ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פארק יוסמיטי וארגון מסלול

פורום צפון אמריקה
    7
    13
    6788
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • revitali12
      revitali12 נערך לאחרונה על ידי

היי, אנחנו מתכננים לצאת לכיוון יומיסיטי מסאן פרנסתו בסוף חודש אוגוסט , השאלה היא מה יש לעשות ביום הראש כשמגיעים בשעות הצהריים, וכמה לילות ( ימים ) מומלץ להישאר ? אם יש למישהו מסלול לאותם ימים וכמו כן מקום לינה מומלץ זה יעזור מאוד 🙂 המידע לגבי הפארק הוא עצום אבל קשה להתפקס על מה הכי נכון לעשות . המטרה היא מסלולי טיול של עד יום .

שאלה נוספת היא לגבי ההמשך , האם חייב לעבור דרך לאס וגאס או שמא אפשר לנסוע ישר לפארק ציון ( או שיש נק' מעניינת קרובה יותר ) ? פשוט אנחנו רוצים להקדיש כמה ימים במרוכז ללאס וגאס בסוף הטיול . תודה 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

עצה כללית לגבי פארקים בארה"ב: בכל פארק תמצאו מרכז מבקרים שבו נמצאים ריינגרים חביבים שמאוד ירצו לעזור לכם. בכל מקרה, וגם אם תקבלו כאן מסלולים מפורטים, מומלץ להיכנס למרכז המבקרים ולהתייעץ איתם על התוכניות.

בפארקים הדברים מאוד דינמיים. מסלולי הליכה יכולים להיסגר מהיום למחר בגלל שיקולי בטיחות או הגנה על החי. גם עונות השנה ומזג האוויר משפיע. כדאי מאוד להגיע למרכז, לספר להם על התוכניות שלכם (כמה ימים תהיו, כושר שלכם, תחומי עניין, מקומות מעניינים ששמעתם עליהם) והם מאוד יעזרו.

• itzikc78
          itzikc78 נערך לאחרונה על ידי

לגבי כמה ימים, זו שאלה של טעם. אני כרגע ביוסמיטי, ומחר היום האחרון מתוך

3 ימים שהקדשתי לו, ואני מתחרט שהקדשתי לו רק 3 ימים. לטעמי רק הטיוגה-פס

שווה לפחות יום-יומיים, והיוסמיטי וואלי לפחות יומיים-שלוש. זה בשביל להתחיל לחוות

את היוסמטי כמו שצריך. ואם כבר היוסמיטי, הממותלייקס הסמוך גם שווה ביקור.

היום עם המזל שלי גם נתקלתי בדוב בטיוגה-פס לא רחוק מה Dog Lake. וזה אחרי שהריינג'רית אמרה לי "סיכוי נמוך מאוד" להיתקל בדובים.

לגבי האם חייב לעבור דרך ווגאס- אם אתם יוצאים מהיוסמיטי לפארק-ציון, אז הדרך

בהכרח עוברת בסמוך לווגאס. האם תרצו לעצור בה או להמשיך- עניין שלכם, תראו

איך אתם מסדרים את הימים. לא חייבים לבלוע את ווגאס במכה. אפשר לעשות בה

2 ביקורים, וזה אפילו יותר נחמד כי בביקור השני באים כבר מפוקסים ויודעים יותר.

לגבי מה לעשות ביוסמיטי, יש הרבה. אני כאמור ממליץ לכם לא לוותר על הטיוגה-פס ולהקדיש לו ולמסלולים שבו לפחות יום מלא. לגבי היוסמיטי וואלי, יש את רשימת האטרקציות ב Tripadvisor. תיעזרו בהם. 2 המקומות שהכי עצרו את נשימתי כאן הם ה Taft Point(!), וה Glacier Point. 

היוסמיטי מדהים יותר ממה שציפיתי, ואם אתם אוהבי טבע, אני באמת ממליץ לכם

להקדיש לו יותר מיומיים כמו רוב התיירים כאן. 3-4 ימים מלאים, בטח לא פחות.

נקודה חשובה אחרונה- על המפה, כל הנקודות ביוסמיטי נראות קרובות יחסית.

בפועל, ובגלל הכבישים, הפיתולים, והנסיעות האיטיות, המרחקים גוזלים זמן.

