אריזונה ויוטה
-
כיוון שהנשימה נעתקת ממחסור באויר אמריקאי אני מנסה לתכנן שוב מסלול קצר באזור אריזונה. הכוונה להגיע לפניקס ב 30/1 דרך ניו יורק. טיסה חזרה לארץ ב 14/2 מחפשת מסלול נחמד שיותיר לי שלושה ימים בניו יורק בסוף.
המחשבה היא או אריזונה והפרקים עד וגס וחזרה משם או מסלול מעגלי אולי עד ניו אורלינס. אשמח מאוד לעזרתכם כתמיד
קרן
-
אריזונה ויוטהבשלוף, מפאת התאריכים, הייתי הולכת על מסלול דרומי כזה -
- פניקס
- פניקס
- טוסון
- טוסון
- טוסון
- יום נסיעה לקרלסבד
- מערות קרלסבד
- רוזוול ו-White Sands National Monument
- אלמגורדו ונסיעה לכיוון פטריפייד פורסט נשיונל פארק
- פטריפייד פורסט נשיונל פארק ומטאור קרייטר
- איזור אפאצ'י/סייטגריבס - טונטו נשיונל מוניומנט
- אפאצ'י טרייל (מה שאפשר עם רכב שכור)
- פניקס
- פניקס
-
אריזונה ויוטה -
אריזונה ויוטהב- 2011 טיילתי באריזונה ודרום יוטה. הטיול היה ארוך מהמתוכנן על ידך, אבל אני בטוח שתוכלי למצוא בסיכום הטיול שלי רעיונות. אצרף גם קישור לאלבומי התמונות מהטיול.
אני מציע להתמקד בחלק הצפוני של אריזונה (מ- I-40 צפונה) וזאת בשילוב בפארקים של דרום יוטה בהם תחליטי לבקר, וזאת כמובן בשל מגבלת הזמן. יחד עם זאת, שמתי לב שהטיול ממש בקרוב, בשיא החורף, ולכן יש לודא את תנאי מזג האויר באיזור זה. חלק מהמקומות נמצאים בגובה ולכן יהיו ודאי מושלגים. יש לודא עבירות ואפשרות ביקור בפארקים. בתור הערת אגב, ברייס קניון מגיע ל- 3,000 מטר וגם הגרנד קניון מגיע לכ- 2,000 מטר.
סיכום טיול לאריזונה ודרום יוטה
-
אריזונה ויוטהא. תודה
ב. אני מניחה שלקחת בחשבון את מזג האויר.
ג. המסלול הזה ארוך מהימים שיש לי. על מה מומלץ לוותר ומה כדאי לראות בימים האלו. תודה מראש
-
אריזונה ויוטהאם שאלת אותי, המסלול שהצעתי מתחשב במזג האוויר, למעט בקטע של איזור האפאצ'י טרייל וצפונית לו. הקטע הזה מושלג בחורף. למיטב ידיעתי, הכבישים פתוחים, אבל כמובן זה ברמת העיקרון בלבד ומי שמטייל שם בחוף צריך להיות קשוב למזג האוויר. אם תפלו על גל קור או סופת שלגים, תצטרכו ממש להצמד לתואי הדרומי, כך:
- פניקס
- טוסון
- טוסון
- יום נסיעה לקרלסבד
- מערות קרלסבד
- רוזוול ו-White Sands National Monument
- אלמגורדו
- נסיעה בחזרה לפניקס
- פניקס
זה גם יפתור את בעית הימים החסרים.
בכל מקרה, לא הייתי נוסעת צפונה יותר בעונה הזאת. ברייס יהיה מושלג, ודאי שגם הגדה הדרומית של הגרנד קניון. פלאגסטף היא בכלל אתר סקי בחורף.
-
אריזונה ויוטהתודה על האינפורמציה.
יש לך הצעה לטיול באזור מוצלח יותר בעונה זו???
פתוחה להצעות
-
אריזונה ויוטהראשית, זה שמושלג לא אומר בהכרח שאי אפשר לטייל. כמובן שמזג האויר הספציפי בתאריכי הביקור משחק תפקיד מכריע. אם יש יום חורף שימשי, השלג מוסיף נופך מיוחד ויפה לאתרי ביקור רבים. התוצאה יוצאת שונה ממה שרואים בקיץ. יצא לי לבקר בברייס קניון פעמים, כאשר בפעם השניה היה מושלג (אם כי רק תחילת עונת השלג), ובהחלט המראה היה שונה. מה שכן, היה קר. אם מתלבשים כיאות, הקור לא צריך להיות מכשול.
