איך כדאי לנסוע לבנסקו?
-
היי,
אני והבת זוג טסים לסופיה לשבוע בין 26.1.15-2.2.15, וחשבנו לשכור רכב לבנסקו.
הטיסת חזור שלנו היא ב6 בבוקר.
חשבנו לקחת רכב לכל התקופה (70 יורו לרכב לשבוע, חישבנו בערך 35 יורו לדלק סה"כ). השאלה אם זה מומלץ לקחת רכב מבחינת המחיר, הכבישים שם והניווט לאתר (אפשר עם מפה או שצריך חבילת גלישה ו-וויז)?
וגם, האתר מציע לשכור שרשראות לשלג- יש צורך בכך?
בקיצור, אנשים שהיו בבנסקו, נשמח לעצות ממכם! במיוחד שיש לנו טיסת חזרה נורא מוקדמת בבוקר ואנחנו מתלבטים איך להגיע אליה בזמן.
תודה ולילה טוב
-
איך כדאי לנסוע לבנסקו?מבחינת מחיר כדאי לשכור רכב, למרות שאתה מאוד אופטימי לדעתי במחיר הדלק. זה איזה 300 ק"מ לכיוון..
לא שמעתי על מישהו שעשה את זה, אבל אין סיבה שלא. קח רק בחשבון שזה לא הכבישים של אוסטריה, ובטח לא של שוויץ...אם אני הייתי נוהג אני מניח שזה היה לוקח לי 4 שעות( לנהג מקומי שרגיל לתנאים 3 שעות)
יש תוכנות ניווט חינמיות עם מפות אופ-ליין, לא חייבים וויז .Sygic טובה מאוד
-
איך כדאי לנסוע לבנסקו?אתם מתכננים בכל התקופה הזאת להיות בבנסקו, או רק לקפוץ לגיחה של כמה ימים ? אתם מתכננים לעשות סקי בכל התקופה ?
בבנסקו עצמה אין מה לעשות עם רכב ולא בטוח שמשתלם להחזיק אותו סתם בחניה של המלון בלי להשתמש בו, במקום לקחת הסעה עם נהג מקומי.
אלא אם יש לכם עוד תוכניות להשתמש ברכב חוץ מלנסוע מסופיה לבנסקו ובחזרה, אני לא רואה סיבה או יתרון להשכרת רכב במקום לקחת הסעה מקומית.
אתם יכולים להוריד תוכנת ניווט חינמית שלא דורשת אינטרנט כמו osmand.
באתר עצמו תורידו את maprika שמאפשרת לנווט במסלולים בזמן הסקי.
-
איך כדאי לנסוע לבנסקו?חשבנו על רכב בגלל השעות של הטיסות (רוצים להיות בסופיה או באזור לסידורים בהלוך ולהגיע ישירות מבנסקו בחזור). בחישוב שעשיתי הסעה ורכב זה בערך אותו מחיר- אני מפספס משהו?
וגם, אתם יודעים אם יש הסעות מבנסקו לשדה התעופה במהלך הלילה? -
איך כדאי לנסוע לבנסקו?השכרת רכב בבולגריה עולה 10 יורו ליום?
דרך איפה אתם לוקחים את הרכב, זה כולל את כל הביטוחים ?
כי טריק ידוע של חברות ההשכרה הוא לתת מחיר זול ואז להוסיף עוד עשרות יורואים ליום על ביטוחים ושירותי גרירה ותיקונים וכו.. וגם סביר להניח שינסו לדחוף לכם ביטוח על תאונות אישיות למרות שכנראה שביטוח הבריאות לחו"ל שעשיתם בארץ כבר מכסה את זה (תבדקו אם הוא מכסה תאונות דרכים).
ובגלל שלרוב כאשר תהיו בסוכנות רק תרצו לקחת את הרכב ולנסוע תסכימו להכול רק בשביל כבר לצאת משם.
-
איך כדאי לנסוע לבנסקו?היי תומר,
אתן לך כמה טיפים כללים על שכירות רכב שפותרים הרבה מכשולים בדרך:
ראשית, תמיד מומלץ להזמין רכב מהארץ כדי לסגור על מחיר הוגן ובעיקר כדי לא להיתקע עם רכב שממש לא מתאים לך.
שנית, מומלץ לבחור בסוכנות בעלת פריסת סניפים רחבה, ממש לא בא לך ל"טייל" אחרי סניפי רשת השכרת רכבים.
שלישית, מכייון שאתה נוסע עם בת זוג, חשוב שתבחר רכב שיתאים לצרכים של שניכם (אבל שאחד מכם יתבעס על הרכב)
אל תמתין לרגע האחרון ותאלץ להסתפק ברכב לא נח.ועוד בנושא הרכב, אם אתה מתכנן להשכיר רכב לכל השבוע, דאג שההוצאות עליו (דלק וביטוח) מתאימות לך
מקווה שהארתי כמה נקודות, דני

-
איך כדאי לנסוע לבנסקו?כדאי לכם לשכור רכב דרך סוכנות בארץ ולא ישירות דרך החברה בחו"ל, כי ככה לא תסתבכו עם הביטוחים וגם כנראה שיהיה יותר זול. כאשר משכירים רכב דרך סוכנות מהארץ הוא כבר כולל את כל הביטוחים שצריך.
תתקשרו לרשימה שלמטה ולעוד מקומות ותשוו מחירים וטיפ קטן, תמיד תתמקחו ותבקשו הנחה. כמעט אף פעם לא משלמים את המחיר הראשוני שרשום באינטרנט ובהצעה הראשונית שמקבלים בטלפון.
דברים שכדאי לשאול את הסוכנות:
* שער היורו שהם לוקחים - תשאלו מה השער בזמן השיחה.
* עלות נהג נוסף.
* עלות מיכל דלק מלא - אחרת תצטרכו להחזיר את הרכב עם מיכל מלא לחברת ההשכרה.
תתקשרו לכל הסוכנויות שרשומות למטה ותשאלו את הכל ותבקשו הנחה! על המחיר הראשוני שנותנים לכם:
OFRAN.CO.IL
ALAMO.CO.IL
AUTOEUROPE.CO.IL
RENTALCARS.COMועוד טיפ. קרוב לוודאי שיסנו לשכנע אתכם וללחוץ עליכם לקחת תוספות של ביטוחים בזמן שתבואו לקחת את הרכב, אל תוותרו להם ותגידו שאתם לא צריכים כלום.
-
איך כדאי לנסוע לבנסקו?צמיגי שלג שכחתי לכתוב לך. חשוב מאוד שתוודא מראש שהרכב בא עם צמגי שלג.
שרשראות זה לא תחליף לצמגי שלג (אתה לא נוסע ב 80 עם שרשראות) .
-
איך כדאי לנסוע לבנסקו?היי תומר,
אתם חייבים לקחת שרשראות שלג ואם יש צמיגי חורף גם טוב.
לגבי המחיר, הייתי בודק מהוא כולל...