אוגוסט בקובה וגואטמלה
-
טסה בחודש אוגוסט לקובה וגואטמלה. צריכה עזרה עם עניין הטיסות..
האם אני צריכה לקנות תל אביב-גואטמלה שני כיוונים וגואטמלה-קובה שני כיוונים? (בדקתי וזול יותר לטוס מתל אביב לגואטמלה מאשר מתל אביב לקובה.)
כלומר, להתחיל את הטיול בגואטמלה ואז להמשיך לקובה ולחזור לעוד מספר ימים לגואטמלה לפני הטיסה לארץ? אם יש לכם המלצות על אתרים שמהם כדאי לקנות טיסות אשמח מאוד.
בנוסף, אם יש לכם קישורים או המלצות מפורטות על תכנון טיול אשמח אם תקשרו אותי לקרוא אותם.
האם יש צורך בחיסונים מיוחדים? (חוסנתי כבר את החיסונים הדרושים לתאילנד והודו.)
תודה רבה מראש לכל העונים:)
-
אוגוסט בקובה וגואטמלהאני באופן אישי הייתי בוחר במה שיותר זול, אבל גם בודק אם זה לא טיסה עם איזה 10 קונקשיינים שבסופם את משלמת כסף על ימים שאת לא ממש מטיילת אלא בטיסות באויר ואוכלת בשדות תעופה ומפסידה ימי טיול....
אני מניח שהטיסה הזולה לגווטמאלה חושבה גם עם ההלוך חזור לקובה ועדיין כל הנסיעה יצאה יותר בזול... ( אין ישיר מגווטמאלה לקובה למיטב ידיעתי מה שואמר החלפה בארץ נוספת)
-
אוגוסט בקובה וגואטמלהתודה רבה!
אמשיך לעשות סקר שוק לגבי מחיר טיסה כמובן בהתחשב שבזמנים סבירים. ראיתי כמה שרשורים למעלה שנתת הצעת מסלול לגואטמלה שבועיים (שזה גם מה שאני נוסעת). רציתי לשאול אם יש לך הצעות מיוחדות מחוץ ל׳מסלול התיירים השחוק׳. חשוב לי לראות כפרים אותנטיים ומקומות שפחות תיירים פוגשים במידה והם בטוחים לביקור כמובן. תודה רבה -
אוגוסט בקובה וגואטמלהיש המון אפשרויות לגיוון מה שאת קוראת מסלול התיירים השחוק.
אני בגישה קצת אחרת שלמקומות שמאוד פופולרים בקרב התיירים יש סיבה טובה למה הם שם והם אכן ראויים בגלל הנוף או האטרקציה וחבל לא לשלב אותם בביקור ( אבל לא בכל מחיר), אבל את החוויות האמיתיות שאינן נוף ותמונה למזכרת - אוספים דווקא בטיולים מחוץ למקומות הכי פופלרים.
גווטמאלה היא אחת המדינות שנותנת יותר הזדמנויות לראות דברים אחרת
למשל- רוב התיירים מגיעים לשוק צ'יצ'קסטננגו- יש המון שווקים בכפרי הסביבה של אגם אטיטלן שאין לתייר מה לחפש שם מבחינת מוצרים ואפילו דוכנים- אבל הם משקפים חיי כפר. תצאי מוקדם בבוקר לאחד משווקי האזור ואת עשויה להיות שם לבדך להתרשם מחיי המקומיים, ואני לא חושב שיש שם סיכון מיוחד. אני למשל נסעתי לשוק בטוטוניקפן- לא היה שם אף תייר מלבד, לא ניסו למכור לי שום דבר ( כי גם לא היה), התמקמתי לי בנקודות שונות בשוק וראיתי איך דברים מתנהלים ביום מכירה בשוק ( הכל התנהל בשפות האינדיאנים).
אותו דבר לגבי אתרי מאיה- המדינה מלאה באתרים שכמעט לא חפורים, לפני ביקור בטיקל המאוד מרשים ומדהים, אני מממליץ לנסות להגיע לאחד שלא הכי חשפו- האוירה אחרת לגמרי, יש סיכוי שתהיי לבד.. פה יש קצת יותר עניין של ביטחון, אני הלכתי לבד ברגל לאתרים האלו- לא הרגשתי איום, אבל יתכן ודברים השתנו עם השנים. בכלל אם אתרי מאיה מענינים אותך מעבר לראות את טיקל יש מקומות מאוד מעניינים לראות.
גם השוק המפורסם בצ'יצ'י ראוי ליותר מכמה שעות ביקור- אני ישנתי שם בערב לפני ואז רואים את כל השוק מוקם, יש כל מיני התרחשויות מעניינות, מאחר והייתי בשוק של יום ראשון- בשבת בבוקר עליתי לאבן פסקול אבאח מעל הישוב וזכיתי לראות את אחד מהטקסים המקומיים...
הרשימה עוד ארוכה- יש לך שבועיים- אני מניח שתעברי במקומות התיירותים- אבל כמו שאפשר לראות יש דרכים שונות לחוות אותן, וכאן תצטרכי לראות מה מתאים לך- מעניין אותך ומרגיש לך בטוח לעשות.
נסיעה טובה!
-
אוגוסט בקובה וגואטמלהבחודש אוגוסט יש פסטיבל בעיר קיצ'ה, מרחק חצי שעת נסיעה מצ'יצ'י. הפסטיבל נמשך מספר ימים והוא מאד מענין. להפתעתי לא היו כמעט תיירים.
-
אוגוסט בקובה וגואטמלהתודה רבה:)