אולם, ברור שקור של חורף יכול להוות מכשול לאנשים מסוימים. לכן אני מצטרף לדעתה של ענת כי הטיול צריך להתמקד בחלקים הדרומיים של אריזונה, כלומר מ- I-40 ודרומה. כדאי בכל זאת לבדוק אם Canyon De Chelly מושלג וקר. לא בטוח מה הגובה שם. כנ"ל לגבי Petrified Forest שיושב על I-40. בפיניקס עצמה מזג האויר ודאי טוב יותר מאשר בקיץ הלוהט, אבל לא מצאתי אותה מענינת לביקור ארוך. טוסון גם היא מקום נחמד, יש שם מה לעשות ובסיכום שלי תוכלו לקרוא על המקומות שביקרתי בהם. שימו לב שקניון סבינו בצפון טוסון הוא אתר סקי בחורף. ביקרתי גם בעירה Tombstone בהמוכרת מהדו-קרב ב- OK Corral. יש איזור תירותי בעיר, שחלקו מוקדש לזה.
שימו לב, שאם תבחרו באמת בדרום אריזונה, אז יוטה יוצאת מהטיול לגמרי. כדאי לשקול גם כניסה לדרום קליפורניה. למשל איזור Joshua Tree ועמק המוות.
-
אריזונה ויוטהכמו שדורון אמר, מזג האוויר באותם ימים ספציפיים הוא שיקול משמעותי. קשה לנבא. לדעתי, ברייס בינואר זה כבר קצת יותר משלג של תחילת עונה. זה נראה לי כבר יותר בכיוון של שרשראות שלג ושאר ירקות טכניים?
אופציות אחרות לינואר יכולות להיות פלורידה/לואיזיאנה או איזור החוף המערבי. בכפוף לתחזית יומית ופוטנציאל גשמים, קו החוף עצמו מסן דייגו ועד חופי אורגון, כולל לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, איזור הרדוודס ואיזור חופי אורגון, הכל אמור להיות סביר מבחינת טמפרטורות.
-
אריזונה ויוטהענת ודורון, בתור יודעי דבר אני מתלבטת בקול רם.
האם לא עדיף לקחת את אזור טקסס? להתחיל בדלאס להמשיך ליוסטון ולטייל באזור הזה?
נראה לי שמבחינת טמפרטורות זה די זהה לא?
-
אריזונה ויוטהלא הייתי בטקסס, כך שאינני יכול לעזור לך באיזור זה.
-
אריזונה ויוטהתודה. אמשיך לנבור
-
אריזונה ויוטהזכור לי שבחורף שעבר הטמפרטורות היו נמוכות מאד בטקסס במהלך גל הקור שהיה. אולי זה לא מאד מיצג. לטעמי, ניו מקסיקו ואריזונה קצת יותר מעניינות. בטקסס המרחקים בין המקומות גדולים יותר. אבל גם אופציה. כמובן, גם פלורידה-לואיזיאנה יכולות להיות טיול מצוין לחורף.
-
בחורף בדאלאס חטפנו שלגים -
אריזונה ויוטהחשבתי לנחות בדאלס ולהמשיך לכיון אוסטין, סאן אנטוניו ויוסטון עד חזרה לדאלס.
אני מלבטת אם לזלוג מערבה לעבר ניו מקסיקו או מזרחה לניו אורלינס. סהכ יש לנו מה 30/1 עד 10/2. אולי עוד יום עח ניו יורק
ממה שראיתי הטמפרטורות נורמאליות באזור הזה...
-
בחורף בדאלאס חטפנו שלגיםהיום חבר מטקסס שם תמונה בפייסבוק שלו. התעוררו לשלג...
הייתי שומרת על גמישות. אפשר להכין תכניות לכל מיני תרחישי מזג אוויר ולזרום...
-
בחורף בדאלאס חטפנו שלגיםואוו. אם כך אני בבעיה. נניח שאפשר לזרום עם התוכנית אבל את הטיסה מניו יורק וחזרה אני אצטרך להזמין...
מה את מציעה???למה לדעתך אריזונה וניו מקסיקו יותר אטרקטיביות??
-
בחורף בדאלאס חטפנו שלגיםתבדקי טיסות לאלבקרקי, זה שם אותך באמצע הדרך ומאפשר לך גמישות בין טקסס לאריזונה.
לא יודעת להסביר למה אריזונה וניו מקסיקו יותר. עניינים של הלב.
-
בחורף בדאלאס חטפנו שלגיםבודקת