דיווח חי מ- Bardonecchia
-
לצערי אני לא שם, אבל לפחות הבן שלי (-:
למי שלא מכיר (גם אני לא שמעתי על האתר הזה) מדובר על אתר של 100 ק"מ מסלולים (שני אזורי גלישה לא מקושרים) באיטליה, כשעה וחצי נסיעה מטורינו. באתר נערכה תחרות הסנובורד באולימפיאדת החורף של 2006.
העיירה בגובה של כ- 1,300 מטר ויש מסלולים שיורדים עד העיירה.
כרגע פתוח רק חלק קטן מהאתר (החלק העליון של אזור Jafferau). על המפה יש מסלולים אדומים וכחולים, אבל הבן שלי טוען שהם תלולים ולא מתאימים למתחילים. לדבריו למעלה השלג בסדר, אבל למטה קרחי.
בעיירה עצמה אין שלג, אבל צפוי להתחיל לרדת שלג מחרתיים (היום היה שמשי ולא קר).
-
דיווח חי מ- Bardonecchiaבינתיים התחיל לרדת שלג והעיירה (בגובה 1,300 מ') מכוסה כולה בלבן.
אני מקווה שיפתחו מחר מסלולים נוספים.
-
דיווח חי מ- Bardonecchiaאם אפשר כמה שאלות?
1. האם לדעתך כדאי לשכור ציוד, סקי פס ושיעורים למתחילים באתר או מראש?2. האם הבריכה העירונית שם שווה משהו (אנחנו נוסעים עוד שבועיים עם ילדים וגילינו שהבריכה במלון היא בתוספת 80 יורו לביקור לארבעתנו.
תודה
-
דיווח חי מ- Bardonecchiaואוו, העליתם מהאוב הודעה מלפני שנה...
כאמור אני לא הייתי באתר, אלא הבן שלי והוא יהיה שם שוב השנה בין ה- 22-29/12, כך שהמידע שאני יכולה לתת הוא כללי בלבד ולא מתייחס לאתר הספציפי הזה (הילד בן 12 ולכן לא בדיוק מקור מידע מהימן...).
איך הגעתם דווקא לאתר הזה? נראה לי שיש אתרים שיותר מתאימים לתחילת עונה.
תכנסו לאתרים של חברות ההשכרה וההדרכה ותראו אם הם מציעים הנחה להזמנה מראש ואם כן אז כדאי להזמין (לפעמים יש גם דילים של השכרה + הדרכה למתחילים). אם אין הנחה, אז לא נראה לי שיש סיבה להזמין מראש.
לגבי הדרכה, באיזה יום אתם מגיעים? ההדרכה הקבוצתית למתחילים בדר"כ מתחילה ביום שני.
בני כמה הילדים?
-
דיווח חי מ- Bardonecchiaאהלן, הגענו לאתר לפי אתר שממיין אתרים טובים למשפחות, קרבה לסקי וקרבה משדה"ת. אנחנו מגיעים ב-20 לחודש לשבעה לילות.
סגרנו את הטיסה ומלון כבר אבל לגבי חבילת הסקי.
הבעיה שלי עם חבילות הסקי שם, היא שלא מצאתי משהו זהה ע"מ להשוות עלויות.
יש מחיר של ציוד, סקי פס בנפרד, אבל מחיר של שיעורים וחבילות לא מצאתי באף מקום בנפרד (השתמשתי גם בתרגום גוגל על אתרים שמצאתי.
לגבי השלג, לא אכפת לי שהוא מלאכותי כיוון שהאישה והילדים (בני 6 ו-8) מעולם לא גלשו ובהתחלה יהיו באיזור המתחילים.
-
דיווח חי מ- Bardonecchiaהסתכלתי קצת על בתי הספר (יש מלא!) ואכן לא ראיתי חבילות. מצד שני הרוב אכן באיטלקית...
נראה לי שזה אכן אתר שפונה למשפחות, כי כולם מציעים לימוד מיוחד לקטנטנים. זה גם כנראה אתר שהרבה משפחות באות אליו לסופי שבוע, כי ראיתי כמה קורסים שהם כמה שעות כל שבת או ראשון, למשך כמה שבועות.
הייתי מנסה לפנות לשניים-שלושה בתי ספר (אולי אלה שכן יש להם אופציה לאנגלית באתר...) ובודקת מה הם מציעים.
מה אתה מתכנן לעשות עם הילדים? שניהם יחד בקבוצה מקומית? יום מלא או חצי יום?
שנה שעברה החורף הגיע מאוחר ובתאריכים האלה רק חלק קטנטן מהאתר. השנה זה כבר נראה קצת יותר וב, כי החלק שנפתח הוא זה שקרוב לעיירה (שנה שעברה זה היה דווקא החלק המרוחק וזה הצריך נסיעה).
אני לא חושבת שהייתי טורחת במיוחד בשביל בריכה, במיוחד שלפעמים היא לא מספיק חמה, אלא אם יש מגלשת מים או אטרקציה מיוחדת אחרת לילדים.
יש סיכוי שתשמעו גם עברית על המסלולים - בתקופה זו יש שם מחנה אימונים בג'ודו לילדים מגיל 10 ומעלה, שנוסעים אליו גם ילדים ישראלים (כמו הבן שלי).
-
דיווח חי מ- Bardonecchiaתודה על התגובה,
הילדים יהיו ביחד כדי שיארחו חברה אחד לשניה.
בנתיים השלג בושש לבוא אבל התותחים מפציצם שלג הלילה שוב אז לפחות יהיה קצת.
דיברתי לפי המלצתך עם מספר בתי ספר.
זה קצת יותר יקר מאשר מול חברת הנסיעות (ציוד, שיעורים וסקי פס) אבל שווה לי להמתין כי כרגע אין כמעט שלג אמיתי.
חצי יום לדעתי מספיק, חלק מציעים רק שעתיים בבוקר וחלק אפילו ארבע שעות בבוקר.