טיול הכנה לבייג'ינג
-
התחלתי לכתוב לכם מבייג'ינג, אבל, בסין, כמו בסין, איך שסיימתי את הפרק הראשון, האינטרנט נפל והכל נמחק. התייאשתי והחלטתי לכתוב כשאגיע לארץ.
ובכן, אנחנו מתכננים לנסוע לכמעט 3 שבועות לסין בספטמבר הקרוב, ולקראת יום החג הסיני באוקטובר, לברוח לשבוע וחצי לאיים בתאילנד.
בינתיים, הגעתי מטעם העבודה (בפעם הרביעית) לסין, ואני אוספת תובנות לטיול שלנו.
ראיתי שיש כאן משפחות נוספות שמתכננות טיול בסין, מן הסתם יש עוד רבות ולכן, אשמח לחלוק את ההתנסויות והמחשבות - הלגמרי סובייקטיביות שלי.
הסתייגות - הייתי בביקור עבודה ולכן התובנות מצומצמות. לא נעשיתי מומחית לסין, אבל אני חושבת שהמידע שיש לי בכל זאת יכול לעזור.
אם אסע שוב (כשיש פרוייקט פעמים רבות נמצאים "על הקו"), אוסיף לשרשור.
אשמח אם אחרים יתרמו משלהם...
-
טיול הכנה לבייג'ינגראשית, לדעתי סין - כפי שהיא משתקפת בביג'ינג - היא מדינה מדהימה של ניגודים אדירים. מודרניות, מבנים ענקיים ומאתגרים, לצד חוטונגים כמו של פעם (השכונות של ה"פועלים"), מכוניות פאר ליד ריקשות, אנשים בחליפות לצד מוכרת נקניקיות עם תינוק הלובש מכנסיים עם פתח באמצע לעשיית צרכים.
מרתק!
התחתית:
מודרנית, ברורה, קלה לניווט. הכל באנגלית. התחתית הכי מודרנית שאני נתקלתי בה. שילוט, הודעות - הכל בסינית ובאנגלית.
מומלץ מאוד להשתמש בתחתית. בייג'ינג פקוקה בצורה איומה! מרחק של 10 דקות נסיעה יכול לקחת 40 דקות בקלות בפקקים. מוניות, שהמונה שלהן רץ לפי ק"מ ולא לפי זמן, לא תמיד עוצרות מכיוון שהנהג לוקח בחשבון שיצטרך לעמוד בפקק ולא יקבל על כך כסף. דרך אגב - כמו בכל העולם, תמיד לנסוע רק!! במונית חוקית ורק!! עם מונה!
חשוב - משפחות היזהרו! בשעות השיא - בין 7-9 בבוקר ובין 17:00 19:00 אחר הצהריים, התחתית יכולה להיות מאוד מאוד צפופה. אי לי מושג אם הדבר נכון בכל הקווים, אבל זו בהחלט אפשרות.
לדעתי, רצוי לשקול להימנע מלנסוע בשעות האלה עם ילדים. אין בעייה של ביטחון או נפילה לפסים (יש דלתות זכוכית כפולות שנפתחות רק כשהרכבת מגיעה למסילה - בקווים בהם יצא לי לנסוע), אבל לעיתים הצפיפות כל כך גדולה, שקשה לרדת מהקרון (הם לא אירופאים, בכל אופן, לא בשעות הלחץ). עלול לקראת מצב שילד לא יצליח לרדת, גם למבוגר לפעמים קשה. או שלא נוסעים בשעות האלה, או שקובעים שאם קורה דבר כזה וילד לא מצליח לרדת, הוא יורד בתחנה אחרי ומחכה. ואם לא מצליח לרדת בתחנה אחרי, אז יורדים בתחנה אחרי ומחכים.
זו בהחלט לא סיבה להימנע מלנסוע בתחתית, רק צריך להיות ערים לדבר.
-
טיול הכנה לבייג'ינגהמחיר לנסיעה בתחתית משתנה לפי המרחק. קשה לנו מאוד להבין כמה צריך לשלם. גם כשמראים לכרטיסן מפה עם התחנה מסומנת, לא תמיד מקבלים את הכרטיס המתאים.
הפתרון - Rechargable card. מבקשים במלון/הוסטל שיכתבו לכם בסינית "אני רוצה כרטיס נטען ומלאו אותו בסכום של 20 יואן". ניגשים לכרטיסן - ותידרשו לשלם 40 יואן. 20 לנסיעה ו 20 פקדון, שיוחזר לכם כשתחזירו את הכרטיס ביום האחרון.
התשלום נעשה בסוף הנסיעה - כשיוצאים מהתחנה. נוגעים עם הכרטיס בעיינית, ומופיע לכם הסכום שנותר על הכרטיס. נסיעה בתוך בייג'ינג עולה 3-4 יואן.
