Google Maps מעצבן!
-
היי,
לא מצליחה שני דברים :
א. להדפיס מפה
ב. לתכנן מסלול בדרך שאני רוצה ולא הוא! האם זה יכול להיות משום שהכביש סגור כעת למעבר (קרי: דרך הטרולים בנורווגיה?) ואם כן, האם זה אמור להסתדר כאשר הכביש ייפתח לעבר?
אשמח לתובנות....
תודה

שירלי
-
Google Maps מעצבן!היי שירלי
הגוגל החדש באמת מעצבן
גם אני נאבקתי איתו לפני הטיול שלנו .
מצרפת לך שרשור, שצץ ממש לפני הנסיעה שלנו - עם הרבה תובנות ,טיפים ויכולת הדפסה .
מקווה שיעזור
טובה
-
Google Maps מעצבן!איך אני מתחכמת לו-
אני מוסיפה נקודת מעבר - במסלול שאני רוצה.
ואז אין לו ברירה- הוא נכנע.
(לא הסבר מדעי במיוחד)
-
Google Maps מעצבן!יונית, זה לא ממש כך. הגרסא החדשה נותנת לך את כל האפשרויות מנקודה לנקודה, אבל אם הכביש עכשו סגור הוא לא יתן לך להעביר נסיעה משם גם אם תוסיפי נקודת אמצע. . גם אם למשל מעבורת לא עובדת עכשו באיזה מקום הוא לא יאפשר לתכנן נסיעה באמצעותה. הוא תמיד חושב שאת רוצה לנסוע עכשו ונותן לך מידע מעודכן. . מעצבן כשמתכננים רחוק אבל מצוין ומונע בעיות כשמתכננים לעכשו
אני במקרה כזה, שיודעת שהכביש סגור עונתית בודקת את המרחק במפות מישלין ומוודאת שאמנם הכביש יהיה פתוח במועד הנסיעה שלנו
בקשר להדפסת המפות - שירלי, תראי הודעה 11 בשרשור שטובה צרפה.
-
Google Maps מעצבן!טובה, יונית וריקי - תודה רבה!
טובה - קראתי את האשכול ההוא. חלק מהדברים שכתבו שם עזרו לי וחלק לא (אולי אני לא בקיאה מספיק...) עדיין לדעתי הגירסה איננה ידידותית.
הצלחתי להדפיס הוראות מסלול + מפה , אך מפה לבד - לא! פשוט לא הולך! רק השיטה הישנה של print screen ולהדביק לצייר / דף וורד.
יונית - הוספתי נקודה במסלול שרציתי (נאמר מפל כשלהו). הגוגל מודיע לי שאין אפשרות להגיע לשם. לדעתי, וכפי שריקי כתבה - זה כן משום שהמסלול סגור כעת. אנסה שוב בתחילת יוני ואדווח...
ריקי - קראתי שוב ושוב את הודעה 11. אין קליטה אצלי

ניחא. סתפק בינתיים בהדפסת ההסבר + מפה.אם למישהו יש רעיונות והסברים נוספים - אשמח מאד לקראם!
תודה,
שירלי
-
Google Maps מעצבן!שירלי, את מתכוונת להדפסת מסלול שעשית בגוגל-מאפס הרגיל, או הדפסת מפה/מסלול שעשית ב-My Maps? אלה שני מוצרים שונים. מכל הניסויים שעשיתי בכל האפשרויות בשני המוצרים, האופציה היחידה שמתקרבת להיות נורמלית זה אם את רוצה להדפיס את מה שאת רואה כרגע על המסך בגוגל מפות הרגיל:
את מכוונת את התמונה לזום ולמיקום המתאים ומדפיסה דרך התפריט הרגיל של הדפדפן. אם את עושה Print Preview אז אפשר לראות מראש איך זה נראה, ולכוון אם הדף שוכב או עומד וכו'. זה נותן תוצאה דומה ל-Print Screen במצב סטנדרטי. לרוב האנשים זה מספיק טוב. לי בד"כ לא, כי אני תמיד מנסה להפיק את המקסימום מהמפה על ידי F11 שמראה את המפה על כל המסך, ואת זה אפשר להדפיס רק עם Print Screen.