סדרו את האטרקציות כמו שצריך מבחינת קירבה, כך שלא תבזבזו הרבה מזן

על נסיעות מנקודה לנקודה.

עריכה: בקריאה שניה שמתי לב שאתם מגיעים באוגסט, אני מניח שהמפלים יהיו ברובם יבשים.

המלצת הזמן שלי מבוססת על מאי. כשהמפלים גועשים ויש הרבה נקודות עניין.

יתכן שבאוגוסט הביקור אמור להיות קצר יותר.

• myomer
            myomer נערך לאחרונה על ידי

היי איציק

לגבי הממותלייקס. אנחנו מגיעים מוגאס וישנים לילה בממותלייקס לפני הכניסה ליוסמיטי. הבנתי שהמקום מקסים אך לא יהיה לנו כמעט זמן. סביר שנגיע עייפים מהנסיעה הארוכה אבל בכל זאת אשמח לטיפ שניים שיעזור לטעימה קטנה מהאזור. משהו קצר וממוקד, פינת חן מועדפת וכו'.

ועוד שאלה, שמעתי שאין אינטרנט ביוסמיטי ובכל זאת אתה כותב לנו משם, אז כן יש?

תמשיך להנות מהטיול

איזה כיף לך שראית דב no

תודה רבה

לימור

• itai1111
              itai1111 נערך לאחרונה על ידי

לימור

את צריכה להבין שהיוסימיטי זה מקום ענק. תלוי בחברה שתתחברי אליה ותלוי במיקום כמובן אבל בהחלט יש אינטרנט ביוסמיטי

ביותר פירוט - ב-h2o היה לנו כיסוי טוב גם בוואלי וגם בגליישר פוינט. וכיסוי חלקי מאוד באזור מריפוסה

ב-T-MOBILE לא היה לנו כיסוי בגליישר אבל בוואלי היה כיסוי לא רע

כמובן שבמקומות לינה בעיירות מסביב ליוסמיטי היה כיסוי.

• itzikc78

היי לימור.

לצערי יצא לי רק זמן קצר בממותלייקס אז לא הספקתי להכיר אותו לעומק,

אבל מהמעט שיצא לי (Convict Lake), האגם והסביבה, התרשמתי מהמקום.

לא היתי מקדיש לו על חשבון היוסמיטי, אבל אם כבר מגיעים למקום- אז

האיזור יפה ומשופע בנופים ואגמים.

לגבי אינטרנט- קודם כל אני במלון במריפוסה, אז יש פה אינטרנט.

אני עם AT&T וגם בחלקים ניכרים מהפארק היה לי אינטרנט(churry village,

גליישר פוינט, וחלקים מהוואלי), כולל במריפוסה עצמה.

נסו להגיע לממות לייקס דרך כביש NV-266, ואז דרך בישופ. מדובר אמנם בדרך

מפותלת ומאתגרת מעט, אבל האיזור פשוט יפה ומכיל גן חיות שלם. כמות ומגוון בעלי

החיים על כביש 266 - רבים ביותר.

יצא לי לראות שם צבאים, סוסים, רקון, ארנבות, ועוד כל מיני בעלי חיים קטנים

ומזונבים שאין לי מושג אך קוראים להם. זהירות מאוד בנסיעה, כל כמה דקות

קופץ משהו לכביש בגדלים שונים עד לרמת בלימות חירום.

• myomer

תודה רבה איתי, איציק,

אינטרנט עוד לא החלטנו על חבילה. מבחינת לינות, הלינה ביוסמיטי (אל פורטל) זה המלון היחיד בטיול שלנו שאין בו אינטרנט. נקווה שבפארק עצמו יהיה.

באשר לממות לייקס, הכוונה היא לנסות לטעות ביום ההגעה שאין בו עדיין כוונה להיכנס ליוסמיטי אבל זה ממש בפונקציה של העייפות, בעיקר של הנהג הילדים, לאחר הנסיעה מגאס. יש גם אופציה לסיבובון קצר למחרת בבוקר אבל אז זה כן יהיה קצת על חשבון יוסמיטי. נחליט במקום אבל כנראה שנוותר.

לגבי הדרך, לאור המלצות חוזרות, החלטתי שלא לנסוע דרך כביש 266. 

