דרום איטליה - יולי
-
הי לכולם,
אנחנו שתי משפחות, 7 מבוגרים (הילדה הקטנה בת 15 והגדול 22), נוסעים בסוף יולי לשבוע לדרום איטליה לטיול כוכב.
נחיתה בשישי ברומא, המראה בשישי לאחר מכן מנפולי
"חפרתי" ו"נברתי" בכל העצות המעולות של כולכם -
והעליתי בחכתי 3 מסלולי טיול לדרום איטליה (אחד מהם של גליה, אני צריכה לארגן את המסלולים למסלול אחד)
יום שישי - נחיתה ברומא בבוקר, לילה ברומא
יום שבת - איסוף רכב בצהריים ונסיעה לדרום
יום שבת עד יום שישי - סורנטו, קפרי, אמלפי וכדומה (לא בסדר הזה, אני צריכה לעבוד על המסלול)
לינה, לפי המלצתכם - מלון MEGA MARE (דיברתי עם מאריו - הוא פשוט מקסים
).אני אשמח לקצת מהניסיון שלכם -
1. מלון ברומא - החלטנו להישאר לילה וליהנות מהעיר. - מלון מומלץ?
2. רכב - אנחנו מעדיפים לשכור רכב החל מהיום השני לטיול ולא להתברבר בתוך רומא עם רכב - האם זה חכם? או לשכור רכב כבר מהיום הראשון, בנחיתה.
ואם לשכור רכב מהיום השני - מאיזה איזור ברומא כדאי לשכור, כי ראיתי שיש מלא הצעות .
3. אנחנו רוצים לשכור רכב אחד לכולנו - יש המלצות ?
תודה לכולכם
איריס
-
דרום איטליה - יוליהיי איריס
חזררנו לפני שבועיים מ סרנדה לחלום בכחול עמוק וריח לימון בדרך האמלפיטית
והתחלתי לרשום אז את יכולה להתרשם (למרות שזה זוגי)
גליה גם הציתה אצלי את הלהבה הכחולה צהובה
לגבי רכב - כפי שרשמתי "הרכב הושכר מ Sicily By Carr באמצעות אורן מרום TOUReply ושרית מ rentalcars , שיש לי רק מילים טובות לומר על השירות והמחיר
הטלפון של אורן מרום 054-8181433
את יכולה להתיעץ איתו והוא יעזור לך מכל הלב
והוא הוכיח את עצמו גם בעת משבר:
לנו היה איחור בטיסה של 3 שעות (קיבלנו הודעה מאל על ב4 בבוקר ) .וידעתי גם מהסיפור של גליה וגם משרית ,שבאיטליה הרכב לא מחכה, אם איחרת ולא הודעת .
שלחתי הודעה לאורן שיעדכן את הסניף האיטלקי (בתקווה שלא הערתי אותו)
במקביל הודעתי לטל כונן שעובד 24/7 של rentalcars
ב 08.00 בבוקר קיבלתי הודעה מאורן שהוא עדכן והכל בסדר לא לדאוג
וחתם בלוגו שלו
רק בשמחות
טובה
.סרנדה לחלום בכחול עמוק וריח לימון בדרך האמלפיטית
-
מהניסיון שלנושלום לכם
כיף לכם שאתם נוסעים לאזור כל כך יפה ומיוחד ... אנחנו (בזוג) היינו בטיול בתחילת אוקטובר והיה פשוט מושלם.
אני מבינה שבחרתם שלא לפצל לינות ולשהות את כל הלילות במלון המומלץ כאן בחום. לעניות דעתי (הלא מחייבת, רק דעה אישית ממה שראו עייניי) כדאי לפצל לינות - הדרך ממקום מגוריכם לסורנטו וגם לכביש אמלפי היא דרך צרה מאד ודי פקוקה. אנחנו לנו בסורנטו באזור שנקרא מסה לוברנסה איזור מקסים ומומלץ בחום שהוא כ- 10 דקות ממרכז סורנטו, כשהיינו בדרכנו לשם חלפנו על פני מלון מגה מארה והדרך משם לסורנטו הייתה ארוכה ומאד פקוקה..וזה כזכור לא בעונה...
גם הדרך לכביש אמלפי היא דרך ארוכה וקשה ומאד מפותלת...לדעתי האישית כדאי לפצל את הלינה לפחות בחלקה לכביש אמלפי עצמו כדי שאפשר יהיה לטייל באזור בלי הצורך לחזור כל ערב לכיוון סורנטו - זה כביש די קשה לנהיגה ... ולדעתי מיותר לחזור אותו כל לילה. אנחנו אישית בחרנו ללון באמפלי עצמה עייריה יחסית גדולה עם מסעדות ומדרחוב נחמד לשיטוט בערב וגם חופי ים שאפשר לרחוץ בהם.
אז בהחלט לשיקולכם - יש נוחות בכוכב אבל יש גם מחיר שצריך לשלם - חזרה כל ערב בכביש המאד לא סימפטי הזה על אף יופיו המהמם.
לא רוצה חלילה להפחיד אתכם או משהו כזה אבל זו המציאות...אני לא חושבת שיש אחד שיגיד שזהו כביש קל לנהיגה או שאין בו סכנות...חלקו מאד מאד צר ועוברת רק מכונית אחת בקושי ועל הכביש הזה יש הכל - משאיות אוטובוסים רכבים פרטיים בכל הגדלים אופנועים אופניים והולכי רגל...אין מדרכות...זה מה יש...
מקום נפלא נופים נהדרים אוכל טעים - תהנו
שרי
-
דרום איטליה - יוליהכבישים באיטליה, פרט לאוטוסטראדה, מאד צרים. אפילו בערים גדולות הסתבכנו בכבישים צרים מדי.