אל דאגה, אם קניתם כרטיס רגיל והסכום לא מספק (כרטיס רגיל מכניסים לחרך, לא מעבירים על העיינית) - יופיע לכם X אדום. הולכים בנחת לכרטיסין, נותנים לו את הכרטיס, הוא בודק ואומר לכם כמה צריך להוסיף. מכיוון שהמערכת בנוייה, נכון, קשה ל"תחמן", אי אפשר לצאת בלי כרטיס מתאים, ולכן אם אין מספיק כסף על הכרטיס, ברור שרק טעיתם, לא ניסיתם "לגנוב" נסיעה...
הכרטיס הנטען חוסך את הצורך בכל התהליך הזה וחשוב מזה, חוסך עמידה בתור לקנות כרטיסים. לעיתים התור יכול להיות ארוך מאוד. את הכרטיס הנטען אפשר לטעון במכונות המפוזרות בתחנות.
-
טיול הכנה לבייג'ינגכשכותבים לכם במלון שם של תחנה בה צריך לרדת, לעיתים השם לא תואם את שם התחנה במאה אחוז, מכיוון שהשם המקורי בסיני, באנגלית עשויות להיות כמה דרכים לכתוב את השם. ברוב בתי המלון יש צילומים של מפת התחתית. בקשו שיסמנו את התחנה על המפה וגם יכתבו בצד את השם של התחנות ותחנות הביניים בהן צריך להחליף רכבת (הכתב על המפה קטן מאוד ומגיל מסויים כבר לא ממש רואים טוב את השמות הארוכים והקטנטנים האלה...).
עגלות - קחו בחשבון שבתחתית ברוב המקרים, העלייה במדרגות נעות (גם לא תמיד), אבל הירידה - במדרגות רגילות.
בכניסה לכל תחנה, תתבקשו להעביר את התיקים במכונת שיקוף. לעיתים תתבקשו לשתות מבקבוק שיש אתכם, לראות שלא מדובר בנוזל מתפוצץ...
אם יש אפשרות, נסו לברר מאיזו יציאה צריך לצאת ביעד. התחנות גדולות והיציאות יכולות להיות במרחק זו מזו.
שימו לב מאיזו כניסה נכנסתם לתחנה ליד המלון שלכם, כשתחזרו נסו למצוא את אותה יציאה. היציאות מסומנות באותיות אנגליות גדולות - A. B C וכו'.
-
טיול הכנה לבייג'ינגהאם ידעתם? בבייג'ינג יש סימון על כמעט כל המדרכות וגם במעברים ברכבת התחתית הבולט מהמרצפות. כשמגיעים לצומת או פנייה, הסימון - פסים פסים, הופך לנקודות.
הסימון נועד ל... עוורים.
מדהים! מעניין אם זה באמת שימושי.
הבעייה שלא תמיד ניתן לסמוך על הסימון - לעיתים הסימון מפנה את העיוור לתוך קיר או גדר - קשה לעדכן סימונים הטבועים במדרכה עם השינויים המהירים בעיר כמו בייג'ינג...
-
טיול הכנה לבייג'ינגלדעתי, אפשר לאכול בסין כמעט בכל מקום. ביקרתי וטיילתי במקומות רבים בעולם, פעמים רבות מאוד חטפתי אני או מישהו מהמשפחה - קלקול קיבה.
שהיתי 4 פעמים בסין, אכלתי בחדרי אוכל של עובדים, בדוכנים ברחוב, במסעדות ברובעים של "פועלים", בחוטונגים, במסעדות פאר. עד כה, טפו טפו טפו, לא חטפתי ולו כאב בטן!!
לא כדאי לשתות את המים.
לא לאכול פירות וירקות בלי לרחוץ היטב.
פרט לזה, אין שום בעייה.
ממתקים - זה לא אותו הדבר. הסינים לא אוכלים הרבה מתוק, הרבה ממתקים - לא מתוקים, גם אם נמכרים בחנויות ממתקים מגרות.
שווקים:
הייתי בשוק המשי ושוק הפנינים.
שוק המשי השתנה מאוד. הפך משוק לדוכנים במבנה, לחנויות במבנה. כך גם המחירים. עלו.
למרות שאני פחות אוהבת את השוק הזה, בשוק הפנינים עדיין אפשר להשיג מחירים טובים יותר. גם שם, זה לא מחירי רצפה כמו שהיה פעם.
להתווכח! לא לקנות במקום הראשון. לעבור בין הדוכנים ולהוריד מחיר, בלי בושה! הם לא מתביישים לבקש מחירים מופקעים, אתם לא צריכים להתבייש להתמקח. מי שאין לו כוח - שלא יקנה בשווקים. יש מספיק חנויות שאפשר לקנות בהם, בלי להתמקח. אבל בשוק, המוכר (לרוב מוכרת) מניחה מראש שתתמקחו ולכן המחיר מאוד מאוד מופרז.
אל דאגה - הם לא ימכרו לכם במחיר שלא כדאי להם.
-
טיול הכנה לבייג'ינגלא טיילתי המון, אבל התחושה שלי היא, שבייג'ינג בטוחה. טיילתי גם הרבה בערב לבד. לא הרגשתי חוסר ביטחון וראיתי נערות רבות הולכות לבד.
