חודש בקיץ - לדאק וקשמיר
-
היי אני רוצה לטוס בסביבות אוגוסט או ספטמבר לחודש, כשהיעדים המרכזיים הם לדאק וקשמיר כמה שאלות - האם מישהו היה לאחרונה בקשמיר ויודע להגיד מה המצב שם? מהי הדרך הכי נוחה להגיע הלוך וחזור מדלהי ולעבור מלדאק לקשמיר? יש תקציב לטיסות אם זה חוסך מספיק זמן ונסיעות מבעיתות. מבחינת מזג אוויר - מתי בערך הזמן האחרון שאפשר לטייל באיזורים אלו? אני רוצה לראות את האיזורים האלו בלי לרוץ. בהודו הייתי כבר פעמיים אז אין לי בעיה להיות רק שם, השאלה היא האם חודש לשניהם זה יותר מדי? אם אפשר להגיע לעוד יעד - למישהו יש המלצה ליעד שיחסית נגיש תחבורתית לקשמיר? בדרמסאלה כבר הייתי. אשמח לקבל המלצה ליעד דומה
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמיראולי בכל זאת?
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמיראת מודעת לאזהרת המסע לקשמיר??
אני הייתי מוותר ומתמקד בלאדאק ספיטי וקינור..
http://www.news1.co.il/Archive/001-D-354801-00.html
וכל זה קצת למעלה מחצי שנה
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמירכן אני מודעת... אזהרת המסע הזו קיימת כבר שנים ועדיין הרבה אנשים מטיילים שם, בגלל זה אני מעדיפה לשמוע ממישהו שטייל שם לאחרונה תודה בכל מקרה!
אני הרבה פעמים מזכירה לאנשים שחלק מהמדינות הוציאו אזהרת מסע לגבי ישראל, ושלפעמים לא בהרבה יותר בטוח מכל המקומות שאנחנו נלחצים מלטייל בהם. אני פשוט כל כך בטראומה מזה ששנים חיכיתי שהמצב יירגע בסיני ויהיה אפשר לנסוע לשם ובסוף פספסתי את זה, ולא בא לי שייקרה אותו הדבר עם קשמיר לדוגמא....
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמיראמנם הייתי שם לפני שנתיים, אך אני מאוד ממליץ על קשמיר.
המקום היה הפתעה נעימה, למטייל לא נשקפת שום סכנה במסלולים התיירותיים, כלומר אם אתה מחפש מקומות יפים ולא הרפתקאות ליד גבול פקיסטן.
המקומיים היו נחמדים מאוד, אומנם יש נוחכות של חיילים, אך ברכבת בישראל יש הרבה חיילים.
בכל מקרה הרגשנו בטוח, במקום יש הרבה מטיילים הודים, כ- 15 טיסות ביום מגיעות מניו דלהי ומעט מטילים מערבים, לכן המקומיים מתייחסים יפה לתיירים לבנים.
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמירהייתי שם בשנה שעברה. אכן מקום יפה.
אבל נשארתי שם רק 3 ימים, בין היתר בגלל שזה נפל על התקופה של "צוק איתן", והרוחות סערו. היה לי מזל לא להתקל בהפגנות אנטי ישראליות, אבל שמעתי אותן ממרחק.
באופן כללי, לא הייתי מפגין את הישראליות ברחובות שם.
קרה לי גם שגורשתי מגסטהאוס 5 דקות אחרי שנכנסתי, כי חבר של הבעלים גילה שאני ישראלי (הבעלים ידעו מהתחלה) והתחיל לצרוח.
-
קשמיר - לא, ולא רק בגלל אזהרות מסעקשמיר לא נעימה לישראלים, בלשון המעטה. נכון. הנופים יפהפיים, אבל הודו גדולה ויש בה נופים יפים בהרבה מקומות. היחס לישראלים בקשמיר לא טוב, כפי שהוזכר כבר למעלה וזה לא רק בגלל נוכחות הצבא (שגם זה לא משהו שנעים לראות, חייל עם רובה כל 50 מטר).