לגבי מקומות שאי אפשר להגיע אליהם, קשה לי לענות בלי דוגמא. אם תתני את המסלול שאת מנסה לעשות אז אולי נוכל להסתכל לעומק גם כן.
-
Google Maps מעצבן!הי פסגות,
אני מתכוונת ל - Google Maps (לא נעים לי להודות, אבל אני לא בדיוק יודעת מה זה My Maps ואולי בכלל השתמשתי בזה בלא יודעין...).
ובכן, ברגע שעשיתי Print Preview (ובגלל זה העליתי את השאלה / טענה שגוגל מאפס מעצבן) - זה נותן לי מפה ממוזערת וחסרת כל שימוש עתידי.
רק השיטה של להדפיס סיפור מסלול + המפה עובדת....
לגבי המקומות - דוגמה:
יש את כביש השלג בנורווגיה - כביש מס' FV-243
כעת הוא כנראה סגור ולכן החישוב זורק אותי לכביש מנהרה .
ניסיתי לתת נקודת תיור בכביש - Flotane ואז הוא כותב לי שאין אפשרות להגיע...
אני אנסה לצרף את המפה שהכנתי לכאן ואולי תוכלי / תוכלו לעזור....
מעניין אם הקישור יעבוד...
תודה רבה!!
שירלי
-
Google Maps מעצבן!הי שירלי,
נכנסתי למפה שלך ואני מקווה שהבנתי מה רצית כי מזמן לא הייתי בנורבגיה, ואני לא מרגישה "בבית" עם המפה הזאת.
אז:1. מחקתי את היעד Bjørgavegen 94-98, 5745, נורווגיה מרשימת היעדים.
2. עשיתי click בנקודה מסויימת על הדרך של המנהרה (הדרך השגויה) וגררתי אותה לנקודה על כביש FV-243. זה נתן תוצאה דומה למה שקרה אצלך, כלומר הוא הגיע לנקודה שאליה גררתי, ואז חזר כל הדרך בחזרה למנהרה.
3. לקחתי עוד נקודה בהמשך כביש המנהרה וגררתי גם אותה לנקודה נוספת בהמשך כביש FV-243, ואז הוא נכנע ונתן לי מסלול דרך הכביש הזה, שאינו מנסה לחזור למנהרה. יצא המסלול הבא: לינק.
אם זה אכן מה שרצית אז לדעתי פשוט גוגל מנסה לבחור בדרך המהירה ביותר, אלא אם כן מכריחים אותו אחרת. אפשר, כאמור, לגרור את המסלול כדי לתקן אותו למה שאת רוצה.
לגבי ההדפסה, אצלי זה נראה דווקא מצוין. כשאני עושה Print Preview על המפה שלך אני מקבלת אותה על עמוד שלם ויפה להדפסה. שימי לב לכמה דברים:
1. לפני שאת עושה Print Preview תביאי את המפה למיקום והזום שאת רוצה להדפיס. הוא ידפיס בדיוק את מה שאת רואה על המסך.
2. תשימי לב לשורת הכפתורים שלמעלה. תכווני ל-Landscape, ותוודאי שזה בגודל 100%. אולי יש עוד דברים שכדאי לכוון שם.
מקווה שהצלחתי לעזור במשהו.
-
Google Maps מעצבן!פסגות יקרה!!!
המון תודה על ההשקעה! (אגב, מתי היית בנורווגיה / נורבגיה...?)
איזה יופי שהצלחת לסדר לי את המפה
ממש שימחת אותי. 
על ההדפסה אני לא מצליחה להתגבר.
יוצאת לי מפה בגודל של אפון ואני לא מוצאת את ה- landscape הזה....
לאט לאט גם זה בטח יסתדר בסופו של דבר....
לילה טוב,
שירלי
-
Google Maps מעצבן!היי שירלי. תנסי לבדוק רת הגדרות המדפסת שלך לפני שאת נכנסת לגוגל מאפס. 1. תוודאי שאת על גודל נייר A4. 2. תבדקי אם יש הגדרה של מתח / קבץ אובייקט על כל הדף. מנסיוני אלה שני דברים שיכולים להשפיע על גודל ההדפסה.
-
Google Maps מעצבן!איזה כיף, אני שמחה שהמפה הסתדרה.
גם אם לא הכל מסודר לגמרי, אני מקווה שהבנת איך "לשדל" את גוגל לתקן את הנתיב על ידי גרירה. צריך לשחק עם זה, לפעמים יותר ולפעמים פחות. בסה"כ הגרירה הזאת די אינטואיטיבית. זה מרגיש כמו לקחת קו אחד ולגרור אותו לכיוון של קו אחר.לגבי האגב, אוף, עברו כבר איזה 20 שנה מאז הביקור האחרון שלי בנורבגיה, והס מלהזכיר כמה שנים עברו מהביקור הראשון.

לגבי ההדפסה, אין לך בראש העמוד שורה של כפתורים ושדות לכוונון ההדפסה אחרי שאת עושה Print Preview? אצלי זה פשוט נראה ככה, אבל אולי זה תלוי בדפדפן. אולי אצלך הכפתורים במקום אחר? אני עובדת בפיירפוקס. בכל אופן, אם יש לך כאלה כפתורים, אז אחד מהם צריך להיות Landscape, מה שאומר שהדף שוכב ולא עומד, ושדה אחד צריך להיות scale. אם הוא לא 100% אלא קטנצ'יק אז זה יכול להסביר למה יוצא לך משהו קטנטן. צודק גם מי שכתב כאן שכדאי לבדוק שהמדפסת מכוונת על A4, ואני מוסיפה שכדאי לבדוק שהדפדפן שלך בכלל מכיר איזושהי מדפסת...
-
Google Maps מעצבן!אנדריי ופסגות - תודה!
המדפסת מכוונת על דף A4, על פניו הכל נראה תקין...
משהו שם לא מצליח משום מה....
אני עובדת עם גוגל כרום וגם עם אקספלורר .

ופתאום, בעודני כותבת לכם - בני היקר שב מביה"ס והתעניין במפה. שאלתי אותו אם הוא יכול להושיע והוא אמר "מה הבעיה...?" עשה ctrl-0 והכל הסתדר!
אז אני שואלת אתכם....
אין לי שום מושג מה הוא עשה ואיך זה הועיל, אבל עובדה.

פסגות - אני הייתי בנורווגיה בטיול קמפינג לפני 26 (או אולי 27) שנים. המון זמן.
זוכת שהתפעמתי מהנופים.
עכשיו הטיול יהיה עם בעלי והבן הצעיר - בן 16.
אני בטוחה שנמצא את הדרך גם בלי גוגל מאפס...
קניתי כהרגלי גם מפה "אמיתית" בקנה מידה של 1:250000.
ועד שניסע, מקווה שאצליח להדפיס את המפה כמו שצריך....
שירלי
-
Google Maps מעצבן!חחח, נראה לי שהוא עשה zoom ל-100%.