמת פשיעה גבוהה ביותר. להסתובב בערים
אלו במוקדי התיירות וכל טיול שנרצה לעשות יעשה אך ורק עם מדריך מקומי. עד כאן
הזהרתה.
אשמח לדעת מנסיונכם האם כך הדבר?
-
בטיחות הדרום אפריקהבאילו חלקים של הערים האלו תרצו לטייל?
הטוב ביותר תמיד יהיה להתיעץ במלון שבו תשהו. הם יתנו לכם את כל המידע הכי עדכני בעניין הבטחון האישי.
נראה לי גם שהסוכנת שלכם לא בקרה מעולם בדרום אפריקה.
-
בטיחות הדרום אפריקהזו הפעם הראשונה שלנו בדרום אפריקה. לכן אני מניח שנרצה להיות באתרי התיירות
המרכזיים בערים אלו.
האם מהתשובה( להתייעץ במלון) אני יכול להבין שנושא הביטחון האישי שם הוא לא
בדיוק כמו לצאת ממלון במרכז לונדון וללכת ברגל לאתרי התיירות המרכזיים בה.
כלומר בערים בדרום אפריקה יש כללי בטחון אחרים שעל התייר לקחת בחשבון?
-
בטיחות הדרום אפריקהבדיוק כך. יוהנסבורג אינה לונדון מבחינת 'האטרקציות' המקומיות. ביוהנסבורג 'אתרי התיירות' מאוד מוגבלים במספרם. (למשל מוזיאון האפרטהייד)
אם תנהג בנהיגה עצמית, תוכל לנווט אתכם למוזיאון. בתחבורה ציבורית, לא תוכל להעזר, מכוון שלא תבין אותה כמו שצריך (אפילו שהיא חיה, נושמת ובועטת)
אם תרצה להגיע למוזיאון שכזה ולא תנהג ברכב שכור, ממילא תסע במונית (יקר) או ב'טיול-יומי-מאורגן' שאותו תסדר דרך המלון.
בקייפטאון יש מעט יותר אתרי תיירות בעיר (למשל שוק מוכרות הפרחים) ושם המצב דומה למצב ביוהנסבורג מבחינת תחבורה ציבורית, כך שאני מניח שבסופו של דבר תעזרו הרבה במפעילים של טיולי יום מומלצים על ידי המלון שלכם.
בעקרון, אנשים כמעט ולא משוטטים ברחוב למטרות 'סייטסיינג' כמו בערים בארופה. בוודאי שלא עמוסים במצלמות ובתרמילים.
כשתהיו, תבינו ותתרגלו. קל מאוד 'להטמע' כמו כל המקומיים.
-
בטיחות הדרום אפריקהאיך בכלל מתנהג תייר בקיפטאון (שם נשהה יותר זמן), מבחינת אוכל (מסעדות?),בילוי ערב? קניות? או שהכל נעשה אך ורק עם מדריך מקומי?
כמה יקרה השהייה ( מעבר למחיר המלון): למשל מדריך צמוד, אוכל, מוזיאונים, אתרי טבע וכו?
סליחה על השאלות הללו, רק שנראה לי כמי שמרבה לטייל באירופה, שנסיעה לערים
בדרום אפריקה זה עולם אחר והתנהגות תיירותית אחרת.
-
בטיחות הדרום אפריקהאנחנו טיילנו עם ילדים קטנים לפני מס' שנים
מחזק את דברי קודמי
אם שוכרים רכב פשוט מגיעים לכל מקום עם הרכב ומחנים בחניה מסודרת ובטוחה ואז אין חשש מיוחד לטייל באזורים המוכרים והתיירותיים.
לא מטיילים סתם ברגל ללא מטרה - צריך לדעת מראש לאן רוצים להגיע ואם לא בטוחים לשאול במקום הלינה.
למסעדה בערב מגיעים עם הרכב עד למקום - מחנים בסמוך ונכנסים - באם היא לא בסמוך למקום תיירות - כדאי לוודא שהמקום בטוח לתיירים.
לטעמי על יוהנסבורג ניתן לוותר
בקייפטאון לרוב האתרים באזור ניתן להגיע עם הרכב עד למקום.
למרות כל זה, זה לא מפחיד ונורא כמו שזה נראה - ניתן לטייל בנחת וללא חשש תמידי בתנאי שמקפידים לשמור על הכללים הבסיסים.
-
בטיחות הדרום אפריקהאיך בכלל מתנהג תייר בקיפטאון (שם נשהה יותר זמן), מבחינת אוכל (מסעדות?),בילוי ערב? קניות? או שהכל נעשה אך ורק עם מדריך מקומי?
לא מיני ולא מקצתי. לגמרי נורמלי כמו בכל מקום אחר בעולם. מקבלים המלצות, בוחרים מסעדה ונכנסים. כנ"ל לכל חנות שתבחרו. (אין שם אוקספורד-סטריט וכאלו.) תראו אלפי אנשים מסתובבים ברחוב ולאף אחד לא יהיה מדריך צמוד. תתרגלו תוך שעה לכל היותר.
כמה יקרה השהייה ( מעבר למחיר המלון): למשל מדריך צמוד, אוכל, מוזיאונים, אתרי טבע וכו?
זול לפחות בשלושים אחוז מאשר בארץ ואפילו זול יותר.
-
בטיחות הדרום אפריקהקודם כל מאוד ברור לי למה אתה שואל. גם כשאנחנו תכננו את הטיול שלנו לדרא״פ, כולם דאגו לספר לנו סיפורי זוועה, להזהיר ולהפחיד. הכל מכוונות טובות, אבל בלי הרבה בסיס.
על יוהנסבורג ויתרנו, אז אין לי מה לתרום שם, חוץ מלומר שבטיול של 10 ימים היא ממש לא בעדיפות גבוהה. למה החלטתם על יוהנסבורג וקייפטאון? לא הבנתי את ההגיון.
בקייפטאון וסביבתה מאוד כדאי רכב שכור. הרבה מהאטרקציות הן מחוץ לעיר ורכב ממש עוזר. לגבי בטיחות - זה אכן לא לונדון, אבל הכל בפרופורציה. לא צריך שום מדריך צמוד. בסה״כ לשאול במלון איפה עדיף לא להסתובב, וקצת זהירות כללית.
-
בטיחות הדרום אפריקההיינו ארבעה מבוגרים עם ילד באפריל בטיול שם.
ביוהנסבורג לא היינו, אבל עשינו טיול עצמאי עם רכב שכור בסוואטו.
באזור קייפטאון לא מפחיד, כמובן שתמיד צריך להזהר.
אין הרבה אנשים בערב, אפשר להסתובב ברחוב המרכזי.
ברמה הכללית, לא מומלץ להסתובב בערב/חושך, אבל לא צריך לפחד ברמה היסטרית.
זוהי מדינה מיוחדת, מחירים זולים ונופים יפים.
נסענו את כל הטיול ברכב שכור ורק בלילה כשהכבישים ריקים זה קצת מפחיד. האנשים שם מאוד נחמדים ועוזרים כשצריך. באזור קייפטאון האוכלוסיה שונה לטובה ולא נראה לי שצריך לדאוג. תכננו הכל מראש ותסתדרו.
הזמינו מקומות לינה מראש כדי לא להתברבר בשעות הערב.
תהנו, צחי