תודה

לימור

• itzikc78

למה הומלץ לא ליסוע דרך כביש 266? אשמח לשמוע.

אני מניח שאולי בגלל בידודו? (כל הדרך, גם דרך 95, מבודדים

בכל מקרה ואין אינטרנט- תחושה קצת מלחיצה, בעיקר בשעות

הלילה).

• myomer

זה מה שרשמתי לעצמי בחוברת טיול המתהווה (נוסעים ביולי). זה מיקס של משפטים שלקחתי מהמלצות פה בפורום ומסיפורי טיולים שנכתבו:

למרות שהדרך ארוכה מאוד ההמלצה החד משמעית היא לא להתפתות ולקצר דרך כבישים 266 ו 186 אלא להמשיך עם ה 95 עד כביש 6 ואח"כ 120 ו 84B עד ממות' לייק. בכל מקרה לא להתפתות ל GPS שמציע לנסוע דרך 266 ואח"כ 168. מדובר בכבישים צדדים וקשים מאוד לנסיעה שעוברים דרך מעבר הרים, אין נפש חיה באזור וממש לא נעים לנהוג שם. דרך שוממת מפותלת ולא מומלצת בכלל. בדידות מוחלטת. הרגשה לא ממש נעימה. אם היינו נתקעים בדרך – אני חושבת שהיה לוקח מספר שעות עד שהיה מגיע רכב חילוץ. כבישים ממש שוממים. וממש לא כדאי שיהיה לכם תקר בגלגל למשל.

"אני נסעתי בכבישים  266 , 168  מווגאס לכיוון ממות' לייק. מדובר בכבישים שוממים מאוד , אין נפש חיה , אין קליטת אינטרנט , והנסיעה ממש קשה ומתישה ... ואפילו קצת פחדנו שאנו במשך מספר שעות לבד על הכביש. מדובר בכבישים  שחוצים מעבר הרים , מעולם לא נסעתי בכבישים כל כך מפותלים , עם עליות וירידות . ממליץ בחום רב לא היכנס אליהם כלל ."

• רוי
                        רוי נערך לאחרונה על ידי

איציק או כל אחד אחר,

האם חורשת המריפוסה פתוחה למבקרים?

• vovka
                          vovka נערך לאחרונה על ידי

היי רוי,

החורשה תסגר למבקרים מיד אחרי הסופ"ש של יום העצמאות האמריקאי. בקישור המצורף תוכל למצוא הצעות לביקור אלטרנטיבי-בפארק עצמו ישנן שתי חורשות קטנטנות.

• itzikc78

הכביש הוא אכן פסיכודלי ומסוכן קלות, אבל גם שאר הדרך וכביש 95 יחסית ריקים, מבודדים, וללא קליטה. אם רוצים למזער סיכונים, אז אכן כדאי להמשיך ב95.

לי יצא לעשות את חלקו בלילה, ללא ירח. עצרתי לכמה דקות, כיביתי את הפנסים -

הבידוד, האפלה המוחלטת, קולות החיות מסביב, ואלפי הכוכבים הבוהקים כמו פנסים

בשמים היו חוויה על גבול המיסטית. 

לא ממליץ בכלל לעשות זאת בלילה - מסוכן ביותר. נראה לי שאני בין הפסיכים

היחידים שהעזו לעשות אותו בלילה, ועוד לבד באוטו. 

אגב, כשעה וחצי אחרי ווגאס יש בדרך גם את Area 51 המדובר, לחובבי הקונספירציות וסצינות המתח והאימה. 

שוב מדגיש, גם כביש 95 ורוב הדרך, ריקים יחסית, מבודדים, אפלה מוחלטת(!!) בלילה, וללא קליטה בטלפון. כך שלעשותם רק באור יום. 

• myomer

בוקר טוב,

אתה בהחלט מחזק את כוונתי לא נסוע בכבישים אלו. לנסוע בהם בלילה בחושך בכלל נשמע לי לא אחראי וטוב שנגמר בטוב. כמה זמן לקחה לך הדרך?

אנחנו בכל מצב נעשה את הדרך (ללא סטייה ל 266) באור יום. יוצאים בבוקר מוגאס.

תמשיך לטייל, להנות ולשתף.

תודה רבה

לימור

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון