מגרנד קניון לפייג'
-
היי
רואה ברשת שהכביש בין הגרנד קניון (דרומי) לפייג' נפתח בסוף מארס אחרי שנתיים של שיפוצים. מדובר על כביש 89, במקום המעקף ממנו נסעו מאז השיפוץ, שהיה כנראה כביש משובש בהרבה.
האם מישהו יכול לאשר את זה? יש כאן מלא סיפורים של אנשים שנסעו לכיוון פייג' על כביש 89 ואז נאלצו לחזור... רוצה לוודא שהכביש הרגיל אכן נפתח (בגוגל מאפס עדיין מכוונים מהמעקף).
תודה
-
מגרנד קניון לפייג'שלום צבי
גוגל מאפשרים נסיעה בדרך המקורית וגם דרך המעקף (שכנראה עדיין לא בוטל).
מאחר ורשות התחבורה של אריזונה מציינת במפורש כי כביש 89, בקטע שהיה בשיפוץ, נפתח לתנועה בסוף מרץ, הייתי סומכת על הדיווח שלהם.
-
מגרנד קניון לפייג'תודה רבה. ומנסיון, עדיף לנסוע בדרך הישנה, או שעדיף לסמוך על גוגל מאפס, שכאמור מוביל עדיין דרך המעקף? (בדקתי: יתרון 3 דק למעקף לפי גוגל, אבל הוא נראה די מצוקמק...)
-
מגרנד קניון לפייג'גוגל נותן את שתי האפשרויות, אתה תבחר את המתאימה לך.
אם פתחו את הכביש והוא חדש ורחב יותר, למה לא לנסוע בו?
-
מגרנד קניון לפייג'שוב תודה. לא אוהב להמרות פי גוגל זה הכל... אבל מכל הקרדיט שיש לך פה בפורום, נראה לי העצות שלך לוקחות בגדול

-
תודה צביאין אדם שלא טועה, לכן רוצה להדגיש כי לא נסעתי בכביש המשופץ וגם לא במעקף. אבל, לו הייתי צריכה לתכנן עכשיו טיול עבור עצמי זה מה שאני הייתי בוחרת.
לדעתי, האחרון בפורום שנסע באיזור הזה וחזר לדווח הוא ראובן. אולי הוא יוכל להגיד ממקור ראשון.
בהצלחה.
-
הגעתי לפייג' מכיוון KAYENTAאז אין לי מושג אם הכביש לגרנד קניון שופץ לגמרי ונפתח. כנראה שלא כך, כי גוגל מאפס ממשיך להצביע על מסלול שלא דרך US89 אלא על כביש שלמיטב ידיעתי הוא US89T (האות T מ-TEMPORARY, זמני, ארעי).
-
הגעתי לפייג' מכיוון KAYENTAנסענו בקיץ שעבר מהגרנד קניון לפייג' עם GPS, בשלב מסויים הגענו לצומת והבת שישבה מאחור אמרה שיש שלט ימינה לפייג'. לא שיערנו שהכביש חסום בהמשך, כי לא היה כל שילוט בקשר לכך ולכן המשכנו על כביש 89 לפי הנחיית ה - GPS.
לאחר כ - 45 דקות הגענו למחסום על הכביש עם פניה לדרך צדדית והמשכנו בדרך הצדדית מתוך מחשבה שקיים מעקף. נסענו בכביש צר ומשובש עד שהגענו לגשר מעל נהר הקולורדו ולאחריו תחנת דלק. בשלב זה, לא היינו בטוחים שאנחנו בכיוון הנכון, שאלנו בתחנה ואמרו לנו שעלינו לשוב כל הדרך חזרה עד לאותה צומת ואז לפנות שמאלה לכיוון פייג'.
חזרנו חזרה עד לצומת ההיא, שהבת שלנו אמרה שהיה בה שילוט לכיוון פייג', פנינו שמאלה בצומת וראיתי שאכן היה שלט קרטון בגודל של כ 15/25 ס"מ שתלוי על עמוד חשמל, ושמראה על פניה ימינה לפייג' (למי שבא מדרום לצפון).
בקיצור, אני לא ממליץ לקחת צ'אנס מבלי לוודא סופית, ובשלב זה מי שמגיע מכיוון הגרנד קניון, צריך לפנות ימינה לכביש 20 בצומת שיש בה תחנת דלק של Gap Express שזה כ - 32.5 מייל לאחר שעוברים את Cameron ואז להמשיך עם הכביש עד לפייג'.
-
תמונה היכן לפנות מכיוון הגרנד צפונהכעת נזכרתי שכבר היה שרשור בנושא לפני כמה חודשים. אז גם העליתי תמונות מתוך גוגל מאפס היכן לפנות בדיוק. בדיוק היכן ש-FAYERMEN פנה לפי תיאוריו.
הנה תמונה נוספת:
-
מסכמת מבחינתיאם מבקשים מגוגל מסלול מהעיירות הסמוכות לקטע שהיה סגור עד פייג' הוא נותן מיד את האפשרות למעבר בכביש 89, למשל כאן. למה דווקא מכיוון הגרנד קניון הוא לא נותן ישר את האפשרות-לגוגל הפתרונים.
יותר ברור מה שכתוב באתר התחבורה הרשמי של אריזונה לא יכול להיות. הם אפילו מצרפים את התמונות מיום הפתיחה.
בסופו של דבר, כל אחד מחליט לעצמו את מה שנראה לו הגיוני.