ברור שיש, אבל לא נתקלתי במקרים של כייסים. ברור שיש. אבל באירופה לדעתי המצב גרוע מאוד, בסין כנראה שלא. ייתכן שאני טועה, אך זו התחושה שלי.
הסינים מאוד מאוד נחמדים ומוכנים לעזור. הם מאוד דומים לנו. רעשניים, מדברים בקול, דוחפים (אוהו, הם מומחים בזה), כנראה שאין ברירה כשאתה חי באומה של 1.4 מליארד איש. אבל כשמבקשים עזרה, גם בלי מילה באנגלית, הם ינסו לעזור, או יקראו למישהו שיודע כמה מילים - לעזרה.
הצעירים יודעים הרבה יותר אנגלית.
חציית כביש - סכנת נפשות!!! אי אפשר להכביר מילים כמה זה מסוכן.
מעבר חצייה - הוא כלום! לא קיים! הולך הרגל הוא האחרון בשרשרת המזון. אופניים, טוסטוס, ריקשה, מכונית, מונית משאית - זו שרשרת המזון. מי שגדול - קודם. ומי שקודם בטוח, אבל בטוח במאה אחוז, שלא תנסה לעשות מעשה אדיוטי ותגרום לו לעצור! הוא בטוח לחלוטין שאתה תעצור, גם אם יש לך ירוק!
בארץ - הולך הרגל במעבר חצייה ועוד באור ירוק - הוא המלך. שם לא !!!
אנשים - ילד לא חוצה כביש לבד - לעולם!!! ילד נשאר צמוד צמוד למבוגר. מבוגר ישראלי, כדאי כשייצמד למבוגר סיני ויחצה איתו. אני לא יכולה להכביר מילים בכמה זה מסוכן.
יש שם כבישים מאוד רחבים. לעיתים לא ניתן להשלים חצייה באור ירוק. לעיתים בדיוק כשרמזור הולכי הרגל הופך לירוק, מתחילה תנועה של מכוניות בכיוון שחוצה את הירוק ו.... למכוניות יש תמיד זכות קדימה. כביש יכול להיות מחולק לכמה נתיבים - נתיב לאופניים וריקשות, נתיב למכוניות שפונות ימינה, ישר, שמאלה - לכל אחד רמזור ירוק בזמן אחר, ולחלקן ירוק יחד עם הולכי הרגל.
כנראה שאין דרך אחרת להניעה כמויות כאלה של כלי רכב - אם היו עוצרים לכל הולך רגל, לא היו זזים. אבל התוצאה - פחד אלוהים!!
-
טיול הכנה לבייג'ינגיופי של טיפים ומידע
מאוד ממליצה להכניס לטיפים תחת בייגינג- כך המידע לא ילך לאיבוד
תודה!!!
-
טיול הכנה לבייג'ינגתודה נגה, לא קיבלתי תגובות ולכן הייתה לי תחושה שלא ממש מעניין את הפורום הזה, אולי מכיוון שיש כאן פחות משפחות מטיילות?
בכל מקרה - לקח נוסף מהטיול האחרון. קנינו בשוק הפנינים, לאחר וויכוח ומו"מ ארוך שהשתרך על פני מספר דוכנים - מטען נייד לטלפון סלולרי. קניתי 3 וקולגה קנה עוד 2. בקיצור, קנינו את המטען הכי הכי חדיש, דק, סקסי, בכמה צבעים. המוכרים הראו לנו שוב ושוב כמה הוא מתקדם, רשום עליו שיש לו קיבולת של 20,000 כאשר מטען מ"דור קודם", היה "רק" 10,000. בקיצור, אחרי וויכוח ארוך כאמור, שילמנו 35 יואן, שזה כ 20 ש"ח.
בבית הילדים כמובן ישר פירקו את המטען לבדוק מה כתוב על הסוללה. ובכן, אוי לבושה, הסוללה בקיבולת של "רק" 4,000. בקיצור, מטען נחמד, אבל לא דור כל כך מתקדם ולא נעליים. עדיין, מטען נייד יפה ודקיק בצבעים יפים ובמחיר סביר, אבל ממש לא המציאה שחשבתי, בטח לא אם היינו מצליחים פחות במיקוח (התחילו איתנו במחיר גבוה כמעט פי 10...). אז קחו את ה"דילים" בשוק בעירבון מוגבל, התמקחו בלי בושה ואם ממש חשובה לכם האיכות, ברור שהשוק הוא לא המקום המתאים לקנייה.
-
טיול הכנה לבייג'ינגהייתי בביג"ינג לפני שנתיים בהלוך ובחזור ממונגוליה.
(בלי ילדים)

התיאורים שלך מדויקים והעלו חיוך- בעיקר בחציית הכבישים.
למרות שאין לי סימפטיה לסינים - האדם ברחוב מנסה לעזור באמת ורובם תמיד עם חיוך על הפנים.
ביג'ינג - זו חוויה !
-
טיול הכנה לבייג'ינגתודה על הטיפים