אני הייתי ממליצה להתמקד בלאדאק, ספיטי וקינור כפי שהוצע לך כבר.
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמירקשמיר נהדרת
נופים מרהיבים, אנשים מקסימים, גן עדן לחובבי הקניות
יש מלא מה לראות
אני הייתי קצת מוקדם מידי ועדיין היה קר מאד והדרך ללה היתה סגורה לצערי הייתי מתה לעשות את זה
האנשים שפגשתי שם היו מקסימים וכולם ידעו שאני ישראלית
את הבוקינג לבית הסירה עשיתי בסוכנות נסיעות קשמירית של חבר שלי במיין באזר, ממליצה עליו מאד
יש אפשרות לטיסה לסרינגר, יש אוטובוס מדלהי כ 24 שעות - מאד מפרך ויש אפשרות לרכבת מדלהי עד התחנה האחרונה בקשמיר ומשם גייפ כ4-5 שעות לסרינגר, המסילה לסרינגר בעבודה ותושלם בעוד מספר שנים
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמיר"לי זה לא יקרה" - נו, מילא, יש כאלו (והרבה לצערי).
וכוונתי היא - למשיבים צריכה להיות מעט אחריות כלפי המטיילים והשואלים שלא מכירים בד"כ את נושאי הבטחון והבטיחות באזורים השונים.
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמירדרך אגב-
הקשמירים רובם מוסלמים ורואים את עצמם כשונים- לא הודים ולא פקיסטנים (חלק מקשמיר נמצא בשליטת פקיסטן) ויש להם שאיפות לעצמאות גם מהודו וגם מפקיסטן, בגלל המתיחות ההדדית, שישנה תמיד, בין הודו לפקיסטן יש נוכחות גדולה של הצבא ההודי בקאשמיר, מנגד אין שום סיכוי שהודו תכיר בזכויות לעצמאות של קאשמיר ובגלל זה יש נושאים שונים בעייתיים בקאשמיר- למשל- אם יש לך סים הודי- הוא לא עובד בקאשמיר וצריך סים מקומי.
האיסלם שאני פגשתי בקשמיר היה רך ועדין. המסגדים שם ממש מעניינים ורואים הרבה השפעות אדריכליות של פרס ומזרח רחוק במסגדים העתיקים, החדשים פחות מעניינים בעיני.
ההודים והקשמירים קוראים לקאשמיר- "הפתח לגן עדן " בגלל יופיה ואכן יש המון תיירות פנים הודית בקאשמיר היפה
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמירהיה לך מזל לפגוש קשמירים מוסלמים נחמדים. אגב, גם אני פגשתי כאלה (אחד אפילו החמיא לי על כמה שאני שאנטי
)אבל פגשתי גם פחות נחמדים, תוקפניים אפילו, וזה אך ורק בגלל שאני ישראלי. ואני דווקא מאלה שישראליות זה לא ערך עליון בעיניהם, ועדיין, עם כל הגישה שלי של "כולנו בני אדם", בסופו של דבר סולקתי מגסטהאוז רק בגלל שהייתי ישראלי. ולא, לא עשיתי שום בלגן לפני כן, לא הפגנתי את ה"ישראליות ההודית הטיפוסית", כי (א) אני לא כזה (ב) לא הספקתי אפילו לפרוק את התיק, כי זה קרה 5 דקות אחרי שנכנסתי לשם.
אז אני לא קורא לא להגיע לקשמיר. אבל אני גם נגד הגישה ה"ורודה" של "הכול בסדר", כפי שכתבת. כפי שתאי הגיב, מי שנוסע למקומות כאלה (ולכל מקום, בעצם) צריך להכיר את כל ההיבטים ולהחליט בעצמו מה טוב לו, במיוחד כשמדובר בבטחונו האישי.
-
חודש בקיץ - לדאק וקשמיר