עדיף לכם לקחת 2 רכבים משפחתיים ולא מיניבוס לכולכם. תהיה איתו בעייה בכניסה לעיירות.
-
מהניסיון שלנובנגוד לשרי אני דווקא חושבת שלינה במקום אחד (ומגה מארה מעולה לדעתי ומנסיוני לשם כך) עדיפה. אגב, הדרך מהמלון לחוף אמאלפי לא עוברת בסורנטו אבל המיקום הרבה יותר נוח להגעה לפומפיי, נאפולי ווזוב
בשבוע שהיה נוסעים לחוף אמאלפי מקסימום פעמיים. יתר הזמן מוקדש לקאפרי, פומפיי, ווזוב, סורנטו וכדומה.
הנקודה החשובה באיזור הזה שישנם מקומות כמו קאפרי, ווזוב ואפילו חוף אמאלפי שעדיף להגיע אליהם בימים בהירים. אז מה יעשו ה"מפצלים" אם דווקא ביומיים שילונו בחוף אמאלפי מזג האויר לא יתאים? ואם דווקא היום הכי בהיר ומתאים לנסוע לקאפרי יהיה היום שבו ילונו באמאלפי.
המרחקים ממש לא גדולים ולחזור אפשר דרך האוטוסטרדה ולאו דווקא לעשות את הדרך חזרה, למרות שגם זה לא נורא.
מצרפת את סיפור הטיול שלנו
מה שכן, מסכימה עם מי שאמר לקחת מכונית לכל משפחה ולא ואן גדול.
-
דרום איטליה - יוליבוקר טוב
חזרנו לפני כשבועיים מטיול באיזור.
מלון מגה מארה יושב על נוף נפלא אבל לדעתי מיקומו לא אידאלי .
אנחנו העדפנו מלון בסורנטו כך שאחרי יום טיול נוכל פשוט לצאת מבלי להניע את האוטו ולהיות תוך מספר דקות במרכז העניינים.
תקפידו על מלון עם חנייה צמודה ללא תוספת תשלום.
בנסיעות לנפולי, לפומפי ולהרקולוניאום השתמשנו בתחבורה ציבורית, היה מהיר, ללא פקקים וללא תשלום של דמי חנייה גבוהים למדי.
הכביש לא כזה נורא כמו שמתארים. הוא מפותל אמנם אבל אם נוהגים בזהירות נהנים מאוד מהנופים היפים ומנהיגה בכביש עצמו.
נסיעה טובה
א.
-
מהניסיון שלנוהי לכולכם,
תודה על התגובות
לגבי מלון - אני אבדוק, בהחלט פתוחה להצעות והמלצות
לגבי רכב - אנחנו מחויבים לרכב אחד, כי המשפחה השניה לא נוהגת.
יש לכם המלצה למלון חביב ונעים ברומא, אנחנו צריכים ללילה אחד,
והייתי רוצה מיקום מרכזי יחסית, כדי שנוכל להספיק כמה שיותר ב- 24 שעות שנהיה
תודה
-
מהניסיון שלנוהיי מטובה שוב
אני כמו ריקי לגבי מלון MEGA MARE
ואם כמוני הוצתת מגליה ,אז בסופ"ש (שבת ראשון) לנסוע צפונה ולא לכביש האמלפיטי
ולי כמו לריקי יצא להיות עליו פעם אחת ובחזור דרך ההרים
הכבישים צרים נכון , מתפתלים נכון ,אבל ממש לא סוף העולם לנהיגה (ציפינו ליותר גרוע) והיינו עם רכב די רחב .
ועוד משהו ל MEGA MARE יש חניה (זה לא טרוויאלי בכל המלונות ) ושם זו סוגיה כואבת גם לכיס .
ואחרון ודי (שלא תחשבי שאני מקבלת אחוזים) עלות חדר ב MEGA MARE
95 יורו וכל החדרים פונים לים . ככל שמדרימים המחיר עולה ועולה ...
טובה
-
דרום איטליה - יולילא הייתי טורחת לישון ברומא עבור פחות מיממה.
נסיעה דרומה לוקחת כ3 שעות ואתם במחוז קמפניה.
מלון מגה מרה - מנותק מהכל.
אנחנו פיצלנו לחצי מהשבוע בסורנטו עצמה , וחצי מהשבוע על יד פראינו - במרכז אורך הכביש של האמלפי.
מצב פרטים על הנסיעה:
תהנו

-
דרום איטליה - יולילדעתי גם כדי לפצל את הלינה לשני מוקדים.
אחד באזור סורנטו והשני - ממליץ על הכפר פראיאנו. נמצא בין פוזטיאנו לאמאלפי. שקט, נעים ומסעדות טובות. מחוץ להמולה והפקקים של פוסטיאנו ואמאלפי, אך עם זאת קרוב מאוד.
לגבי מגה מרה, אני לא הייתי הולך עליו. חושב שהמיקום שלו לא אידיאלי.
הוא מחוץ לעיר. אם כבר לישון בסורנטו, אז במרכז. נכון שהמלון מסורנטו מרוחק רק כמה ק"מ... אבל... ואבל גדול... הכניסה לסורנטו צפופה ועמוסה מאוד. אנחנו גם לא לנו בסורנטו עצמה, אלא כמה ק"מ ממנה - ורק להיכנס אליה זה היה ייאוש. דרך של כמה קילוטרים לקחה לנו שעה. ועוד אחרי זה לחפש חנייה... ועוד אני מדבר על תקופת אוקטובר, לא רוצה לחשוב מה קורה שם בתקופה שאתם נוסעים, ביולי