מניו יורק להרים הלבנים
-
במסגרת טיול בר מצווה שנערוך (זוג + 2 מתבגרים) ביולי בחוף המזרחי, אני מתכנן שבסיום הביקור בניו יורק נשכור רכב ונצא לכיוון ההרים הלבנים בניו המפשייר.
התוכנית היא לשכור את הרכב בסביבות 10 בבוקר, לצאת מניו יורק ולהגיע בערב לצד המזרחי של כביש קנקמגוס, כנראה בנורת' קונווי. מדובר ביום שלישי בשבוע. היום ושעת השכרת הרכב אינם ניתנים לשינוי.
לפי גוגל מפס הדרך אמורה לקחת כ-6 שעות. מנסיון העבר, צריך להוסיף להערכה זו תוספת משמעותית, אני מעריך שלא נצליח לסיים בפחות מ-7 שעות. כמו כן ברור לי שנסיעה כזו כדאי "לשבור" עם איזו עצירה משמעותית (מעבר לעצירות שירותים וקפה בתחנות דלק), משהו שבין שעה עד שלוש שעות. אני גם לא רוצה להגיע ליעד מאוחר מידי.
השאלה שלי איפה כדאי לעצור ומה לעשות שם.
-
לאף אחד אין רעיון? -
לאף אחד אין רעיון?ניו פורט, רוד איילנד
-
לאף אחד אין רעיון?עד ניופורט שלחת אותם? ומה יעשו שם בדיוק, אם רוצים להגיע בערב לנורת' קונווי? יהיו להם בערך 10 דקות להסתובב...
לדעתי זו נסיעה ארוכה מדי, בוודאי אם אתם רק מתחילים אותה בסביבות 10 בבוקר.
אם בכ"ז מתעקשים, אפשר לעצור לביקור קצר באונ' יל / ניו הייבן, או, אם אתם עכברי כדורסל, בהיכל התהילה בספרינגפילד. תלוי אם רוצים לנסוע דרך קו החוף או לחתוך לתוך קונטיקט.
-
לאף אחד אין רעיון?לבקשתך שלמה
בוא נהיה ריאליים יציאה ב-10:00 ו-7 שעות הגה(אני לוקח בחשבון עומסי תנועה),אז מה כבר אפשר לשלב על מנת לא להיכנס לחשיכה בכבישים הכפריים בדרך לנוךת' קונווי.
הנה התוואי המהיר ביותר - 555 קמ 6:00 שעות משוער גוגל =7 שעות במקרה הטוב
המקומות היחידים שלא צריך לסטות אליהם יותר מידי,הם-
הכפר העתיק של סטרברידג'
פורטסמוס עיר נמל של ניו המפשייר
הנה הן על המיפוי- https://goo.gl/maps/jnUDD
המוזיאון הפתוח בסטרברידג' 2+ שעות - הרבה בשבילכם.
בפורטסמוס(עיר קטנה ושקטה)משמרת בתחומה עשרות בתים היסטוריים, אפשר עשות סיבוב במרכז העיר ולראות את בתיה היפים,ומאחר וזמנכם קצר ניתן לבקר באחד הבתים הותיקים כמו 'בית הזכרון של המושל ג'ון לנגדון' 1784 ,סיור מודרך בן שעה.שורה תחתונה -לך על עצירות ריענון ב-Rest area כולל שרותים ומזון ושתיה בלבד
מוני